liveblog
NOS VoetbalAangepast

Warming-up: Tuchel en Guardiola hebben geen zin in 'ratrace om Haaland'

liveblog gesloten

Tot morgen!

Omdat er vanavond geen wedstrijd wordt gespeeld in de eredivisie, sluiten we dit liveblog af. Zaterdag zijn we uiteraard terug met alle duels in de eredivisie. Bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

Het programma in speelronde 28 van de eredivisie.

En Haaland zelf? Frankfurt thuis...

En Haaland zelf? Die neemt het zaterdag met Borussia Dortmund in eigen stadion op tegen Eintracht Frankfurt. Ook is de kans groot dat Klaas-Jan Huntelaar na zijn spierblessure voor het eerst in de basis zal staan bij Schalke in het uitduel met Bayer Leverkusen.

Bij die club zit de 39-jarige Hannes Wolf voor het eerst op de bank. Hij is de opvolger van de vorige week ontslagen Peter Bosz.

Wout Weghorst zal zaterdagmiddag aan zijn doelpuntengemiddelde willen werken, als VfL Wolfsburg het opneemt tegen 1.FC Köln.

  • Pro Shots
    Klaas-Jan Huntelaar in het shirt van Schalke 04.
  • NOS
    De stand in de Bundesliga.

Atlético voelt hete adem van Koeman en co in uitduel met Sevilla

De topper van dit weekend in La Liga is zondagavond (21.00 uur) in Estadio Sánchez Pizjuan. Koploper Atlético Madrid neemt het dan op tegen nummer vier Sevilla. De voorsprong van Atlético op Barcelona is inmiddels teruggebracht tot vier punten en dus voelt de ploeg van trainer Diego Simeone de hete adem van de concurrentie in de nek.

Zaterdagmiddag ontvangt Real Madrid Eibar. Ronald Koeman en Frenkie de Jong en Sergiño Dest - die voor de interlandbreak zijn eerste twee doelpunten maakte in dienst van Barcelona - speelt maandag pas in Camp Nou tegen Real Valladolid.

De stand in La Liga.

Haaland zingt rond in Premier League: 'Lijkt alsof ze een ratrace willen creëren'

In de Premier League staan zaterdag twee topaffiches op het programma. Om 18.30 uur gaat koploper Manchester City op bezoek bij nummer drie Leicester City. En Liverpool gaat om 21.00 uur proberen de negatieve spiraal te stoppen op bezoek bij Arsenal.

Een naam zoemde vandaag rond in alle personferenties van de topclubs: Erling Haaland. Diens zaakwaarnemer Mino Raiola en vader Alf Inge Haaland (oud-speler van onder meer Leeds United) legden donderdag en vrijdag bliksembezoekjes af bij FC Barcelona en Real Madrid om te praten over de toekomst van het Noorse wonderkind. In verschillende media wordt de Noor echter ook gelinkt aan andere powerhouses zoals Paris Saint-Germain, Manchester City en Chelsea.

Pep Guardiola, trainer van Manchester City, wilde niets weten van die speculaties. Zelfs niet nu bekend is geworden dat Sergio 'Kun' Agüero de club na tien jaar, 384 wedstrijden en 257 goals zal verlaten. "Je weet het nooit zeker, maar tegen deze prijzen gaan we helemaal geen spits aantrekken. Onmogelijk. We kunnen het niet betalen. Alle clubs hebben het financieel moeilijk, wij ook. Dus als ik het nu moet zeggen, dan is de kans groot dat we helemaal geen spits zullen kopen."

Chelsea-coach Thomas Tuchel, die zaterdag tegen West Bromwich Albion voor de 14de keer op rij ongeslagen wil blijven, hield zijn lippen stijf op elkaar. Wel legde hij de vinger op de zere plek. "Ik geef geen antwoord op die vraag uit respect voor de speler (Haaland) en zijn club (Borussia Dortmund). Er is veel te doen over hem en zijn agent. Het lijkt erop dat ze een ratrace om deze speler willen creëren. Een beloftevolle speler, zeker. Maar hij is niet onze speler en zit niet in onze selectie."

  • Pro Shots
    Waar ligt de toekomst van Erling Haaland?
  • NOS
    De stand in de Premier League.

Programma Keuken Kampioen Divisie

Geen eredivisieduel vanavond, maar in de eerste divisie wordt vanavond een complete speelronde afgewerkt. Koploper Cambuur speelt de lastige uitwedstrijd tegen FC Volendam.

