liveblog
NOS VoetbalAangepast

Vitesse treft Ajax in bekerfinale in De Kuip • Koeman en De Jong met Barcelona naar Spaanse bekerfinale

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Fijne avond!

Wedstrijdverslag: Barcelona naar finale Copa del Rey na enerverende zege op Sevilla

Dolle vreugde bij Barcelona na de 3-0 van Martin Braithwaite

FC Barcelona heeft zich ten koste van Sevilla voor de 42ste keer geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. De dertigvoudig bekerwinnaar had de uitwedstrijd met 2-0 verloren, dwong thuis ternauwernood een verlenging af en won uiteindelijk met 3-0.

Reacties Heerenveen-Ajax

Barcelona naar finale Spaanse beker

Afgelopen in Camp Nou. Barcelona verslaat Sevilla na verlenging met 3-0 en gaat naar de finale van de Copa del Rey.

Op zaterdag 17 april is Athletic Bilbao of Levante de tegenstander. Die twee treffen elkaar morgen in Valencia. Het eerste duel eindigde in 1-1.

Feest in de kleedkamer van Ajax

Feest in de kleedkamer bij Ajax

Rondje langs de velden: AC Milan komt goed weg met gelijkspel tegen Udinese

Rodrigo juicht na zijn goal tegen AC Milan

AC Milan heeft in de strijd om de Italiaanse landstitel twee dure punten laten liggen tegen middenmoter Udinese. De nummer twee in de Serie A kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel en kwam daarmee nog goed weg. Koploper en stadgenoot Inter kan donderdag bij winst op Parma het verschil op zes punten brengen.

Rood Luuk de Jong

Luuk de Jong zit al een tijdje op de bank bij Sevilla nadat hij na een klein uur was gewisseld, maar toch krijgt hij een rode kaart na aanmerkingen op de leiding. Sevilla claimde een penalty na hands van een Barcelona-verdediger, maar de VAR besliste anders.

Rondje langs de velden: Kiel wint duel der reuzendoders in DFB Pokal; Leipzig elimineert Wolfsburg

Holstein Kiel heeft zich voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst voor de halve finales van het Duitse bekertoernooi. De nummer twee uit de Tweede Bundesliga was in de kwartfinales met 3-0 te sterk voor vierdeklasser Rot-Weiss Essen. Ook RB Leipzig bereikte de halve finales door een 2-0 zege op VfL Wolfsburg, waar Wout Weghorst een strafschop miste.

Rondje langs de velden: Almere City mist aansluiting met top na verlies tegen Volendam

Almere City heeft kostbare punten laten liggen in de strijd om directe promotie naar de eredivisie. In eigen huis verloor de ploeg van Ole Tobiasen met 2-1 van FC Volendam. Zodoende verliest Almere de aansluiting met nummer twee De Graafschap. De eerste twee plekken geven recht op directe promotie.

Rondje langs de velden: Leicester City morst punten bij Burnley, maar mag niet klagen

Burnley-aanvoerder Ben Mee in duel met Wilfred Ndidi

In de Premier League heeft nummer drie Leicester City twee punten verspeeld bij Burnley: 1-1. En daar mocht Leicester niet over klagen. Burnley kwam al na vier minuten op 1-0 via Matej Vydra, die toesloeg na gepruts van Hamza Choudhury. Vervolgens ontspon zich een boeiend gevecht met kansen over en weer.

Barcelona scoort weer

In de verlenging komt Barcelona op 3-0. Martin Braithwaite kopt de bal door de benen van Sevilla-keeper Tomas Vaclik en maakt er 3-0 van.

Wedstrijdverslag: Ajax heeft geen moeite met Heerenveen en plaatst zich met ruime zege voor bekerfinale

Ajax viert de 0-1 tegen Heerenveen

Ajax heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de bekerfinale van 18 april, waar Vitesse de tegenstander zal zijn. In het Abe Lenstra Stadion werd sc Heerenveen probleemloos met 3-0 verslagen. Het wordt voor Ajax de 26ste finale van de beker. Negentien keer werd de finale gewonnen. De laatste keer in 2019.

Barcelona met de gelijkmaker

Diep in blessuretijd maakt Gerard Pique de 2-0 voor Barcelona. Omdat de eerste wedstrijd in Sevilla in 2-0 eindigde voor de ploeg van Luuk de Jong, is het verlengen in Barcelona.

