liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transfermarkt sluit vandaag: 'Ajax gaat er niet op achteruit met Idrissi voor Promes'

Het was Super Sunday, met niet één maar twee toppers in de eredivisie. En morgen is de laatste dag van de winterse transferperiode. We houden je op de hoogte van zaken die spelen.

liveblog gesloten

Tot morgen!

Maandag op dinsdagnacht sluit de transfermarkt in Nederland. NOS Sport houdt maandag alles bij over de laatste transfernieuwtjes in een kakelvers liveblog.

Studio Voetbal over exit Promes en komst Idrissi naar Ajax

'Ajax gaat er niet op achteruit met Idrissi voor Promes'

Ajax kan Idrissi goed gebruiken

Na 'super januari', de maand bomvol toppers, wacht voor Ajax 'super februari'. Dat is hoe coach Erik ten Hag de komende maand omschreef.

Hij kan daarin dus een beroep doen op Idrissi, die ook Europees speelgerechtigd is. De buitenspeler kwam namens AZ nog uit in de voorronde van de Champions League en speelde later voor Sevilla in de groepsfase.

Tot enkele jaren terug was dat een probleem en zou hij dan niet na de winter voor Ajax in Europa mogen spelen.

Maar de regels zijn door de UEFA in 2018 versoepeld en dus kan Ten Hag rekenen op zijn nieuwste aanwinst.

Programma Ajax in februari

7 februari Ajax-FC Utrecht eredivisie
10 februari Ajax-PSV KNVB-beker
13 februari Heracles Almelo-Ajax eredivisie
18 februari Lille OSC-Ajax Europa League
21 februari Ajax-Sparta Rotterdam eredivisie
25 februari Ajax-Lille OSC Europa League
28 februari PSV-Ajax eredivisie

Ajax huurt Idrissi van Sevilla als vervanger van vertrekkende Promes

Mocht Quincy Promes Ajax verlaten en terugkeren naar Spartak Moskou, dan heeft Ajax al een vervanger achter de hand. Sevilla-speler Oussama Idrissi (oud-AZ en oud-FC Groningen) is gehaald als zijn vervanger.

De 24-jarige Idrissi stapte in oktober vorig jaar over van AZ naar Sevilla, maar komt in Spanje nauwelijks aan spelen toe. Ajax huurt de vleugelspeler, omdat het zo goed als zeker is dat Promes naar Moskou vertrekt.

Spartak aast al geruime tijd op Promes en een akkoord zou aanstaande zijn. Ajax wil morgen duidelijkheid hebben over een mogelijke transfer van Promes, anders is het niet zeker dat de deal doorgaat. In de meeste landen sluit de transfermarkt morgen, maar in Rusland pas over een maand.

Straks in Studio Voetbal meer over alle laatste transferzaken. Freek Jansen (Ajax-watcher VI) belt in bij presentator Sjoerd van Ramshorst. Net als Ibrahim Afellay, Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk.

Liverpool praat met clubs over verhuur Sepp van den Berg

Sepp van den Berg in het shirt van Liverpool

Op zijn 17de verruilde Sepp van den Berg een club het rechterrijtje van de eredivisie (PEC Zwolle) voor Liverpool, op dat moment de winnaar van de Champions League.

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en speelde de jonge verdediger vier bekerduels in het eerste van de Engelse grootmacht. Verder bleef het voornamelijk bij jeugdwedstrijden.

Voor de ontwikkeling van de inmiddels 19-jarige Zwollenaar is het volgens Liverpool beter als hij voor een halfjaar wordt verhuurd aan een club waar hij meer kans maakt op speeltijd.

Liverpool is op dit moment met verschillende clubs in gesprek. Er is interesse vanuit het Engelse Championship en vanuit Duitsland en Zwitserland.

Avdijaj vertrekt bij Emmen, dat hoopt op Gladon

Donis Avdijaj is alweer weg bij FC Emmen. De Kosovaar heeft een contract voor 2,5 jaar getekend bij AEL Limassol uit Cyprus.

