liveblog
NOS VoetbalAangepast

Ajax sluit 27ste speelronde af met simpele zege op ADO Den Haag (5-0)


Woensdag verder

Dank voor het volgen van dit liveblog. Woensdag openen we het volgende voetbalblog, als het Nederlands elftal begint aan de kwalificatiecyclus voor het WK van 2022.

De tegenstander? Turkije

Hoe laat? Aftrap om 18,00 uur

Waar te zien? NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app

Anders nog iets? Ja, want Jong Oranje begint woensdag aan het EK, tegen Jong Roemenië. Die wedstrijd is ook te zien bij de NOS, vanaf 21.00 uur op NPO 3 en NOS.nl.

AJA-ADO: Samenvatting en reacties

Samenvattingen van de zondagse wedstrijden

Met de grote en eenvoudige zege van Ajax sluiten we het eredivisieblog langzaam af. Maar niet voordat we nog eens de samenvattingen van de eerste vier duels van vandaag voorbij laten komen in de carrousel hieronder.

De stand

De stand na de 27ste speelronde

Woensdag: Jong Oranje en het grote Oranje

Volgend weekeinde geen eredivisievoetbal, want komende week is het interlandweek. Het Nederlands elftal begint woensdagavond aan de kwalificatiereeks voor het WK voetbal van 2022. Turkije is de eerste tegenstander. De wedstrijd begint om 18.00 uur en is live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Later op de avond speelt Jong Oranje de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Jong Roemenië. Dat duel begint om 21.00 uur en is live te zien op NPO 3 en NOS.nl

Afgelopen in Amsterdam

Scheidsrechter Lindhout heeft na één minuut blessuretijd een einde gemaakt aan Ajax-ADO Den Haag. Ajax doet het rustig aan in de tweede helft en spaart ADO nog enigszins. De laatste wedstrijd van speelronde 27 eindigt in 5-0.

Bekijk hieronder alle uitslagen van dit weekeinde.

De uitslagen van de 27ste speelronde

AJA-ADO 79' Kudus erin voor Tagliafico

Tien minuten voor tijd mag Mohammed Kudus invallen in de Johan Cruijff Arena, waar de laatste wedstrijd van het weekeinde een beetje als een nachtkaars uitgaat. Ajax hoeft niet meer en ADO kan simpelweg niet.

Ajax-ADO Den Haag 5-0

AJA-ADO 54' Nog drie wissels bij Ajax

Bij een meer dan comfortabele 5-0 voorsprong voert Erik ten Hag zijn tweede, derde en vierde wissel van de wedstrijd door. Álvarez, Klaassen en Brobbey (drie van de vijf doelpuntenmakers) gaan naar de kant. Schuus, Labyad en Traoré komen erin.

Aan het spelbeeld is in de tweede helft niets veranderd. Ajax kan de bal naar hartenlust rondspelen waar het wil, ADO Den Haag probeert zo goed en kwaad als het kan de Amsterdammers tegen te houden.

Ajax-ADO Den Haag 5-0

AJA-ADO 50' - Klaassen kopt Ajax naar 5-0

De koploper in de eredivisie gaat na rust door waar het voor rust al zo goed in was: doelpunten maken. Op aangeven van David Neres kopt Davy Klaassen de 5-0 binnen.

Ajax-ADO Den Haag 5-0

AJA-ADO 46' Één wissel bij Ajax, twee bij ADO

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic krijgt rust van Erik ten Hag, Oussama Idrissi is zijn vervanger in de tweede helft.

Bij ADO komt Jonas Arweiler erin voor Bobby Adekanye en Boy Kemper vervangt Juan Familia-Castillo.

Ajax-ADO Den Haag 4-0

AJA-ADO 44' Tadic maakt de 4-0 voor Ajax

Vlak voor rust maakt Tadic de 4-0 voor Ajax tegen ADO. De aanvoerder van Ajax heeft alle ruimte en alle tijd in het strafschopgebied en schiet raak in de verre hoek. Niet lang daarna maakt scheidsrechter Lindhout een einde aan de eerste helft.

Ajax-ADO Den Haag 4-0

AJA-ADO 31' Álvarez maakt de derde van de avond

Na een dik half uur maakt Álvarez de 3-0 voor Ajax. De bal wordt eerst nog van de lijn gehaald door ADO-keeper Fraisl, maar de Mexicaan scoort daarna alsnog.

Ajax vindt het net makkelijk tegen ADO dit seizoen. In Den Haag leidde Ajax na 32 minuten al met 4-0. Het duel eindigde toen in 4-2 voor de Amsterdammers.

Ajax-ADO Den Haag 3-0

AJA-ADO 21' Brobbey schiet Ajax naar 2-0

Een fraaie combinatie tussen Gravenberch, Klaassen, Rensch en Brian Brobbey levert de 2-0 voor Ajax op tegen ADO Den Haag. Brobbey maakt dus de goal.

Ajax-ADO Den Haag 2-0

AJA-ADO 11' Rensch profiteert van fout ADO

Na een fout van Dario Del Fabro, die de bal zomaar inlevert bij David Neres, schiet Devyne Rensch de thuisploeg op voorsprong.

Ajax-ADO Den Haag 1-0

AJA-ADO 4' Eerste kans is voor Klaassen

De eerste kans van de wedstrijd is voor Davy Klaassen, die de bal een meter of twee naast het doel van Martin Fraisl schiet.

AJA-ADO Laatste duel van het weekeinde begonnen

Brobbey heeft de bal aan het rollen gebracht, de laatste wedstrijd van speelronde 27 is begonnen.

Koploper Ajax heeft op dit moment twee wedstrijden minder gespeeld dan nummer twee PSV, maar wel een voorsprong van acht punten op de Eindhovenaren, en ook op AZ.

ADO staat zeventiende met evenveel punten als hekkensluiter Emmen. Nummer zestien VVV heeft zeven punten meer, net als Willem II.

AJA-ADO Cijfers overduidelijk in het voordeel van Ajax

Een aantal statistieken bij Ajax-ADO Den Haag:

-Op 20 maart 2011 verloor Ajax voor het laatst een eredivisieduel met ADO. In Den Haag werd het destijds 3-2. Van de negentien wedstrijden daarna won Ajax er veertien, vijf keer eindigde het in een gelijkspel.

-ADO heeft op dit moment alleen tegen PSV een langere reeks in de eredivisie zonder overwinning dan tegen Ajax. Van PSV wist ADO twintig keer op rij niet te winnen.

-Ajax scoorde 22 keer in de laatste vijf ontmoetingen met ADO. De Hagenezen kwamen in die vijf duels tot vijf doelpunten.

-Eerder dit seizoen won Ajax in Den Haag met 4-2. Na 32 minuten leidden de Amsterdammers al met 4-0 dankzij treffers van Tadic, Huntelaar (2x) en Labyad.