De strijd om plek twee - en daarmee rechtstreekse promotie naar de eredivisie - is razend spannend. De Graafschap ontvangt FC Dordrecht. NAC Breda reist af naar De Toekomst voor het duel met Jong Ajax. En Almere City neemt het op tegen NEC.

Programma Keuken Kampioen Divisie speelronde 31

18.00 uur Go Ahead Eagles - Roda JC
20.00 uur FC Volendam - Cambuur
20.00 uur Telstar - Jong FC Utrecht
20.00 uur MVV Maastricht - FC Eindhoven
20.00 uur Helmond Sport - Jong AZ
20.00 uur De Graafschap - FC Dordrecht
20.00 uur Excelsior - Jong PSV
20.00 uur FC Den Bosch - TOP Oss
20.00 uur Almere City - NEC
20.00 uur Jong Ajax - NAC Breda

Directeur voetbalzaken Huiberts content met verenging trainer Jansen: 'Logische stap'

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is tevreden met de contractverlenging: "Pascal heeft sinds december laten zien dat hij weet wat er van een hoofdcoach van AZ wordt gevraagd, daarnaast kent hij onze organisatie en manier van werken. We zijn tevreden met de resultaten en spelers ontwikkelen zich door. Voor ons dus een logische stap om verder te gaan met elkaar."

Huiberts: 'Grote naam niet noodzakelijk, eigen mensen ook kans geven'

'Doelman Marsman van Feyenoord naar Inter Miami'

Nick Marsman vertrekt komende zomer bij Feyenoord om aan de slag te gaan bij Inter Miami CF, de club van voorzitter David Beckham en trainer Phil Neville. Dat meldt het AD. De 30-jarige keeper zou na dit seizoen transfervrij vertrekken naar de Verenigde Staten. Bij Inter Miami zou hij teamgenoot worden van Gonzalo Higuaín, Blaise Matuidi en Kelvin Leerdam.

Marsman kreeg dit seizoen al 24 duels de kans onder de lat bij Feyenoord, de meeste door blessures van eerste keus Justin Bijlow. De laatste weken kreeg Marsman de voorkeur van trainer Dick Advocaat, ook toen Bijlow weer fit was.

Verruilt Nick Marsman na dit seizoen De Kuip voor Florida?

Pirlo laat 'feestgangers' buiten de selectie voor Derby della Mole

Eerder vandaag schreven we al dat Juventus spelers Weston McKennie, Arthur Melo en Paulo Dybala een boete heeft opgelegd vanwege hun aanwezigheid bij een coronafeestje. Nu blijkt dat de straf voor het trio verder gaat.

Trainer Andrea Pirlo laat het trio namelijk buiten de selectie voor de derby uit bij Torino (zaterdag om 18.00 uur). Leonardo Bonucci is er evenmin bij in de Derby della Mole (vernoemd naar het beroemde gebouw Mole Antonelliana). Bonucci bleek na de interlandperiode positief op het coronavirus.

Nummer twee AC Milan neemt zaterdag om 12.30 uur op tegen Sampdoria. Atalanata Bergamo ontvangt om 15.00 uur Udinese. Koploper Internazionale besluit de speelronde in en tegen Bologna (20.45 uur).

  • Pro Shots
    Trainer Andrea Pirlo met Matthijs de Ligt en Weston McKennie.
  • NOS
    De stand in de Serie A.

Tygo Land (15) jongste speler met profcontract bij Heerenveen

Abe Lenstra maakte in 1936 als 15-jarige zijn debuut bij sc Heerenveen. Maar in die vooroorlogse jaren was van profcontracten natuurlijk nog geen sprake. En zo kan het gebeuren dat de 15-jarige Tygo Land uit het Drentse Peize (nabij Groningen) vandaag de jongste speler in de geschiedenis van sc Heerenveen werd met een profcontract.

"Tygo is een controlerende middenvelder met veel kwaliteit, aldus hoofd jeugdopleiding Michel Jansen. "Met dit contract kiest hij bewust voor een traject om zich bij ons verder te ontwikkelen richting het eerste elftal. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de komende jaren mooie stappen kan maken."

Een groeibriljant is Land ongetwijfeld. Maar het record zal vast ook iets te maken hebben met het feit dat de leeftijdsgrens om een contract te tekenen is verlaagd van zestien naar vijftien jaar.

De 15-jarige Tygo Land na ondertekening van zijn eerste profcontract.

Jansen trots na contractverlenging bij AZ: 'Geniet van elke dag'

Plotseling kreeg hij de touwtjes in handen in Alkmaar. Het vertrek van hoofdtrainer Arne Slot (die na dit seizoen aan de slag gaat bij Feyenoord) kwam voor iedereen als een verrassing. En dan liep zijn eerste duel als eindverantwoordelijke ook nog uit in een 2-1 nederlaag tegen FC Groningen.

