liveblog
NOS VoetbalAangepast

Bayern met een been in kwartfinales • Chelsea doet goede zaken tegen Atlético

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Morgen zijn we terug met de wedstrijden Atalanta-Real Madrid en Borussia Mönchengladbach-Manchester City.

Wedstrijdverslag: Giroud maakt met acrobatische omhaal het verschil voor Chelsea tegen Atlético

Olivier Giroud hangt in de lucht tijdens zijn omhaal

Chelsea heeft het uitduel met Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League met 0-1 gewonnen. Olivier Giroud bezorgde de Londenaren in Boekarest (in Spanje is een reisbeperking voor Engelse clubs) met een acrobatische omhaal de winst.

Wedstrijdverslag: Lewandowski leidt met 72ste Champions League-goal makkelijke zege Bayern in

Bayern-spits Lewandowski scoort tegen SS Lazio

Wat het duel moest worden tussen de twee topspitsen Ciro Immobile (SS Lazio) en Robert Lewandowski (Bayern München), werd de wedstrijd van Bayern-spelers Lewandowski en Jamal Musiala. Beiden scoorden in het Champions League-duel tegen Lazio en voor beiden was het een bijzonder doelpunt. De wedstrijd eindigde in 1-4 voor de Duitsers, waardoor Bayern met één been in de kwartfinales staat.

De uitslagen op een rij

Uitslagen Champions League

En ook in Boekarest, Chelsea wint

Chelsea boekt een 1-0 zege op Atlético en heeft daarmee een prima uitgangspositie voor de return.

Afgelopen in Rome

Bayern heeft totaal geen problemen met Lazio, wint met 4-1 en staat met een been in de kwartfinales.

Atlético dringt een beetje aan

Een echt slotoffensief is het niet wat Atlético laat zien. Chelsea staat goed gepositioneerd en de 'thuisploeg', dat zich de hele wedstrijd heeft gericht op verdedigen en de nul houden, heeft moeite om tot uitgespeelde kansen te komen.

Heraclied Van der Water krijgt droomtransfer naar Orlando in de MLS

Silvester van der Water

Silvester van der Water verruilt per direct Heracles Almelo voor Orlando City SC. De 24-jarige Van der Water was afgelopen zomer al dicht bij een overgang naar de Major League Soccer-club, maar Heracles hield hem destijds aan zijn contract.

Entree Ziyech

Hakim Ziyech mag de laatste twintig minuten meedoen bij Chelsea. Hij komt in het veld voor Kovacic.

71' DOELPUNT CHELSEA!

Giroud breekt met een heerlijke omhaal de ban voor Chelsea. De Fransman lijkt buitenspel te staan, maar na heel lang beraad door de VAR wordt het doelpunt goedgekeurd. 1-0 voor Chelsea.

Olivier Giroud met zijn omhaal tegen Atlético

Heerlijke omhaal Giroud afgekeurd

De Fransman lijkt Chelsea op 0-1 te schieten met een schitterende omhaal, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel.

49' DOELPUNT LAZIO!

De Italianen doen iets terug. Correa slalomt door de verdediging van Bayern en maakt er 1-4 van.

Joaquin Correa viert de 1-4

46' DOELPUNT BAYERN MÜNCHEN!

Lazio begint met goede moed aan de tweede helft, maar Bayern weet al snel het net weer te vinden. Na een fraaie actie van Sané over de linkerkant glijdt Acerbi zijn voorzet in eigen doel.

Daar gaan we weer!

De tweede helft is onderweg in Rome en Boekarest.

Rust

De stand bij beide wedstrijden geven een goede weerspiegeling van de verhoudingen. Lazio heeft niks in te brengen tegen Bayern en mag blij zijn dat het maar 0-3 is. Atlético en Chelsea geven elkaar nog niets cadeau.

42' DOELPUNT BAYERN MÜNCHEN!

Deze wedstrijd lijkt al in de eerste helft beslist. Coman met de mooie actie en het schot. Reina redt nog wel, maar Sané tikt simpel binnen voor de 0-3.

Nog in balans in Boekarest

Nog geen doelpunten bij Atlético-Chelsea, waar het tempo hoog ligt, maar de grote kansen vooralsnog uitblijven.

Lazio-coach Inzaghi grijpt in

Na een half uur spelen al de eerste wissel van de wedstrijd. Bij Lazio komt Senad Lulic in het veld voor Mateo Musacchio.

24' DOELPUNT BAYERN MÜNCHEN!

De Duitsers op 0-2 in Rome. Jamal Musiala (17 jaar en 363 dagen) mag zich de jongste doelpuntenmaker voor Bayern in de Champions League ooit noemen. Voor vanavond was Samuel Kuffour (18 jaar en 60 dagen) in het duel met Spartak Moskou in 1994 de jongste.

Lewandowski voorbij Raúl

Met zijn treffer tegen Lazio komt Robert Lewandowski op 72 Champions League-treffers. Daarmee passeert hij Raúl op de topscorerslijst. Alleen Cristiano Ronaldo (134) en Lionel Messi (119) hebben meer goals gescoord in de Champions League.

