Tot dinsdag!

Dit was het voor vandaag. Dinsdag zijn we weer terug met de eerste kwartfinales in de Champions League.

We besluiten dit blog met Mark van der Maarel. De sympathieke verdediger won vandaag fluitend met 4-1 van ADO Den Haag. Het shirt dat hij droeg - en dat van alle andere Utrechters - wordt na de wedstrijd geveild ten behoeve van de Mentelity Foundation, de stichting van de afgelopen week overleden Bibian Mentel.

Bedankt voor het volgen en graag tot dinsdag!

Shirts FC Utrecht geveild voor goede doel Bibian Mentel: 'Mooi als we iets kunnen bijdragen'

Het napraten begint vanavond: Studio Voetbal (23.05 uur, NPO 1)

Het napraten begint vanavond in het laatste uurtje van je weekend. Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen, Ibrahim Afellay en VI-journalist Freek Jansen zullen je helemaal bijpraten over dit voetbalweekend.

Schmidt over schreeuw Ihattaren: 'Ik weet ook niet wat de gedachte achter deze boodschap was'

De kans is groot dat er in de komende dagen vooral gesproken zal worden over de prachtige goal van Mo Ihattaren en vooral zijn reactie nadien. Hij rende naar de camera en schreeuwde uit volle borst: 'Niemand kan mij kapot maken. Niemand!"

Zelf kwam Ihattaren niet voor de camera na afloop. Zijn coach Roger Schmidt wilde er wel iets over kwijt. "Er is geen speler die zoveel steun van mij en de spelers heeft gekregen", aldus Schmidt. "Nu is het aan hem om te laten zien wat hij wil. Ik ben blij dat hij scoorde, dat geeft hem wat zelfvertrouwen."

Schmidt voelde zich niet aangesproken door de woorden van de doelpuntenmaker. "Ik weet ook niet wat de gedachte achter deze boodschap was."

Schmidt tevreden: 'Eerste wedstrijd na interlandbreak nooit makkelijk'

Hoe is het met Maarten Stekelenburg?

Ajax-doelman Maarten Stekelenburg raakte in de warming-up geblesseerd aan zijn knie en moest zich laten vervangen door tweede doelman Kjell Scherpen. Die speelde vervolgens een hoofdrol tegen Heerenveen met enkele puike reddingen.

Moet trainer Erik ten Hag vrezen dat hij na zijn eerste doelman André Onana (langdurig geschorst) nu ook zijn tweede doelman moet missen?

Ten Hag: 'Over 24 uur weten we meer over blessure Stekelenburg'

Even terug naar Rotterdam: Advocaat looft Berghuis

Aan het begin van deze eredivisiezondag zagen we Feyenoord, ondanks alle afwezigen vanwege een coronabesmetting, met 2-0 winnen van Fortuna Sittard. En daarin had Steven Berghuis een groot aandeel. Trainer Dick Advocaat was vol lof over zijn aanvoerder, die hij voor de interlandbreak nog bekritiseerde.

Advocaat onder indruk van Berghuis: 'Hij speelde geweldig'

Klaassen: 'Niet zoals we het willen'

Ajax consolideerde de voorsprong aan kop van de eredivisie, maar ook Davy Klaassen zag dat de 2-1 zege in Heerenveen niet de schoonheidsprijs verdiende.

Klaassen ziet Ajax moeizaam winnen: 'Ook aan de bal niet zoals we kunnen'

Uitslagen en stand

  • NOS
    De uitslagen in de 28ste speelronde van de eredivisie.
  • NOS
    De stand in de eredivisie na speelronde 28.

HEE-AJA AFGELOPEN - Ajax wint, maar vraag niet hoe

Van een echt slotoffensief van sc Heerenveen was geen sprake en dus boekt Ajax weer een zege in de eredivisie (2-1). Maar wat was het moeizaam, zeg. Lees het wedstrijdverslag.

EINDSTAND: sc Heerenveen-Ajax 1-2

Siem de Jong en Davy Klaassen hebben zo hun bedenkingen bij sc Heerenveen-Ajax.

EMM-RKC AFGELOPEN - Soevereine zege Emmen in degradatieduel

In Emmen is de wedstrijd inmiddels afgelopen. FC Emmen wint soeverein van directe concurrent RKC Waalwijk (3-1), is nu al vijf duels op rij ongeslagen en mag stilaan serieus gaan denken aan directe handhaving in de eredivisie. Lees het wedstrijdverslag.

EINDSTAND: FC Emmen-RKC Waalwijk 3-1

EMM-RKC 90'+2 - GOAL RKC

In de slotseconde zorgt Cyril Ngonge toch nog voor 3-1. Meer dan een doekje voor het bloeden is het niet, want RKC gaat echt verliezen in Emmen.

FC Emmen-RKC Waalwijk 3-1

HEE-AJA 90' Zeven minuten blessuretijd

Er komen liefst zeven minuten blessuretijd bij in Heerenveen en dat heeft natuurlijk alles te maken met de tijd die de VAR nodig had voor het beoordelen van de tweede goal van Ajax. De Amsterdammers zijn alleen nog bezig met tegenhouden en schuwt daarbij het fysieke contact niet.

Net zagen we trouwens wel de eerste echte kans voor Ajax in de tweede helft. Mulder had echter een antwoord op de inzet van Klaassen. En nu mag Brian Brobbey in de laatste minuten nog op zoek gaan naar een goal.

sc Heerenveen-Ajax 1-2

HEE-AJA 83' Heerenveen geeft niet op

Heerenveen geeft nog niet op tegen Ajax. De ploeg voelt dat Ajax niet zijn beste dag heeft en perst er nog een slotoffensief uit. Dat gaat niet altijd even gepolijst, maar een gelijkmaker valt zeker niet uit te sluiten.