AJA-ADO Opstelling

Geertruida vervangt Timber in EK-selectie

Lutsharel Geertruida is alsnog toegevoegd aan de EK-selectie van Jong Oranje, dat komende woensdag in Hongarije zijn eerste groepsduel met Jong Roemenië (aftrap 21.00 uur).

De rechtervleugelverdediger van Feyenoord vervangt Ajax-speler Jurriën Timber, die al enige tijd ziek is.

Jong Oranje speelt op zaterdag 27 maart (Jong Duitsland) en dinsdag 30 maart (Jong Hongarije) zijn overige groepsduels.

De finaleronde van het EK wordt van 31 mei tot 6 juni gehouden.

De NOS zendt de groepsfase van het EK van Jong Oranje rechtstreeks uit op NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 3.

Lutsharel Geertruida (links)

AJA-ADO Corona houdt Haller uit Ajax-selectie

Bij Ajax ontbreken Sébastien Haller en Antony vanavond in de basis. Volgens Voetbal International zou de Fransman positief getest zijn op het coronavirus.

De opstelling van Ajax voor het duel met ADO Den Haag

HER-SPA AFGELOPEN

Bijna was het zelfs nog 1-2 geworden, maar Janis Blaswich weet de kopbal van Bart Vriends nog net voor de lijn te keren. En dat was ook de laatste actie van de wedstrijd.

Heracles Almelo-Sparta Rotterdam 1-1

HER-SPA 90'+3 GOAL HERACLES

Wat is dat? Heracles leek zich al te hebben neergelegd bij de nederlaag, maar diep in blessuretijd valt de gelijkmaker toch nog. Michaël Heylen, de vervanger van Tom Beugelsdijk, gaat enorm in de fout en kopt de bal zomaar in de loop van Rai Vloet. Die aarzelt niet en schiet de 1-1 tegen de touwen!

Een breed lachende Rai Vloet viert feest na zijn gelijkmaker tegen Sparta.

AJA-ADO Hallo, daar zijn we!

Over anderhalf begint de laatste wedstrijd van deze speelronde: Ajax-ADO Den Haag. Bij een nederlaag neemt ADO officieel de laatste plaats over van FC Emmen. Maar zover is het nog niet. Eerst maar eens omkleden.

HER-SPA 85' Spannende slotfase?

We zijn inmiddels in de laatste vijf minuten van het duel tussen Heracles en Sparta. Wie verwacht had dat de thuisploeg alles op alles zou zetten voor de overwinning en de daarmee kans om streekgenoot FC Twente te passeren komt bedrogen uit.

Sterker, dit duel sleept zich naar het einde.

Heracles Almelo-Sparta Rotterdam 0-1

Knappe comeback Arsenal: van 3-0 naar 3-3

In de Engelse Premier League hebben West Ham United en Arsenal met 3-3 gelijkgespeeld. West Ham leek al na een half uur klaar te zijn met de stadgenoot toen het via Jesse Lingard, Jarrod Bowen en Tomás Soucek een 3-0 voorsprong nam. Eigen doelpunten van Soucek en Craig Dawson brachten Arsenal weer terug in het zadel. Alexandre Lacazette maakte acht minuten voor tijd de comeback compleet door de 3-3 binnen te koppen.

West Ham had bij een zege op gelijke hoogte kunnen komen met nummer vier Chelsea. Arsenal is dankzij de remise negende, maar kan nog gepasseerd worden door Aston Villa. Die ploeg neemt het vanavond op tegen Tottenham Hotspur.

  • Pro Shots
    Alexandre Lacazette en Gabriel Martinelli vieren de 3-3 tegen West Ham United.
  • NOS
    De stand in de Premier League.

HER-SPA 64' Burgzorg toch naar de kant

Nu zit de wedstrijd er toch op voor Delano Burgzorg. Trainer Frank Wormuth haalt hem en mede-aanvaller Sinan Bakis naar de kant. Ze worden vervangen door middenvelder Orestis Kiomourtzoglou en aanvaller Ahmed Kütüçü.

Heracles Almelo-Sparta Rotterdam 0-1

HER-SPA 58' GOAL SPARTA

Het is niet te geloven, maar zojuist is Sparta toch echt op 1-0 gekomen tegen Heracles. De goal van Lennart Thy (in zijn 100ste eredivisieduel) komt totaal uit de lucht vallen. Hij krijgt de bal zomaar voor zijn voeten na een vrije trap en volleert de bal hard in het doel.

Heracles Almelo-Sparta Rotterdam 0-1

  • Pro Shots
    Sparta-doelman Maduka Okoye juicht na de 1-0 van zijn ploeg tegen Heracles.
  • Pro Shots
    Lennart Thy (links) jubelt na zijn 0-1 tegen Heracles Almelo.

Juventus voor én na

Nu we het toch over Juventus-Benevento hebben. Voor de wedstrijd had Juve-voorzitter Andrea Agnelli een aardig presentje voor zijn topscorer. Dat was misschien niet zo'n heel goed idee.

Inzaghi hield geen rekening met zege op Juventus

Dan ben je Filippo 'Pippo' Inzaghi, in het verleden vermaard doelpuntenmaker van onder meer Juventus en tegenwoordig trainer van het bescheiden Benevento. En dan win je gewoon op bezoek bij Juventus. Wat zeg je dan?

HER-SPA TWEEDE HELFT

Dezelfde 22 spelers zijn begonnen aan de tweede helft. Dus ook Delano Burgzorg, die het voor rust nog zo zwaar te verduren kreeg.

Heracles Almelo-Sparta Rotterdam 0-0

AZ-PSV Sombere gezichten bij PSV

Na de eerste topper in januari tegen Ajax (2-2) leek PSV een serieuze uitdager voor de landstitel. Het kampioenschap is inmiddels uit zicht en na de 2-0 nederlaag tegen AZ moeten de Eindhovenaren zelfs vrezen voor de tweede plaats.

PSV won maar 3 van zijn laatste 8 eredivisiewedstrijden. De laatste zege in een topper tegen Ajax, Feyenoord of AZ was een 3-1 thuiszege op AZ in de eredivisie op 22 december 2018.

Van de Beek in de basis in FA Cup-duel met Leicester

Om 18.00 uur gaat Manchester United proberen om zich naast Manchester City, Chelsea en Southampton te plaatsen voor de halve finales van de FA Cup. Dan moet wel afgerekend worden met Leicester City, de nummer drie van de Premier League.

Een echte topper dus, maar wel een die manager Ole-Gunnar Solskjaer heeft uitgekozen om sterren als Bruno Fernandes en (de geblesseerde) Marcus Rashford te sparen. En dat betekent dat Donny van de Beek weer eens mag beginnen aan een wedstrijd.

