liveblog gesloten

AZ-trainer Slot: 'Zou liegen als ik zeg dat het niet door mijn hoofd ging'

Koopmeiners bij 4-0 écht gerust: 'Gelukkig spelen we Europese wedstrijd'

Trainer Bosz ziet tiental Leverkusen verliezen, rouwend Nice boekt zege

Trainer Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen in de Europa League voor het eerst puntenverlies geleden. Op bezoek bij Slavia Praag ging de Duitse ploeg met 1-0 onderuit.

Bosz leidde zijn ploeg vorige week nog naar een klinkende 6-2 zege op Nice, maar moest nu zijn strijdplan al na 22 minuten herzien door de rode kaart voor middenvelder Karim Bellarabi.

Leverkusen-trainer Peter Bosz

Klaar in Alkmaar: AZ geeft uitstekende start in Europa League vervolg met 4-1 zege

In de eredivisie wil het vooralsnog niet vlotten, maar in de Europa League kent AZ een uitstekende start. Na de zege bij Napoli vorige week (0-1) werd donderdagavond met goed veldspel en mooie goals ruim gewonnen van HNK Rijeka: 4-1.

AZ-spelers Albert Guðmundsson (links) en Teun Koopmeiners juichen

Klaar in Nicosia: Malen helpt PSV in slotseconden aan verdiende zege

PSV heeft aan zijn tweede optreden in de Europa League drie punten overgehouden. Na de 2-1 thuisnederlaag van vorige week tegen Granada eindigde de uitbeurt tegen Omonia Nicosia in 2-1 zege, die pas in de slotseconden tot stand kwam.

Donyell Malen

90+2' GOAL PSV!

Na een reeks mogelijkheden is het in blessuretijd raak! Aanvoerder Malen maakt zijn tweede goal na weer een goede combinatie. Een minuut eerder liet Ihattaren nog een grote kans liggen. Elke aanval begon bij uitblinker Mario Götze.

Omonia Nicosia-PSV 1-2

89' Debuut Maxim Gullit

Maxim Gullit valt bij AZ in voor Martins Indi. Het is het officiële debuut voor de 19-jarige zoon van Ruud Gullit. Ook Yusuf Barasi debuteert als invaller voor Gudmundsson.

Maxim Gullit debuteert in het eerste van AZ

74' Gemiste kans

Aboukhlal en Gudmundsson moeten de marge voor AZ weer op vier brengen, maar spelen een counter niet goed uit.

AZ-HNK Rijeka 4-1

72' GOAL Rijeka!

Sandro Kulenovic scoort. Hier wordt AZ gezien de recente ervaringen toch niet zenuwachtig van?

72' Kans Ihattaren

PSV zoekt een tweede goal op Cyprus en had die bijna gevonden. Via Götze en Madueke komt de bal bij Ihattaren, wiens schot wordt geblokt.

Omonia Nicosia-PSV 1-1

60' GOAL AZ!

Albert Gudmundsson scoort na een prachtige voorzet van Koopmeiners.

AZ-HNK Rijeka 4-0

55' GOAL Napoli

In de groep van AZ zet Matteo Politano Napoli op voorsprong bij Real Sociedad.

51' GOAL AZ!

Karlsson schiet na een knappe actie diagonaal binnen.

AZ-HNK Rijeka 3-0

Tweede helft

PSV begint ongewijzigd aan de tweede helft tegen Omonia Nicosia. Ook bij AZ geen veranderingen.

Groep F: Real Sociedad-Napoli 0-0

Daniel Cleary van Dundalk (l) en Joe Willock van Arsenal (r)

Rust in Alkmaar en Nicosia

AZ-HNK Rijeka 2-0

AZ viert de 1-0 van Teun Koopmeiners

40' GOAL PSV!

Aanvoerder Malen tikt met buitenkant rechts een voorzet van Madueke binnen. De aanval werd ingeleid door Götze.

Donyell Malen (m), Noni Madueke (l) en Mohamed Ihattaren (r)

Nieuwkoop over drie penalty's tegen: 'Gevoel dat we genaaid worden'

Advocaat: 'Scheidsrechter was drama, maar eerste helft wij waren ook slecht'

"Die man was een drama", vond trainer Dick Advocaat van arbiter Srdjan Jovanovic na afloop van Feyenoord Wolfsberger (1-4). "Maar in de eerste helft waren wij ook slecht. Als je zo matig aan een wedstrijd begint en je krijgt dit soort penalty's tegen, dan helpt dat niet om in je spel te komen."

