liveblog
NOS VoetbalAangepast

PSG verslaat Bayern in spektakelstuk: 2-3 • Mount helpt Chelsea langs Porto: 0-2

De kwartfinales in de Champions League gaan verder, met onder meer het duel tussen de finalisten van 2020:

Wil je mobiele updates ontvangen van dit blog? Klik dan op het belletje bovenin.

liveblog gesloten

Tot morgen!

Het heenduel in de kwartfinale van de Europa League tussen Ajax en AS Roma is donderdag vanaf 21.00 uur live te volgen via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Een samenvatting van het duel is te zien in het late Sportjournaal op NPO 1 vanaf 23.35 uur.

En natuurlijk zijn we er ook weer bij met ons liveblog! Voor nu, bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

Winnaarsmentaliteit toverwoord bij Ajax

Het is nog niet duidelijk of Maarten Stekelenburg donderdag het doel van Ajax kan verdedigen tegen zijn oude club AS Roma. De doelman raakte zondag aan zijn knie geblesseerd in de warming-up voor het duel met sc Heerenveen, waarin hij werd vervangen door Kjell Scherpen.

Trainer Erik ten Hag verwacht de keeper hoe dan ook snel terug: "Het is geen langetermijnprobleem."

Andere afwezigen

Ajax kan donderdag tijdens het duel in de Europa League geen beroep doen op Daley Blind en Noussair Mazraoui. Ook de niet speelgerechtigde Sébastien Haller en de geschorste André Onana ontbreken.

Perr Schuurs is nog een vraagteken, net als Sean Klaiber die vader is geworden. Ten Hag: "Laten we hopen dat ze er allemaal morgen weer bij zijn."

Winnaarsmentaliteit toverwoord bij Ajax richting duel met AS Roma

Justin Kluivert waarschuwt Ajax voor AS Roma

Morgen is het ruim baan voor Ajax dat om 21.00 uur in Amsterdam aantreedt tegen AS Roma in de kwartfinales van de Europa League.

Als er iemand op het puntje van zijn stoel zit voor het Europa League-treffen van donderdagavond tussen Ajax en AS Roma, dan is het Justin Kluivert wel. De aanvaller speelde voor beide clubs. Hij staat zelfs officieel nog onder contract bij de Romeinen, die hem op dit moment verhuren aan RB Leipzig.

"Ajax heeft serieus kans", denkt Kluivert. "Het wordt een mooie strijd. Het ligt eraan wat voor dag het team heeft..."

Kluivert: 'Ajax heeft serieus kans, ligt eraan wat voor dag het team heeft'

Uitslagen kwartfinales Champions League

De uitslagen van de heenduels in de kwartfinales van de Champions League.

BAY-PSG Eerste nederlaag in 17 CL-duels voor Bayern-coach Flick

Het moest een keer gebeuren. Na zeventien duels zonder nederlaag in de Champions League weet Bayern-coach Hansi Flick wat verliezen is. Maar dit duel is nog lang niet gespeeld...

Bayern-coach Hansi Flick verlaat het veld na de 3-2 nederlaag tegen PSG.

BAY-PSG AFGELOPEN - PSG wint spektakelstuk: 2-3

Ook in München is het klaar. Paris Saint-Germain wint na een fantastische wedstrijd in de sneeuw met 3-2 van Bayern München. Laten we hopen dat het volgende week dinsdag in het Parc des Princes net zo leuk wordt!

Bayern München - Paris Saint-Germain 2-3

Thomas Müller, maker van de 2-2, baalt in de sneeuw

POR-CHE AFGELOPEN - Chelsea meest efficiënt: 0-2

In Sevilla is het afgelopen. Chelsea wint met 2-0 van FC Porto. Volgende week dinsdag zijn beide ploegen terug in hetzelfde stadion in Sevilla voor de return. Lees het wedstrijdverslag.

FC Porto - Chelsea 0-2

Mason Mount viert zijn treffer tegen FC Porto

BAY-PSG 89' Heel München schreeuwt om een strafschop

Heel München schreeuwt om een strafschop! Thomas Muller wil voorzetten, maar de bal smoort tegen de beide armen van een glijdende verdediger van PSG. Choupo-Moting gaat verhaal halen en krijgt geel van arbiter Lahoz. Geen strafschop, kortom.