HER-SPA RUST - Even bijkomen

Nou, gelukkig kunnen we even bijkomen van deze eerste helft in Almelo. Er is één - ongevaarlijk - schot op doel geweest van de voet van Auassar. Laten we hopen dat het na rust wat beter is.

Heracles Almelo-Sparta Rotterdam 0-0

HER-SPA 35' Arme Burgzorg

We kruipen inmiddels richting de rust in Almelo en dat is misschien maar goed ook. Het spel is namelijk na de eerste minuten, waarin Heracles uit de startblokken schoot, niet om aan te zien.

De meest opwindende momenten draaiden beide om Delano Burgzorg, maar dan wel als lijdend voorwerp. Eerst werd de aanvaller van Heracles op een vervelende manier getackeld door Dirk Abels toen Burgzorg hem de bal ontfutselde. Daarbij kreeg vooral de enkel van Burzorg het zwaar te verduren. En vlak daarna viel Adil Auassar ietwat ongelukkig op diezelfde enkel.

Burgzorg verbijt de pijn en gaat gewoon door. Zijn er ook kansen geweest in de tussentijd. Nee.

Heracles Almelo-Sparta Rotterdam 0-0

Delano Burgzorg verbijt de pijn in het duel met Sparta.

AZ-PSV Lachende gezichten bij AZ

AZ voegde vanmiddag met de 2-0 tegen PSV maar weer eens een zege toe aan de toch al indrukwekkende collectie topperzeges. Liefst 9 van de laatste 10 eredivisiewedstrijden tegen de traditionele Ajax, PSV en Feyenoord wisten de Alkmaarders te winnen. In deze reeks verloor de club alleen thuis met 0-3 van Ajax op 31 januari 2021.

En dat terwijl AZ vandaag tegen PSV niet eens op zijn best was. Sterker, in de eerste helft was doelman Marco Bizot - gepasseerd door bondscoach Frank de Boer ten gunste van Maarten Stekelenburg - een paar keer heel belangrijk. Dat levert natuurlijk lachende gezichten op bij Bizot en zijn trainer Pascal Jansen.

PEC-VVV Luhukay verliest bij debuut als VVV-coach

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar aan het begin van de middag leed VVV-Venlo de achtste nederlaag op rij. In Zwolle ging het met 2-1 onderuit tegen PEC.

Bekijk de reactie van de geroutineerde, maar toch in de eredivisie debuterende trainer Jos Luhukay.

Luhukay verliest bij VVV-debuut: 'Geen stootkracht meer na de penalty'

HER-SPA 20' Nog niet veel soeps in Almelo

Er valt nog niet veel te beleven in Almelo, waar we vooral Heracles in de aanval hebben gezien in deze openingsfase. Maar echt grote kansen heeft dat nog niet opgeleverd. Wel veel kleine botsingen en pijntjes.

De wedstrijd moet nog loskomen, zullen we maar zeggen.

Heracles Almelo-Sparta Rotterdam 0-0

Rondje langs de velden: Chelsea naar Wembley in FA Cup, goal Ziyech

Chelsea heeft zich dankzij een zege op Sheffield United gevoegd bij Manchester City en Southampton in de halve finales van de FA Cup. Op Stamford Bridge werd het 2-0 voor de ploeg uit Londen.

Hakim Ziyech, die woensdag zijn basisplaats in het Champions League-duel met Atlético Madrid bekroonde met een treffer, begon vandaag weer op de bank. Twintig minuten voor tijd mocht hij even invallen. Op dat moment leidde Chelsea al met 1-0. Uiteindelijk besliste Ziyech in blessuretijd het duel door een hoge pass van Chilwell knap binnen te volleren.

Later vandaag (18.00 uur) gaan Leicester City en Manchester United onderling bepalen wie zich als vierde en laatste ploeg voegt bij de drie andere halvefinalisten van de FA Cup. De halve finales en de finale worden gespeeld op Wembley.

Hakim Ziyech viert zijn treffer tegen Sheffield

Rondje langs de velden: Benevento stunt met zege op Juventus

Juventus lijkt af te haken in de jacht op de achtste scudetto op rij. Met Matthijs de Ligt in de basis verliest de grootmacht thuis met 1-0 van nummer zestien Benevento. En dat betekent dat de achterstand op koploper Internazionale inmiddels is opgelopen tot tien punten.

Atalanta Bergamo, dat eerder op de dag met Marten de Roon in de ploeg met 2-0 won van Hellas Verona, staat met 55 punten nu op gelijke hoogte met Juventus. Lees het wedstrijdverslag.

Bij een stunt als deze hoort tegenwoordig een tweet als deze. Grande Benevento!

HER-SPA AFTRAP

Ook het vierde duel van deze eredivisiezondag is begonnen! Heracles gaat meteen in de aanval tegen Sparta.

Heracles Almelo-Sparta Rotterdam 0-0

HER-SPA Over naar Almelo

Snel over naar Almelo waar Sparta het om 16.45 uur opneemt tegen Heracles.

Aankomst van de spelers van Sparta bij het stadion van Heracles.

Gevolgen voor de stand

AZ doet na vandaag weer helemaal mee in de strijd om plek twee, goed voor de voorronden van de Champions League. De grote winnaar van dit weekend kan echter weleens Ajax zijn, dat met een zege op ADO Den Haag vanavond (20.00 uur) liefst elf punten uitloopt op de eerste achtervolgende.

En de Amsterdammers hebben ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

De voorlopige stand in de 27ste speelronde van de eredivisie.

AZ-PSV AFGELOPEN - AZ naast PSV

Arbiter Dennis Higler heeft voor het laatst gefloten. AZ wint met 2-0 van PSV en nestelt zich naast de Eindhovenaren op de tweede plaats.

AZ-PSV 2-0

Mario Götze baalt van een gemiste kans tijdens AZ-PSV

VIT-WIL AFGELOPEN - Vitesse profiteert niet

Het is afgelopen in Arnhem, waar Vitesse en Willem II niet verder komen dan 0-0. Vitesse bakte er weinig van en verdiende eigenlijk ook niet meer dan een punt. Willem II klimt dankzij de remise voor het eerst in lange tijd uit de degradatiezone.

De Tilburgers staan gelijk met VVV-Venlo, maar hebben een beter doelsaldo. Lees het wedstrijdverslag.

Vitesse-Willem II 0-0

AZ-PSV 86' Kans Stengs

PSV moet risico nemen om nog iets van deze topper te maken, maar slaagt daar niet in. Achterin laat het wel wat steekjes vallen en dus hangt de 3-0 de laatste minuten in de lucht. Zo verslikte Yvon Mvogo zich bijna in Karlsson en net zagen we een goede kans van Stengs.