Avdijaj tekende in november een contract tot het einde van het seizoen bij Emmen, maar kwam daar niet veel aan spelen toe. Eerder kwam hij in de eredivisie al eens uit voor Roda JC en Willem II.

Hekkensluiter Emmen hoopt maandag de komst van spits Paul Gladon af te ronden. Gladon liet gisteren zijn contract ontbinden bij Willem II, de club die vandaag met 2-0 te sterk was voor Emmen.

Het verblijf van Donis Avdijaj bij FC Emmen werd geen succes

Rondje langs de velden: wat verwachten eredivisieclubs nog aan transfers?

De deadline van de winterse transferwindow nadert. Nederlandse clubs hebben nog tot morgenavond 23.59 uur om zich te versterken met een speler van een andere club.

Wat zijn de verwachtingen? Een belronde langs een aantal technisch directeuren schetst het beeld van een rustig dagje morgen.

FC Groningen hoopt de selectie nog te versterken met een aanvaller. Bij Willem II zoeken ze het achterin.

De verhalen over concrete interesse van clubs als Ajax en Club Brugge in middenvelder Mike Trésor verwijst de club naar de categorie 'onzin'. Er is nog geen enkele club die zich officieel heeft gemeld, klinkt het in Tilburg.

Bij FC Twente, FC Utrecht, Sparta en sc Heerenveen verwachten ze tot en met morgenavond helemaal geen transfers meer te melden. Zowel ingaand als uitgaand niets.

Maar het blijft de voetballerij...

AZ-trainer Jansen vergeet titel: 'Gat met Ajax is immens'

AZ-trainer Jansen vergeet titel: 'Gat met Ajax is immens'
Wijndal na verlies tegen Ajax: 'We misten agressie'

'Parijs is nog ver', zegt Ajax-trainer Ten Hag na zege op AZ

Met een 0-3 zege op AZ werd Ajax niet alleen de grote winnaar van Super Sunday, maar ook van de maand januari. "Maar super februari komt er nog aan", waarschuwde Ajax-trainer Erik ten Hag, doelend op de komende maand met daarin ook meerdere topwedstrijden voor de boeg. "Dat heb ik net ook in de kleedkamer verteld."

'Parijs is nog ver', zegt Ten Hag na zege op AZ
Daley Blind wil niet te vroeg juichen: 'Super februari komt nog'

Terugkijken: de samenvatting van AZ - Ajax

Bekijk de samenvatting van AZ - Ajax

Weghorst scoort voor winnend Wolfsburg

Mede dankzij een doelpunt van Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg een 3-0 zege geboekt op sc Freiburg. Wolfsburg stijgt daardoor naar de derde plaats in de Bundesliga.

Wolfsburg heeft nu 35 punten. Dat zijn er 10 minder dan koploper Bayern München. RB Leipzig staat tweede met 38 punten.

John Brooks opende de score voor de thuisploeg in de 21e minuut. Weghorst maakte er nog in de eerste helft met een schot 2-0 van. Freiburg probeerde wat terug te doen in de tweede helft, maar middenvelder Yannick Gerhardt schoot vijf minuten voor de tijd de derde voor Wolfsburg binnen.

Wout Weghorst bedankt Renato Steffen voor diens assist na zijn 2-0 voor Wolfsburg

Giakoumakis onder de loep: Machlas, Makaay, Valckx over de Griekse spits

In Venlo gaan ze er nog steeds vanuit dat Georgios Giakoumakis bij VVV blijft, laat technisch directeur Stan Valckx weten. Er is veel contact, maar dat is allemaal via tussenpersonen. Iets concreets is er nog niet. In ieder geval niet interessant genoeg.

Dit weekend bracht Giakoumakis zijn seizoenstotaal op 21 goals. En dat was voor de NOS een reden om de Griekse spits onder de loep te nemen. Een reportage:

'Giakoumakis is nu een fenomeen, maar dit lukt komende jaren niet weer'

AZ-assistent Pusic naar Feyenoord, Echteld terug naar AZ?