De Friezen moeten dat wel doen zonder Mitchell van Bergen die met een lichte blessure naar de kant is gegaan. De 19-jarige Arjen van der Heide is zijn vervanger. En die laat zich meteen gelden in een opstootje met Lisandro Martínez en Edson Álvarez. Dat opstootje eindigt, laten we zeggen, onbeslist.

sc Heerenveen-Ajax 1-2

EMM-RKC 75' Sombere blik bij Grim

We zien een sombere blik op de bank bij RKC Waalwijk. Trainer Fred Grim ziet namelijk dat zijn ploeg geen enkele vuist kan maken tegen FC Emmen, dat zelfs de betere kansen heeft om de toch al comfortabele 3-0 voorsprong uit te breiden.

FC Emmen gaat op 18 punten komen en dat zijn er nog maar vier minder dan nummer 16 VVV-Venlo en (de veilige) nummer 15 Willem II. RKC heeft 26 punten en is dus ook nog niet veilig.

FC Emmen-RKC Waalwijk 3-0

HEE-AJA 71' Ten Hag wisselt

Devyne Rensch en David Neres verlaten het veld in Friesland. Ze worden vervangen door Mohammed Kudus en Antony.

sc Heerenveen-Ajax 1-2

Van Vleuten in aanval in slotkilometers Ronde van Vlaanderen: kijk nu de finale!

Mathieu van der Poel greep net naast de zege in de Ronde van Vlaanderen. Bij de vrouwen kun je nu kijken naar de laatste kilometers, waarbij Annemiek van Vleuten in haar eentje een kleine voorsprong verdedigt op een groepje met Anna van der Breggen en Demi Vollering.

Kijken? Dat kan via de livestream.

HEE-AJA 61' GOAL AJAX

Ook bij de tweede treffer van Ajax speelt de VAR een rol. Lisandro Martínez legt aan van een meter of twintig en onderweg zet Sébastien Haller zijn voet tegen de bal, waardoor doelman Erwin Mulder kansloos is. Maar stond hij daarbij niet buitenspel? En geldt dat ook voor Davy Klaassen? De VAR neemt uitgebreid de tijd en oordeelt: nee.

sc Heerenveen-Ajax 1-2

Sébastien Haller en Davy Klaassen kunnen juichen na de 2-1 tegen Heerenveen.

EMM-RKC - Emmen speelt rustig rond

FC Emmen heeft er na rust duidelijk voor gekozen om de 3-0 voorsprong te verdedigen en doet dat op buitengewoon geroutineerde wijze: ze spelen de bal rustig rond achterin. Kan RKC daar dan niet tegenin brengen. Nou, niet veel voorlopig.

FC Emmen-RKC Waalwijk 3-0

HEE-AJA - Scherpen houdt Van Bergen van 2-1

Het is nog steeds een gatenkaas in de defensie van Ajax en bijna profiteert opnieuw Mitchell van Bergen ervan. Hij wordt in de diepte gestuurd door weer een geniale pass van Joey Veerman (door de benen van Rensch), maar de snelle aanvaller aarzelt iets te lang en zo kan Kjell Scherpen de bal van zijn voeten plukken. Knap keeperswerk, dat wel!

sc Heerenveen-Ajax 1-1

Kjell Scherpen houdt Mitchell van Bergen van een doelpunt.

HEE-AJA- Bal rolt in tweede helft

Ook in Heerenveen rolt de bal weer. Ajax mag van geluk spreken dat het met 1-1 kan beginnen aan de tweede helft na een heel zwakke eerste.

sc Heerenveen-Ajax 1-1

Jan Paul van Hecke en Sébastien Haller vechten een luchtduel uit.

EMM-RKC - Grim grijpt in voor tweede helft

RKC-trainer heeft twee wissels toegepast in zijn ploeg voor de tweede helft. Ayman Azhil en Cyril Ngonge komen erin voor Ola John en Richard van der Venne. Hij moet ook wel, want RKC staat na een heel matige eerste helft met 3-0 achter tegen FC Emmen.

FC Emmen-RKC Waalwijk 3-0

Reacties Gakpo en Vloet

Even terug naar Eindhoven: de schreeuw van Ihattaren

Ihattaren schreeuwt na wereldgoal: 'Niemand die mij kapot krijgt, niemand!'

Rust in Heerenveen en Emmen

De spelers van Heerenveen en Ajax gaan rusten met een 1-1 stand.

In Emmen staat het 3-0 voor de thuisclub tegen RKC Waalwijk.

HEE-AJA 36' GOAL AJAX

Dusan Tadic mag van elf meter aanleggen na een handsbal van Jan Paul van Hecke in het strafschopgebied. Arbiter Jochem Kamphuis gaat even kijken en constateert: strafschop. En zo'n buitenkans is aan Tadic wel besteed: 1-1.

De gelijkmaker komt niet helemaal uit de lucht vallen, want Ajax werd de laatste minuten al sterker. Zo wist doelman Erwin Mulder net op een heel knappe manier een inzet van Tadic van de lijn te halen en in de rebound gooide Sherel Floranus zich goed voor de bal.

sc Heerenveen-Ajax 1-1

Dusan Tadic schiet de 1-1 achter Heerenveen-doelman Erwin Mulder.

EMM-RKC 31' GOAL EMMEN

En daar is ook de 3-0 van Emmen tegen RKC Waalwijk. Sergio Peña mag van elf meter aanleggen na een overtreding van Vurnon Anita op de doorgebroken Michael de Leeuw. Anita komt goed weg met een gele kaart. En ook Peña komt goed weg: Lamprou stopt namelijk zijn inzet, maar in de rebound scoort de Peruaan alsnog.

FC Emmen-RKC Waalwijk 3-0

Emmenaren Cavlan (l) en Peña vieren de 3-0

27' GOAL HEERENVEEN

Ajax speelt onherkenbaar in de eerste helft tegen Heerenveen en na een krap half uur profiteert Mitchell van Bergen. Hij ontdoet zich van Álvarez en duwt de bal in de verre hoek: 1-0.

