liveblog
NOS VoetbalAangepast

Messi en Ronaldo voor het eerst in zestien jaar niet in kwartfinales Champions League

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Morgen zijn we terug met ons liveblog van de Europa League. Daarin neemt Ajax het op tegen Young Boys.

Alle uitslagen op een rij

Uitslagen en programma Champions League

Seun of god komt naar huis

Een opmerkelijke transfer in de Keuken Kampioen Divisie. Ralf Seuntjens maakt na dit seizoen de overstap van nummer twee De Graafschap naar nummer drie NAC Breda.

De 31-jarige spits werd geboren in Breda, is al jarenlang fan van NAC, maar speelde er nog nooit. Bij NAC wordt hij herenigd met trainer Maurice Steijn, met wie hij bij VVV de titel in de eerste divisie veroverde.

"Het is een droom die uitkomt om te spelen voor deze club", laat hij weten op de website van NAC. "Het voelt voor mij als thuiskomen, ondanks dat ik nooit eerder voor NAC heb gespeeld. Thuis in Breda en thuis bij mijn club."

Ralf Seuntjens

Wedstrijdverslag: Liverpool naar kwartfinales na eenvoudige 'thuiszege' op RB Leipzig

Mo Salah viert de 1-0

Liverpool heeft zonder veel problemen de kwartfinales van de Champions League bereikt door 'thuis' in Boedapest met 2-0 te winnen van RB Leipzig. De eerste wedstrijd, 'uit' in Boedapest, was ook al in 2-0 voor de Engelse kampioen geëindigd. Mohamed Salah en Sadio Mané waren woensdagavond goed voor de doelpunten.

Wedstrijdverslag: Messi van held tot schlemiel bij eervolle aftocht Barcelona in Parijs

Lionel Messi

Na Cristiano Ronaldo ontbreekt ook Lionel Messi in de kwartfinales van de Champions League. Het wonder waarop Ronald Koeman hoopte in de return tegen Paris Saint-Germain, zoals tijdens de beruchte 'remontada' van vier jaar geleden, voltrok zich dit keer niet voor Barcelona. Het werd woensdagavond in Parijs 1-1.

En ook einde wedstrijd in Parijs

Paris Saint-Germain bekert verder. Na de 4-1 van de eerste wedstrijd eindigt he tweede duel in 1-1.

Afgelopen in Boedapest

Liverpool wint ook het tweede duel met Leipzig met 2-0.

74' DOELPUNT LIVERPOOL!

En toen was het alweer 2-0. Mané tikt simpel binnen op aangeven van Origi.

71' DOELPUNT LIVERPOOL!

Liverpool zo goed als zeker naar de kwartfinales. Mo Salah schuift de 1-0 binnen. Na de 2-0 van de eerste wedstrijd lijkt dat meer dan voldoende om de volgende ronde te bereiken.

Mbappé 6 - Messi 2

In duels tussen Lionel Messi en Kylian Mbappé heeft de Argentijn nu twee keer gescoord. De Fransman doet het vooralsnog een stuk beter met zes goals.

Leipzig op de lat

Alexander Sørloth, de oud-spits van FC Groningen, zet Leipzig bijna op voorsprong. De Noor kopt echter op de lat. Nog altijd 0-0.

Tweede helft onderweg

Daar gaan we weer!

Rust

Op beide velden is het rust.

Paris Saint-Germain-FC Barcelona: 1-1

Liverpool-RB Leipzig: 0-0

Navas redt PSG!

Barcelona met de uitgelezen mogelijkheid om er 2-1 van te maken. Maar Messi schiet hard op de knie van keeper Navas dus blijft het bij 1-1.

37' DOELPUNT FC BARCELONA!

Met een schitterende uithaal brengt Messi beide ploegen weer op gelijke hoogte. Nog 3 doelpunten te gaan voor Koeman en zijn ploeg

Paris Saint-Germain-FC Barcelona: 1-1

Opdracht blijft hetzelfde

Ondanks de achterstand blijft de opdracht voor Barcelona hetzelfde; vier keer scoren. Mocht dat lukken, wordt het verlengen in Parijs.

30' DOELPUNT PSG!

Lenglet loopt Icardi onderuit en de bal gaat op de stip. Mbappé schiet raak voor de 1-0.

  • Reuters
    Kylian Mbappé viert de 1-0
  • Reuters
    Kylian Mbappé viert de 1-0

Dest op de lat! Salah maakt het niet af

Barcelona blijft aandringen. Dit keer raakt oud-Ajacied Sergiño Dest de lat.

Bij Liverpool-Leipzig komt Mo Salah alleen voor de keeper, maar hij schiet tegen de sluitpost aan.

Ook gespeeld in Spanje: Beslissende Suárez zet Real en Barcelona weer op behoorlijke achterstand

Luis Suárez

Atlético Madrid heeft met een zakelijke thuiszege zijn koppositie in Spanje verstevigd. Thuis werd met 2-1 gewonnen van Athletic Club, een wedstrijd waarin de achttiende competitietreffer van Luis Suárez de doorslag gaf.

De 34-jarige Uruguayaan sleepte zijn ploeg erdoorheen door vlak na rust een penalty te versieren en die zelf rustig binnen te trappen.

Leipzig gevaarlijk

Na tien minuten spelen is er al wat gevaar op beide velden geweest. Zo vergat Thiago een bal goed te leggen voor Salah om Liverpool op voorsprong te zetten en moest keeper Alisson zojuist redding brengen op een inzet van Olmo.

Barcelona is zoals verwacht naarstig op zoek naar de snelle openingstreffer, maar verder dan een geblokt schot van Messi afzwaaier van Dembele is het nog niet gekomen.