AZ en Feyenoord zijn op dit moment niet de grootste vrienden. Na Arne Slot willen de Rotterdammers een volgende trainer weghalen uit Alkmaar. Assistent Marino Pusic staat voor een overgang naar de Kuip. Pusic wil graag naar Feyenoord, waar hij volgend seizoen weer kan samenwerken met Slot.

Het is nog niet duidelijk of Pusic de stap per direct maakt of pas na de zomer. De assistent heeft morgen een gesprek met de clubleiding van AZ.

Boadu en Stengs pleiten voor Echteld

Als opvolger van Pusic bij AZ wordt de naam van Leeroy Echteld genoemd. Hij is momenteel assistent-trainer van John Stegeman bij PEC Zwolle. Echteld, die bezig is om zijn papieren te halen om op termijn hoofdtrainer te kunnen worden, was tussen 2015 en 2018 al werkzaam als assistent bij AZ.

Belangrijke spelers als Myron Boadu en Calvin Stengs zouden hem graag zien terugkeren in Alkmaar.

Leeroy Echteld in 2017 in innige omhelzing met Calvin Stengs

Eredivisie round-up

Braaf naar Udinese

Jayden Braaf, 18-jarig jeugdinternational, is onderweg naar Italië. Op Instagram is te zien dat hij in het vliegtuig zit.

De buitenspeler wordt door Manchester City, waar hij afgelopen jaar nog werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar van Onder 23 jaar, verhuurd aan Udinese.

Braaf kwam in de jeugd uit voor Ajax en PSV en vertrok in 2018 naar Manchester City, waar hij een contract heeft tot medio 2023.

Atlético tien punten 'los'

Atlético Madrid gaat als de brandweer in La Liga. De grote man bij de Madrilenen: Luís Suárez, die afgelopen zomer voor niets overkwam van Barcelona.

Suárez scoort twee keer tegen Cádiz, in een duel dat Atlético met 4-2 wint.

Tadic is Ziyech voorbij

Dusan Tadic gaf de assist bij de 0-2 en 0-3 en is Hakim Ziyech voorbij op het lijstje van meest eredivisie-assists in de 21ste eeuw.

90+7' Eindsignaal ADO-Sparta

Er komt geen winnaar in Den Haag.

ADO kwam op voorsprong via Gomelt. Maar Sparta maakte gelijk via Kharchouch.

ADO Den Haag-Sparta 1-1

90+5' Afgelopen

Er is afgefloten in Alkmaar: Ajax is de grote winnaar van deze Super Sunday.

De Amsterdammers winnen met 3-0, dankzij goals van Antony, Klaassen en Neres.

En zien PSV verliezen bij Feyenoord, waardoor de voorsprong op de Eindhovenaren nu zeven punten bedraagt.

AZ-Ajax 0-3

90+4' GOAL AJAX!

Daar is alsnog de 0-3 van Neres.

De Braziliaan zag een goal worden afgekeurd, maar rondt nu een flitsende aanval van Ajax af.

AZ-Ajax 0-3

90' Labyad kopt naast

Ajax krijgt mogelijkheden op 0-3. Invaller Labyad kopt naast uit een goede voorzet van Blind.

Even daarvoor brak Gravenberch door, maar de middenvelder ging naar het gras in plaats van door te lopen. De scheidsrechter oordeelde dat Koopmeiners geen overtreding had gemaakt.

AZ-Ajax 0-2

82' Boadu mist puike kans

Boadu breekt door en gaat af op Onana, maar de spits van AZ mikt aan de verkeerde kant van de paal.

AZ-Ajax 0-2

79' Goal Neres afgekeurd

Neres lijkt 0-3 te maken, op aangeven van Blind.

Maar de VAR zet er een streep door, omdat Haller in aanloop naar de goal buitenspel stond.

AZ-Ajax 0-2

68' GOAL SPARTA!

Kharchouch trekt de stand gelijk in Den Haag.