Bayern München - Paris Saint-Germain 2-3

BAY-PSG 85' Alaba heeft pech!

Dat Bayern nog altijd achter staat mag echt een wonder heten. In de laatste twee minuten dachten David Alaba en Thomas Müller allebei te scoren. het schot van Alaba ging rakelings naast, Navas dook de inzet van Müller uit de hoek.

De Costa Ricaan heeft echt een geweldige avond vandaag!

Bayern München - Paris Saint-Germain 2-3

BAY-PSG 84' Opvallend statistiekje

In Sevilla is het Porto dat aanvalt, maar Chelsea maakt de doelpunten. Ook in München is het de meest efficiënte ploeg die op voorsprong staat.

Kijk maar naar deze statistieken na 75 minuten:

Schoten: 25-5
Doelpunten 2-3
Balbezit: 62%-38%

Corners: 13-1

Bayern München - Paris Saint-Germain 2-3

POR-CHE 85' GOAL CHELSEA

Het wordt nog mooier voor Chelsea. Zojuist was Pulisic al heel dicht bij de 2-0. Nu is het 2-0. Ben Chilwell profiteert van een matige aanname van Jesus Corona, passeert doelman Marchesin en loopt de bal zo in het doel. Chelsea op koers voor de halve finales!

FC Porto - Chelsea 0-2

Thomas Tuchel is blij met doelpuntenmaker Ben Chilwell.

POR-CHE 81' Mount naar de kant, stofzuiger erin

Trainer Thomas Tuchel wil heel graag de 1-0 voorsprong tegen FC Porto over de streep trekken. En dus haalt hij doelpuntenmaker Mason Mount naar de kant. N'Golo Kanté, misschien wel de beste stofzuiger van de wereld, komt voor hem in het veld.

FC Porto - Chelsea 0-1

BAY-PSG 72' Wat een wedstrijd!

Wat is dit toch voor een wedstrijd in München vanavond? Meteen na de 2-3 schiet Choupo-Moting Bayern alweer bijna op gelijke hoogte. Maar nu is het Navas, die al veel knappe reddingen heeft verricht vanavond, die redt.

Bij PSG is Di Maria trouwens net naar de kant gegaan. Moise Kean is zijn vervanger.

Bayern München - Paris Saint-Germain 2-3

BAY-PSG 68' GOAL PSG

Kylian Mbappé zoals alleen Kylian Mbappé dat kan. Hij staat aan het einde van een snelle uitbraak, krijgt de bal van Di Maria en schiet simpel raak in de korte hoek. En zo staat het opeens weer 3-2 voor PSG.

Bayern München - Paris Saint-Germain 2-2

BAY-PSG 60' GOAL BAYERN

De druk werd groter en groter en nu is het ook 2-2 in München. Kimmich neemt de vrije trap en legt de bal feilloos op het hoofd van Thomas Müller die ongedekt in mag koppen. Bayern is helemaal terug in deze spectaculaire wedstrijd!

Bayern München - Paris Saint-Germain 2-2

POR-CHE 58' Havertz, Havertz, wat doe je?

Porto verdient een goal, maar hij valt aan de andere kant. Of toch niet?! Porto-doelman Machesín laat een hard schot glippen. Werner is als eerste bij de rebound en legt breed op Havertz, maar die weet de bal om onverklaarbare wijze voor open doel naast te schuiven.

Havertz heeft wel het geluk dat onderweg buitenspel is gezien.

FC Porto - Chelsea 0-1

POR-CHE 56' Woede bij Porto

En dan ligt de bal opeens in het net van Chelsea. Na een flinke scrimmage voor het doel, wordt de bal in het doel geprikt, maar de Sloveense arbiter Slavko Vincic heeft gezien dat een van de Porto-spelers buitenspel stond. En vlak daarna kwam Porto toch bijna op 1-1, maar het prachtige krullende schot van Luis Diáz krult net naast de paal.

Het is wachten op de gelijkmaker.

FC Porto - Chelsea 0-1

FC Porto-coach Sergio Conçeiçao tijdens het duel met Chelsea.

