NEC en VVV naar kwartfinales KNVB-bekertoernooi

Twee wedstrijden in de achtste finales van de KNVB-beker:

liveblog gesloten

Tot morgen!

Het is bijna middernacht, dus we houden ermee op hier in Hilversum. Morgen is er weer een liveblog, want dan is het alweer tijd voor de achttiende speelronde van de eredivisie. Welterusten en tot morgen!

Oud-Ajacied Milik verruilt Napoli voor Olympique Marseille

Er is een einde gekomen aan de lijdensweg van Arek Milik bij Napoli. De Poolse aanvaller, die in de zomer van 2016 overkwam van Ajax, wordt voor anderhalf seizoen verhuurd aan Olympique Marseille, met een optie tot koop.

Milik speelde in juli zijn laatste wedstrijd voor Napoli en werd niet ingeschreven voor de Serie A na een hoogopgelopen conflict met de club.

Moeizame zege Barcelona in bekerduel met derdeklasser Cornellà

In de allerlaatste seconde wordt het nog 2-0 voor Barcelona door een doelpunt van Braithwaite. En dan houden we er meteen mee op in Catalonië.

Cornellà met tien man verder, koploper Atlético wint

Het wordt nu wel een heel moeilijk verhaal voor Cornellà: er zijn nog een paar minuten te spelen bij een 1-0 voorsprong voor Barcelona en nu moet de derdeklasser in het bekerduel ook nog verder met tien man na een tweede gele kaart voor Estellés.

Ondertussen heeft Atlético Madrid in de competitiewedstrijd bij Eibar toch nog drie punten binnengesleept. De koploper won met 2-1, dankzij twee goals van Luis Suárez, waaronder een penalty in de 89ste minuut.

Burnley stunt met zege op Liverpool, dat opnieuw niet weet te scoren

Liverpool is in eigen huis verrassend onderuitgegaan tegen laagvlieger Burnley. De landskampioen van afgelopen seizoen kwam voor de vierde competitiewedstrijd op rij niet tot scoren en verloor met 1-0.

Liverpool-speler Mo Salah na een gemiste kans

Uitslagen achtste finales KNVB-beker

Alle uitslagen in de achtste finales

Doelpunt Barcelona!

In de eerste helft van de verlenging is het dan toch snel raak voor Barcelona. Dembélé schiet van afstand raak, Barça leidt met 1-0 tegen Cornellà.

KLAAR IN DE KOEL

VVV is voor het eerst sinds het seizoen 1995/96 kwartfinalist in de KNVB-beker. Waar de Venlonaren in de eredivisie strijden tegen degradatie, zijn ze na een zege op Go Ahead Eagles (1-0) drie overwinningen verwijderd van Europees voetbal.

Verlengen in Catalonië

Het is pijnlijk voor Barcelona, maar de ploeg van Ronald Koeman is er - ondanks twee strafschoppen - niet in geslaagd te scoren tegen Cornellà. We gaan verlengen.

Liverpool verder in de problemen

Wat is er aan de hand met Liverpool? De ploeg van Jürgen Klopp staat met 1-0 achter tegen Burnley door een benutte strafschop in de 83ste minuut van Barnes.

Liverpool heeft in de Premier League al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen en de afgelopen drie wedstrijden niet gescoord. Er is nog een handvol minuten te spelen in Liverpool.

Barcelona mist opnieuw een penalty

Waar is Barcelona precies mee bezig in de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Cornellà? Dat is een goede vraag, want zojuist miste Barça alweer zijn tweede penalty van de avond.

In de eerste helft miste Pjanic, nu brengt keeper Ramon Juan wederom redding op een slappe strafschop van Dembélé. Nog een kleine tien minuten te spelen, het staat 0-0.

68' Weer een kans voor Mulenga

Het spelbeeld is nog hetzelfde in Venlo. Go Ahead is op zoek naar de gelijkmaker en was er ook weer dichtbij, opnieuw via Mulenga. Maar opnieuw bracht Van Crooy redding.

VVV heeft ondertussen drie keer gewisseld, maar Giakoumakis kijkt nog altijd toe vanaf de reservebank. Wel in de ploeg: Danny Post, die 20 seconden later al een gele kaart in ontvangst mocht nemen.

VVV-Go Ahead Eagles 1-0

53' Kansen voor Go Ahead

VVV leidt, maar de kansen in De Koel zijn voor Go Ahead. In de 53ste minuut was het weer bijna raak: keeper Van Crooy moet redding brengen op een harde kopbal van Mulenga, in de rebound is er even later nog een schot van Beukema die eveneens door de VVV-doelman onschadelijk wordt gemaakt.