De invaller, hij kwam drie minuten geleden in het veld voor Auassar, kopt raak uit een voorzet van Thy.

ADO Den Haag-Sparta 1-1

72' Voorzet aan Boadu voorbij

Stengs geeft hard voor, maar Boadu kan bij de eerste paal net niet bij de voorzet.

Onana had enkele minuten eerder een antwoord paraat op een afstandsschot van Midtsjø.

Ajax lijkt de wedstrijd aardig onder controle te hebben, na de 0-2 van Klaassen. AZ komt niet tot grote kansen.

AZ-Ajax 0-2

60' GOAL AJAX!

Als Gudmundsson de trekker niet overhaalt, doet Ajax het wel... De Amsterdammers counteren naar een 0-2 voorsprong in Alkmaar.

Tadic geeft mooi voor en Klaassen schiet hem ineens binnen.

AZ-Ajax 0-2

53' Wéér misser(s) Gudmundsson

Ajax mag Gudmundsson bedanken dat het nog aan de leiding gaat in Alkmaar.

De IJslander kopt van dichtbij over uit een mislukt schot van Stengs. Even daarvoor mocht hij aanleggen voor een schot, maar dat ging huizenhoog over.

AZ is in de eerste tien minuten na rust een stuk sterker dan Ajax.

AZ-Ajax 0-1

46' Twee wissels Sparta

Sparta-trainer Henk Fraser wisselt twee keer in de rust.

ADO Den Haag-Sparta 1-0

46' We zijn weer begonnen

Geen wissels bij AZ en Ajax, bij het begin van de tweede helft.

AZ-Ajax 0-1

45' GOAL ADO DEN HAAG!

De thuisploeg scoort op slag van rust, via Gomelt.

De Kroaat, deze winter overgekomen van het Italiaanse Crotone, kopt raak uit een hoekschop van Goossens.

Kort daarna klinkt het rustsignaal.

ADO Den Haag-Sparta 1-0

45+1' Rust in Alkmaar

Het rustsignaal heeft geklonken en Ajax leidt, dankzij een goal van Antony.

Gudmundsson kreeg twee minuten voor het einde van de tweede helft een tweede puike kans, maar zijn kopbal was wederom niet overtuigend genoeg.

AZ-Ajax 0-1

Uitstapje naar Serie A

In de Serie A heeft Atalanta thuis met 3-1 verloren van Lazio, dat zijn vijfde zege op rij boekte. De Romeinen zijn de ploeg uit Bergamo daarmee gepasseerd in de ranglijst en staan nu vijfde.

Bij Atalanta speelde Marten de Roon de hele wedstrijd en viel Sam Lammers in de 67ste minuut in. Bij Lazio keek Wesley Hoedt de hele wedstrijd toe vanaf de bank.

In de onderste regionen boekte Genoa, met Kevin Strootman in de basis, een 3-0 zege bij hekkensluiter Crotone.

36' Weer redding Bizot

Wederom een puike redding van Bizot. Tadic schiet in, op aangeven van Rensch, maar de AZ-doelman keert het schot met zijn benen.

De voorsprong van Ajax is verdiend, hoewel AZ beter in de wedstrijd zit dan in de beginfase.

AZ-Ajax 0-1

33' Goede kans Gudmundsson

Gudmundsson krijgt een prima kans op de 1-1, maar zijn kopbal mist kracht. Ook in de rebound is Onana de aanvaller de baas.

AZ wordt wel dreigender.

AZ-Ajax 0-1

Schotverhouding AZ-Ajax: 0-5

PSG weer onderuit

Paris Saint-Germain is zijn onoverwinnelijke aura in de Franse competitie dit seizoen kwijt.

De miljoenenploeg gaat vandaag met 3-2 onderuit bij Lorient, dat daardoor uit de degradatiezone kruipt.

Het is al de vijfde nederlaag van PSG in 22 wedstrijden.

23' Twee keer bijna 0-2

Ajax is dicht bij de tweede treffer.