POR-CHE 51' Kans Maréga

Na die vroege kans voor Werner is het weer FC Porto dat het heft in handen neemt in Sevilla. En dat leidde zojuist tot een grote kans voor Moussa Maréga. De beresterke Malinees schudt zijn verdedigers simpel af, maar de hoek is te moeilijk en dus kan doelman Mendy redding brengen met zijn voeten.

FC Porto - Chelsea 0-1

FC Porto-spits Moussa Maréga baalt na een gemiste kans tegen Chelsea.

BAY-PSG Bakker in de ploeg bij PSG in tweede helft

Wie zien we daar? Mitchell Bakker! Hij komt na rust in de ploeg bij PSG voor Abdou Diallo. De bal rolt weer in München.

Bayern München - Paris Saint-Germain 1-2

POR-CHE 47' Meteen een kans voor Werner

De tweede helft is amper begonnen of Chelsea krijgt de kans om op 2-0 te komen. Timo Werner kan vrij inkoppen, maar zijn timing is net niet goed genoeg. En dus krijgt hij de bal boven op het hoofd en vliegt de bal over.

FC Porto - Chelsea 0-1

POR-CHE TWEEDE HELFT

Terwijl in München de sneeuwvegers nog op het veld rijden, is in Sevilla de tweede helft alweer begonnen. Het staat 1-0 voor Chelsea door een treffer van Mason Mount.

FC Porto - Chelsea 0-1

RUST Even bijkomen in München en Sevilla

Het is rust bij Bayern München - Paris Saint-Germain (1-2). En dus kunnen we eindelijk even op adem komen, want deze helft is echt omgevlogen.

Ook in Sevilla ziet de eerste helft erop. FC Porto was het meeste aan de bal, maar dankzij Mason Mount leidt Chelsea met 1-0.

Eric Maxim Choupo-Moting en Neymar

BAY-PSG 42' Wissels bij Bayern

Het is niet te geloven, maar de laatste vijf minuten is het relatief rustig in München. Wel is er twee keer gewisseld door Bayern-coach Hansi Flick. Alphonso Davies is in de ploeg gekomen voor Goretzka. En Niklas Süle is naar de kant gegaan voor Jerôme Boateng.

Bayern München - Paris Saint-Germain 1-2

BAY-PSG 36' GOAL BAYERN

Bayern München doet wat terug! Pavard geeft de voorzet en Choupo-Moting mag vrij de 2-1 inkoppen tegen zijn oude club.

Zonder Marquinhos lijkt de defensie van PSG nog niet helemaal op orde.

Bayern München - Paris Saint-Germain 1-2

Eric Maxim Choupo-Moting

POR-CHE 32' GOAL CHELSEA

Tegen de verhouding in, is het Chelsea dat in Sevilla op voorsprong komt tegen FC Porto. Jorginho passt op Mason Mount, die heerlijk wegdraait en hard raak schiet in de verre hoek. Een prachtige goal van de oud-Vitessespeler!

FC Porto - Chelsea 0-1

Mason Mount viert zijn treffer tegen FC Porto

BAY-PSG 28' GOAL PSG

En over naar München. Want daar staat het inmiddels 2-0 voor Paris Saint-Germain! De buitenspelval mislukt faliekant aan de kant van Bayern München en daarvan profiteert aanvoerder Marquinhos. Hij neemt aan als een volleerde aanvaller en schuift de bal in het doel.

Een domper op de vreugde: Marquinhos lijkt geblesseerd te zijn geraakt bij zijn treffer en moet zich met pijn aan de lies laten vervangen door Ander Herrera. Herrera gaat op het middenveld spelen, Danilo gaat in de defensie spelen.

Bayern München - Paris Saint-Germain 0-2

  • Reuters
    Marquinhos
  • AFP
    Marquinhos is bij zijn treffer geblesseerd geraakt aan de lies en moet naar de kant.

POR-CHE 25' Chelsea laat initiatief aan Porto

Het weer is een stuk beter in Sevilla, maar het spel bij FC Porto - Chelsea is toch wel iets minder hartverwarmend dan in München. FC Porto heeft het meeste de bal en krijgt ook de beste kansen, maar echt grote kansen zaten daar niet bij. De beste poging kwam van Mateus Uribe, die een heerlijke knal afvuurde op het doel van Edouard Mendy. Helaas voor de Colombiaan ging het schot rakelings over.