De Friese voorsprong is verdiend, want Heerenveen is voorlopig veel gevaarlijker dan Ajax.

sc Heerenveen-Ajax 1-0

Mitchell van Bergen viert zijn 1-0 tegen Ajax met verdediger Jan Paul van Hecke.

HEE-AJA 24' Pech voor Bochniewicz

Een vroege wissel bij sc Heerenveen, waar de Poolse verdediger Pawel Bochniewicz naar de kant moet. In het begin van de wedstrijd verzwikte hij zijn enkel. Daarna probeerde hij het nog even, maar nu moet hij zich toch laten vervangen door Ibrahim Dresevic.

sc Heerenveen-Ajax 0-0

EMM-RKC 17' GOAL EMMEN

En daar is ook al de 2-0 van FC Emmen! Sergio Peña profiteert van geblunder achterin bij de Waalwijkers en hij stelt Luka Adzic in staat om te scoren.

FC Emmen-RKC Waalwijk 2-0

EMM-RKC 11' GOAL EMMEN

We schreven al dat Emmen goed begonnen was aan het duel met RKC Waalwijk. En dat wordt na tien minuten uitgedrukt in de score. Het is Nick Bakker, die bij een vrije trap vogelvrij de bal in het doel kan tikken.

FC Emmen-RKC Waalwijk 1-0

Bakker maakt de openingstreffer namens FC Emmen

HEE-AJA 9' Wat een kans voor papa Veerman!

Ook in Heerenveen hebben we inmiddels een grote kans gezien. En die is niet voor Ajax, maar voor Heerenveen. Henk Veerman wordt weer eens perfect weggestuurd in de diepte door Joey Veerman, gaat met zevenmijlslaarzen richting Scherpen, maar komt uit in een hoek die zo moeilijk is dat zijn stiftje slechts het zijnet raakt.

sc Heerenveen-Ajax 0-0

EMM-RKC AFTRAP

Ook in Emmen rolt de bal bij de degradatiekraker tussen FC Emmen en RKC Waalwijk. En we hebben ook al de eerste kans gezien: Emmen-aanvoerder Michael de Leeuw (volgend jaar FC Groningen) kan de bal net niet in de goal koppen.

Emmen is begonnen met ambitie!

FC Emmen-RKC Waalwijk 0-0

HEE-AJA AFTRAP

Met Kjell Scherpen onder de lat is Ajax begonnen aan het duel met Heerenveen.

sc Heerenveen-Ajax 0-0

Kjell Scherpen vervangt op het laatste moment de geblesseerd geraakte Maarten Stekelenburg.

HEE-AJA - Late wijziging Ajax

Maarten Stekelenburg is in de warming-up voor het duel met sc Heerenveen geblesseerd geraakt aan zijn knie. Hij wordt vervangen door Jong Oranje-doelman Kjell Scherpen. Voor Scherpen is het zijn eredivisiedebuut.

ADO-UTR AFGELOPEN

Ook in Den Haag is het afgelopen. ADO kwam er geen moment aan te pas tegen FC Utrecht, dat wel Mahi en Ramselaar verloor met blessures. Utrecht wint met 4-1.

Toch gaat ook dit duel de boeken in: ADO Den Haag heeft namelijk met het inbrengen van Silvinho Esajas 37 verschillende spelers gebruikt dit seizoen. Dat is een nieuw eredivisierecord. Tot vandaag werd dat record gedeeld met FC Utrecht dat in het seizoen 2014/15 36 verschillende spelers gebruikte.

Overigens: sinds de aanstelling van de Engelse coach Alan Pardew in de winterstop van het vorige seizoen speelden liefst 65 (!!!) spelers in het shirt van ADO Den Haag.

ADO Den Haag-FC Utrecht 1-4

PSV-HER AFGELOPEN

De uitbarsting van Mo Ihattaren was ook zo'n beetje het laatste van deze wedstrijd. PSV wint fluitend met 3-0 van Heracles Almelo en loopt en passant twee doelpuntjes uit op AZ. Aan het einde van de rit kan doelsaldo best belangrijk zijn in de strijd om plek twee.

EINDSTAND: PSV-Heracles Almelo 3-0

Mo Ihattaren heeft een boodschap na zijn treffer tegen Heracles: 'Niemand krijgt mij kapot!'

PSV-HER 90'+2 GOAL PSV

Gelukkig luistert Van den Kerkhof niet naar ons, want anders hadden we de prachtige goal van Mo Ihattaren niet gezien. Hij komt naar binnen en krult de bal met links in de verre kruising.

Hij viert het met een keiharde schreeuw voor de camera: 'Niemand die mij kapot krijgt!' Wat zou hij daarmee bedoelen?

PSV-Heracles Almelo 3-0

PSV-HER 90' Fluit maar af

Bij PSV-Heracles zitten we inmiddels in de blessuretijd, maar gezien het spelbeeld kan arbiter Martin van den Kerkhof niet snel genoeg affluiten. De vier minuten extra tijd komt onder meer door een blessure van Olivier Boscagli.

Ondertussen in de Ronde van Vlaanderen

Mathieu van der Poel gaat zo sprinten met medevluchter Kasper Asgreen om de zege in de Ronde van Vlaanderen. Die sprint live kijken? Dan nu snel klikken op deze livestream.

ADO-UTR 74' GOAL FC UTRECHT

Als ADO al hoop koesterde, dan is die nu alweer weg. Adam Maher knalt de bal van grote afstand met veel effect in de kruising. Een prachtige goal!

