liveblog
NOS VoetbalAangepast

Feest in kleedkamer Vitesse na bereiken bekerfinale, woensdag Ajax-Heerenveen

  • 21.00 uur: eerste halve finale KNVB-bekertoernooi: Vitesse-VVV 2-0
  • Volg het duel ook via NPO Radio 1
  • Morgen is de tweede halve finale tussen sc Heerenveen en Ajax
  • De finale is op 18 april in de Kuip
liveblog gesloten

Reacties

Feesten

Het is feest in de kleedkamer van Vitesse na het behalen van de bekerfinale

Vitesse bereikt bekerfinale

Het is afgelopen. Vitesse wint met 2-0 van VVV-Venlo en speelt op 18 april de bekerfinale in de Kuip. Woensdag spelen Ajax en sc Heerenveen om het tweede finaleticket.

Vitesse - VVV-Venlo 2-0

VVV raakt de paal

VVV-Venlo legt zich nog niet bij een uitschakeling neer. Torino Hunte schiet de bal op de paal, daar komt Vitesse goed weg zo vlak voor tijd.

Vitesse - VVV-Venlo 2-0

Fantastisch doelpunt Vitesse!

Hij komt geheel op het conto van Oussama Tannane. De uitblinker van Vitesse krult de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied met een naar buiten draaiende curve in de bovenhoek.

Het duel lijkt nu - vijf minuten voor tijd - wel gespeeld.

Vitesse - VVV-Venlo 2-0

Oussama Tannane (l) viert de 2-0

Grote kans Vitesse

Hier had Matú Bero Vitesse op 2-0 moeten zetten. Oussama Tannane zet hem vrij voor de keeper, maar de Slovaak kan de kans niet verzilveren.

Vitesse - VVV-Venlo 1-0

Doelpunt Vitesse!

Eindelijk komt het duel tot leven. Armando Broja kopt een kwartier voor tijd een goed krullende voorzet van Oussama Tannane binnen en ziet de finale van de KNVB-beker nu wel heel dichtbij komen.

Vitesse - VVV-Venlo 1-0

Vitesse viert de 1-0 uitbundig

Weinig opwinding

Het lukt Vitesse maar niet om gat te slaan in de defensie van VVV-Venlo en het veldoverwicht om te zetten in een voorsprong. Het is een weinig opwindende wedstrijd.

Vitesse - VVV-Venlo 0-0

Giakoumakis laat zich zien

Daar is zo'n counter van VVV-Venlo. Eredivisietopscorer Georgios Giakoumakis (23 goals) kapt net een keer teveel, kan toch schieten, maar ziet de bal net langs de paal gaan.

Vitesse - VVV-Venlo 0-0

Tweede helft

De tweede helft begint. Vitesse zal door gaan jagen op de openingsgoal en VVV weer loeren op de counter.

Vitesse - VVV-Venlo 0-0

Riechedly Bazoer

Rust

Daar is het einde van de eerste helft. Er is niet gescoord, maar Vitesse is duidelijk de morele winnaar. De Arnhemmers hadden de meeste mogelijkheden.

Vitesse - VVV-Venlo 0-0

VVV raakt Machach kwijt

Zinédine Machach moet van het veld bij VVV-Venlo. De Fransman verdraait lelijk zijn enkel in een duel met Danilho Doekhi. Hij loopt nog een paar minuten hinkend over het veld, maar moet dan toegeven dat het echt niet meer gaat.

Machach wordt vervangen door Simon Janssen.

Vitesse - VVV-Venlo 0-0

Grote kans voor Vitesse

De eerste kansen komen nu voor Vitesse. De grootste is voor Armando Broja, maar de Albanees maait van dichtbij volledig over de bal heen. Riechedly Bazoer, die de assist gaf, kan niet geloven dat deze kans zo knullig om zeep wordt geholpen en zwaait wild met zijn armen.

Vitesse - VVV-Venlo 0-0

Rommelig verloop

De eerste tien minuten van de wedstrijd verlopen rommelig. Er is nog geen sprake van verzorgd voetbal of kansen, maar wel van een paar kleine opstootjes. Beetje bij beetje lijkt Vitesse de regie naar zich toe te trekken.

Vitesse - VVV-Venlo 0-0

Eerste beelden

Matus Bero schermt de bal af namens Vitesse

Aftrap

De wedstrijd is begonnen. Vitesse speelt in het vertrouwde geel-zwart en VVV in het blauwe uitshirt.

Vitesse - VVV-Venlo 0-0

De Ligt valt geblesseerd uit in warming-up van Juventus

Matthijs de Ligt mist vanavond de thuiswedstrijd van Juventus tegen Spezia. De verdediger haakte in de warming-up van het competitieduel geblesseerd af.

Trainer Andrea Pirlo wees Gianluca Frabotta als vervanger voor De Ligt aan. Het is niet bekend wat de verdediger van het Nederlands elftal mankeert.

De weg naar de halve finales

Op weg naar de halve finale ontdeed Vitesse zich van Willem II en ADO Den Haag. VVV-Venlo, dat eerder instroomde, won van FC Den Bosch, Almere City, Go Ahead en NEC.

Opstelling Vitesse

Opstelling VVV

Matthijs de Ligt tegen Spezia

Even kijken naar Italië. Daar neemt Matthijs de Ligt het met Juventus vanaf 20.45 uur op tegen Spezia. Juventus staat derde in de Serie A met tien punten achterstand op koploper Internazionale. Spezia, met doelman Jeroen Zoet op de bank, staat veertiende.

Ook supporters bij de Gelredome

Ook bij de Gelredome hebben zich supporters verzameld. Zo'n 200 Vitesse-supporters wachten daar de spelersbus op. Dit doen ze met vuurwerk en fakkels.

De politie is met veel mensen, paarden en honden op de been. De wegen naar en rond het stadion zijn afgesloten.

VVV uitgezwaaid door supporters

Zo'n 100 supporters van VVV hebben de spelers bij stadion De Koel uitgezwaaid voor vertrek naar Arnhem. De supporters deden dat met vuurwerk en gezang.

Ondertussen in Nijmegen

In de eerste divisie heeft NEC de zesde plaats nog steviger in handen. De Nijmegenaren wonnen met 4-1 van hekkensluiter FC Den Bosch en komen op 47 punten Dat zijn er drie minder dan nummer vijf Go Ahead Eagles.

SC Cambuur gaat aan de leiding met 63 punten.

NEC-speler Javier Vet viert de 1-0

Griekse schotels namens de burgemeester?

De burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, wenst VVV via een filmpje op Twitter succes. Mocht VVV de finale halen, dan laat Scholten namens de gemeente een flink aantal Griekse schotels brengen op de training.

Vitesse is er klaar voor

Vitesse won in 2017 de beker door in de finale AZ met 2-0 te verslaan. Het is de enige prijs ooit die de Arnhemmers wisten te winnen.

Kan VVV voor het eerst sinds 1959 de finale halen?

VVV-Venlo won 62 jaar geleden de KNVB-beker. In 1988 haalden de Limburgers voor het laatst de halve finales. Toen was Roda JC te sterk.

VVV maakt zich op voor halve finale: 'Dit is een heel bijzonder duel'

Welkom!

Welkom bij het liveblog voor de wedstrijd in de halve finale van de KNVB-beker tussen Vitesse en VVV-Venlo.

De wedstrijd begint om 21.00 uur en is live te volgen via dit blog en via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.