Maar inmiddels is iedereen het er wel over eens: Pascal Jansen is gewoon een prima coach. De resultaten spreken voor zich. AZ boekte vier klinkende zeges op PSV en Feyenoord en doet volop mee in de strijd om de tweede plaats. En dus ondertekende Jansen vandaag een contractverlenging tot medio 2023.

Jansen trots na contractverlenging: 'Geniet van elke dag dat ik dit vak mag uitoefenen'

Club Brugge-coach Clement: 'Zetten gezondheid Noa Lang niet op het spel'

Club Brugge heeft meer duidelijkheid gegeven over de blessure van Noa Lang. De aanvaller speelde met Jong Oranje in de groepsfase van het EK onder 21, maar viel in het duel met Jong Duitsland na een botsing met nota bene ploeggenoot Teun Koopmeiners geblesseerd uit.

"Het is een vervelende blessure", vertelde Philippe Clement, zijn coach bij Club Brugge op de persconferentie in aanloop naar het duel met KV Kortrijk. "Noa had een heel zware bloeduitstorting in en rond de knie, maar een week later is het al een heel pak beter. Hij is nog niet buiten aan het lopen, maar werkt binnen. Het is afwachten hoe snel zijn revalidatie gaat. Het zal niet iets van zijn van maanden en daar vreesden we in het begin wel voor."

"Op het moment dat je dat ziet gebeuren, dan denk je het ergste. Ik kreeg ook wat slechte signalen uit Nederland meteen na zijn blessure", vervolgde Clement. "Ik had hem meteen een berichtje gestuurd en hij heeft me teruggebeld. Het is vervelend als iemand in het buitenland onderzocht moet worden, niet door je eigen medische staf, en er beslissingen moeten genomen worden. Hij heeft heel goed contact gehouden met mij, de dokter en met de bondscoach."

"Ik denk dat het redelijk goed gaat met hem. Het is gevaarlijk om doelen te stellen met blessures. Als je risico's neemt met een spierblessure, dan is er een kans dat zijn seizoen afgelopen is. Hij is met een bepaalde reputatie naar hier gekomen, maar als ik zie hoe professioneel hij hier weer mee omgaat, dat is top"

Noa Lang gaat geblesseerd van het veld in het duel met Jong Duitsland.

Boosheid is weg bij Advocaat en Berghuis

Feyenoord wil zondag tegen Fortuna revanche nemen voor de teleurstellende wedstrijd van voor de interlandperiode. Op 20 maart kwam de ploeg in de Kuip niet verder dan 1-1 tegen FC Emmen. Na afloop noemde een boze Advocaat het puntenverlies totaal onnodig.

"Die boosheid is nu gezakt", vertelde de 73-jarige trainer vrijdag. "Ik heb er met de spelers over gesproken en dan ben ik het kwijt. Die gesprekken vond ik vrij positief."

Een van die gesprekken was met Steven Berghuis, die na het duel met Emmen ontevreden was. Maar de aanvaller kende daarop een goede anderhalve week bij het Nederlands elftal. Berghuis maakte zijn eerste en tweede interlanddoelpunt en stond in alle drie de Oranje-duels in de basis. "De boosheid is ook weg bij Steven, dat merk je wel", aldus Advocaat. "Dat heeft met het Nederlands elftal te maken. Daar heeft hij het goed gedaan, dat heb ik hem ook verteld. En Frank de Boer belde mij gisteren en zei dat hij ook tevreden was over Steven."

Advocaat: 'Boosheid is gezakt na gesprekken met spelers'

Oeps... AS Roma toont interesse in Peer Koopmeiners

Volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport heeft AS Roma - donderdag tegenstander van Ajax in de kwartfinales van de Europa League - interesse in Teun Koopmeiners. Maar hoe ziet de AZ-aanvoerder er ook alweer uit.

De fotoredactie van de beroemde roze sportkrant ging op zoek en vond een foto van...Peer Koopmeiners, de jongere broer van Teun en speler van Jong AZ.

Groningen heeft Strand Larsen terug, Robben traint weer

FC Groningen heeft topschutter Jørgen Strand Larsen terug voor het duel met VVV-Venlo. De Noorse spits is hersteld van de enkelblessure die hij eind februari opliep tegen Fortuna Sittard (1-0). In de drie wedstrijden zonder Strand Larsen pakte Groningen slechts 1 punt, tegen FC Emmen (1-1).