ADO Den Haag-FC Utrecht 1-4

ADO-UTR 72' GOAL ADO DEN HAAG

Uitgerekend Utrecht-huurling Jonas Arweiler maakt op aangeven van Jerry van Ewijk 1-3 voor ADO Den Haag tegen FC Utrecht in een verder slaapverwekkende tweede helft.

ADO Den Haag-FC Utrecht 1-3

PSV-HER 75' Daar is Ihattaren!

Mohamed Ihattaren en Noni Madueke mogen ook nog even meedoen. Ze komen in het veld voor Donyell Malen en Eran Zahavi. Ook Heracles wisselt: Rai Vloet gaat eruit. Dat zal de ex-PSV'er niet zo leuk vinden, maar in alle eerlijkheid: hij kreeg vandaag geen poot aan de grond.

PSV-Heracles Almelo 2-0

PSV-coach Roger Schmidt fluistert nog iets in het oor van Mo Ihattaren voor diens invalbeurt tegen Heracles.

PSV-HER 70' Van Ginkel voor Gakpo

Het is niet de wedstrijd geworden van Cody Gakpo. De uitblinker van Jong Oranje kreeg voor rust al een paar schietkansen, maar de grootste kans kwam na rust. Zijn kopbal was technisch perfect, alleen recht op doelman Blaswich af. En dus gaat Gakpo hoofdschuddend naar de kant als Marco van Ginkel hem komt vervangen.

Verder is er eigenlijk niets noemenswaardigs gebeurd deze tweede helft. Of het moet het eredivisiedebuut van de 19-jarige Belg Elias Sierra zijn bij Heracles.

PSV-Heracles Almelo 2-0

HEE-AJA - Vader van Joe Veerman is terug

Bij sc Heerenveen zien we geen verrassingen. Of het moet zijn dat de vader van Joe Veerman weer gewoon terug is in de spits van sc Heerenveen. Dan hebben we het natuurlijk niet over de vader van middenvelder Joey, maar over Henk Veerman. Zijn pasgeboren zoontje heet Joe.

De opstelling van sc Heerenveen voor het duel met Ajax.

HEE-AJA - Haller en Timber terug in de basis bij Ajax

Om 16.45 uur gaat Ajax op bezoek bij sc Heerenveen. Trainer Erik ten Hag kan weer een beroep doen op Sébastien Haller en Jurriën Timber, die hersteld zijn van een coronabesmetting. Zij staan ook meteen weer in de basis.

De opstelling van Ajax voor het duel met sc Heerenveen.

Ondertussen in Barcelona...

De vrouwen van FC Barcelona winnen met 7-1 van nummer twee Levante. Lieke Martens levert twee assists. Barcelona heeft nu 22 wedstrijden gespeeld en 22 keer gewonnen. Doelsaldo: 110 voor en slechts 4 tegen. En voor de mensen die nu nog twijfelen over het feit dat Barcelona kampioen wordt: ze hebben drie wedstrijden minder gespeeld dan nummer twee Levante, dat op twaalf punten achterstand staat.

ADO-UTR TWEEDE HELFT

Ook Ruud Brood heeft gezien dat ADO Den Haag er in de eerste helft tegen FC Utrecht een potje van maakte. Hij brengt drie nieuwe spelers in het veld: Kees de Boer komt voor Severina, Utrecht-huurling Jonas Arweiler voor Adekanye en de Spanjaard Pascu voor Gomelt.

Cain Seedorf mag blijven staan, al leek die zich in de eerste helft geen raad te weten in de Haagse defensie. Maar dat gold eigenlijk voor iedereen.

Cain Seedorf weet het ook niet meer in het duel met FC Utrecht.

PSV-HER TWEEDE HELFT

De bal rolt weer in Eindhoven, waar PSV met 2-0 voorlopig geen kind heeft aan Heracles. Het staat 2-0.

PSV-Heracles Almelo 2-0

ADO-UTR - Utrecht legt ADO op de pijnbank

Ook in Den Haag bis het rust, waar FC Utrecht met speels gemak op 3-0 staat tegen ADO Den Haag. Ramselaar is trouwens al even binnen. Die keek ook bij de 3-0 niet helder uit de ogen en ging wat eerder naar de kleedkamer. Sander van de Streek is zijn vervanger.

ADO Den Haag-FC Utrecht 0-3

Bart Ramselaar kijkt niet helder uit zijn gen na de 3-0 van FC Utrecht.

PSV-HER - PSV leidt met 2-0 bij rust

PSV gaat met 2-0 rusten tegen Heracles Almelo. Het is een eenvoudig duel voor PSV voorlopig, al kreeg Burgzorg kort voor rust nog wel een goede kans.

PSV-Heracles Almelo 2-0

ADO-UTR 44' GOAL FC UTRECHT

Django Warmerdam schenkt de kans eerst aan Ramselaar, maar diens inzet wordt geblokt. In de rebound ramt Othman Boussaid de bal in het dak van het doel. Het is 3-0 voor FC Utrecht tegen een armetierig ADO Den Haag.

ADO Den Haag-FC Utrecht 0-3

ADO-UTR 38' Ramselaar knock-out

In Den Haag blijft voorlopig Medisch Centrum West. We zagen Mahi al uitvallen en nu lijkt ook Bart Ramselaar naar de kant te moeten. De middenvelder botst hard tegen de schouder van nota bene ploeggenoot Moussa Sylla en blijft groggy op de grond zitten.

Bij een vermoeden van een hersenschudding zal hij naar de kant moeten. Maar toch zien we Ramselaar na een paar minuten weer teug in het veld. Laten we hopen dat dat de juiste beslissing is.

ADO Den Haag-FC Utrecht 0-2

PSV-HER 36' Nog geen geluk voor Gakpo

Cody Gakpo was een van vaakst besproken spelers afgelopen week in Eindhoven na zijn uitstekende spel bij Jong Oranje. Tegen Heracles heeft hij zijn stempel nog niet kunnen drukken, al probeert hij het wel met een paar vlammende afstandsschoten.