FC Porto - Chelsea 0-0

BAY-PSG 21' Het blijft kansen regenen in München

Het is niet te geloven. Misschien komt het door de sneeuw, die het voetballen lastig maakt in München. Maar het lijkt wel alsof elke aanval vanavond een levensgrote kans oplevert. Zoals de laatste twee voor de thuisploeg. Eerst dwong Goretzka doelman Navas met een knappe kopbal tot een even knappe reflex.

En daarna moest de Costa Ricaan een snoeihard schot van Pavard uit de hoek duiken. Keylor Navas is een een topgoalie en dat bewijst hij ook nu!

Bayern München - Paris Saint-Germain 0-1

BAY-PSG Mbappé maakte bijna snelste goal tegen Bayern

De treffer van Kylian Mbappé na 149 seconden was een van de snelste treffers ooit gemaakt tegen Bayern München. In 2010 was Wayne Rooney al na 63 seconden trefzeker.

De snelste goal namens Bayern staat natuurlijk nog steeds op naam van Roy Makaay, die in 2007 tegen Real Madrid al na 10 seconden doel trof!

BAY-PSG 14' Hands van Danilo?

En jawel, in de tegenaanval laat Bayern weer meteen van zich horen. De aanval resulteert in een hard schot op de arm van Danilo (oud-Roda JC). De Spaanse arbiter Antonio Mateu Lahoz oordeelt snel: geen strafschop!

En doorrrrrr....

Bayern München - Paris Saint-Germain 0-1

BAY-PSG 12' Draxler maakt 2-0...nee, toch niet

Wat een wedstrijd! Nu is het Julian Draxler die na een dribbel van Mbappé de bal in het doel van Bayern ramt. Maar bij nader inzien blijkt de Duitser net een voetje buitenspel te hebben gestaan en dus gaat de 2-0 niet door.

Bayern München - Paris Saint-Germain 0-1

BAY-PSG 10' Wat een kans voor Müller!

Voor het spektakel moeten we voorlopig in München zijn. Nu is het Thomas Müller met een enorme kans van dichtbij. De aanvaller laat hem liggen.

Bayern München - Paris Saint-Germain 0-1

BAY-PSG 3' GOAL PSG

De eerste de beste aanval van PSG resulteert in een passje van Neymar op Mbappé en die schiet via doelman Neuer raak! Deze goal mag Neuer zich wel aanrekenen, trouwens. Hoe dan ook, het staat 1-0 voor PSG!

Bayern München - Paris Saint-Germain 0-1

BAY-PSG 2' Twee kansen voor Bayern

Na 1.55 minuten noteren we al twee kansen voor Bayern München. Eerst is het de Fransman Hernandez, die opstoomt en zijn schot door doelman Navas in het zijnet geduwd zien worden. En uit de corner is het Coupo-Moting die achterwaarts op de lat kopt.

Bayern München - Paris Saint-Germain 0-0

BAY-PSG AFTRAP

En ook in het winterse München is het duel tussen Bayern München en Paris Saint-Germain onderweg!

POR-CHE AFTRAP

De bal rolt in Sevilla bij FC Porto-Chelsea!

Het sneeuwt in München

Neymar trotseert de sneeuw in München.

Nog even geduld voor de Twentse reünie

Laten we hopen dat Hakim Ziyech nog speeltijd krijgt vanavond, want dan zien we wellicht een Twentse reünie in de kwartfinales van de Champions League. Tussen 2014 en 2016 speelden Ziyech en Jesús Corona 35 wedstrijden samen voor FC Twente.

Hakim Ziyech juicht met Jesús Corona na een treffer tegen De Graafschap.

Serie A: Inter en Juve winnen

Ze liggen eerste en tweede in de race om 'capocannoniere' - topscorer van de Serie A - te worden en hebben woensdagavond beiden een zege voor hun ploeg ingeleid: Cristiano Ronaldo en Romelu Lukaku, goalgetters van beroep.

Ronaldo zette Juventus op het juiste spoor richting een nipte, maar verdiende zege op Napoli (2-1). Lukaku was namens Internazionale goed voor een goal én een assist tegen Sassuolo, dat fel tegengas gaf maar zich toch gewonnen moest geven (2-1). Lees het wedstrijdverslag.