De 21-jarige Noor maakte negen doelpunten en gaf vijf assists voor de nummer 6 van de Eredivisie. Strand Larsen werd opgeroepen voor de nationale ploeg, maar hij sloeg de afgelopen interlandperiode over om te kunnen herstellen. Hij kan zaterdagavond in Venlo tegen VVV (aftrap 18.45 uur) zijn rentree maken.

"Nagenoeg iedereen doet weer mee aan de groepstraining, op Arjen Robben en Ramon Pascal Lundqvist na", zei trainer Danny Buijs. "Zij trainen wel op het veld, maar individueel. Arjen doet ook al stukjes van de groepstraining mee."

Advocaat over coronabesmettingen: 'Donderslag bij heldere hemel'

Als een "donderslag bij heldere hemel" kwam bij Feyenoord-trainer Dick Advocaat het nieuws binnen dat deze week één speler van zijn ploeg positief heeft getest op het coronavirus. De voetballer vertoonde symptomen en werd daarom tussentijds getest.

Drie andere spelers zijn preventief in quarantaine gegaan, omdat zij langer dan een kwartier nauw in contact zijn geweest met de betreffende speler. De vier ontbreken zondag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (aftrap 12.15 uur). "Dit hakt er aardig in", aldus de coach. "Dit is gebeurd in de periode dat ze twee dagen vrij waren. De jongen die het betreft kan niet aangeven waar het is gebeurd."

Zoals gebruikelijk in de aanloop naar een wedstrijd zijn alle spelers en stafleden vrijdag getest op het coronavirus. De testuitslagen komen uiterlijk zaterdag binnen. "Wat daaruit komt, weten we pas morgenochtend. Er kunnen dus meer gevallen uitkomen."

Advocaat over coronagevallen Feyenoord: 'Als donderslag bij heldere hemel'

Corona slaat toe bij Feyenoord: vier spelers in quarantaine

Eén voetballer van Feyenoord heeft deze week positief getest op het coronavirus. Hij vertoonde symptomen van Covid-19 en werd daarom tussentijds getest, wat een positieve uitslag opleverde. Drie andere spelers zijn preventief in quarantaine gegaan, omdat zij langer dan een kwartier nauw in contact zijn geweest met de betreffende speler.

De vier spelers ontbreken zondag in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Fortuna Sittard (aftrap 12.15 uur). Lees verder.

Gewraakte aanvoerdersband Cristiano Ronaldo geveild: 64.000 euro

De aanvoerdersband die de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo vorige week na afloop van WK-kwalificatieduel tegen Servië uit woede wegsmeet, heeft op een veiling 64.000 euro opgeleverd.

De sterspeler was na afloop van de wedstrijd, die in 2-2 eindigde, furieus op de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie. In de slotseconden leek Cristiano Ronaldo de Portugezen aan de overwinning te helpen. De Servische verdediger Stefan Mitrovic haalde een inzet van de Portugese aanvoerder echter uit het doel. In werkelijkheid bleek de bal de lijn echter te zijn gepasseerd. Cristiano Ronaldo protesteerde bij Makkelie en kreeg daarvoor een gele kaart. Na afloop toonden televisiebeelden het gelijk van de Portugees aan. De Nederlandse arbiter kon niet terugvallen op doellijntechnologie.

Uit frustratie over Makkelie's besluit smeet Cristiano Ronaldo zijn aanvoerdersband weg. De Servische brandweerman Djordje Vukicevic, aanwezig in het Rajko Mitic stadion in Belgrado, raapte het kleinood van de grond en besloot het te veilen. De 7,5 miljoen dinar die het stukje textiel opleverde gaat naar de behandeling van een Gavrilo Djurdjevic, een baby van zes maanden, die lijdt aan een zeldzame spierziekte.

  • ANP
    Cristiano Ronaldo gooit boos zijn aanvoerderband weg in het duel met Servië.
  • EPA
    Ronaldo vlak voor het moment dat hij zijn aanvoerdersband op de grond smijt.
  • AFP
    Cristiano Ronaldo haalt verhaal bij grensrechter Mario Diks over de vraag of zijn inzet wel of niet over de doellijn was gegaan.
  • Pro Shots
    Cristiano Ronaldo controleert de bal in het WK-kwalificatieduel met Servië.