PSV kan trouwens doen wat het wil tegen de Almeloërs.

PSV-Heracles Almelo 2-0

ADO-UTR 31' Blessure Mahi

En ook bij ADO Den Haag-FC Utrecht ligt het spel stil vanwege een blessure. Mimoun Mahi wordt geraakt op zijn kuit door Boy Kemper en weet het meteen: einde wedstrijd. Moussa Sylla gaat er voor hem inkomen, maar moet nog even zijn roze veters strikken.

ADO Den Haag-FC Utrecht 0-2

PSV-HER 25' Arme Burgzorg!

Arme Delano Burgzorg. De aanvaller van Heracles kreeg in het laatste duel tegen Sparta zoveel schoppen te verduren, dat hij meer dan een week niet kon trainen. Eenmaal hersteld krijgt hij Denzel Dumfrie met zijn volle gewicht op zijn enkel. Dumfries lijkt zich al vallend voor de bal te willen gooien, maar klemt daarbij het been van Burgzorg. En dat doet pijn!

PSV-Heracles Almelo 2-0

Delano Burgzorg heeft pijn na een onhandige actie van Denzel Dumfries.

PSV-HER 21' GOAL PSV

Denzel Dumfries maakt de 2-0 voor PSV tegen Heracles. De aanvoerder kopt een afgemeten voorzet van Olivier Boscagli bij de tweede paal in het doel. Dit gaat wel heel makkelijk.

PSV-Heracles Almelo 2-0

Denzel Dumfries lacht breeduit na zijn treffer tegen Heracles.

ADO-UTR 15' GOAL FC UTRECHT

Debutant Cain Seedorf en de rest van de ADO-defensie schuttert erop los in de openingsfase. En daarvan profiteert nu Joris van Overeem. Hij puntert de ban een meter of veertien in de hoek. Het is nu al 0-2.

ADO Den Haag-FC Utrecht 0-2

ADO-UTR 10' GOAL FC UTRECHT

En ook in Den Haag is inmiddels gescoord. Adam Maher krijgt alle tijd om de bal achter de verdediging van ADO Den Haag te leggen. Gyrano Kerk staat zeker niet buitenspel en passeert doelman Martin Fraisl met een hard schot.

ADO Den Haag-FC Utrecht 0-1

PSV-HER 9' GOAL PSV

Donyell Malen schiet PSV binnen tien minuten op 1-0 tegen Heracles Almelo. De aanvaller passeert Rente alsof hij er niet staat en prikt de bal in een heel klein gaatje bij de eerste paal binnen. Daar zag doelman Blaswich er niet zo goed uit.

PSV-Heracles Almelo 1-0

Donyell Malen wordt bejubeld door zijn teamgenoten na zijn goal tegen Heracles.

ADO-UTR 5' Spectaculaire start in Den Haag

Voor spektakel moet je deze eerste minuten in Den Haag zijn. Binnen twee minuten hebben we al drie kansen gezien voor FC Utrecht. Gyrano Kerk mikte naast en daarna waren Mimoun Mahi en Benaissa Benamar uit een corner dicht bij de 0-1.

De grootste kans was echter voor ADO Den Haag via Bobby Adekanye. Hij krijgt de bal zomaar in de voeten geschoven door Benamar en schiet net naast.

ADO Den Haag-FC Utrecht 0-0

PSV-HER en ADO-UTR - De bal rolt...!

De bal rolt bij PSV-Heracles Almelo en ADO Den Haag-FC Utrecht.

ADO-UTR - Paaseitje kwijt?

Eieren zoeken in Den Haag bij ADO-FC Utrecht

Ajax-vrouwen winnen Eredivisie Cup

De vrouwen van Ajax hebben de tweede editie van de Eredivisie Cup gewonnen. De Amsterdamse ploeg was in de finale met 3-2 te sterk voor FC Twente, dat vorig jaar de beker in de wacht sleepte.

Van den Bighelaar na haar tweede doelpunt in de Eredivisie Cup-finale

ADO-UTR - Neefje Seedorf debuteert bij ADO

Cain Seedorf, een neefje van oud-topvoetballer Clarence Seedorf, debuteert bij ADO Den Haag als basisspeler in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De 21-jarige aanvaller speelt sinds 2019 voor ADO. Hij voetbalde eerder in de jeugd bij onder meer Ajax en sc Heerenveen. Trainer Ruud Brood gunt ook Xander Severina zijn debuut.

Bij FC Utrecht zien we geen Tommy St. Jago. Zijn plek achterin wordt ingenomen door Benaissa Benamar.

  • NOS
    De opstelling van ADO Den Haag voor het duel met FC Utrecht.
  • NOS
    De opstelling van FC Utrecht voor het duel met ADO Den Haag.
  • NOS
    Cain Seedorf, neefje van Clarence, maakt zijn debuut voor ADO Den Haag tegen FC Utrech

FEY-FOR AFGELOPEN - Feyenoord verslaat Fortuna (2-0)

In blessuretijd kreeg de jonge Baldé nog een geode kans, maar zijn inzet werd gepakt door doelman Yanick van Osch. En dus eindigt het duel tussen Feyenoord en Fortuna Sittard in 2-0.

Feyenoord-Fortuna Sittard 2-0

FEY-FOR 89' Blessure Berghuis?

Dat is even schrikken! Steven Berghuis wordt onder de voet gelopen door invaller Verlinden, die daarbij onbedoeld ook nog even op zijn enkel gaat staan. Het lijkt mee te vallen, Berghuis staat alweer.

Feyenoord-Fortuna Sittard 2-0

FEY-FOR 85' Blessure Tirpan (Fortuna)

Wordt deze middag nog vervelender voor Sjors Ultee en zijn mannen? Na de 2-0 van Berghuis gaat de Belgische verdediger Tirpan naar de grond met ogenschijnlijk een spierblessure.