  • ANP
    Cristiano Ronaldo staat op 25 doelpunten in 26 Serie A-duels

POR-CHE Geen Ziyech bij Chelsea

Chelsea-coach Thomas Tüchel kiest niet voor Hakim Ziyech vanavond. Mason Mount (ex-Vitesse) staat wel in de basis bij de Londense club.

De opstelling van Chelsea voor het Champions League-duel met FC Porto.

POR-CHE Corona in de basis bij Porto

Van Juventus naar FC Porto is maar een klein stapje, want het waren de Portugezen die na verlengingen verantwoordelijk waren voor de uitschakeling van Juventus in de Champions League. Jesús Corona (ex-FC Twente) staat uiteraard in de basis bij FC Porto.

De opstelling van FC Porto voor het duel met Chelsea.

Serie A: 2-1 op beide velden, wordt het toch nog spannend?

Nou zeg, het leek gespeeld bij Juventus-Napoli en Inter-Sassuolo, maar niets is minder waar. Inde 85ste minuut deed Hamed Traoré wat terug voor Sassuolo tegen Internazionale. En ongeveer in dezelfde minuut kreeg Napoli een strafschop tegen Juventus, die uiteindelijk benut werd door Lorenzo Insigne.

Wordt het toch nog spannend?

Serie A: Martínez verdubbelt voorsprong Inter, hoopje op Dybala

In de twee duels in de Serie A is de tussenstand tien minuten voor tijd trouwens 2-0. Voor Internazionale was Lautaro Martínez trefzeker op aangeven van Romelu Lukaku.

En bij Juventus was het invaller Paulo Dybala die met een harde schuiver de 2-0 liet aantekenen. En daarna werd de Argentijn besprongen door al zijn ploeggenoten. Het coronafeestje wordt Dybala - die zelf afgelopen zomer hherstelde van een coronabesmetting - blijkbaar niet nagedragen.

BAY-PSG Geen Bakker, wel droomaanval bij PSG

Geen Mitchell Bakker vanavond bij PSG, zoals eigenlijk al weken het geval is onder coach Pochettino. Wel zien we de droomaanval met Neymar, Mbappé, Draxler en Di María.

Neymar kreeg afgelopen weekend in de verloren topper tegen Lille nog een rode kaart. Ook vanavond moet de Braziliaan op zijn tellen passen. Een gele kaart betekent een schorsing voor de return.

De opstelling van Paris Saint-Germain voor het Champions League-duel met Bayern München.

BAY-PSG Bayern met Coman en Choupo-Moting

Kingsley Coman, de man die PSG in de finale nekte, staat vanavond weer tegenover zijn oude club. En dat geldt ook voor Eric Maxim Choupo-Moting, die de geblesseerde Robert Lewandowski vervangt in de spits. Choupo-Moting speelde vorig jaar nog tien minuten in de Champions League-finale...voor PSG!

De opstelling van Bayern München voor het Champions League-duel met Paris Saint-Germain.

Ten Hag fleurt helemaal op bij gedachte aan Italië

Donderdag neemt Ajax het in de eerste kwartfinale van de Europa League op tegen AS Roma. In gesprek met de Italiaanse verslaggevers van Sky Sport blijkt Ajax-trainer Erik ten Hag een grote voorliefde te hebben voor Italië. "I like Italy. I like the culture, I like the people, I like the country", zegt hij bijna giechelend. "Fantastic how they experience football. Really good country."

Italiaanse topclubs opgelet, zou je zeggen...

Porto en Chelsea twee keer in Sevilla

Geen Estadio do Dragao trouwens vanavond, maar het sfeervolle Sánchez Pizjuan in Sevilla. Beide kwartfinales tussen FC Porto en Chelsea zullen vanwege de coronamaatregelen in Andalusië worden afgewerkt.

PSG-coach Pochettino: 'Revanche speelt geen rol'

Aan de vooravond van de wedstrijd tussen Bayern München en Paris Saint-Germain sprak PSG-coach Mauricio Pochettino zich nog even uit over de finale van vorig jaar: 'Revanche speelt tegen Bayern geen rol, we willen gewoon winnen van een van de beste teams van de wereld."

Bayern-verdediger Benjamin Pavard kreeg dan weer een vraag over het gemis van de geblesseerde Robert Lewandowski.