Ook gespeeld in Engeland: Slordig City nog zes zeges verwijderd van winnen Premier League

Manchester City viert treffer van Kevin De Bruyne

Manchester City is bekomen van de tik die stadgenoot United afgelopen weekeinde uitdeelde. Op eigen veld boekte de koploper in de Premier League een riante zege op nummer veertien Southampton: 5-2.

De bal rolt!

In Boedapest en Parijs zijn we begonnen aan de wedstrijd!

Liverpool en Leipzig weer in Boedapest

Omdat de spelers van Leipzig bij terugkeer in Duitsland in quarantaine moeten vanwege de coronamaatregelen, wordt de wedstrijd, net als vorige week, gespeeld in Boedapest. Vorige week was Boedapest het decor omdat de Duitse overheid geen reizigers uit Engeland accepteert.

Statistiekjes

Van de 99 keer dat een team met een 4-1 voorsprong de tweede wedstrijd van een Europese ontmoeting in ging, bleef het zonder grote kleerscheuren en werd de volgende ronde gehaald.

Van de 10 keer dat een ploeg de eerste wedstrijd in eigen huis met 2-0 verloor, wist alleen Manchester United dit nog om te draaien. In de achtste finales van de Champions League in 2019 wist de Engelse ploeg in de return met 3-1 te winnen van Paris Saint-Germain.

Marcus Rashford benutte in de 94ste minuut een penalty na een dubieus gegeven strafschop.

Ook Champions League bij de vrouwen

Ook in het vrouwentoernooi van de Champions League staan vandaag wedstrijden op het programma.

Na de 2-0 nederlaag van vorige week wist het Atlético Madrid van international Merel van Dongen ook dit keer niet te winnen van Chelsea, 1-1.

Olympique Lyonnais, zonder Shanice van de Sanden, kwam nog wel op achterstand tegen Brøndby, maar won uiteindelijk met 3-1 en bekert ook verder.

Dominique Janssen mocht een klein halfuurtje meespelen voor Wolfsburg tegen LSK. Op dat moment stond het al 2-0 voor de Duitse ploeg. Dezelfde uitslag als in het eerste duel.

Lineth Beerensteyn speelde een half uur mee bij Bayern München, dat met 3-0 won van het Kazachse BIIK-Kazygurt. Dat was ruim voldoende na de 6-1 winst van vorige week.

Met Lieke Martens in de basis liet FC Barcelona wederom niets heel van de Deense kampioen Fortuna Hjørring. Na de 4-0 van vorige week, werd het nu 5-0.

Vooruitblik: Van Jong NAC naar FC Barcelona: het (korte) voetbalsprookje van Van Beijnen

Mike van Beijnen tekent zijn contract bij Barcelona

Van een amateurcontract bij Jong NAC naar een ontmoeting met Lionel Messi, samen in een Barça-trainingspak. Het wonderlijke verhaal van de transfer van Mike van Beijnen naar FC Barcelona, dat vanavond in de Champions League aantreedt tegen PSG, leest als een oud-Hollands stripboek.

Saillante transfer in Eredivisie Vrouwen: Van Lunteren van Ajax naar PSV

Desiree van Lunteren draagt volgend seizoen het PSV-shirt

Desiree van Lunteren maakt aan het einde van het seizoen de overstap van Ajax naar PSV. De 28-jarige middenvelder heeft in Eindhoven een contract getekend voor twee jaar.

Vooruitblik: Koeman hoopt tegen PSG op beste wedstrijd Messi: 'Dan is alles mogelijk'

Vier jaar geleden volbracht Barcelona de memorabele 'remontada' tegen de Parijzenaars, door na een 4-0 nederlaag thuis met 6-1 te winnen. Dat scenario werd de laatste dagen weer vaak besproken, al lijkt de klus nu na een 4-1 thuisnederlaag nog veel moeilijker.

Koeman en De Jong optimistisch over comeback: 'Hopelijk kan Messi zijn beste wedstrijd spelen'

Opstellingen Paris Saint-Germain - FC Barcelona

Opstellingen Paris Saint-Germain - FC Barcelona

Opstellingen Liverpool en Leipzig

Opstellingen Liverpool-RB Leipzig

En die andere wedstrijd: Liverpool straft geklungel van Leipzig genadeloos af

Mohamed Salah

Liverpool heeft het matige vormpeil van de laatste weken even achter zich gelaten. De huidige landskampioen van Engeland, die al weken worstelt in de Premier League en drie nederlagen op rij leed, bleek in de Champions League verrassend een paar maatjes te groot voor RB Leipzig: 0-2.

Zo ging het drie weken geleden: Enorme dreun Barcelona in Champions League: 4-1 nederlaag tegen PSG

Lionel Messi druipt af na de 4-1 nederlaag

Het gaat voor Ronald Koeman en Frenkie de Jong heel moeilijk worden om met FC Barcelona de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Ze hebben in de achtste finales een dreun gekregen van Paris Saint-Germain.

Barcelona verloor op eigen veld het eerste duel met PSG met 4-1. Bij de return op 10 maart in Parijs zullen Koeman, De Jong en Lionel Messi uit een geheel ander vaatje moeten tappen.

Welkom!

Programma Champions League

Welkom bij ons liveblog van de achtste finales in de Champions League. Vanavond staan er twee wedstrijden op het programma. Paris Saint-Germain verdedigt in eigen huis een 4-1 voorsprong tegen FC Barcelona en Liverpool moet de 2-0 van drie weken geleden tegen RB Leipzig over de streep trekken.

Beide duels beginnen om 21.00 uur.