29' GOAL Omonia Nicosia!

En wat voor goal! Jordi Gómez schiet de bal van eigen helft over Mvogo in het doel. Na een overtreding van Hendrix mochten de Cyprioten een vrije trap nemen en haalde Gómez uit. Hoe mooi ook, de bal lag niet stil, dus de treffer had niet goedgekeurd moeten worden.

Omonia Nicosia-PSV 1-0

20' GOAL AZ!

Albert Gudmundsson verdubbelt de voorsprong na een mooie pass van Fredrik Midtsjø.

15' Kans Madueke

Madueke creëert na een lange dribbel een kans voor zichzelf, maar zijn schot is te zacht. De eerste kans voor PSV op Cyprus.

Omonia Nicosia-PSV 0-0

15' Aanslag op Stengs

Met een tackle van achteren breekt Kulenovic een dribbel van Stengs, maar de Kroaat had ook de benen van de AZ'er kunnen breken. Het loopt goed af. Kulenovic krijgt slechts een gele kaart van arbiter Sergei Ivanov.

6' GOAL AZ!

Koopmeiners benut de strafschop. Laag door het midden.

AZ-HNK Rijeka 1-0

Teun Koopmeiners

5' Strafschop AZ!

Het is de avond van de strafschoppen. Na licht contact tussen Velkovski en De Wit mogen de Alkmaarders aanleggen.

Aftrap

In Alkmaar en Nicosia klinkt het startsignaal bij AZ-HNK Rijeka en Omonia Nicosia-PSV.

Antwerp verrast Spurs, oud-Feyenoorder Manu verliest ondanks hattrick

Tottenham Hotspur heeft zich in de Europa League laten verrassen door Antwerp, dat in eigen huis een 1-0 zege boekte op de topclub uit Premier League. Oud-Feyenoorder Elvis Manu onderscheidde zich met een hattrick voor Loedogorets, waarvan eentje vanaf elf meter.

Lior Refaelov heeft gescoord voor Antwerp, links aangever Dieumerci Mbokani

Opstelling Omonia Nicosia tegen PSV

Opstelling Omonia Nicosia

Opstelling Rijeka tegen AZ

Opstelling Rijeka

Klaar in Rotterdam: Feyenoord lelijk onderuit na dramatische start en drie strafschoppen tegen

Drie makkelijk gegeven strafschoppen tegen, matig spel en veel gemiste kansen. Feyenoord is in een bijzonder verlopen wedstrijd lelijk onderuitgegaan tegen Wolfsberger AC. Het werd 1-4 in De Kuip.

Lutsharel Geertruida baalt van de zeperd tegen Wolfsberger in de Europa League

Scheidsrechter is invaller

De Serviër Srdjan Jovanovic werd woensdag als arbiter aangewezen omdat de Oekraïense scheidsrechter Mykola Balakin positief had getest op corona.

66' GOAL Wolfsberger!

Niet Liendl, maar Dejan Joveljic schiet de penalty binnen.

Feyenoord-Wolfsberger AC 1-4

65' Weer een strafschop

Weer een strafschop voor Wolfsberger, de derde! Vanwege een vermeende overtreding van Bijlow. Weer een dubieuze beslissing van scheidsrechter Srdjan Jovanovic.

60' GOAL Wolfsberger!

Feyenoord krijgt kansen op de gelijkmaker en dan trapt Liendl zijn derde goal in de hoek. Feyenoord-doelman Bijlow werd voorafgaand aan de goal geraakt en is geblesseerd.

Feyenoord-Wolfsberger AC 1-3

Michael Liendl

59' Weer bijna

Nog meer kansen. Linssen kopt van dichtbij naast.

Feyenoord-Wolfsberger AC 1-2

56' Paal!

Bijna is het gelijk! Geertruida schiet op de paal en kopt even later rakelings naast.

54' GOAL Feyenoord!

Berghuis schiet de Rotterdammers terug in de wedstrijd. Op aangeven van invaller Narsingh schiet de aanvoerder knap raak.