De 3-0 blijft de Eindhovenaren voorlopig bespaard. Maar dat het voor de zestiende keer niet gaat winnen in een topper (tien nederlagen) lijkt vrijwel zeker. Of kan Mo Ihattaren daar nog iets aan veranderen? Hij maakt zich klaar voor een korte invalbeurt.

AZ-PSV 2-0

VIT-WIL 88' Afstevenen op 0-0

In Arnhem lijkt het duel tussen Vitesse en Willem II af te stevenen op 0-0. Willem II is content met een punt (het 12de al sinds de aanstelling van Zeljko Petrovic) en Vitesse is vandaag niet in staat om ook maar iets dat lijkt op een gevaarlijke aanval op de mat te leggen.

Vitesse-Willem II 0-0

AZ-PSV Aardige cijfers voor een middenvelder

Teun Koopmeiners (15 goals) heeft nu vaker gescoord dan de clubtopscorer van vorig seizoen, Myron Boadu (14).

Teun Koopmeiners heeft AZ op 2-0 geschoten tegen PSV.

AZ-PSV 79' Eindelijk een kans voor PSV

Daar is dan eindelijk weer eens een kans voor PSV. Denzel Dumfries springt boven iedereen uit bij een corner, maar weet de bal niet tussen de palen te krijgen. PSV zal snel moeten scoren, als het nog iets wil maken van deze topper.

AZ-PSV 2-0

AZ-PSV 68' GOAL AZ

Dat zul je altijd zien. Schrijven we net dat het een beetje op slot zit en meteen daarna knalt Teun Koopmeiners AZ op 2-0. Het is de eerste kans voor de Alkmaarders in de tweede helft: Stengs brengt de bal naar voren en vindt Koopmeiners op de rand van de zestien. De aanvoerder aarzelt niet en ramt zijn vijftiende van het seizoen in de hoek.

Het lijkt erop dat PSV ook deze topper niet gaat winnen.

AZ-PSV 2-0

Teun Koopmeiners knalt de 2-0 voor AZ tegen de touwen in de topper tegen PSV.

AZ-PSV 65' Wedstrijd beetje op slot

Zo makkelijk als PSV de kansen bijeenspeelde in de eerste helft, zo moeizaam gaat het na rust. Ook AZ heeft aanvallend nog niet veel laten zien, maar de Alkmaarders - waar Dani de Wit zojuist is ingevallen voor Albert Gudmundsson - hoeven natuurlijk ook niet meteen.

AZ-PSV 1-0

AZ-PSV 55' Even schrikken voor Schmidt

PSV is op zoek naar de gelijkmaker en dan is het even schrikken voor trainer Roger Schmidt als Donyell Malen opeens op het gras zit. De aanvaller raakt een bal niet goed en grijpt meteen naar zijn hamstring. Het lijkt mee te vallen, Malen gaat door.

AZ-PSV 1-0

Donyell Malen voelt aan zijn hamstring in de topper tegen AZ.

HER-SPA Opstelling Sparta

Zoals gezegd kan Tom Beugelsdijk, die vorige week tegen RKC Waalwijk (2-0) nog de belangrijke openingstreffer maakte, niet meedoen bij Sparta vanwege een positieve coronatest. Michaël Heylen keert voor hem terug in het centrum van de verdediging.

Ook die andere doelpuntenmaker, Bryan Smeets, mag eindelijk weer eens beginnen aan de wedstrijd.

De opstelling van Sparta Rotterdam voor het eredivisieduel met Heracles Almelo.

VIT WIL 60' Wat een kans voor Willem II!

Wat een kans voor Willem II! Ché Nunnely kan van dichtbij de bal in het doel schuiven, maar hij schiet recht op doelman Remko Pasveer. En ook de rebound gaat er niet in. Dat was de beste kans van de wedstrijd!

Vitesse-Willem II 0-0

VIT-WIL 55' Tannane weer geschorst na zevende gele kaart

Oussama Tannane is net terug na een schorsing vanwege zijn verzameling gele kaarten. En nu voegt hij er weer een aan toe na een overtreding op Köhn, zijn zevende al dit seizoen. En dat betekent dat hij volgende week tegen FC Twente weer geschorst zal zijn.

Vitesse-Willem II 0-0

HER-SPA Opstelling Heracles

Om 16.45 uur neemt Heracles Almelo het op tegen Sparta Rotterdam. De thuisclub begint met dezelfde elf als vorige week tegen ADO Den Haag.

De opstelling van Heracles Almelo voor het eredivisieduel met Sparta Rotterdam.

VIT-WIL Bal rolt weer in Arnhem

Ook in Arnhem zijn we inmiddels begonnen aan de tweede helft. Vitesse kan heel goede zaken doen in de strijd om de bovenste plaatsen, maar staat nog steeds op 0-0 tegen de Tilburgers.

Vitesse-Willem II 0-0

AZ-PSV Tweede helft met Vertessen voor Gakpo

De tweede helft in Alkmaar begint met een wissel aan de kant van PSV. Cody Gakpo blijft achter in de kleedkamer, Yorbe Vertessen is zijn vervanger.

AZ-PSV 1-0

Eenhoorn na interlandbreak rond de tafel met trainer Jansen

Algemeen directeur Robert Eenhoorn gat na de interlandbreak om de tafel met trainer Pascal Jansen over een eventuele contractverlenging. Dat vertelde Eenhoorn voor de wedstrijd aan NOS-verslaggever Joep Schreuder.

Technisch directeur Max Huiberts laat weten dat het momenteel rustig is met betrekking tot interesse in de spelers van AZ. "Ik heb vooralsnog niets gehoord over geïnteresseerde clubs in onze spelers", zegt Huiberts tegen ESPN. "Maar ik weet natuurlijk ook dat dit zomaar kan omslaan. De wereld is ook een beetje veranderd. Tegenwoordig krijgen clubs pas als laatste te horen dat er interesse in hun spelers is. Sevilla meldde zich bijvoorbeeld drie dagen voordat Oussama Idrissi (afgelopen zomer, red.) hier vertrok."

AZ-directeur Eenhoorn: 'Na de interlandbreak met Jansen rond de tafel'

VIT-WIL RUST

Ook in Arnhem heeft het rustsignaal geklonken. Vitesse en Willem II hebben nog niet gescoord.

Vitesse-Willem II 0-0

AZ-PSV - RUST

AZ en PSV gaan rusten met een stand van 1-0 voor de Alkmaarders.

Maar PSV kreeg ook genoeg kansen voor de gelijkmaker.

Dat belooft nog wat voor de tweede helft van deze topper.

AZ-PSV 1-0

PSV-AZ 45'+1 Weer Bizot!

Op slag van rust krijgt Donyell Malen nog een goede kans na een knappe dribbel, maar - niet voor het eerst - houdt Marco Bizot zijn doel schoon. PSV blijft drukken.