TWEEDE HELFT

De bal rolt weer in Venlo, waar VVV op een 1-0 voorsprong staat tegen Go Ahead Eagles.

Op de andere velden

Bij het Premier League-duel tussen Liverpool en Burnley prijkt bij rust de brilstand op het bord. Opvallendste moment: Origi die na een flater bij Burnley alleen op de keeper af kon gaan en de bal vervolgens snoeihard op de lat vuurde.

In het bekerduel tussen derdeklasser Cornellà en FC Barcelona staat het eveneens 0-0 bij rust. Opvallendste moment: Pjanic miste een penalty namens Barçá.

In de Spaanse competitiewedstrijd tussen Eibar en koploper Atlético Madrid staat het ondertussen 1-0 voor Eibar. Keeper Dmitrovic benutte een penalty tegenover zijn collega-goalie Oblak.

RUST

Go Ahead Eagles is de betere ploeg, maar VVV-Venlo leidt in de bekerwedstrijd met 1-0 dankzij een fraaie knal van Bastiaans.

35' DOELPUNT VVV-VENLO

Een fantastische uithaal van Bastiaans, keeper Gorter kan er niet bij, VVV staat op een 1-0 voorsprong tegen Go Ahead Eagles.

Het doelpunt komt een beetje uit de lucht vallen. Nog geen minuut later is het trouwens alweer bijna gelijk: meteen vanaf de aftrap gaan de Eagles in de aanval en moet keeper Van Crooy redding brengen op een kopbal van Rabillard.

Aaron Bastiaans (r) is blij met zijn goal

23' Eagles op de paal

Na ruim twintig minuten spelen in Venlo is het duel tussen VVV en de Eagles in balans.

We zagen één beste kans voor de thuisploeg voor Roemer, maar keeper Gorter greep tijdig in. Even later was er bijna de 1-0 voor Go Ahead - dat eerder misschien al een penalty had verdiend - na een prima aanval, maar het afsluitende schot van Mulenga belandt op de buitenkant van de paal.

VVV-Go Ahead Eagles 0-0

KLAAR IN NIJMEGEN

NEC heeft zich ten koste van Fortuna Sittard geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De nummer zes van de eerste divisie rekende in de verlenging af met de nummer elf van de eredivisie: 3-2.

Jordy Bruijn viert zijn doelpunt tegen Fortuna Sittard

116' Tijd dringt voor Fortuna

De tijd begint te dringen voor Fortuna Sittard bij een 3-2 achterstand tegen NEC. Zojuist was er wel een beste kans voor de eredivisionist: Angha haalde verrassend met links uit, keeper Branderhorst redde bekwaam.

NEC-Fortuna Sittard 3-2

Geen feest op Ibiza

Het wordt geen late avond voor de fans van UD Ibiza: hun ploeg slaagde er niet in te stunten tegen kersverse Supercupwinnaar Athletic Club. Door een goal in de blessuretijd (!) van Unai Núñez wint de ploeg uit Bilbao het bekerduel met 2-1.

Ondertussen is ook de andere Spaanse bekerwedstrijd van vanavond begonnen: UE Cornellà tegen FC Barcelona.

AFTRAP IN VENLO

De laatste achtste finale in het KNVB-bekertoernooi is begonnen. VVV-Venlo ontvangt Go Ahead Eagles.

TWEEDE HELFT VERLENGING

Vlak voor de rust na de eerste verlenging had Okita nog een enorme kans op de 4-2 voor NEC, maar de Duitser faalde. Nog één helft te gaan, NEC leidt met 3-2 tegen Fortuna Sittard.

103' DOELPUNT FORTUNA SITTARD

Het wordt toch nog spannend in Nijmegen: Flemming maakt zijn tweede van de avond en tikt de aansluitingstreffer binnen: 3-2.

102' DOELPUNT NEC!

De Nijmegenaren komen via invaller Beekman op 3-1 tegen Fortuna Sittard en zijn nu heel dicht bij de kwartfinales.

Keeper Koselev grabbelt na een kopbal van Janga, Beekman staat op de goede plek om de rebound binnen te werken.

NEC-Fortuna Sittard 3-1

Thomas Beekman is blij met zijn goal tegen Fortuna Sittard

97' DOELPUNT NEC!

Een penalty voor NEC! De bal ging op de stip na een overtreding van Polter op Odenthal. De Duitser hield vast en scheidsrechter Blom is onverbiddelijk.

Bruijn benut de penalty op onberispelijke wijze en NEC staat op een 2-1 voorsprong.

NEC-Fortuna Sittard 2-1

EERSTE HELFT VERLENGING

Er is opnieuw afgetrapt bij NEC-Fortuna, de stand is 1-1.