Feyenoord-Fortuna Sittard 2-0

FEY-FOR 83' GOAL FEYENOORD

Steven Berghuis beslist het duel in De Kuip. Aliou Baldé verovert de bal op de middenlijn, stuurt Berghuis weg met een dieptepassje en de international passeert Van Osch met een hard en geplaatst schot. Het staat 2-0.

Feyenoord-Fortuna Sittard 2-0

FEY-FOR 79' Advocaat gunt El Bouchatoui debuut

Een nieuw gezicht in de eredivisie! Achraf El Bouchatoui komt in het veld voor Leroy Fer en maakt zo zijn debuut in de hoofdmacht. Vorig seizoen speelde de 21-jarige Rotterdammer acht duels in de eerste divisie als huurling bij FC Dordrecht.

Feyenoord-Fortuna Sittard 1-0

FEY-FOR 75' Baldé (19) brengt nieuwe energie bij Feyenoord

Feyenoord-trainer Dick Advocaat zag dat zijn ploeg steeds verder inzakte en greep in met Aliou Baldé en João Teixeira voor Robert Bozenik en Mark Diemers. En dat lijkt een juiste keuze, want de twee brengen duidelijk nieuwe energie bij de thuisploeg.

Zojuist was de kleine, pas 19-jarige Senegalees Baldé, die pas voor de tweede keer minuten maakt in de hoofdmacht, dicht bij de 2-0. Hij ramde de bal op de paal, al was de hoek eigenlijk te moeilijk om te scoren.

Feyenoord-Fortuna Sittard 1-0

PSV-HER - Boscagli terug bij PSV, Heracles met versterkt middenveld

Olivier Boscagli miste het laatste competitieduel van PSV tegen AZ (2-0 nederlaag) met een spierblessure, maar is weer hersteld. Hij neemt de plaats in van Ibrahim Sangaré op het middenveld. Heracles-trainer Frank Wormuth is niet een man, die vaak wisselt in zijn basisopstelling en dus ook vandaag niet.

Hij versterkt wel zijn middenveld met Orestis Kiomourtzoglou. Dat gaat ten koste van spits Sinan Bakis.

  • NOS
    De opstelling van PSV voor het duel met Heracles Almelo.
  • NOS
    De opstelling van Heracles Almelo voor het duel met PSV.

FEY-FOR 60' Feyenoord wil doordrukken

Na de 1-0 van Linssen wil Feyenoord snel zaken doen. Weer is het Bozenik die in stelling wordt gebracht, maar nu gooit Angha zich met zijn lichaam voor het schot. Ook Justin Bijlow moest trouwens al een keer een schot van Tesfaldet Tekie uit de hoek duiken en deed dat voortreffelijk.

Het is een lekkere, open wedstrijd aan het worden in Rotterdam-Zuid! Misschien dat Lisandro Semedo daarvan kan profiteren. Hij komt toch in het veld als vervanger van de vandaag onzichtbare Emil Hansson.

Feyenoord-Fortuna Sittard 1-0

Finale Eredivisie Cup: FC Twente kantelt duel vlak voor rust (2-2)

Op De Toekomst gaan de voetbalsters van Ajax en FC Twente intussen rustig door met doelpunten maken. Waar FC Twente kort voor rust met twee treffers helemaal terug kwam in de wedstrijd, is het Ajax dat na rust weer de leiding neemt.

Het is opnieuw aanvoerder Marjolijn van den Bighelaar met de treffer.

Finale Eredivisie Cup (vrouwen): Ajax-FC Twente 3-2

FEY-FOR 51' GOAL FEYENOORD

En dan ligt hij zomaar in het andere doel! Direct na de megakans van Flemming, levert Steven Berghuis een schitterende voorzet af op het hoofd van Bryan Linssen en die kopt zijn achtste van het seizoen binnen. Het staat 1-0 voor Feyenoord.

Feyenoord-Fortuna Sittard 1-0

Bryan Linssen wordt gefeliciteerd na zijn 1-0 tegen Fortuna Sittard.

FEY-FOR 49' Wát een kans voor Fortuna!

De eerste kans van de tweede helft is voor de bezoekers. En wat voor een! Zian Flemming wordt vlak voor het doel van Bijlow vrijgespeeld door Sebastian Polter, maar Flemming raakt de bal zo slecht dat hij niet eens over de achterlijn rolt. Dat had de 0-1 moeten zijn.

Feyenoord-Fortuna Sittard 0-0

Wedstrijdshirts FC Utrecht geveild, opbrengst naar stichting Bibian Mentel

FC Utrecht gaat de wedstrijdshirts die de spelers dragen tijdens het uitduel met ADO Den Haag (14.30 uur) veilen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de Mentelety Foundation van Bibian Mentel.

De geboren Utrechtse overleed eerder deze week op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. FC Utrecht heeft grote bewondering voor de strijdlust, energie en mentaliteit die Mentel heel haar leven heeft uitgestraald, valt te lezen in een persbericht.

Na afloop van de wedstrijd, die zondagmiddag om 14.30 uur begint, kan er geboden worden op de shirts.

Adrian Dalmau viert treffer tegen Fortuna Sittard

FEY-FOR - Geen wissels bij aanvang tweede helft

De spelers van Feyenoord en Fortuna Sittard staan weer op het veld voor de tweede helft. Dezelfde 22 namen als in de eerste, trouwens.

Feyenoord-Fortuna Sittard 0-0

Finale Eredivisie Cup: FC Twente kantelt duel vlak voor rust (2-2)

In een paar minuten heeft FC Twente de finale van de Eredivisie Cup voor vrouwen helemaal gekanteld. Eerst legde international Renate Jansen legt de bal op het hoofd van spits Fenna Kalma. En daarna is het Sisca Folkertsma die de 2-2 laat aantekenen.