Eerst redt Bizot knap op een kopbal van Klaassen, daarna heeft de AZ-doelman ook een antwoord op een inzet van Álvarez.

AZ-Ajax 0-1

14' GOAL AJAX!

Ajax start beter en komt verdiend op voorsprong tegen AZ.

Antony mikt de bal goed in de verre hoek, op aangeven van Haller. Het is de achtste eredivisie-goal van de Braziliaan, die ook goed was voor acht assists.

AZ-Ajax 0-1

'Vertrek Promes zou vervelend zijn'

Quincy Promes nadert volgens het Algemeen Dagblad een terugkeer naar Spartak Moskou.

Ajax-trainer Erik ten Hag zou daar niet blij mee zijn.

Ten Hag verwijst naar Overmars, maar: 'Vertrek Promes zou vervelend zijn'

8' Schot Rensch, Bizot redt

AZ speelt de bal aardig rond, maar de eerste kansjes zijn voor Ajax.

De mee opgekomen Rensch vindt Bizot op zijn weg. Enkele minuten eerder schoot Gravenberch een vrije trap over.

AZ-Ajax 0-0

1' De bal rolt!

Er is afgetrapt in Alkmaar en Den Haag.

Nog eenmaal de opstellingen van AZ en Ajax. Bij de Amsterdammers speelt Blind dus linksback, Schuurs en Martínez vormen het centrale verdedigingsduo.

AZ-Ajax 0-0

ADO Den Haag-Sparta 0-0

Sparta zet streep door Bakkali

Zakaria Bakkali, voormalig toptalent van PSV, leek op weg naar Sparta. Leek, inderdaad.

Bakkali zou op huurbasis overkomen van Anderlecht, maar Sparta wilde de Belg graag eerst een fitheidstest laten doen. Dat bleek niet mogelijk en dus hebben de Rotterdammers een streep door zijn komst gezet.

Sparta verwacht - in aanloop naar de transferdeadline van morgenavond - verder geen inkomende of uitgaande transfers.

Troupée?

Ook FC Twente laat weten niets meer te verwachten. FC Utrecht hoopt Giovanni Troupée nog te verhuren. De rechtsback is overbodig na de komst van Hidde ter Avest.

90+3' Feyenoord klopt PSV

Advocaat wilde een signaal van zijn spelers zien en zag dat ook: Feyenoord verslaat PSV met 3-1.

De Rotterdammers zijn zeker niet beter dan PSV, maar wel een stuk effectiever. Diemers, Berghuis en Linssen scoren, de eretreffer komt van Sangaré.

Feyenoord-PSV 3-1

90+5' Afgelopen in Tilburg

Willem II boekt een uitermate belangrijke zege op FC Emmen, concurrent in de strijd tegen degradatie. Nunnely en Wriedt scoren.

Voor Emmen is het al de 20ste eredivisie-wedstrijd op rij zonder overwinning.

Willem II-FC Emmen 2-0

82' Geen enkel schot Feyenoord

Het spelbeeld in De Kuip wordt goed gevangen in de schotverhouding na rust: 0-9.

Marsman staat prima te keepen bij Feyenoord, dat vijf minuten geleden vergeefs om een penalty vroeg toen Berghuis neerging in het strafschopgebied.

Feyenoord-PSV 3-1

Drie debutanten bij ADO

Drie debutanten bij ADO Den Haag, dat om 16.45 uur aftrapt tegen Sparta.

Keeper Fraisl, middenvelder Mokhtar en aanvaller Adekanye dragen voor het eerst het geel-groene shirt.

Bij Sparta staat Beugelsdijk in de basis, hij werd groot bij ADO Den Haag.

Lang en Dost goud waard

Noa Lang (Club Brugge)

Noa Lang blijft het uitstekend doen bij Club Brugge. Tegen Standard Luik was hij goed voor een doelpunt en een assist.

Ook Bas Dost scoorde voor Club Brugge, dat de wedstrijd met 3-1 won.