Álvarez wil prijzen pakken voor geblesseerde Blind: 'Iedereen houdt van Daley'

NOS-verslaggever Joep Schreuder ging vandaag op De Toekomst zitten voor een lang gesprek met Edson Álvarez. De Mexicaanse mannetjesputter ging onder meer in op de blessure van Daley Blind, die de rest van het seizoen langs de kant staat met een enkelblessure. "Daley is een sleutelspeler voor ons, met zijn passing, zijn mentaliteit en zijn ervaring. Natuurlijk is het moeilijk dat hij er niet is, maar we moeten verder."

"We staan er heel goed voor en komen staan voor een heleboel belangrijke duels, zoals in de Europa League tegen AS Roma, de bekerfinale en de laatste wedstrijden richting de landstitel. We zullen spelen voor Daley en hem zo eren, want hij is belangrijk. Iedereen houdt van Daley."

Álvarez gaat Blind missen bij Ajax: 'We gaan ook voor hem vechten'

Schmidt verbaast zich over 'gek' competitieprogramma

Nog een keer Roger Schmidt. De PSV-coach sprak tijdens de persconferentie zijn verbazing uit over het speelschema in de eredivisie. "Voor mij blijft het heel gek dat de eerste seizoenshelft niet hetzelfde is als de tweede. Dat zie je volgens mij in geen enkele andere Europese competitie. Alle topwedstrijden zaten in het midden en niet aan het begin of einde van de competitie. Het is gek, maar we moeten ermee omgaan."

Na een extreem druk begin van 2021 speelt PSV in april slechts drie wedstrijden. "En dat is ook een uitdaging", weet Schmidt. "We kunnen dus veel trainen nu. Maar het is gek dat we nu zo weinig wedstrijden spelen. Ik denk dat we dit seizoen zo'n veertig wedstrijden gespeeld hebben. Een aantal spelers waren dat niet gewend. Nu kunnen wat gerichter toewerken naar de wedstrijden."

"Cody Gakpo heeft de potentie om uit te groeien tot een heel complete speler", aldus de trainer van PSV. "Hij is fysiek sterk en hij is betrouwbaar. Maar niet al zijn taken voelen nog als een automatisme, maar daar kun je aan werken. Je moet natuurlijk altijd het totale plaatje bekijken, niet alleen zijn laatste wedstrijd. Maar als hij de juiste houding heeft, kan hij een internationale topspeler worden."

Lees het verslag van de persconferentie met Schmidt.

Leipzig-coach Nagelsmann voor topper tegen Bayern: 'Laatste kans in titelstrijd'

Zonder de geblesseerde Robert Lewandowski reist Bayern München zaterdag af naar Leipzig voor de topper tegen nummer twee RB Leipzig. Ook Leipzig-coach heeft blessurezorgen: Angeliño (oud-NAC en PSV) is nog niet fit genoeg om te starten. Ook Duits international Marcel Halstenberg en de geschorste Kevin Kampl zijn er niet bij.

Leipzig staat vier punten achter koploper Bayern München. "Als we niet winnen of gelijk spelen is de titelstrijd voorbij", stelde Nagelsmann vrijdag op de persconferentie.

De ambitieuze club uit het oosten van Duitsland heeft geen geweldig track record tegen topclubs. In de eerdere topper dit seizoen in München gaf de club een 3-2 voorsprong in de slotfase uit handen. "Bayern kan extreem goed omgaan met dit soort duels. Wij zullen moedig moeten spelen en de kansen afmaken."

  • EPA
    RB Leipzig-trainer Julian Nagelsmann moet Angeliño missen in de topper tegen Bayern München.
  • NOS
    De stand in de Bundesliga.

Schmidt over toekomst bij PSV: 'Ben heel gelukkig hier'

De resultaten in Eindhoven, met name in de topwedstrijden, vielen de laatste maanden tegen. En dus worden her en der al vraagtekens gezet bij een langer verblijf van Schmidt in Eindhoven. Zijn contract loopt tot eind 2022 en dus zal de clubleiding deze zomer al nadenken over de toekomst.

"Ik ben heel gelukkig hier en zie veel potentie. Ik denk dat we volgend seizoen een stap vooruit kunnen zetten en weer om de prijzen kunnen strijden. Dat hebben we dit jaar een beetje gemist, maar we zaten er niet ver vanaf. Nu ligt mijn focus op het bereiken van de tweede plaats en daarna de strijd om de Champions League."

"Ik heb een heel goede werkrelatie met John de Jong en Toon Gerbrands. Er is geen druk om te verlengen. Als iedereen het wil, dient het juiste moment zich wel aan."

AZ spreekt vertrouwen uit in Pascal Jansen: nieuw contract voor twee jaar

AZ en hoofdtrainer Pascal Jansen gaan langer met elkaar door. De trainer heeft in Alkmaar een contract getekend tot en met de zomer van 2023.