Alles is nog mogelijk in de tweede helft dus!

Finale Eredivisie Cup (vrouwen): Ajax-FC Twente 2-2

FEY-FOR - Spelers met 0-0 aan de thee in De Kuip

Het is rust bij Feyenoord-Fortuna Sittard. Er is nog altijd niet gescoord en daar zal vooral Dick Advocaat niet content mee zijn. Feyenoord kreeg drie grote kansen, maar die waren niet besteed aan Robert Bozenik.

Feyenoord-Fortuna Sittard 0-0

Steven Berghuis baalt na een gemiste kans tegen Fortuna Sittard.

Finale Eredivisie Cup: Voetbalsters Ajax op 2-0 tegen FC Twente

Inmiddels staat het al 2-0 voor Ajax in de finale van de Eredivisie Cup tegen FC Twente. Dit keer is het Marjolijn van den Bighelaar met de treffer!

Finale Eredivisie Cup (vrouwen): Ajax-FC Twente 2-0

FEY-FOR 34' Wat doet Angha allemaal?

Zijn handen gaan beide in de lucht ter verontschuldiging. Opnieuw gaat Martin Angha gruwelijk in de fout in de opbouw. En weer komt hij met de schrik vrij, al mag hij zijn doelman Yanick van Osch daarvoor wel een bedankje sturen.

De doelman stort zich namelijk razendsnel voor de bal, die door Bozenik op doel wordt geschoten. En dus blijft het 0-0.

Feyenoord-Fortuna Sittard 0-0

Robert Bozenik duelleert met Martin Angha

FEY-FOR 27' Pech voor Bozenik

Robert Bozenik laat zich nadrukkelijk zien de laatste minuten. Eerst profiteerde de Slowaakse spits al bijna van een blunder in de opbouw van Fortuna-verdediger Martin Angha. Zijn vlammende schot ging voorlangs.

Daarna tikte hij de bal wel degelijk in het net na een vloeiende aanval van Feyenoord, maar Bozenik stond duidelijk buitenspel. En dus gaat ook die treffer niet door.

Feyenoord-Fortuna Sittard 0-0

Ondertussen in Amsterdam: finale Eredivisie Cup vrouwen

Sinds 12.15 uur is op De Toekomst in Amsterdam ook gestreden om de eerste prijs in het Nederlandse voetbal dit seizoen. De voetbalsters van Ajax en FC Twente spelen namelijk de finale van de Eredivisie Cup.

FC Twente is de titelhouder, maar de tussenstand is 1-0 voor Ajax dankzij een intikker van Nikita Tromp na een mooie aanval.

Finale Eredivisie Cup (vrouwen): Ajax-FC Twente 1-0

FEY FOR 22' Kans Bozenik

En daar is dan ook de eerste grote kans voor Feyenoord. Diemers drijft de bal op tegen zijn oude ploeg, vindt Berghuis in de zestien en die stelt met een subtiele kaats Bozenik in staat om uit te halen. Zijn schot hobbelt via het been van Roel Janssen naast de paal.

Feyenoord-Fortuna Sittard 0-0

FEY-FOR 15' Seuntjens schiet net voorlangs

De eerste serieuze kans van deze wedstrijd is voor Fortuna Sittard. Mats Seuntjens krijgt de bal op de rand van de zestien en kan vrij uithalen. Zijn schot mist kracht, maar wordt van richting veranderd en rolt daardoor toch gevaarlijk dicht langs de paal van het doel. Feyenoord-doelman Justin Bijlow was kansloos geweest, maar kan opgelucht ademhalen.

Feyenoord-Fortuna Sittard 0-0

FEY-FOR Duel tussen oudste en jongste trainer in de eredivisie

Feyenoord - Fortuna Sittard is de ontmoeting tussen de oudste en de jongste coach onder de huidige 18 trainers in de Eredivisie. De 73-jarige Dick Advocaat staat tegenover de 33-jarige Sjors Ultee.

Advocaat is één overwinning verwijderd van zijn 200ste zege als trainer in de eredivisie (W199-G79-V108). Hij kan de 6de hoofdcoach worden die deze mijlpaal bereikt. De laatste maanden loopt het echter niet meer zo soepel onder Advocaat. In de laatste 11 speelrondes pakte Feyenoord slechts 13 punten, 5 minder dan tegenstander Fortuna in deze periode (18).

Sinds de officiële aanstelling van Sjors Ultee als hoofdtrainer op 2 december verzamelden alleen AZ (41), Ajax (39) en PSV (32) meer punten in de Eredivisie dan Fortuna (31).

Dick Advocaat en Sjors Ultee begroeten elkaar voor Feyenoord-Fortuna Sittard.

Hiep hiep hoera: twee jarigen bij Feyenoord

Het is nog even aftasten in de eerste tien minuten bij Feyenoord-Fortuna. En dus hebben we nog even tijd om twee jarigen in het zonnetje te zetten!

Jens Toornstra blies vandaag al 32 kaarsjes uit. Dat zijn er elf meer dan de 21-jarige Keyennu Lont (what's in a name) die voor het eerst bij Feyenoord op de bank mag zitten. Dat is best een leuk verjaardagscadeautje.

Feyenoord-Fortuna Sittard 0-0

FEY-FOR - Bozenik heeft afgetrapt

Robert Bozenik heeft het duel Feyenoord-Fortuna op gang getrapt!

Feyenoord-Fortuna Sittard 0-0

Automatische updates op je telefoon

Wil je mobiele updates ontvangen van dit blog? Klik dan op het belletje bovenin.

Liveblog updates

FEY-FOR Kijk eens wie we daar hebben!