Van Gastel terug naar China

Iets meer dan een jaar geleden vertrok Jean-Paul van Gastel als assistent-trainer van Giovanni van Bronckhorst naar het Chinese Guangzhou R&F. Eind vorig jaar vertrok Van Bronckhorst om meer tijd door te brengen met zijn familie.

Van Gastel volgde zijn voorbeeld, maar keert nu terug naar China. Ditmaal als hoofdtrainer bij dezelfde club. Het is voor het eerst dat hij op zijn eigen benen staat.

63' Malen bijna

PSV blijft drukken en krijgt een aardige mogelijkheid via Donyell Malen, maar diens schot wordt geblokt door Senesi.

Feyenoord-PSV 3-1

56' GOAL PSV!

De bezoekers doen iets terug in De Kuip. Wordt het nog spannend?

Sangaré werkt binnen uit een vrije trap van Max. Gezien de kansen en het spelbeeld een dikverdiende treffer van PSV.

Feyenoord-PSV 3-1

47' GOAL WILLEM II!

Wriedt verdubbelt de marge van de Tilburgers tegen Emmen.

De spits is het eindstation van een snelle counter en schiet laag raak in de verre hoek.

Waarschijnlijk overbodig te zeggen dat de bal weer rolt in Tilburg...

Willem II-FC Emmen 2-0

Opstellingen AZ-Ajax

Schuurs, Tadic, Rensch en Martínez staan in de basis bij Ajax, dat om 16.45 uur aftrapt tegen AZ. Blind staat linksback.

Timber en Promes beginnen op de bank, Mazraoui en Tagliafico ontbreken in de wedstrijdselectie.

Geen verrassingen bij AZ, dat in exact dezelfde opstelling aantreedt als tegen FC Utrecht en Feyenoord.

45+1' Rust in Rotterdam (en Tilburg)

De spelers zoeken de kleedkamers op, het staat 3-0 in Rotterdam. De wedstrijd in een notendop: PSV het balbezit, Feyenoord de goals.

Ook in Tilburg heeft het rustsignaal geklonken. Willem II leidt tegen FC Emmen.

Feyenoord-PSV 3-0

Willem II-FC Emmen 1-0

41' GOAL FEYENOORD!

Wat een weelde voor de Rotterdammers. En een hard gelag voor PSV...

Linssen prikt de bal knap langs Mvogo voor de 3-0, na een periode waarin PSV aandrong.

Feyenoord-PSV 3-0

38' GOAL WILLEM II!

Nunnely zet de Tilburgers op voorsprong in het 'zespuntenduel' met FC Emmen.

De aanvaller tikt van dichtbij binnen uit een voorzet van Köhlert.

Willem II-FC Emmen 1-0

34' Marsman vs. Zahavi

Zahavi krijgt een goede kans, als hij ontsnapt aan buitenspel. Maar Marsman brengt redding op zijn schot.

Die had er wel in gemogen.

PSV jaagt op de aansluitingstreffer, maar de Eindhovenaren hebben het vizier nog niet op scherp staan.

Feyenoord-PSV 2-0

26' GOAL FEYENOORD!

Steven Berghuis, wat een treffer!

De aanvaller trekt op de hem kenmerkende wijze naar binnen en knalt via de binnenkant van de paal raak.

Het is een hard gelag voor PSV, de bezoekers zijn zeker niet minder dan Feyenoord, maar staan toch met 2-0 achter.

Feyenoord-PSV 2-0

Steven Berghuis heeft 2-0 gemaakt

26' Willem II-aanvoerder eraf

Er is nog weinig gebeurd in Tilburg, maar nu een domper voor Willem II: aanvoerder Heerkens moet er noodgedwongen vanaf.

Willem II-FC Emmen 0-0

Wat te doen met 138 miljoen?

15' Feyenoord bijna op 2-0

PSV jaagt Feyenoord agressief af en drukt de Rotterdammers ver terug, met kansen voor onder meer Malen en Mauro Júnior als gevolg.

Maar de beste kans is voor Linssen, die niet buitenspel staat maar Mvogo op zijn weg vindt.