AZ-PSV 1-0

VIT-WIL 35' Veel strijd, weinig moois in Arnhem

Zo leuk als in Alkmaar is het voorlopig nog niet in Arnhem. Vitesse heeft het heel lastig tegen Willem II en moet af en toe fysiek de strijd aan. Zo zagen we zojuist een koddig kopduel tussen Max Wittek (1.73 meter) en Kwasi Wriedt (1.88 meter). Wittek sprong hoger, maar kwam ook harder neer en moet verder met een pijnlijke rug.

En even later ligt er weer een Vitesse-speler op het gras na een duel met Wriedt. Nu is het Danilho Doekhi, die de grote Duits-Ghanese spits na een luchtduel op zijn enkel ziet landen. Ook Doekhi kan verder.

Vitesse-Willem II 0-0

Een karakteristiek moment voor Vitesse-Willem II: Derrick Köhn en Armando Broja doen aan vrij worstelen.

AZ-PSV 25' Goal PSV afgekeurd

Nou, die grote kansen hebben we inmiddels wel gezien! Eerst werd Cody Gakpo alleen voor de keeper gezet, maar Marco Bizot bracht redding met zijn voet. En daarna kreeg Gakpo de bal wel degelijk in het doel, maar de treffer wordt na beraad met de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Dat gaat dan om Dumfries die vlak voor de doellijn buitenspel staat, al lijkt hij de bal niet te raken.

AZ-PSV 1-0

Denzel Dumfries staat hinderlijk buitenspel als Cody Gakpo de bal in de verre hoek plaatst.

20' AZ-PSV - Bloedneus Dumfries

International en PSV-aanvoerder Denzel Dumfries greep niet in bij de goal van Jesper Karlsson en zojuist werd hij weer te kijk gezet door de Zweed. Aan de zijlijn werd Dumfries gedold, gleed daarbij ook nog eens uit en moet dat bekopen met een bloedneus.

Het tempo ligt trouwens hoog in Alkmaar, maar echt grote kansen hebben we de laatste tien minuten niet gezien.

AZ-PSV 1-0

  • Pro Shots
    Denzel Dumfries wordt gedold door Jesper Karlsson en krijgt daarbij de hand van de Zweed tegen zijn neus.
  • NOS
    Een bloedneus bij Denzel Dumfries in de topper tegen AZ.

VIT-WIL 15' Nog geen goals in Arnhem

Even over naar Arnhem, waar het nog 0-0 staat bij Vitesse-Willem II. De beste kans was aan het begin van de wedstrijd voor de thuisclub: Armando Broja gaf de bal voor en Oussama Darfalou - die na zijn twee goals tegen FC Utrecht ook vandaag aan de wedstrijd mag beginnen - kon er net niet bij.

Maar verder is het behoorlijk pover wat de Arnhemmers laten zien. Sterker, ook Willem II is al een paar keer behoorlijk dreigend geweest via Mike Trésor.

AZ-PSV 1-0

AZ- PSV 10' Kansen voor Götze

Dat had de 1-1 moeten zijn voor PSV! De verdediging van AZ loopt te prutsen in de opbouw en het is uiteindelijk Teun Koopmeiners die de bal zomaar in de voeten schuift van Mario Götze. De Duitse wereldkampioen probeert de bal in de hoek te plaatsen, maar de bal hobbelt via via net naast.

PSV begon zwak, maar heeft AZ inmiddels in de touwen hangen.

AZ-PSV 1-0

AZ-PSV 4' GOAL AZ

Uit de eerste de beste kans maakt Jesper Karlsson meteen 1-0 voor AZ in de topper tegen PSV.

De vleugelaanvaller dreigt naar binnen en rolt de bal binnen in de korte hoek.

De VAR gaat nog wel kijken naar buitenspel. Maar nee hoor, de goal telt!

AZ-PSV 1-0

Jesper Karlsson (tweede links) heeft 1-0 gemaakt voor AZ in de topper tegen PSV.

AZ-PSV Aftrap

En ook in Alkmaar is afgetrapt bij de topper tussen AZ en PSV.

AZ-PSV 0-0

VIT-WIL Aftrap

De bal rolt in Arnhem bij Vitesse-Willem II.

Vitesse-Willem II 0-0

Vrouwen PSV gelijk tegen ADO Den Haag

PSV heeft in de Eredivisie Vrouwen duur puntenverlies geleden bij ADO Den Haag. De koploper speelde met 1-1 gelijk en zag de voorsprong op nummer twee Twente - dat een monsterscore boekte tegen VV Alkmaar (9-0) slinken tot twee punten. Lees het wedstrijdverslag.

Eindstanden:

FC Twente-VV Alkmaar 9-0

sc Heerenveen-PEC Zwolle 0-1

Excelsior-Ajax 1-4

ADO Den Haag-PSV 1-1

Stand in de Vrouwen Eredivisie

Schmidt: 'Boscagli heeft een beknelde zenuw in zijn rug'

Een beknelde zenuw in zijn rug. Dat is het ongemak bij Olivier Boscagli, waardoor de Fransen niet kunnen spelen, zo vertelde PSV-coach Roger Schmidt.

PEC-VVV AFGELOPEN - Achtste nederlaag VVV

Het is afgelopen in Zwolle, waar het bij 2-1 blijft voor PEC Zwolle. Blije gezichten bij de mannen van Bert Konterman, die zijn eerste zege behaald als coach van PEC Zwolle. De lichaamstaal bij de spelers van VVV straalt vooral berusting en frustratie uit.

Bij topscorer Giakoumakis stroomde de ketel zelfs nog even over in de slotfase. De Griek kwam goed weg na een lompe tackle. Lees het wedstrijdverslag.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 2-1

VIT-WIL Geen wijzigingen bij Willem II

Willem II won vorige week met 3-1 van sc Heerenveen. En dus heeft Zeljko Petrovic geen reden om te wijzigen.

De opstelling van Willem II voor het eredivisieduel met Vitesse.

VIT-WIL Cornelisse vervangt geschorste Bazoer

Ook de opstellingen van Vitesse en Willem II zijn binnen. Bij Vitesse ontbreekt Riechedly Bazoer na zijn rode kaart (twee keer geel) tegen FC Utrecht. Hij wordt opnieuw vervangen door de jonge Enzo Cornelisse, die zelf in zijn laatste wedstrijd (tegen AZ) een rode kaart kreeg.

De opstelling van Vitesse voor het eredivisieduel met Willem II.

PEC-VVV 81' Kum naar de kant

Het zal vooral te maken hebben met het feit dat VVV risico moet nemen om de nederlaag nog af te wenden. Maar het is ook wel tekenend dat uitgerekend Kum naar de kant wordt gehaald. Spits Jafar Arias is zijn vervanger.