De 48-jarige coach volgde in december vorig jaar de ontslagen Arne Slot op als eindverantwoordelijke van AZ. Op dit moment staat de ploeg derde in de eredivisie, met evenveel punten als nummer twee PSV. "Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg van de club", zegt Jansen over zijn hoofdtrainerschap op de website van AZ.

Pascal Jansen

Schmidt: 'Nederlanders onderschatten hoe goed de eredivisie is"

PSV-trainer Roger Schmidt heeft zijn spelers nog niet in levenden lijve gezien na de interlandbreak, maar hij verwacht een fitte selectie voor het eredivisieduel met Heracles van zondag. "Iedereen is gezond. En dat is niet vanzelfsprekend."

Zo zag concurrent Ajax sterkhouder Daley Blind wegvallen met een zware enkelblessure, opgelopen in het niemandalletje tegen Gibraltar. Maar ook zonder interlands kan het misgaan. Zo liep Ryan Thomas op de training opnieuw een zware blessure op, die hem de rest van het seizoen aan de kant houdt. Ook Mauro Junior is nog niet beschikbaar. "Dat zijn belangrijke spelers, betrouwbaar dankzij een prima mentaliteit. Maar onze selectie is goed genoeg om dat op te vangen."

Een van de revelaties van de interlandperiode was Cody Gakpo bij het EK onder 21. "Cody speelde heel goed. Voor hem is het perfect om deze wedstrijden te spelen en wedstrijdritme op te doen. Hij was bijna twee maanden geblesseerd. In alle drie de wedstrijden met Jong Oranje speelde hij goed, maar vooral in de laatste (Jong Hongarije 6-1, red.) was hij uitmuntend. Dat is prettig, want hij komt terug met veel zelfvertrouwen. En met het vertrouwen dat zijn enkel het houdt, dat hij echt weer fit is."

'Ik ken ook een hoop luie Duitsers'

Zondag (14.30 uur) komt zijn oude leermeester Frank Wormuth met Heracles op bezoek in Eindhoven. "Hij was mijn docent op de trainerscursus", vertelt Schmidt. "Hij was een goede leraar. Het is niet eenvoudig om het interessant te houden voor alle trainers. Dat heeft hij heel lang heel goed gedaan. En ook in Almelo doet hij het heel goed. Het is altijd fijn om hem weer te zien."

Hoe verklaart Schmidt eigenlijk het grote aantal Duitse voetballers in de eredivisie. "In het buitenland staat de eredivisie goed bekend. In Nederland wordt de eigen competitie misschien wel onderschat. Er is niet genoeg waardering voor hoe goed het voetbal is, de stadions, de fans. Natuurlijk is het niet een van de topvijf-competities. Maar dit is een geweldige competitie om zich te ontwikkelen met tactisch goed voetbal."

Wat onderscheidt Duitse voetballers van anderen? "Dan denk je snel aan mentaliteit en werklust, maar elke speler is anders. Ik ken veel Nederlandse voetballers met een goede mentaliteit. En ik ken ook een hoop luie Duitsers."

Roger Schmidt

Clubicoon Lokhoff terug bij NAC: 'Ik ben geen Messias'

Tony Sixpack. Zo noemen ze Ton Lokhoff liefkozend in Breda. De spelmaker van weleer - die wel van een feestje hield op zijn tijd, maar het desondanks schopte tot het eerste van NAC, Feyenoord, PSV, Olympique Nîmes en het Nederlands elftal - is vanochtend officieel gepresenteerd als technisch directeur van NAC Breda.

Met zijn jeugdliefde hoopt Lokhoff de stap naar de eredivisie te kunnen zetten. "Ik ben blij dat ik terug ben. Er wordt veel gevraagd of ik bij NAC thuiskom. Ja, ik liep hier vanaf mijn 9de al rond. Terwijl je eigenlijk pas met 10 bij een betaald voetbalclub mocht beginnen. NAC is en blijft mijn club."

NAC won afgelopen week de topper tegen De Graafschap en staat derde in de Keuken Kampioen Divisie, slechts twee punten achter de Doetinchemmers. De nummers een en twee promoveren rechtstreeks naar de eredivisie. "Ik zeg altijd: ik ben geen Messias. Je werkt in een team. Als team bij NAC moeten we de club en de supporters geven wat nodig is om in de eredivisie te spelen.''

NOS-verslaggever Ragnar Niemeijer hengelt naar een anekdote van Ton Lokhoff.