Feyenoord-PSV 1-0

7' GOAL FEYENOORD!

De kop is er al af in De Kuip. Mark Diemers opent de score.

De middenvelder schiet laag raak, na een goede actie en dito terugleggen van Geertruida.

De goal is ietwat tegen de verhoudingen in, PSV begon sterk en met de blik naar voren gericht.

Feyenoord-PSV 1-0

Mark Diemers juicht

Meer grip en strijd met Linssen

Bij Feyenoord dus Linssen in de spits, in plaats van Jørgensen. Advocaat legt uit waarom.

Advocaat: 'Met Linssen heb je meer grip en strijd dan met Jørgensen'

1' De topper is begonnen!

Er is inmiddels - in Rotterdam met wat vertraging - afgetrapt op beide velden.

Hieronder nog eenmaal de opstellingen van Feyenoord en PSV.

Feyenoord-PSV 0-0

Willem II-FC Emmen 0-0

Aftellen vanuit De Kuip

Feyenoord-trainer Dick Advocaat verwacht in de topper tegen PSV een signaal van zijn spelers, weet NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg.

Aftellen vanuit De Kuip: 'Advocaat verwacht signaal van zijn spelers'

'Promes-transfer kwestie van tijd'

Quincy Promes is "naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste dagen bij Ajax", aldus het Algemeen Dagblad.

Ajax nadert volgens de krant een akkoord met Spartak Moskou over een transfer van de 29-jarige aanvaller.

De witte rook kan nog wel even op zich laten wachten, in Rusland sluit de transfermarkt pas eind februari. Promes is dan ook gewoon van de partij tegen AZ.

Quincy Promes juicht na zijn aansluitingstreffer tegen PSV (1-2)

90+4' Het eindsignaal!

Geen goals in Enschede en daar mag FC Twente het ongelukkigst over zijn.

De thuisploeg was stukken sterker van sc Heerenveen, maar wist het veldoverwicht niet uit te drukken in - geldige - doelpunten.

FC Twente-sc Heerenveen 0-0

Danilo baalt

78' Grote kans Ilic

Invaller Ilic krijgt een grote kans, maar hij knalt hard over het doel van Mulder.

Krijgen we nog een goal in Enschede?

FC Twente-sc Heerenveen 0-0

Opstellingen Willem II-FC Emmen

Jordens Peters ontbreekt bij Willem II tegen FC Emmen. Hij krijgt rust en wordt vervangen door Holmén. Voor de rest dezelfde namen als tegen Ajax.

Bij Emmen keert Bijl terug in de startopstelling. Voor de rest dezelfde namen als tegen PSV.

67' Goal menig afgekeurd

Menig opent - eindelijk - de score in Enschede. De linksbuiten stift de bal over doelman Mulder, uit een Twentse counter.

Maar de vreugde is van korte duur: de treffer wordt afgekeurd. Narsingh stond in aanloop naar de treffer buitenspel.

FC Twente-sc Heerenveen 0-0

62' Narsingh treuzelt

Narsingh krijgt de bal in kansrijke positie, na slordig balverlies van Kaib. Maar hij treuzelt en ziet zijn kans in rook opgaan.

Heerenveen is ook al gevaarlijk voor het vijandelijke doel opgedoken en heeft wat dat betreft nu al meer laten zien dan voor rust.

FC Twente-sc Heerenveen 0-0

Opstellingen Feyenoord-PSV

Feyenoord begint zonder 'echte' spits aan de topper tegen PSV. Linssen staat in de punt van de aanval, Jørgensen zit op de bank.

Haps vervangt Sinisterra links voorin, Botteghin speelt in plaats van Spajic.

Bij PSV ontbreekt Ihattaren in de startopstelling, hij zit op de bank. Het PSV-talent ontbrak midweeks tegen Emmen vanwege een blessure.

Mauro Júnior en Thomas spelen vanaf de flanken. Gakpo ontbreekt vanwege een lichte blessure in de selectie, Dumfries won de race tegen de klok wel.

