NOS Wielrennen Aangepast

Lefevere foetert na declassering Bennett • Ackermann wint Vuelta-rit

Liveblog gesloten
 • Hasta mañana!

  Sam Bennett zal vanavond niet de gelukkigste man in Spanje zijn, maar morgen is er weer een nieuwe kans voor de Ier. De tiende etappe, over 185 kilometer van Castro Urdiales naar Suances, lijkt opnieuw een rit met veel potentie voor de sprinters.

  Weliswaar is er onderweg een bergje te beklimmen van de derde categorie, maar daarna is het nog 60 kilometer tot de finish. Een nieuw duel tussen Bennett en Ackermann valt dus zeker niet uit te sluiten.

  De start is om 12.45 uur, de finish wordt rond 17.15 uur verwacht. En met ons liveblog zijn we er uiteraard ook weer bij. Adios!

  NOS
 • Lefevere is het niet helemaal eens met declassering Bennett

 • Bekijk de beelden van de negende etappe

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Ackermann krijgt negende Vuelta-etappe op zijn naam, Bennett gedeclaseerd
 • Deceuninck-QuickStep is het er niet mee eens

  Het had de honderdste zege voor Deceuninck-QuickStep in een grote ronde moeten zijn, maar het feestje ging niet door na ingrijpen van de jury. De ploeg van Sam Bennett is het er niet mee eens, zo valt uit deze tweet op te maken.

 • ACKERMANN WINT NEGENDE ETAPPE

  De jury heeft gesproken: Sam Bennett is gedeclasseerd, Pascal Ackermann verschijnt op het erepodium en is de winnaar van de negende etappe!

  "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar toen ik de beelden zag, bleek dat het geen eerlijke actie was van Sam Bennett", reageert de Duitser. "Ik ben wel heel blij met de overwinning. Mijn ploeg deed geweldig werk en ik ben blij dat ik iets terug heb kunnen geven."

  Pascal Ackermann staat op het erepodium NOS
 • Algemeen klassement

  In de top-10 van het algemeen klassement hebben zich na de negende etappe geen verschuivingen voorgedaan.

  NOS
 • Finishfoto

  De voorsprong van Sam Bennett is duidelijk, maar de VAR kijkt nog even naar de beelden. Er zou sprake zijn geweest van een mogelijk onreglementaire schouderduw van de Ier tegen Liepins.

  Het verschil is duidelijk: Sam Bennett wint de negende etappe NOS
 • Uitslag negende etappe

  De uitslag van de negende etappe van de Vuelta, die de tweede ritzege opleverde voor Sam Bennett.

  Maar.... uit de beelden blijkt dat Bennett in de slotfase van de etappe wel een schouderduwtje uitdeelt. Is het erg genoeg om hem te declasseren? We wachten even op de VAR.

  NOS
 • SAM BENNETT WINT DE MASSASPRINT

  Sam Bennett wint de negende etappe!

  Het was een onoverzichtelijke sprint, maar de Ier kan voor de tweede keer juichen in Spanje. Ackermann wordt tweede, Thijssen is de nummer drie.

  Lees het verslag van de etappe.

  Sam Bennett sprint naar zege in negende Vuelta-etappe Getty Images
 • 1.5 km - Bocht

  Het peloton komt goed door de laatste scherpe bocht. Nu loopt het lichtjes op naar de finish.

 • 4 km - Op een lint

  Het is begonnen: het peloton wordt in een lint getrokken door de sprinterstreintjes van Bora en Lotto-Soudal. We gaan eens goed zitten voor de massasprint.

 • 8 km - Nog even wachten

  Het peloton passeert het stuwmeer van Aguilar, maar heeft er geen belangstelling voor.

  De sprintersploegen rijden op kop, maar gaan nog niet tot actie over.

 • 13 km - Pech voor Roglic

  Oei, een lekke band voor Roglic! Hij krijgt snel een nieuwe fiets, maar loopt wel wat achterstand op.

  Maar geen paniek, van voren maakt niemand aanstalten om van de pech van Roglic te profiteren. Men peddelt rustig voort naar de finish en de Sloveen is alweer terug.

 • 15 km - Afwachten

  De sprintersploegen rijden van voren, maar actie is er nog niet. Het peloton lijkt het juiste moment af te wachten om aan de voorbereidingen op de massasprint te beginnen.

 • 23 km - Opgeslokt

  Het is gebeurd: het leidende duo Bagües en Osorio is geheel volgens plan opgeslokt door het peloton. Met een complete groep gaan we nu op de finish in Aguilar de Campoo af.

  De finishplaats is vooral bekend om de omvangrijke koekjesindustrie, die reeds in de middeleeuwen opbloeide.

  Aguilar de Campoo kent één lokale wielerheld: Alberto Fernandez. Hij woonde er jarenlang en werd in 1983 tweede in de Vuelta. Een jaar later kwam hij om het leven bij een auto-ongeluk. Zijn bijnaam was El Galletas, oftewel de Koekjesman. Waarvan akte.

  Het peloton onderweg in de negende etappe van de Vuelta AFP