De Vrij eindelijk uit quarantaine, Bonucci (Juve) test positief

Stefan de Vrij kan zaterdag zijn rentree maken op het voetbalvel in het uitduel van koploper Internazionale met Bologna. Op 18 maart werd De Vrij met een paar teamgenoten positief getest op het coronavirus en verbleef sindsdien in thuisisolatie. De verdediger miste daardoor de interlands van Oranje met Turkije, Letland en Gibraltar.

Bij concurrent Juventus heeft het virus juist (opnieuw) toegeslagen. Verdediger Leonardo Bonucci is positief getest op corona en in thuisisolatie gegaan. Hij liep de besmetting op tijdens de afgelopen interlandperiode met het Italiaanse elftal.

Donderdag werden Juventus-spelers Winston McKennie, Arthur Melo en Paulo Dybala nog beboet vanwege het niet naleven van de coronaregels. De drie waren tijdens de interlandbreak aanwezig bij een lockdownfeest in de villa van McKennie. De Italiaanse politie maakte rond middernacht een einde aan het illegale feest.

Stefan de Vrij kan na een coronabesmetting weer in actie komen voor Internazionale.

'Ajax en Onana praten over contractverlenging: een of twee jaar'

Ajax en doelman André Onana zijn in gesprek over een nieuw contract. Het huidige contract van Onana loopt in de zomer van 2022 af. Volgens de zaakwaarnemer van Onana wordt al ruim een maand onderhandeld en liggen diverse opties op tafel.

De Telegraaf meldt dat Ajax het aanbod heeft gedaan om het contract met twee jaar te verlengen, maar dat Onana liever voor slechts één jaar wil bijtekenen. De zaakwaarnemer van de keeper uit Kameroen wil daar niet op ingaan. "We praten over diverse dingen, dus we gaan het zien." Ajax wil niet reageren op de lopende onderhandelingen.

De koploper van de Eredivisie wil voorkomen dat Onana over ruim een jaar transfervrij vertrekt uit Amsterdam. De keeper, die vrijdag zijn 25e verjaardag viert, zit momenteel een schorsing van een jaar uit. De UEFA heeft hem tot februari 2022 geschorst, omdat sporen van het verboden middel furosemide in zijn urine zijn gevonden.

Onana heeft beroep aangetekend bij het internationaal sporttribunaal CAS. Zijn advocaat heeft goede hoop op strafvermindering. Naar verwachting doet het CAS voor de zomer uitspraak in de zaak.

André Onana

Denken aan Nouri op zijn 24ste verjaardag

Abdelhak Nouri is vandaag 24 jaar geworden. De grote belofte van Ajax werd bijna vier jaar geleden tijdens een oefenduel met Werder Bremen in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand en liep daarbij blijvende hersenschade op.

Ajax erkende achteraf aansprakelijkheid voor de gevolgen van de tragische gebeurtenis en is nog in onderhandeling met de familie van Nouri over een financiële regeling. Maar dat doet niets af aan de warme gevoelens van de club richting de creatieve middenvelder, wiens loopbaan in de knop is gebroken.

Einde seizoen Thomas (PSV)

PSV moet het de rest van het seizoen doen zonder Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelandse middenvelder heeft tijdens een training een enkelblessure opgelopen en moet een operatie ondergaan. "Deze operatie betekent het einde van het seizoen voor Thomas", aldus de nummer 2 van de eredivisie.

De 26-jarige Nieuw-Zeelander speelde dit seizoen zestien wedstrijden in de competitie, waarvan elf als basisspeler. Thomas maakte één doelpunt en gaf twee assists. Hij kwam eind februari voor het laatst in actie, in de topper tegen Ajax (1-1).

Thomas stapte in de zomer van 2018 over van PEC Zwolle naar PSV, maar raakte vervolgens zwaar geblesseerd aan zijn knie. In oktober 2019 stond hij pas weer op het veld. In drie seizoenen kwam de Nieuw-Zeelander tot 39 duels voor de Eindhovenaren.

De ploeg van trainer Roger Schmidt hervat de competitie na de afgelopen interlandperiode zondag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Ryan Thomas

Afrika Cup begint op 9 januari 2022 in Kameroen

De Afrika Cup zal van 9 januari tot 6 februari 2022 plaatsvinden in Kameroen. De loting is op 25 juni 2021. Normaal gesproken zou het toernooi dit jaar in januari hebben plaatsgevonden, maar door de coronacrisis was dat niet mogelijk. Het deelnemersveld bestaat uit 24 landenploegen, die over zes groepen van vier teams worden verdeeld.