Christian Kum baalt op de bank na de 2-1 van PEC Zwolle.

80' PEC-VVV - GOAL PEC ZWOLLE

Thomas Lam heeft PEC Zwolle vanaf de strafschopstip op 2-1 geschoten. De aanleiding was een ongelukkige actie van Christian Kum tegen Immanuel Pherai. Het was arbiter Ingmar Oostrom in eerste instantie ontgaan, maar de VAR riep hem toch naar het scherm. Daar zag hij dat Kum de Zwolle-invaller ongelukkig ten val bracht.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 2-1

AZ-PSV - Boscagli ontbreekt bij PSV

Olivier Boscagli is bij PSV op het laatste moment afgevallen vanwege een spierblessure. Dat is een tegenvaller voor trainer Roger Schmidt, die de Franse voetballer als een van zijn belangrijkste spelers beschouwt. Nick Viergever vervangt Boscagli in het centrum van de defensie.

De opstelling van PSV voor het eredivisieduel met AZ.

AZ-PSV - Midtsjø terug in de basis

Bij AZ keert Fredrik Midtsjø terug in de basis voor de topper tegen PSV. De Noorse middenvelder miste door een hamstringblessure de voorbije twee competitieduels van de Alkmaarders. Verder is de nummer drie van de eredivisie ongewijzigd. Door de terugkeer Midtsjø start Tijani Reijnders weer op de bank.

De opstelling van AZ voor het eredivisieduel met PSV.

PEC-VVV 74' Kansen voor Zwolle

Opeens is de wedstrijd helemaal ontvlamt in Zwolle. Kort na de 1-1 is het bijna 2-1 voor Zwolle. Weer is het Tedic met een fraaie kopbal, maar Kirschbaum ligt op tijd in de hoek. Weer een Glanzparade!

En daarna raakt Sam Kersten uit een hoekschop van Pherai ook nog de buitenkant van de paal.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 1-1

PEC-VVV 69' GOAL VVV-VENLO!

Nou, die voorsprong van Zwolle heeft niet lang geduurd. Roy Gelmi knalt VVV na een scrimmage bij een hoekschop van dichtbij op 1-1.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 1-1

PEC-VVV 66' GOAL PEC ZWOLLE!

Net lag hij nog geblesseerd op de grond, nu is Slobodan Tedic de gevierde man! Hij kopt zijn ploeg met een subtiel boogballetje over doelman Kirschbaum op 1-0. Het is de eerste eredivisietreffer voor de Serviër, die veel blessurepech heeft gehad. Nu moet VVV écht komen.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 1-0

PEC-VVV 60' Wissels, geen goals

Er is inmiddels een uur gespeeld in Zwolle, waar het niveau bij PEC-VVV er na rust niet beter op is geworden. Op een schotje van Kenneth Paal en een aardige kans voor Immanuel Pherai (beide naast) na, hebben we eigenlijk niets aardigs gezien van beide ploegen.

Wel zagen we zojuist Mustafa Saymak naar de kant strompelen. De middenvelder is vervangen door Pelle Clement. Ook Mike van Duinen is in de ploeg gekomen voor Eliano Reijnders.

Jos Luhukay heeft Anastasios Donis in het veld gebracht voor Torino Hunte. A.Donis inderdaad. Zo, nu bent u weer helemaal bij.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 0-0

Zorgen voor de Surinaamse bondscoach Gorré

Slecht nieuws voor Dean Gorré. Voor de wedstrijd tegen Aruba kan hij mogelijk geen profvoetballers meenemen.

Zaterdagmiddag heeft de Amerikaanse ambassade aangeven dat de Verenigde Staten geen personen toelaat die de afgelopen 14 dagen in of via een Schengenland hebben gereisd. De SVB doet er alles aan om tot een schikking te komen, maar het ziet er naar uit dat Dimitrie Apai (W Connection) de enige prof zal zijn tegen de Arubanen.

Dankzij een wetswijziging kan Gorré een beroep doen op gerenommeerde profspelers voor zijn Surinaamse nationale ploeg. Begin februari Ryan Donk, Kelvin Leerdam en Diego Biseswar zijn per direct speelgerechtigd voor Suriname. Miquel Nelom en Mitchell Donald waren dat vorige week al. In oktober gaf de FIFA acht spelers toestemming om voor Suriname te spelen, onder wie Damil Dankerlui (FC Groningen), Ryan Koolwijk (Almere City FC) en Tjaronn Chery (Maccabi Haifa).

De ploeg speelt in maart kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2022. Suriname is ingedeeld in een poule met Canada, Bermuda, Kaaimaneilanden en Aruba. Lees verder over het Surinaamse voetbalelftal.

Kan Dean Gorré wel gebruik maken van de grote namen die in Europa spelen?

VIT-WIL Hoe is het veld in Arnhem?

Om 14.30 uur neemt Vitesse het in het eigen Gelredome op tegen Willem II. De spelers van Vitesse hebben inmiddels een inspectierondje gemaakt op het fraaie, nieuwe veld. Bij Willem II kijken ze waarschijnlijk nog even mee hoe de concurrenten in de degradatiestrijd het er vanaf brengen in Zwolle.

PEC-VVV Krijgen we doelpunten in de tweede helft?

De bal rolt weer in Zwolle voor de tweede helft van PEC Zwolle - VVV-Venlo. Slobodan Tedic is bij Zwolle in de ploeg gekomen voor de onzichtbare Thomas Buitink. Misschien dat de huurling van Manchester City voor doelpunten kan zorgen?

PEC Zwolle-VVV-Venlo 0-0

Waar ligt de toekomst van Memphis Depay?

Waar ligt de toekomst van Memphis Depay? De aanvaller van Olympique Lyonnais heeft komende zomer door zijn transfervrije status de clubs voor het uitkiezen. Barcelona is zijn droomclub, maar die route is nog allerminst zeker.

Memphis Depay blij na weer een treffer voor Lyon

Ruststanden eredivisie vrouwen

We hebben een verrassende tussenstand in Den Haag waar de vrouwen van ADO Den Haag met 1-0 leiden tegen koploper PSV. Shanique Dessing maakte de treffer voor ADO.

Ruststanden:

FC Twente-VV Alkmaar 3-0

sc Heerenveen-PEC Zwolle 0-1

Excelsior-Ajax 0-0

ADO Den Haag-PSV 1-0

PEC-VVV Geen doelpunten bij rust

PEC Zwolle en VVV-Venlo gaan met 0-0 naar de kleedkamer. BEide trainers hebben een kwartier om te bedenken hoe ze deze wedstrijd kunnen winnen.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 0-0

AZ-PSV In 2017 werd Wijndal jongste AZ-debutant

Om 14.30 uur begint de topper in Alkmaar tussen AZ en PSV. Owen Wijndal maakte in 2017 zijn debuut tijdens AZ-PSV. Hij was toen 17 jaar en 86 dagen oud en werd daarmee de jongste debutant in de clubgeschiedenis.