46' De bal rolt weer

Speelt sc Heerenveen in de tweede helft - aanvallend - meer klaar?

Of gaat Twente door waarmee het bezig was en haalt de thuisploeg ditmaal wél de trekker over?

FC Twente-sc Heerenveen 0-0

45+1' Rust in Enschede

Vlak voor rust viel er zowaar een - geblokt - schot van sc Heerenveen te noteren.

Maar verder drukte FC Twente de bezoekers ver terug. Zonder succes.

FC Twente-sc Heerenveen 0-0

34' Schotverhouding: 7-0

Het is tot nu toe FC Twente wat de klok slaat in Enschede.

De thuisploeg liet 7 doelpogingen noteren, sc Heerenveen kwam tot 0. Zegge: nul.

FC Twente-sc Heerenveen 0-0

16' Pierie kopt over

Pierie kopt uit een hoekschop over het doel van Heerenveen-keeper Mulder.

Een ongevaarlijke inzet, maar FC Twente is tot nu toe wel de betere ploeg. Eerder schoot Danilo al voorlangs en mikte Narsingh naast.

FC Twente-sc Heerenveen 0-0

Duizelingwekkend contract Messi

Het is weer eens onrustig bij Barcelona. De aanleiding dit keer: het duizelingwekkende contract van Lionel Messi.

De Spaanse krant El Mundo maakte vandaag bekend dat Messi in vier jaar tijd, 2017 tot 2021, ruim 555 miljoen euro verdient. Oftewel 138 miljoen euro per jaar, exclusief 115 miljoen euro aan tekengeld en 77 miljoen euro aan bonussen.

Iedere dag een Audi

Om een beeld te krijgen van zijn verdiensten: Messi zou iedere dag een nieuwe Audi RS6 kunnen kopen.

Barcelona kondigde juridische stappen tegen El Mundo aan.

Lionel Messi

1' We zijn begonnen

sc Heerenveen heeft afgetrapt in Enschede, de eredivisie-zondag is begonnen.

FC Twente-sc Heerenveen 0-0

Nieuwe speler voor RKC

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met centrale verdediger Shawn Adewoye. De 20-jarige Belg komt over van KRC Genk en tekent een contract tot medio 2023 in Waalwijk.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld noemt Adewoye een "sterke en gedreven centrale verdediger met veel potentie."

Adewoye komt uit de jeugdopleiding van Genk.

PSV's bescheiden vedette

We gingen deze week op bezoek bij Max, die dit seizoen uitblinkt in Eindhoven.

"Of ik te goed ben voor de eredivisie? Nee, ik ben altijd de underdog geweest."

Geen warmte, geen probleem!

De temperatuur komt vanmiddag maar iets boven het vriespunt in Rotterdam, tijdens Feyenoord-PSV.

Maar dat is voor PSV-linksback Philipp Max geen enkel probleem.

Opstellingen-claxon!

De 22 namen die aan de aftrap staan bij FC Twente-sc Heerenveen zijn bekend.

FC Twente-trainer Jans zet Bosch in de basis, ten koste van Ilic. Spits Danilo staat al zes wedstrijden droog.

sc Heerenveen-trainer Jansen ziet geen reden de ploeg die Feyenoord met 3-0 versloeg te wijzigen. Dus Joey Veerman, woensdag uitblinker, speelt hangend op links.

De hoogtepunten

Speelronde 20 ging gisteren van start, met onder meer Vitesse en FC Utrecht die in actie kwamen.

De hoogtepunten van zaterdag vind je hieronder.

Speelronde 20 tot nu toe

Goedemorgen!

Het is Super Sunday, met niet één maar twee toppers in de eredivisie.

  • 12.15 uur: FC Twente-sc Heerenveen
  • 14.30 uur: Feyenoord-PSV
  • 14.30 uur: Willem II-FC Emmen
  • 16.45 uur: AZ-Ajax
  • 16.45 uur: ADO Den Haag-Sparta