Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog! Morgen zijn we terug met de Europa League.

Feyenoord neemt het dan in eigen huis op tegen Wolfsberger AC, AZ treft in Alkmaar HNK Rijeka en PSV speelt op Cyprus tegen Omonia Nicosia.

Fijne avond!

Wedstrijdverslag: Koemans Barcelona boekt welkome zege op Juventus na turbulente dagen

Ousmane Dembélé maakt na een kwartier met wat geluk de 0-1

Rustig is het bij Barcelona nooit, maar de afgelopen vijf dagen waren zelfs voor de Catalaanse club met recht turbulent te noemen. De overwinning in het Champions League-treffen met Juventus (0-2) was dan ook zeer welkom voor de ploeg van Ronald Koeman en Frenkie de Jong.

Rashford maakt er met zijn derde 5-0 van voor United

90+1' DOELPUNT FC BARCELONA! (Champions League)

Een dramatische avond voor Juventus. Eerst krijgt Demiral rood en even later gaat de bal op de stip. Vanaf 11 meter maakt Lionel Messi er 2-0 van.

78' DOELPUNT MANCHESTER UNITED! (Champions League)

Weer Rashford! Hij snoept de bal af van de RB Leipzig-verdediging en schiet daarna verwoestend hard raak. Deze wedstrijd lijkt gespeeld, 3-0.

74' DOELPUNT MANCHESTER UNITED! (Champions League)

Bruno Fernandes, zojuist in het veld gekomen voor Van de Beek, stuurt Marcus Rashford diep en de Engelse spits faalt niet oog in oog met RB Leipzig-keeper Gulacsi. De assistent-scheidsrechter vlagt nog wel voor buitenspel, maar na bestudering door de VAR blijkt Rashford van eigen helft te zijn vertrokken.

Mooi rijtje voor Luuk de Jong

Met zijn treffer schaart Luuk de Jong zich in een mooi rijtje. De spits van Sevilla is de achtste Nederlander die voor drie verschillende clubs (FC Twente, PSV, Sevilla) heeft gescoord in de Champions League.

Edgar Davids 3

56' DOELPUNT SEVILLA! (Champions League)

Luuk de Jong opent het bal in Sevilla. De Nederlandse spits loopt goed in positie en krijgt de bal vanaf de flank van ploeggenoot Marcos Auña op een presenteerblaadje. De Jong schiet de bal daarna knap binnen.

Sevilla-Rennes: 1-0

Weer geen goal voor Morata

De Spanjaard van Juventus scoort voor de derde keer dit duel, maar voor de derde keer doet hij dat in buitenspelpositie. Barcelona dus nog altijd op een 1-0 voorsprong.

Tweede helft onderweg in de Champions league

Daar gaan we weer!

Wedstrijdverslag: ADO-doelman Koopmans held van de avond in bekerduel met Sparta

ADO-doelman Luuk Koopmans kopt de gelijkmaker binnen

Het enige treffen tussen twee eredivisieclubs van woensdag in de eerste ronde van de KNVB-beker is gewonnen door ADO Den Haag. Uitschakeling dreigde voor de thuisploeg, maar doelman Luuk Koopmans kopte diep in de extra tijd de 1-1 binnen, waarna ADO uiteindelijk vanaf de strafschopstip de winst pakte.

H Manchester United RB Leipzig 1-0
H Basaksehir Paris Saint-Germain 0-2 (eindstand)

RKC vecht zich naar verlenging

Tien minuten geleden keek eredivisionist RKC nog tegen een 2-0 achterstand tegen SC Cambuur. Dankzij een treffer van Lennerd Daneels (.85) en een poeier van Juriën Gaari in de 94ste minuut gaan we verlengen in Waalwijk.

21' DOELPUNT MANCHESTER UNITED! (Champions League)

In Manchester heeft United het bal geopend via Mason Greenwood. De Engelsman wordt diep gestuurd door Paul Pogba en rondt koeltjes af.

Manchester United-RB Leipzig: 1-0

ADO bekert verder

Ould-Chikh schiet de vijfde strafschop er ook in voor ADO. Sparta uitgeschakeld.

Strafschoppen ADO-Sparta: 1-1

Kramer schiet raak voor ADO, Heylen voor Sparta.