PSG-coach Pochettino: 'Revanche tegen Bayern speelt geen rol'

Even terug naar 23 augustus 2020: Parijzenaar Coman schenkt Bayern CL-zege

Bayern München heeft in Lissabon voor de zesde keer de Champions League (voorheen de Europa Cup I) weten te winnen. De Fransman Kingsley Coman verwierf een plek in de geschiedenisboeken van de Duitse club door de winnende treffer te maken tegen zijn oude club Paris Saint-Germain: 1-0.

De Duitsers kwamen daarmee qua Champions League-titels op gelijke hoogte met Liverpool. Alleen Real Madrid (dertien) en AC Milan (zeven) wonnen het belangrijkste Europese clubtoernooi vaker.

Even wat anders: politiek en sport gaan prima samen

Zojuist is Vera Bergkamp (D66) verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer. Ze is de opvolger van Khadija Arib (PvdA). Dat heeft niets met voetbal te maken. Of toch?

Automatische updates op je telefoon

Wil je mobiele updates ontvangen van dit blog? Klik dan op het belletje bovenin.

Liveblog updates

Serie A: Inter en Juve na 10 minuten al op 1-0

Romelu Lukaku kopt na tien minuten Internazionale al op 1-0 tegen Sassuolo. En ook in Turijn is gescoord: Cristiano Ronaldo miste eerst een grote kans, maar nu biedt Federico Chiesa hem een niet te missen kans.

De Vrij in de basis bij Internazionale

Bij koploper Internazionale staat Stefan de Vrij na zijn coronabesmetting alweer voor de tweede keer in de basis. Ook Christian Eriksen is aan het duel begonnen. Bij tegenstander Sassuolo zien we Filip Djuricic (oud-Heerenveen) weer centraal op het middenveld.

De Ligt in de basis bij Juventus

Matthijs de Ligt staat natuurlijk weer in de basis bij Juventus. Dit keer staat Giorgio Chiellini naast hem en dat heeft natuurlijk te maken met Leonardo Bonucci, die eind vorige week positief testte op het coronvirus.

Des te pijnlijker was de uitglijder van Paulo Dybala, Arthur Melo en Weston McKennie. Zij ontbraken in de stadsderby tegen Torino, omdat ze volgens trainer Andrea Pirlo het slechte voorbeeld hadden gegeven door aanwezig te zijn op een - door McKennie georganiseerd - illegaal feestje, dat door de politie werd beëindigd.

Vanavond zitten ze op de bank.

Fijn voorgerecht: De Ligt en De Vrij aan de bak in de Serie A

Ook zijn er om 18.45 uur twee inhaalduels in de Serie A. En dat zijn niet de minste: Juventus - Napoli en Internazionale - Sassuolo. Deze duels zullen we niet op de voet volgen, maar wel af en toe een update geven.

De (sub)topper in Turijn stond aanvankelijk voor 4 oktober op de rol, maar Napoli kwam destijds vanwege een corona-uitbraak in de selectie niet opdagen. Juventus kreeg een 3-0 overwinning toegewezen terwijl Napoli een punt in mindering kreeg.

Napoli tekende tot tweemaal toe vruchteloos beroep aan tegen de straf, maar kreeg eind december alsnog gelijk. Het Italiaanse Olympisch Comité draaide de beslissing terug en bepaalde dat het competitietreffen alsnog moest worden overgespeeld.

'Juventus-Napoli, poppenkast in Italië'

Even terug naar gisteren

Dinsdag kwamen de andere kwartfinalisten al in actie. Real Madrid rekende op het eigen trainingscomplex met 3-1 af met een blunderend Liverpool.

In het duel tussen Manchester City en Borussia Dortmund zat het venijn in de staart. Uiteindelijk zorgde Phil Foden in de 90ste minuut voor de 2-1 zege voor de Engelsen.

Programma kwartfinales

Uitslagen en programma kwartfinales Champions League.

Welkom!

Om 21.00 uur gaan de kwartfinales in de Champions League verder, met onder meer het duel tussen de twee finalisten van 2020: Bayern München en Paris Saint-Germain.

Op hetzelfde moment neemt FC Porto het op tegen Chelsea. Welkom bij het liveblog!

    Matchwinner Kingsley Coman heft de trofee in de lucht na de Champions League-finale van 2020 tegen PSG.