Opstellingen VVV-Go Ahead Eagles (21.00 uur)

De opstellingen van de laatste achtste finale van dit seizoen. Liefst acht wijzigingen bij VVV, waar onder anderen topscorer Georgios Giakoumakis op de bank zit.

STAND NA 90 MINUTEN: 1-1

Fortuna oogde vermoeid in de slotfase en NEC rook bloed, maar gescoord is er niet meer. Bij een stand van 1-1 na negentig minuten gaan we dus verlengen in Nijmegen.

77' Spannend

Met nog een klein kwartier officiële speeltijd op de klok is het toch nog een bekerwedstrijd geworden. Bij Fortuna heeft Flemming al twee aardige schoten afgeleverd, maar NEC - waar de goede oude Barreto in het veld is gekomen voor Proper - is sinds de gelijkmaker eigenlijk de betere ploeg geworden.

NEC-Fortuna Sittard 1-1

64' DOELPUNT NEC!

De Nijmegenaren hadden de hele wedstrijd nog niets gecreëerd, maar nu is het toch ineens 1-1. Een fraaie voorzet van El Karouani, de Fortuna-defensie let niet goed op en Janga kopt de gelijkmaker binnen.

Vreugde bij NEC na de goal van Rangelo Janga

60' DOELPUNT FORTUNA SITTARD

Invaller Flemming is een paar minuten in het veld en maakt meteen het verschil: hij schiet in twee instanties de 1-0 binnen tegen NEC.

Vorig seizoen was Flemming overigens nog te bewonderen in het shirt van NEC. De Amsterdammer maakte toen 13 goals in 24 wedstrijden.

NEC-Fortuna Sittard 0-1

Invallers Zian Flemming en Mats Seuntjens vieren feest na de goal van eerstgenoemde

57' Wissels

Wie had gehoopt op meer spektakel in de tweede helft, komt vooralsnog bedrogen uit. Fortuna heeft nog altijd een veldoverwicht, maar het ontbreekt nog altijd aan uitgespeelde kansen.

Wel een handvol wissels: bij NEC zijn Okita en Beekman in de ploeg gekomen voor Tavsan en De Wolf, bij Fortuna zijn Semedo en Moutoussamy vervangen door Flemming en Seuntjens.

Beide Fortuna-wissels zorgen wel meteen voor actie: na een goede pass van Flemming komt Seuntjens tot een schot tussen de palen. Keeper Branderhorst brengt redding, met enige moeite.

NEC-Fortuna Sittard 0-0

De bal rolt weer in Nijmegen. Het staat uiteraard nog steeds 0-0 bij NEC-Fortuna Sittard in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers, maar inmiddels heeft Fortuna zijn eerste wissel toegepast: Cox is de vervanger van Rienstra.

Ondertussen op Ibiza

Het gaat niet zo lekker met de winnaar van de Spaanse Supercup van afgelopen zondag: Athletic Club staat in de derde ronde van het Spaanse bekertoernooi met 1-0 achter bij UD Ibiza, dat uitkomt op het derde niveau.

Wordt het feest op Ibiza? Daar zullen we nog minstens 45 minuten op moeten wachten, het is nu rust. Het Spaanse bekertoernooi werd eerder al opgeschrikt door de verrassende uitschakeling van Real en Atlético Madrid door clubs van een lager niveau.

RUST

Rust in Nijmegen. Het staat 0-0 in de bekerwedstrijd tussen NEC en Fortuna Sittard. Fortuna had één grote kans, voor de rest was er niet veel te beleven.

42' Eindelijk een kans

Eindelijk een echte serieuze kans in Nijmegen, gecreëerd door Fortuna: na een prima combinatie van Semedo en Rota heeft Moutoussamy de bal bij de tweede paal voor het intikken, maar de van Nantes gehuurde Congolees weet de bal naast te krijgen.

26' Weinig spektakel

De eerste helft is alweer halverwege, zonder dat de spectaculaire momenten ons om de oren vliegen in Nijmegen. Fortuna begint wel sterker te worden, maar tot uitgespeelde kansen heeft het overwicht nog niet geleid.

Rangelo Janga in duel met Martin Angha

Heracles huurt Turkse spits van Schalke 04

Heracles Almelo heeft zich versterkt met de spits Ahmed Kutucu. De tweevoudig Turks international wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Schalke 04.

De 20-jarige aanvaller speelt sinds 2018 bij de Duitse club uit zijn geboorteplaats Gelsenkrichen. Inmiddels kwam hij tot 52 officiële wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde.

Familie Nouri spant arbitragezaak aan tegen Ajax

De familie van Abdelhak Nouri heeft bij de KNVB een arbitragezaak aangespannen tegen Ajax. Vorige week liet algemeen directeur Edwin van der Sar al weten dat de gesprekken met familie en juristen niet tot een oplossing hebben geleid.