Kijk eens wie we daar hebben! Piet Velthuizen zit vandaag weer op de bank bij Fortuna Sittard. De doelman werd vlak voor het eredivisieduel met FC Groningen aangetrokken, stond meteen in de basis als vervanger van de geblesseerde Yanick van Osch en viel na de beginfase alweer uit met een hamstringblessure.

Piet Velthuizen tijdens de warming-up van Fortuna Sittard in De Kuip.

FEY-FOR Advocaat kiest weer voor Bijlow

Vrijdag kwamen de berichten naar buiten dat Feyenoord-doelman Nick Marsman binnenkort zal tekenen bij Inter Miami, de club van eigenaar David Beckham. Toevallig of niet, maar vandaag moet hij zijn plekje weer afstaan aan Justin Bijlow.

"Bijlow is onze eerste doelman en hij moet het nu maar laten zien", aldus Dick Advocaat voor de wedstrijd bij ESPN.

Feyenoord pakte trouwens 5 punten in de laatste 4 eredivisieduels waarin Bijlow keepte (W1-G2-V1).

Justin Bijlow

Vitesse verslaat FC Twente, met enig fortuin

Hieronder schreven we al dat de spandoeken in De Kuip na de wedstrijd van vandaag worden opgeruimd voor de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse. De Arnhemmers doen het ook nog altijd heel goed in de eredivisie. Zaterdag won Vitesse verdiend met 2-1 bij FC Twente, al had het daar wel wat controversiële strafschoppen bij nodig.

Bekijk de samenvatting en de reacties hieronder.

Koopmeiners: 'AS Roma heeft belangstelling'

Wie ook in de belangstelling staat van AS Roma is Peer...euh Teun Koopmeiners. La Gazzetta dello Sport publiceerde per ongeluk een foto van broertje Peer bij het bericht over Teun.

Na afloop van de wedstrijd tegen Willem II, waarin Teun Koopmeiners al na vijf minuten een rode kaart ontving, bevestigde Koopmeiners de belangstelling van de Italiaanse club.

AZ-aanvoerder Koopmeiners in belangstelling AS Roma: 'De interesse is er'

'Ajacied Martínez in belangstelling van Barcelona'

Dit soort berichten moet je altijd met een korreltje zout nemen. Maar opvallend is het wel. Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo staat Ajax-verdediger Lisandro Martínez in de belangstelling van Barcelona. Martínez zou zo'n 25 miljoen euro moeten kosten.

Volgens de krant hebben AS Roma, Lazio en Paris Saint-Germain ook belangstelling.

Volgens El Mundo Deportivo heeft Barcelona belangstelling voor Ajax-verdediger Lisandro Martínez

(Voorlopig) afscheid van de spandoeken

Vandaag is trouwens de laatste keer dat Feyenoord speelt tussen de duizenden spandoeken in De Kuip. Voor bekerfinale tussen Ajax en Vitesse op 18 april moet De Kuip namelijk leeg opgeleverd worden.

FEY-FOR - Senesi, Sinisterra en Kökçu opvallende afwezigen

Met spanning werd uitgekeken naar de opstelling van Feyenoord voor het duel met Fortuna Sittars (12.15 uur). Vrijdag werd namelijk bekend liefst vijf selectiespelers in quarantaine moesten: twee spelers hebben positief getest op het coronavirus, drie spelers zijn in direct contact geweest.

Namen wilde de club om privacyredenen niet bekend maken. Maar wat opvalt in de opstelling is de afwezigheid van Marcos Senesi, Luis Sinisterra en Orkun Kökçü. Zij zitten ook niet bij de selectie. Nicolai Jørgensen is geblesseerd aan zijn enkel.

Robert Bozenik staat voor het eerst sinds 27 september 2020 (ADO Den Haag, 4-2) weer in de basis in een competitieduel van Feyenoord. Zijn laatste eredivisiegoal was op 22 februari 2020, thuis tegen...Fortuna Sittard.

FEY-FOR - De opstelling van Fortuna Sittard

Trainer Sjors Ultee heeft twee wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling als we het vergelijken met de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht (0-1). Vleugelverdediger George Cox, al goed voor vijf doelpunten, is terug na een lichte blessure.

Aanvaller Lisandro Semedo krijgt rust na een drukke week, waarin hij met Kaapverdië speelde tegen Kameroen (1-1), Mozambique (0-1 zege) en zich plaatste voor de Afrika Cup vieren. Emil Hansson is zijn vervanger.

Álvarez na gezinshereniging topspeler waar Ajax behoefte aan had

Edson Álvarez is één van de belangrijkste spelers die Ajax een uitstekende start van 2021 heeft bezorgd. De 23-jarige Mexicaan voelt zich na een persoonlijk mindere periode ook weer als een vis in het water in Amsterdam.

Edson Álvarez. de Mexicaanse balafpakker die Ajax beter maakt

Duitse trainersclash

Wanneer Frank Wormuth gevraagd wordt naar wat het zondagmiddagduel met PSV speciaal maakt, lacht hij hard. "Ik weet waar je op doelt... Het is een Deutsch affiche. Het wordt een ontmoeting tussen twee Duitse trainers, tussen leraar en leerling!"

Frank Wormuth en Roger Schmidt

Hoogtepunten gespeelde wedstrijden

Nog even terug naar gisteravond. Er gebeurde ontzettend veel in Venlo, Enschede, Tilburg en Rotterdam. Genoeg om over na te praten, maar dan wel eerst even de beelden bekijken natuurlijk.

Goedemorgen!

Goedemorgen en welkom in ons liveblog. Op deze paaszondag staan er vijf wedstrijden op het programma in de eredivisie. Feyenoord trapt om 12.15 uur al af tegen Fortuna Sittard en later op de dag komen onder meer PSV en Ajax in actie. Alle ontwikkelingen op de velden zijn hier te volgen. Ook kijken we af en toe met een schuin oog naar het buitenland.

Het programma

Programma speelronde 28 eredivisie