ADO Den Haag: o

Sparta Rotterdam: o

Strafschoppen in Den Haag

Geen doelpunten in de verlenging dus strafschoppen bij ADO-Sparta. Kan ADO-keeper Koopmans zich weer onderscheiden of eist Sparta-goalie Okoye de hoofdrol voor zich op?

14' DOELPUNT FC Barcelona (Champions league)

Ousmane Dembélé zet met een beetje geluk Barcelona op 1-0 tegen Juve. Een afstandsschot van de Fransman gaat via het been van Juve-aanvaller Federico Chiesa over keeper Wojciech Szczesny heen.

De Nederlanders van vanavond

Zoals al gemeld hebben Donny van de Beek (United), Luuk de Jong (Sevilla) en Frenkie de Jong (Barcelona) vanavond een basisplaats. Verder zit Justin Kluivert op de bank bij RB Leipzig start Wesley Hoedt bij Lazio.

Ruud Vormer staat in de basis bij Club Brugge, waar Noa Lang op de bank zit. Dat laatste geldt ook voor Karim Rekik bij Sevilla.

Mitchel Bakker deed bij PSG een paar minuutjes mee in de slotfase en Tonny Vilhena speelde het hele duel mee aan de kant van Krasnodar.

Thuis Uit Stand
ADO Den Haag Sparta Rotterdam 1-1 (verlenging)
RKC Waalwijk SC Cambuur (2) 0-2
FC Emmen FC Eindhoven (2) 0-0
Heracles Almelo Telstar (2) 1-0
Roda JC (2) Fortuna Sittard 21.00 uur

Wedstrijdverslag: Ziyech luistert basisdebuut bij Chelsea op met goal en zege bij Krasnodar

Chelsea heeft op bezoek bij Krasnodar in de Champions League de volle buit gepakt. Hakim Ziyech luisterde zijn basisdebuut op met een doelpunt. De Engelse club won in Rusland vrij simpel met 4-0. Bij Krasnodar speelde oud-Feyenoorder Tonny Vilhena het volledige duel.

90' DOELPUNT PSG! (Champions League)

En dat is nummer vier voor Chelsea. Christian Pulisic werkt de bal achter keeper Safonov.

90+4' DOELPUNT ADO! (KNVB-beker)

Een miraculeuze ontspanning van ADO. Bij de allerlaatste hoekschop komt keeper Luuk Koopmans naar voren en hij kopt de bal schitterend in de kruising. We gaan verlengen in Den Haag.

Luuk Koopmans kopt ADO naar 1-1

79' DOELPUNT PSG! (Champions League)

Moise Kean beslist het duel met zijn tweede van de avond. PSG lijkt ook zonder Neymar te gaan winnen van Basaksehir.

79' DOELPUNT CHELSEA! (Champions League)

Hakim Ziyech pikt ook zijn goaltje mee voor Chelsea. Met een schuiver maakt hij er 3-0 van.

Hakim Ziyech viert zijn eerste goal voor Chelsea

Vooruitblik Roda-Fortuna: Keeper Dijkstra werd privédetective, maar helpt nu Fortuna aan nieuw talent

Sieb Dijkstra door de jaren heen

In de donkere dagen die het Limburgse voetbal doormaakt, is de behoefte aan een knuffel van Sieb Dijkstra groter dan ooit. Want ook dat is zijn rol bij Fortuna Sittard. Bij de nummer laatst in de eredivisie, waar hij tegenwoordig de keepers traint.

76' DOELPUNT CHELSEA! (Champions League)

Weer een strafschop (hands Aleksandr Martynovitsj) voor de Londenaren en dit keer is het wel raak. Waar Jorginho nog miste in de eerste helft is het nu Timo Werner die knalhard raak schiet. Chelsea op 2-0 in Rusland.

64' DOELPUNT PSG! (Champions League)

Superster Neymar is al met een blessure van het veld, maar die andere ster bij Paris Saint-Germain, Kylian Mbappé, is er nog altijd. Zijn hoekschop komt op het hoofd van de geheel vrijstaande Moise Kean die de bal fraai binnenkopt.

Basaksehir-PSG: 0-1

29' DOELPUNT HERACLES! (KNVB-beker)

Een strafschop voor Heracles na hands van Telstar-speler Shayne Pattynama. Hij krijgt de voorzet van Tim Breukers tegen de hand en de bal gaat op de stip. Sinan Bakis jaagt de strafschop daarna achter keeper Jasper Schendelaar.