AFGELOPEN

Ajax verslaat sc Heerenveen met 3-0 en staat in de finale van het KNVB-bekertoernooi, waarin Vitesse de tegenstander is. De finale wordt gespeeld op 18 april in De Kuip in Rotterdam.

77' DOELPUNT AJAX!

Neres gooit de wedstrijd in het slot door de 0-3 te maken. De Braziliaan staat randje buitenspel, maar de goal telt.

Barcelona leeft nog

Een paar minuten nadat Jordi Alba de laat raakte voor Barcelona krijgt Sevilla een strafschop. Lucas Ocampos gaat achter de bal staan, maar schuift hem in de handen van Marc-André ter Stegen. Nog altijd 1-0 in Camp Nou.

Van Bergen mist kans op aansluiting

Het lijkt erop dat de 0-2 van Tadic wat leven in de brouwerij brengt in Heerenveen. De thuisploeg krijgt een geweldige kans om op 1-2 te komen, maar Mitchell van Bergen schiet oog in oog met Maarten Stekelenburg de bal op de Ajax-goalie.

Niet lang daarna krijgt Sébastien Haller de kans om de derde van Ajax te maken, maar zijn schot gaat op de vuisten van Heerenveen-keeper Erwin Mulder.

63' DOELPUNT AJAX!

Pawel Bochniewicz zet op onreglementaire wijze Mohammed Kudus de voet dwars en de bal gaat op de stip. Tadic maakt er daarna vanaf 11 meter 2-0 van voor Ajax.

Klaassen ook geblesseerd naar de kant

Ook voor Davey Klaassen is het einde wedstrijd. De doelpuntenmaker gaat uit voorzorg naar de kant. Mohammed Kudus is zijn vervanger.

Klaiber vervangt Blind

De tweede helft is begonnen. met alleen aan Ajax-kant een nieuwe naam. Sean Klaiber vervangt Daley Blind, die met klachten de kleedkamer opzocht. Door de entree van rechtsback Klaiber verhuist Timber naar de linksbackpositie.

Atlético verliest van Chelsea, Van Dongen mist strafschop

Merel van Dongen is met Atlético Madrid tegen een 2-0 nederlaag aangelopen tegen Chelsea. Tien minuten voor tijd, toen het al 2-0 stond, kon international Merel van Dongen wat terugdoen voor Atlético, maar ze miste vanaf de strafschipstip.

Heerenveen-Ajax: wat feitjes op een rij

- Heerenveen won de beker in 2009 door FC Twente in de finale te verslaan. Ajax won de KNVB-beker 19 keer, de laatste keer in 2019 :4-0 tegen Willem II.

- Heerenveen schakelde FC Emmen, TOP Oss en Feyenoord (4-3, winnend doelpunt Siem de Jong) uit. Ajax won van FC Utrecht in een spektakelstuk (5-4), klopte AZ met 1-0 en versloeg in de kwartfinales PSV met 2-1 (2x Haller).

- In 1993 won Ajax in de finale van toenmalig eerstedivisieclub Heerenveen: 6-2, met twee doelpunten van MarcOvermars.

Rust in Heerenveen

Heerenveen en Ajax zoeken met een 0-1 tussenstand de kleedkamers op.

Geen tweede voor Klaassen

Op aangeven van Tadic tikt Klaassen de bal in het doel. Maar de aanvoerder van Ajax beroerde daarvoor de bal met zijn hand. Geen goal dus.

Antony krult naast

Na een half uur spelen is Ajax de bovenliggende partij in Heerenveen en geniet het van een welverdiende voorsprong. Een voorsprong die bijna nog groter was geworden via Antony. De Braziliaanse vleugelaanvaller ziet zijn inzet echter net naast gaan.

19' Doelpunt voor Ajax!

De Amsterdammers komen op 1-0 in de halve finale tegen sc Heerenveen door een kopbal van Klaassen.

Davey Klaassen en Jurriën Timber vieren de 0-1

Barcelona op voorsprong

Na een klein kwartier is Barcelona op een 1-0 voorsprong gekomen in de halve finale van het Spaanse bekertoernooi tegen Sevilla. Ousmane Dembélé was de doelpuntenmaker in de twaalfde minuut.

8' Ajax met de eerste kans

De eerste grote kans van de wedstrijd is voor de bezoekers. Haller krijgt de bal voor zijn voeten, maar zijn volley gaat een metertje over.