PEC-VVV 37' Gevaarlijk schot Misidjan

PEC Zwolle was eigenlijk vanaf het begin al de betere op het veld, maar nu worden ze ook steeds gevaarlijker. Vooral van afstand heeft PEC het VVV-doel al een paar keer onder vuur genomen. De beste poging was zojuist van Vigil Misidjan, maar Thorsten Kirschbaum redt met een ware Glanzparade.

VVV komt er steeds moeilijker uit nu, het is wachten op de 1-0.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 0-0

PEC-VVV 25' Huh? Giakoumakis mist?!!

Dit hebben we dit seizoen zelden gezien. Georgios Giakoumakis krijgt een vrije kopkans op een meter of vier van het doel van PEC Zwolle, maar kopt de bal zowaar naast. Daar komt PEC - dat het meeste balbezit heeft, maar amper een kans creëert - weer goed weg.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 0-0

  • Pro Shots
    Georgio Giakoumakis heeft zijn vizier een keer niet op scherp staan bij een open kopkans tegen PEC Zwolle.
  • Pro Shots
    Georgios Giakoumakis baalt na zijn gemiste kans tegen PEC Zwolle.

Koevermans: 'Positie Advocaat niet ter discussie'

Trainer Dick Advocaat staat intern niet ter discussie bij Feyenoord. "We hebben met elkaar afgesproken het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten", zei algemeen directeur Mark Koevermans zondag in het programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Dat is aan Dick met zijn staf en de spelers. We hebben nog zeven en desnoods elf wedstrijden. Als je een keer minder speelt, dan moet je gewoon keihard blijven trainen. Europees voetbal halen is cruciaal voor ons."

Een teleurgestelde Advocaat vroeg zich na het gelijkspel tegen Emmen af of al zijn spelers er wel van zijn doordrongen hoe belangrijk Europees voetbal voor Feyenoord is. Hij baalde ook dat niet alle spelers zijn opdrachten in de slotfase goed uitvoerden.

"Er zit geen onwil in het team, maar ze moeten nu maar een keer vertellen wat ze dwars zit. Ik heb het idee dat er toch nog wel iets dwars zit", zei Advocaat.

Bekijk hieronder de reactie van Dick Advocaat na de 1-1 tegen Emmen.

Advocaat is boos: 'Totaal onnodig'

PEC-VVV 20' Manuel geblesseerd naar de kant

Een vroege wissel aan de kant van PEC Zwolle. Benson Manuel gaat naar de kant met een pijnlijke enkel, opgelopen na een stevige tackle van VVV-captain Danny Post. Immanuel Pherai, die zijn enige eredivisietreffer tot nu toe maakte tégen VVV, komt voor hem in het veld.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 0-0

AZ-PSV Goedemiddag Alkmaar!

De topper van vandaag is natuurlijk AZ-PSV. De wedstrijd begint over twee uur (14.30 uur), maar de Eindhovenaren hebben alvast een kijkje genomen op het veld.

PEC-VVV 10' Weer een kans voor Van Crooij

Alles heej is VVV voorlopig in Zwolle. Of beter gezegd, Vito van Crooij. De handige dribbelaar ontdoet zich simpel van Thomas Lam en heeft vervolgens een vrije doortocht naar het doel van Xavier Mous. Maar op het moment dat Van Crooij wil uithalen is het Sam Kersten die de bal met een fraaie tackle blokkeert.

Ook Zwolle zoekt de aanval, maar de grootste kansen zijn toch echt voor de bezoekers uit Venlo.

PEC Zwolle-VVV-Venlo 0-0

PEC-VVV - Aftrap

De bal rolt in Zwolle bij PEC Zwolle-VVV. En na tien seconden mag Vito van Crooij aanleggen voor een vrije trap op een gevaarlijke plek na een overtreding van Mustafa Saymak op Georgios Giakoumakis.

En wat doet Van Crooij tegen zijn oude club? Hij ramt de bal op de lat! De toon is gezet voor dit duel!

PEC Zwolle-VVV-Venlo 0-0

Primeur Luhukay

Jos Luhukay woont trouwens op steenworp afstand van De Koel en coachte ruim 100 wedstrijden in de Bundesliga, maar dit wordt zijn eerste wedstrijd als trainer in de eredivisie.

Tussen 1987 en 1989 speelde de geboren Venlonaar 75 eredivisie-duels voor VVV-Venlo, waarin hij tot 19 doelpunten kwam. In 1987 en 1988 eindigde hij met VVV als vijfde in de eredivisie, de beste eindklasseringen van de ploeg in de laatste 50 jaar. Na de degradatie in 1989 vertrok Luhukay naar het SVV van Dick Advocaat, waarmee hij kampioen werd in de Eerste Divisie.

Met 19 goals stond Luhukay op plek 6 van de alltime eredivisie-topscorerslijst van de Venlonaren. Dit seizoen werd hij naar plek 7 verwezen door Georgios Giakoumakis (24 goals).

VVV-trainer Jos Luhukay voor het duel met PEC Zwolle.

PEC-VVV Wist je dat...

Vier van de zeven eerdere duels PEC-VVV kenden geen winnaar.

VVV won twee seizoenen geleden de laatste editie: 2-4, met drie doelpunen van Peniel Mlapa. In Venlo werd het eerder dit seizoen 2-2.

Nummer 13 PEC verloor de laatste twee duels onder coach Bert Konterman en staat nog maar 5 punten voor op nummer 16 Willem II. PEC heeft 4 punten meer dan nummer 15 VVV, dat de laatste 7 duels in de eredivisie verloor.

Peniel Mlapa in goede tijden bij VVV-Venlo.

De Roon uiteraard in de basis bij Atalanta

Om 12.30 uur speelt Atalanta Bergamo de uitwedstrijd bij Hellas Verona. Marten de Roon staat uiteraard in de basis. Sam Lammers begint op de bank en de geblesseerde Hans Hateboer is er nog niet bij.

De stand in de Serie A.

Ook om 12.15 uur: vier duels in eredivisie vrouwen

In de eredivisie voor vrouwen staan vandaag liefst vier duels op het programma.

Koploper PSV won deze week dankzij twee treffers van Romy Leuchter met 2-1 van Ajax. Vandaag willen ze daar ongetwijfeld een goed gevolg aan geven op bezoek bij ADO Den Haag.

