NOS Voetbal Aangepast

Midweekse speelronde eredivisie gaat woensdag verder met AZ-Utrecht

Liveblog gesloten
 • Tot morgen!

  Dan is er weer een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

 • De nieuwe stand

  NOS
 • Woensdag verder met AZ-Utrecht

  Woensdag zijn er vier wedstrijden in deze midweekse speelronde en donderdag nog twee.

  NOS
 • Groningen wint simpel van ADO

  Het was al geruime tijd duidelijk dat het ging gebeuren, maar FC Groningen wint met 3-0 van ADO Den Haag. De thuisploeg had weinig te duchten van de bezoekers.

 • Blessure Dumfries valt mee

  De enkelblessure die Denzel Dumfries in de slotfase van Emmen-PSV opliep lijkt mee te vallen. "Ik verwacht geen grote problemen. De pijn trok uiteindelijk vrij snel weg. Het is even afwachten hoe mijn knie gaat reageren, maar ik denk dat het wel meevalt. Zondag speel ik wel gewoon weer", aldus de rechtsback.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Dumfries over blessure: 'Verwacht geen problemen. Zondag speel ik gewoon'
 • Groningen scoort!

  Daar is de 3-0 voor de thuisploeg. Een puntertje van Alessio Da Cruz dat van richting veranderd wordt. Bij ADO kijken ze elkaar beteuterd aan, er zit geen vuur in de ploeg vanavond.

  FC Groningen - ADO Den Haag 3-0

 • Gomez van Atalanta naar Sevilla

  Sevilla heeft zich versterkt met de Argentijn Alejandro 'Papu' Gomez. De 32-jarige aanvallende middenvelder komt over van Atalanta en tekent voor 3,5 jaar bij de club van Luuk de Jong.

  Gomez was sinds 2014 een vaste waarde bij Atalanta, maar viel in december in ongenade bij coach Gian Piero Gasperini en sindsdien speelde hij niet meer.

 • ADO laat zich niet zien

  ADO schoot tegen Groningen nog niet op goal. ADO speelde dit eredivisieseizoen een ander duel waarin het geen enkele keer op goal schoot in de gehele wedstrijd. Dat was thuis tegen.... FC Groningen (0-1 verlies).

  FC Groningen - ADO Den Haag 2-0

 • PSV kan nog niets zeggen over Dumfries

  De aanvoerder viel tegen Emmen vlak voor tijd uit met een op het oog ernstige blessure. Na de wedstrijd zegt trainer Lars Kornetka, die de honneurs waarnam omdat Roger Schmidt geschorst was, dat hij nog niets over de ernst van de blessure kan zeggen.

 • Presidentsverkiezingen bij FC Barcelona op 7 maart

  De presidentsverkiezingen bij FC Barcelona zullen op 7 maart alsnog worden gehouden. De stembusstrijd stond aanvankelijk voor 24 januari op de agenda, maar werd bijna twee weken geleden tot nader order uitgesteld vanwege het oplopende aantal coronagevallen in Catalonië en omgeving

  Oud-president Joan Laporta, ondernemer Victor Font en voormalig directeur Toni Freixa zijn de drie overgebleven kandidaten voor de hoogste functie bij Barcelona. Het drietal mag tot 5 maart campagne voeren.

 • Zorgen om Dumfries, die geblesseerd uitviel

 • PSV wint bij Emmen

  PSV wint moeizaam met 0-2 bij FC Emmen. Dat is het goede nieuws voor de Eindhovenaren, die in ieder geval tijdelijk weer op een punt van Ajax komen.

  Het slechte nieuws is dat aanvoerder Denzel Dumfries na een tackle van Caner Cavlan geblesseerd het geblesseerd nog heeft moeten verlaten. Het ziet er niet best uit voor de verdediger, die ook getroost wordt door zijn medespelers.

 • PSV scoort weer!

  Mauro Júnior bewijst zijn waarde als invaller. Weer is hij gevaarlijk met een voorzet en dit keer komt Eran Zahavi er wel aan; hij kopt de 0-2 binnen.

  FC Emmen - PSV 0-2

 • Groningen scoort weer!

  Jørgen Strand Larsen kopt een voorzet binnen van Gabriel Gudmundsson, die goed doorzet op links. De Scandinaviërs zijn op dreef bij Groningen.

  FC Groningen - ADO Den Haag 2-0

 • PSV scoort!

  Opluchting bij PSV, de bal gaat erin. Invaller Mauro Júnior krult de bal voor, Eran Zahavi komt er niet aan, maar de bal vliegt wel de goal in.

  FC Emmen - PSV 0-1

  Eran Zahavi is blij AFP