Ondertussen in Spanje

Ontvangt FC Barcelona in eigen huis Sevilla in de halve finale van de Spaanse beker. In Spanje wordt er gespeeld over twee wedstrijden, het eerste duel eindigde in een 2-0 overwinning voor de ploeg van Luuk de Jong, die een basisplaats heeft vanavond.

Heerenveen heeft afgetrapt, we zijn begonnen!

Daar gaan we dan!

Klopp wil Liverpool-internationals liever niet kwijt

Liverpool-manager Jürgen Klopp

Liverpool-trainer Jürgen Klopp is huiverig om zijn spelers vrij te geven voor de komende interlandperiode. De Duitse trainer ziet het niet zitten dat spelers als Fabinho, Alisson Becker en Roberto Firminho zich bij het Braziliaanse elftal voegen om bij terugkomst in Engeland tien dagen in quarantaine te moeten.

"Ik begrijp dat de bonden veel willen, maar we kunnen niet iedereen blij maken. De spelers worden betaald door de clubs, dus daar moet de prioriteit liggen."

Champions League vrouwen

In de Champions League voor vrouwen zijn we aanbeland bij de achtste finales.

FC Barcelona moest het vandaag doen zonder Lieke Martens en won het duel met Fortuna Hjorring met 4-0. De aanvalster kampt met een knieblessure en moest het duel met de Deense landskampioen laten schieten.

De 28-jarige Martens was net terug van een beenblessure. De nieuwe kwetsuur, aan haar linkerknie, liep ze maandag op bij de training. Hoelang het herstel gaat duren, is nog niet bekend.

Bij Wolfsburg mocht Dominique Janssen de laatste tien minuten meedoen in het met 2-0 gewonnen duel tegen het Noorse LSK Kvinner.

Tessel Middag had een basisplaats bij Fiorentina en ging met 3-0 onderuit bij haar oude ploeg Manchester City. Merel van Dongen is de laatste Nederlandse die vandaag in actie komt. Zij speelt met Atlético Madrid bij Chelsea.

Keeperstrainer Sieb Dijkstra vertrekt bij eerste elftal Fortuna

Keeperstrainer Sieb Dijkstra vertrekt per direct bij het eerste elftal van Fortuna Sittard. Na een te groot verschil in visie met het technisch hart gaat de 54-jarige Kerkradenaar aan de slag in de Academy van de Zuid-Limburgse eredivisionist.

In oktober spraken wij nog met Dijkstra, die na zijn actieve voetbalcarrière als privédetective aan de slag ging.

Ihattaren traint weer mee met PSV na disciplinaire straf

Mohammed Ihattaren tijdens een training van PSV, vorige maand

Mohamed Ihattaren heeft de training bij PSV hervat. De 19-jarige middenvelder werd zondag om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. Ihattaren had zich volgens trainer Roger Schmidt niet professioneel opgesteld rond de wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus in de Europa League.

Vooruitblik: Schöne en De Jong met Heerenveen tegen Ajax: 'Speciaal, maar doet geen pijn'

Oktober 2012: Lasse Schone en Siem de Jong bij Ajax

Samen speelden ze meer dan 550 duels voor Ajax. Successen werden gevierd, kampioenschappen gewonnen en supportersharten veroverd. Siem de Jong en Lasse Schöne zullen door velen nog altijd geassocieerd worden met Ajax. Beiden zijn ook verantwoordelijk voor misschien wel de meest iconische doelpunten van de laatste tien jaar van de club.

Ajacieden aangekomen in Heerenveen

Opstelling sc Heerenveen

Opstelling sc Heerenveen

Opstelling Ajax: Schuurs vervangt geschorste Rensch, Timber rechtsback

Opstelling Ajax

Zo plaatste Vitesse zich voor de finale

Oussama Tannane (l) viert de 2-0

Vitesse zet VVV in matig duel opzij en bereikt tweede bekerfinale in vier jaar

Vitesse heeft voor de tweede keer in vier jaar de finale van het KNVB-bekertoernooi bereikt. In het eigen Gelredome werd VVV in een matig duel met 2-0 verslagen. Het wordt voor de Arnhemmers de vijfde bekerfinale uit de clubgeschiedenis, en de tweede in vier jaar. In 2017 mocht Vitesse de prijs ook mee naar huis nemen.

Welkom!

Wie volgt Vitesse naar de finale van de KNVB-beker? Om 21.00 uur strijden sc Heerenveen en Ajax tegen elkaar in Heerenveen voor een plek in de bekerfinale die op zondag 18 april in De Kuip gespeeld zal worden.