Heracles-Telstar 1-0

Okoye belangrijk voor Sparta

Daar was bijna de gelijkmaker van ADO. Boy Kemper raakt de bal goed, maar keeper Maduka Okoye voorkomt met een katachtige reflex de 1-1. Even later krijgt Ravel Morrison ook een grote kans en weer redt Okoye. Sparta nog altijd op voorsprong.

Basisplaats voor De Jong bij Juve-Barça, Dest op de bank

37' DOELPUNT CHELSEA! (Champions League)

Callum Hudson-Odoi zet de Londenaren op voorsprong, al had hij daarbij wel wat hulp nodig van de keeper. Hudson-Odoi haalt hard uit en Matvej Safonov grabbelt naar de bal.

Chelsea viert het doelpunt van Callum Hudson-Odoi

40' DOELPUNT SPARTA! (KNVB-beker)

De eerste goal van de avond is een feit. Spartaan Danzell Gravenberch kegelt de bal vanaf de rand van de zestien in de kruising. Sparta op voorsprong in Den Haag.

Danzell Gravenberch (rechts) heeft Sparta op voorsprong gezet

Neymar valt uit bij PSG

Paris Saint-Germain heeft het lastig tegen Basaksehir, de Turken hebben al meerdere kansen gehad. En nu moeten ze ook nog verder zonder Neymar. De sterspeler gaat na 25 minuten geblesseerd van het veld.

Chelsea mist strafschop

Timo Werner gaat neer in het strafschopgebied en de bal gaat op de stip. Jorginho gaat achter de bal staan, maar schiet op de paal. Nog altijd 0-0 in Krasnodar.

Zahavi zat er al klaar voor

• Eran Zahavi
    Eran Zahavi zit klaar in het vliegtuig naar Cyprus
    Eran Zahavi is het niet eens met de beslissing dat hij thuis moet blijven

Terwijl United kwakkelt, wordt roep om Van de Beek steeds luider: #freedonny

Donny van de Beek tijdens de warming up

Het was een van de spraakmakendste transfers van afgelopen zomer. Donny van de Beek verruilde voor zo'n 39 miljoen euro Ajax voor Manchester United, maar op veel speeltijd kan de 23-jarige middenvelder vooralsnog niet rekenen. Met als dieptepunt het afgelopen weekend.

Van de Beek bleef in het duel met Chelsea de hele wedstrijd op de bank en werd met een beteuterd gezicht in beeld gebracht, waarna de fans in no time de hashtag #freedonny in het leven riepen.

Advocaat ziet mooie toekomst Bijlow: 'Hij doet me aan Neuer denken'

Dick Advocaat in gesprek met Justin Bijlow op de training

Voor Dick Advocaat is het logisch dat Feyenoord-doelman Justin Bijlow voor het eerst in twee jaar weer is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. "Hij heeft de stijl van de keeper van Bayern. Hij is snel, reageert goed en komt zijn goal uit."

Beugelsdijk en Meijers terug in Den Haag

Clubiconen Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers vertrokken afgelopen zomer bij ADO en streken neer bij Sparta. De twee keren vanavond terug in Den Haag met een basisplaats voor de Rotterdammers.

PSV met maar drie verdedigers naar Cyprus

Eran Zahavi

PSV werkt met een alsmaar verder uitgeklede selectie toe naar het Europa League-duel met Omonia Nicosia. Na de positieve coronatest van Nick Viergever kregen spits Eran Zahavi en verdediger Jordan Teze te horen dat ze Cyprus niet in mochten. De reden: een positieve coronatest eerder deze maand.

PSV zou al met slechts vier verdedigers afreizen, daar zijn er nu dus nog maar drie van over. Zahavi en Teze bleven na het bericht vanuit Cyprus achter in Eindhoven.

Programma Champions League

Programma KNVB-beker

Programma en uitslagen KNVB-beker

Welkom!

Een lekker druk voetbalavondje staat ons te wachten. Er zijn acht wedstrijden in de Champions League en vijf duels in de KNVB-beker. Om 18.45 uur trappen ADO Den Haag en Sparta Rotterdam de voetbalavond af. Tien minuten later beginnen de Champions League-duels Basaksehir-Paris Saint-Germain en FK Krasnodar-Chelsea.