Het programma (12.15 uur):

FC Twente-VV Alkmaar

sc Heerenveen-PEC Zwolle

Excelsior-Ajax

ADO Den Haag-PSV

Boilesen is geen Brobbey: 'Naar mij toe werd ijskoud gehandeld'

Na lang getouwtrek besloot jeugdexponent Brian Brobbey uiteindelijk vorige week om Ajax transfervrij in te ruilen voor RB Leipzig. Een keuze die hard aankwam in Amsterdam. De harde kern van Ajax ziet hem zelfs liever helemaal niet meer het Ajax-shirt dragen. Trainer Erik ten Hag denkt daar echter anders over en blijft gebruikmaken van het talent.

In het verleden ging dat weleens anders. Neem Nicolai Boilesen, die in 2015 zijn contract niet wilde verlengen en vervolgens niet meer in de plannen voorkwam van toenmalig trainer Frank de Boer. Hij mocht op een gegeven moment zelfs geen wedstrijden meer in Jong Ajax spelen.

"Het zou mooi zijn als ze nu op een andere manier met dit soort dingen omgaan dan in mijn tijd", zegt Boilesen. "Uiteindelijk snap ik ook wel dat de club geld moet verdienen. Maar naar mij toe werd ijskoud gehandeld. En dat doet pijn, als er een belangrijk deel van je leven op zo'n plek ligt."

Lees het persoonlijke relaas van de Deense vleugelverdediger.

Nicolai Boilesen

PEC-VVV De eerste elf van Luhukay

Natuurlijk heeft Jos Luhukay zelf zijn basiself gekozen. De oefenmeester kiest met Christian Kum voor een extra centrale verdediger. Voorin kiest Luhukay voor Torino Hunte in plaats van Joshua John.

Vito van Crooij, die afgelopen zomer terugkeerde na twee seizoenen in Zwolle, mag topscorer Georgios Giakoumakis weer in stelling brengen.

De opstelling van VVV-Venlo voor het eredivisieduel met PEC Zwolle.

PEC-VVV Konterman kiest voor zelfde elf bij PEC

Ajax of VVV-Venlo, het maakt PEC-trainer Bert Konterman niets uit. Hij begint met dezelfde elf namen als vorige week.

De opstelling van PEC Zwolle voor het eredivisieduel met VVV-Venlo.

PEC-VVV Is dit de hand van Jos Luhukay?

Aan ervaring geen gebrek bij de nieuwe VVV-trainer Jos Luhukay, die vooral in de Bundesliga naam maakte. Maar als we het twitteraccount van de Venlose club moeten geloven heeft hij het maken van de opstelling uitbesteed.

Programma en stand

Vandaag komt de topvier in de eredivisie in actie. Wie profiteert van het puntenverlies van Feyenoord?

  • NOS
  • NOS
    Uitslagen en programma in de 27ste speelronde van de eredivisie.

Luhukay wacht zware missie met VVV

Jos Luhukay werd deze week aangesteld als nieuwe trainer van VVV-Venlo en debuteert straks in Zwolle. Kan hij de vrije val van de Venlonaren stoppen?

Luhukay wacht zware missie: 'VVV heeft toch speciaal plaatsje in mijn hart'

Feyenoord-directeur Koevermans legt uit: 'Geen dubbeltje naar nieuw stadion'

De oproep van Feyenoord aan supporters om geen geld terug te vragen voor hun seizoenkaart, hoewel ze er bijna geen wedstrijd voor hebben gezien, deed behoorlijk wat stof opwaaien in Rotterdam-Zuid. Algemeen directeur Mark Koevermans geeft antwoord op dringende vragen en stelt de fans gerust. "Feyenoord blijft zeker bestaan."

Koevermans wil scepsis wegnemen: 'Geen dubbeltje naar nieuwe stadion'

Hiep, hiep, hoera! (2)

We gaan nog even door met gelukwensen. Ronald Koeman is vandaag 58 jaar geworden. De ex-bondscoach doet in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij FC Barcelona een gooi naar de landstitel. En dat hadden weinig mensen vooraf gedacht. Vanavond hopen zijn spelers hem een cadeau te geven in de vorm van een zege tegen Real Sociedad. Niet alleen Koeman is overigens jarig. Ook voor Antoine Griezmann en Jordi Alba is het feest.

'Wijnaldum naar FC Barcelona'

Georginio Wijnaldum vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij Liverpool. Volgens het Engelse The Sunday Times is zijn nieuwe bestemming bekend: Barcelona. De Oranje-international zou overeenstemming hebben bereikt met de Catalanen over een contract. Bij Barcelona treft Wijnaldum trainer Ronald Koeman en collega-international Frenkie de Jong.

Hiep, hiep, hoera!

Lothar Matthäus blaast vandaag 60 kaarsjes uit. Hij geldt als een van de succesvolste Duitse voetballers aller tijden. Matthäus won in clubverband onder meer zeven keer de Bundesliga, één keer de Serie A en twee keer de UEFA Cup. In 1990 werd hij wereldkampioen met Duitsland.

ADO struikelt naar einde Wang-tijdperk

Daar gaan we weer, moeten ADO-fans gedacht hebben toen het nieuws naar buiten kwam dat de club acute financiële problemen heeft. Alweer. En dat die wederom veroorzaakt werden doordat de Chinese eigenaars de geldkraan hebben dichtgedraaid.

Maar er gloort hoop aan de horizon. Eigenaar United Vansen is bereid de aandelen van de hand te doen. "Directeur Mo Hamdi zei dat er een nieuwe eigenaar zou komen en we ons geen zorgen hoefden te maken over ons salaris", aldus spits Michiel Kramer vrijdag.

Daarmee lijkt eindelijk een einde te komen aan een Haags-Chinees huwelijk waarvoor het predicaat 'liefdeloos' een understatement is.

Vicente Besuijen (ADO Den Haag) baalt

Samenvattingen overige wedstrijden

Niet alleen Feyenoord kwam zaterdag in actie, ook onder meer FC Groningen werd uitgedaagd. RKC Waalwijk ging er verrassend met de zege vandoor. FC Utrecht versloeg door een laat doelpunt van Adrián Dalmau het thuisspelende Fortuna Sittard.

Bekijk de samenvattingen van de gespeelde duels.

Duur puntenverlies Feyenoord

Nog even terug naar gisteren. Feyenoord kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter FC Emmen en verzuimde de druk op Vitesse, AZ en PSV op te voeren. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de ontmoeting in De Kuip.

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - FC Emmen

Welkom!

Goedemorgen voetballiefhebbers! Vandaag staan er vijf wedstrijden op het programma in de eredivisie. Het meest aansprekende affiche is AZ tegen PSV. Vanavond komt koploper Ajax ook nog in actie, thuis tegen ADO Den Haag. Alle ontwikkelingen op de velden zijn in dit blog te volgen. Ook werpen we af en toe een blik op het buitenland.