9' DOELPUNT BAYERN MÜNCHEN!

Een slappe terugspeelbal van Musacchio wordt opgepikt door Lewandowski en dan weet je meestal genoeg... De Poolse topspits omspeelt keeper Reina en tikt simpel binnen.

Robert Lewandowski viert zijn treffer tegen Lazio

Lazio ontsnapt

Kimmich met de strakke voorzet en wonder boven wonder mist Lewandowski de bal volledig. Geen goal voor Bayern.

Mount laat zich gelden

Het eerste wapenfeit van de avond is een overtreding van Mason Mount. De Chelsea-middenvelder met een verleden bij Vitesse begaat al snel een overtreding en krijgt een gele kaart. Daarmee is hij geschorst voor de return.

Daar gaan we!

We zijn begonnen in Rome en Boekarest.

Volendam verslaat Jong Ajax na knotsgekke slotfase

Vanavond zijn er ook twee duels in de Keuken Kampioen Divisie. De eerste was FC Volendam-Jong Ajax en die kende een heerlijk slot.

Voor de Amsterdammers leek er geen vuiltje aan de lucht na een 2-0 voorsprong, maar toen vocht Volendam zich vanaf de 85ste minuute naar een 3-2 overwinning. Oud-Ajacied Zakaria El Azzouzi was de grote man met twee doelpunten.

Later vanavond speelt Jong PSV thuis nog tegen Helmond Sport.

Atlético-Chelsea in Boekarest

Atlético en Chelsea trappen straks in Roemenië af voor hun eerste wedstrijd in de achtste finales. De ploegen zijn uitgeweken naar Roemenië omdat Chelsea vanwege de coronarestricties niet welkom is in Spanje. De Spaanse overheid heeft strikte maatregelen genomen voor mensen die uit het Verenigd Koninkrijk komen, uit angst voor de Britse variant van het coronavirus

Het Arena Nationala stadion in Boekarest

Bayern en Stadio Olimpico

Bayern heeft fijne herinneringen aan Stadio Olimpico, het stadion waar ze straks tegen Lazio spelen. In 2014 trof het daar AS Roma in de Champions League en werd er met 7-1 gewonnen.

100x Atléti

Het duel met Chelsea is de honderdste voor Atlético Madrid in de Champions League. Het is daarmee de vierde Spaanse club na Real Madrid (273), FC Barcelona (264) en Valencia (112) die deze mijlpaal bereikt.

Weer geen Ziyech bij Chelsea

Hakim Ziyech begint op de bank bij Chelsea. De middenvelder moet wederom genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Opstellingen Atlético Madrid-Chelsea

Opstellingen Lazio-Bayern

Geen Wesley Hoedt in de basis bij Lazio, dat om 21.00 uur in eigen huis aantreedt tegen titelhouder Bayern München. De Duitsers missen Thomas Müller.

Opstellingen Lazio-Bayern München

Pastoor ontslagen in Oostenrijk

Alex Pastoor

Alex Pastoor mag op zoek naar een nieuwe club. De 54-jarige oud-trainer van onder meer Sparta, Excelsior en sc Heerenveen is ontslagen door SCR Altach. Pastoor stond sinds maart 2019 aan het roer bij de Oostenrijkse club, maar staat op dit moment onderaan de Oostenrijkse Bundesliga.

Topspitsen in actie

Alle vier de ploegen die vanavond in actie komen beschikken over een topspits.

SS Lazio: Ciro Immobile

FC Bayern München: Robert Lewandowski

Atlético Madrid: Luis Suárez

Chelsea: Timo Werner

Hoedt en Ziyech

Er kunnen vanavond twee Nederlanders in actie komen: verdediger Wesley Hoedt voor Lazio en middenvelder Hakim Ziyech voor Chelsea. Ziyech heeft een dubbele nationaliteit; hij komt uit voor het Marokkaanse elftal.

Bij Bayern München en Atlético Madrid zitten geen Nederlanders in de selectie. Bayern leende Joshua Zirkzee onlangs uit aan Parma.

Hakim Ziyech

Suárez nog lang niet versleten

Bij Atlético Madrid zien we vanavond - als het goed is - Luis Suárez weer zijn werk doen.

Met ieder raak schot, iedere goal in een Atlético-shirt, duwt hij zijn oude liefde Barcelona verder in de verdediging. Hoe hebben de Catalanen hun Uruguayaanse goalgetter ooit laten vertrekken naar een directe concurrent?

Lees erover in onderstaand verhaal.

Champions League-avondje

Deze week gaat de heenronde van de achtste finales van de Champions League verder met de resterende vier wedstrijden. Vanavond om 21.00 uur twee duels: SS Lazio-FC Bayern München en Atlético Madrid-Chelsea.

In dit liveblog kun je die twee wedstrijden volgen.