De volgende 23 ploegen hebben zich gekwalificeerd: Kameroen, Algerije, Burkina Faso, Kaapverdië, Comoren, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Ethiopië, Gabon, Gambia, Ghana, Guinée, Guinée-Bissau, Ivoorkust, Malawi, Mali, Mauritanië, Marokko, Nigeria, Senegal, Soedan, Tunesië en Zimbabwe.

Eigenlijk zou Kameroen in 2019 al gastheer zijn van het Afrikaans kampioenschap, maar die eer werd het land ontnomen vanwege de gebrekkige voorbereiding. Uiteindelijk werd dat toernooi gehouden in Egypte met Algerije als winnaar.

Dortmund en Zorc maken zich nog geen zorgen

Manager Michael Zorc van Borussia Dortmund heeft kalm gereageerd op de berichtenstroom vanuit Spanje over aanvaller Erling Haaland. De vader van de Noorse topschutter en zaakwaarnemer Mino Raiola zijn in Spanje voor gesprekken met Barcelona en Real Madrid.

Raiola, die de belangen van vele topspelers behartigt, zou in deze maand ook nog afspraken hebben met Chelsea en Manchester City.

"Vanuit mijn optiek kan er niets op tegen zijn dat beide heren een beetje van de zon aan de Middellandse Zee willen genieten", merkte Zorc laconiek op. "We hebben hier woensdag over gesproken. Ons standpunt is heel duidelijk. Ik weet wat wij willen en daarom sta ik er nu ook heel ontspannen in."

Real Madrid in cruciale periode zonder aanvoerder Ramos

Aanvoerder Sergio Ramos werd in de rust gewisseld, zijn vervanger veroorzaakte een penalty

Real Madrid moet het voorlopig stellen zonder aanvoerder Sergio Ramos (35). De Spaanse verdediger heeft aan de interlandperiode een kuitblessure overgehouden. Real meldt niet hoe lang Ramos is uitgeschakeld, maar Spaanse media melden dat het weleens weken kan duren. Real neemt het dinsdag in de Champions League op tegen Liverpool. Op zaterdag 10 april is FC Barcelona de tegenstander in La Liga. De return tegen Liverpool is al op woensdag 14 april.

Real staat derde in La Liga met twee punten minder dan FC Barcelona en zes punten achterstand op stadgenoot Atlético Madrid.

Oud-international Guarín gearresteerd na ruzie met zijn ouders

De Colombiaanse oud-international Fredy Guarín (34) is door de politie in zijn vaderland gearresteerd op verdenking van geweld in huiselijke kring. De oud-speler van onder meer Internazionale, FC Porto en Saint-Etienne kreeg in Envigado ruzie met zijn ouders. Volgens de politie ging dat gepaard met persoonlijk letsel. Verdere details werden niet vrijgegeven.

Guarín verzette zich tegen zijn aanhouding en belaagde een agent en een medisch hulpverlener. Hij is uiteindelijk onder bewaking naar het ziekenhuis vervoerd. Guarín keerde begin dit jaar terug naar Colombia, waar hij een contract ondertekende bij Millonarios de Bogota.

Fredy Guarín in 2015 in actie voor Internazionale.

Raiola en vader Haaland na Barcelona, nu in Madrid

Volgens verschillende Spaanse media zijn zaakwaarnemer Mino Raiola en vader Haaland op dit moment in Madrid om te spreken met een delegatie van Real. Gisteren sprak het duo met FC Barcelona over een mogelijke transfer. Later deze maand zouden er gesprekken gepland zijn met Manchester City en Chelsea.

Haaland stapte begin 2020 van Red Bull Salzburg over naar Borussia Dortmund. De lange en sterke spits ondertekende een contract tot medio 2024 bij de Duitse club. Een transfer van de trefzekere Noor gaat Barcelona in elk geval heel veel geld kosten. De vraag is hoe de Spaanse grootmacht de komst van Haaland wil gaan financieren. Barça worstelt met een enorme schuldenlast. Dortmund zou Haaland sowieso graag nog minimaal een jaar willen behouden voor de club.

Haaland scoorde in veertien duels in de Champions League al twintig keer. Hij is nu al de Noorse recordhouder wat betreft het aantal doelpunten in de Europese koningsklasse.

Mino Raiola

Stand eredivisie

Stand eredivisie

Programma eredivisie

Programma eredivisie

Welkom!

Na een week vol met interlands worden dit weekend weer de nationale competities hervat. Vandaag staan er bij verschillende clubs persconferenties op het programma.