Abdelhak Nouri

12' Aftasten

Het is aftasten geblazen in de beginfase van het bekerduel tussen NEC en Fortuna. De Limburgers hebben één bescheiden kansje gehad, Semedo schoot over. Verder zijn er nog geen bijzonderheden te melden vanuit Nijmegen.

AFTRAP

De bal rolt in Nijmegen voor het duel in de achtste finales van de KNVB-beker tussen NEC en Fortuna Sittard.

Opstellingen NEC en Fortuna Sittard (18.45 uur)

NEC, de nummer zes uit de eerste divisie, hoopt straks het voorbeeld van Excelsior te volgen en een plek in de kwartfinales te bemachtigen.

Maar Fortuna Sittard, de nummer elf in de eredivisie, is de ploeg in vorm sinds de komst van trainer Sjors Ultee. De Limburgers wonnen drie van hun laatste vier uitwedstrijden.

Straks miljoenen vangen, nu nog even smullen van Giakoumakis

Verkopen of behouden? Dat is de vraag die Venlo deze dagen in de greep houdt. Giorgos Giakoumakis, afgelopen zomer voor 200.000 euro aangetrokken door VVV-Venlo, heeft zich in een half jaar ontpopt tot een heuse doelpuntenmachine.

Zijn cijfers zijn duizelingwekkend. Met zestien treffers voert hij de topscorerslijst aan. Vorige week tekende de Griekse spits voor vier doelpunten in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, enkele dagen eerder was hij tegen Willem II tweemaal trefzeker.

Door al die doelpunten is zijn transferwaarde ongetwijfeld gestegen. Lees meer over het duivelse dilemma van VVV.

Georgios Giakoumakis, spits van VVV-Venlo

Ook Bosnië en Herzegovina heeft nieuwe bondscoach

Ivajlo Petev gaat als bondscoach van Bosnië en Herzegovina aan de slag. De 45-jarige Bulgaar volgt Dusan Bejevic op, die zich met Bosnië niet plaatste voor het komende EK. In oktober won Noord-Ierland in de play-offs na penalty's.

Petev begint aan zijn tweede klus als bondscoach.Tussen 2014 en 2016 had hij Bulgarije onder zijn hoede. Hij slaagde er met zijn vaderland niet in om zich voor het EK van 2016 te kwalificeren.

Polen heeft nieuwe bondscoach

Paulo Sousa is de nieuwe bondscoach van Polen. De 50-jarige Portugees is de opvolger van Jerzy Brzeczek, die maandag na 2,5 jaar werd ontslagen.

Sousa won als speler van Juventus en Borussia Dortmund de Champions League. Bij Girondins Bordeaux vertrok hij in augustus vorig jaar als trainer.

Polen was vorig jaar groepsgenoot van Nederland in de Nations League. Oranje won thuis met 1-0 en uit met 2-1.

Ook vanavond: Engels voetbal

Ook in de Premier League kunnen we uitzien naar een mogelijk leuke wedstrijd: Liverpool, de nummer vier, neemt het in een ongetwijfeld sfeerloos Anfield op tegen Burnley, de nummer zeventien.

Uiteraard is Virgil van Dijk, die sinds oktober herstelt van een zware knieblessure, er nog niet bij. Maar, zo liet Liverpool-coach Jürgen Klopp weten: "Het ziet er heel erg goed uit".

Klopp: 'Het ziet er heel erg goed uit voor Van Dijk'

Ook vanavond: Spaans voetbal

In de Spaanse competitie worden twee duels gespeeld: Valencia-Osasuna (19.00 uur) en Eibar-Atlético Madrid (21.30 uur). In het Spaanse bekertoernooi zijn er twee wedstrijden in de derde ronde: Ibiza-Athletic Club (19.00 uur) en UE Cornellà-FC Barcelona (21.00 uur).

Voor de ploeg van Ronald Koeman wordt het een Catalaans onderonsje tegen de club uit Cornellà de Llobregat, die uitkomt in de Segunda División B.

Een makkie voor Messi & co? Dat valt te betwijfelen, zo leert de ervaring van Real Madrid gisteravond tegen Alcoyano.

Real verliest bekerduel van derdeklasser: 'Ik vind het geen schande'

Welkom bij de KNVB-beker!

Vandaag staan de laatste twee achtste finales van het KNVB-bekertoernooi op het programma. Om 18.45 uur is de aftrap bij NEC-Fortuna Sittard, om 21.00 uur volgt het duel tussen VVV-Venlo en Go Ahead Eagles. Via dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Zes deelnemers aan de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi zijn al bekend: Vitesse, Excelsior, PSV, sc Heerenveen, Feyenoord en Ajax.