Entree Narsingh

Met Luciano Narsingh voor Bart Nieuwkoop begint Feyenoord aan de tweede helft.

Feyenoord-Wolfsberger AC 0-2

Opstelling: AZ weer met Gudmundsson in de spits

AZ start tegen Rijeka evenals tegen ADO met Albert Gudmundsson in de spits en Dani de Wit, man in vorm, als aanvallende middenvelder. De tegen ADO geschorste Jonas Svensson speelt weer in plaats van Yukinari Sugawara.

Opstelling AZ

Opstelling: PSV met Götze, Hendrix en Teze

Mario Götze keert terug in de basis bij PSV en de laat ingevlogen Teze start met onder anderen Hendrix in de verdediging. PSV mist door coronabesmettingen onder anderen Denzel Dumfries, Timo Baumgartl en Pablo Rosario. Donyell Malen is voor het eerst aanvoerder.

Opstelling PSV

Rust in Rotterdam

Een matig Feyenoord staat door twee vroege strafschoppen met 2-0 achter tegen Wolfsberger AC. Dick Advocaat is niet blij.

Dick Advocaat (r)

Nederlanders: Bergwijn op achterstand, Manu scoort

Steven Bergwijn begint in de basis bij Tottenham Hotspur op bezoek Antwerp. De Belgische koploper leidt verrassend met 1-0.

Amsterdammer Jeremie Frimpong staat met Celtic met 1-0 voor bij Sven Botmans Lille. Ondanks een goal van Elvis Manu staat Loedogorets met 2-1 achter bij het Oostenrijkse LASK.

Elvis Manu

18' Linssen dichtbij

Linssen is uit een corner van Kökçü met een kopbal dicht bij de aansluitingstreffer. Liendl haalt de bal van de lijn.

13' GOAL Wolfsberger!

Liendl benut ook de tweede strafschop. Een rampstart voor Feyenoord.

12' Weer een strafschop

Weer een strafschop voor Wolfsberger! Nu gaat Nieuwkoop in de fout tegen Wernitznig, die ook de eerste penalty versierde. De vraag is wel of Nieuwkoop zijn tegenstander wel raakte.

4' GOAL Wolfsberger!

Ex-Twente-speler Liendl benut de strafschop. Een valse start voor Feyenoord.

Feyenoord-Wolfsberger AC 0-1

Wolfsberger viert de 0-1

3' Strafschop!

Strafschop voor Wolfsberger! Botteghin trapt Wernitznig op hakken.

Opstelling Wolfsberger AC: oude bekende de aanvoerder

Bij Wolfsberger AC is Michael Liendl, die in het seizoen 2017/2018 voor FC Twente speelde, de aanvoerder.

Opstelling Wolfsberger AC

Opstelling Feyenoord: Advocaat kiest voor 4-4-2

Botteghin neemt bij Feyenoord de plaats in van de geschorste Senesi, Linssen staat weer voorin en Geertruida krijgt een plek op het middenveld, waar de geblesseerde Teixeira ontbreekt. Coach Dick Advocaat kiest voor een 4-4-2-formatie met Linssen en Berghuis als spitsen en Mark Diemers als aanvallende middenvelder.

Opstelling Feyenoord

De Wit: 'Hoe lang iets pech blijft? Dat zeg je goed, moeten kritisch blijven'

'Tegen Wolfsberger gaat het om winnen, maar het is een vervelende ploeg'

Meevaller voor PSV: Teze sluit alsnog aan op Cyprus, Zahavi blijft achter

PSV heeft op het laatste moment van de Cypriotische autoriteiten toestemming gekregen om Jordan Teze aan de selectie toe te voegen voor het Europa League-duel met Omonia Nicosia, Aanvaller Eran Zahavi kreeg uiteindelijk geen permissie om naar Cyprus te vliegen. Beide testten eerder positief op het coronavirus.

Jordan Teze

Terug naar vorige week

Feyenoord speelde de eerste wedstrijd in groep K mede door een gemiste strafschop door Steven Berghuis met 0-0 gelijk bij Dinamo Zagreb.

Een gehavend AZ boekte een fraaie in groep F een fraaie 1-0 zege bij Napoli.

PSV ging in groep E na een 1-0 voorsprong door Mario Götze thuis met 2-1 tegen Granada.