NOS Wielrennen Aangepast

Tweede ritzege voor Roglic na titanenstrijd op slotklim • Carapaz behoudt rode trui

Liveblog gesloten
 • Adios!

  Dit was het voor vandaag. Morgen zijn we er weer met een liveblog over de negende etappe. In de rit van Castrillo del Val naar Aguilar de Campoo (157 km) is het woord aan de sprinters, want het parcours is mooi vlak.

  "Eindelijk", zullen de rappe mannen denken, want de laatste keer dat er in de Ronde van Spanje gesprint werd is alweer vijf dagen geleden. Toen ging de ritzege naar de Ier Sam Bennett. Ook sprinters Jasper Philipsen, Pascal Ackermann en Jakub Mareczko zullen hun kans morgen ruiken. De rit begint om 13.25 uur en de finish wordt rond 17.15 uur verwacht in Aguilar de Campoo.

  Voor nu bedankt voor het volgen en hasta mañana, oftewel: tot morgen!

  Het profiel van de negende etappe in de Vuelta lavuelta.es
 • Roglic: 'Leuk dat ik tijd terugpak op Carapaz, maar ben vooral blij met de ritzege'

 • De truien

  De truien veranderden in deze etappe niet van eigenaar.

  Richard Carapaz mocht zojuist voor de derde keer de rode leiderstrui ophalen en ook Primoz Roglic (ritzege en puntentrui), Guillaume Martin (bergtrui) en Enric Mas (jongerentrui) mochten weer naar het podium.

 • Dan Martin moest even bijkomen

  Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een cliché, maar daarom niet minder waar. Kijk maar naar de onderstaande foto's van Dan Martin. De Ier kwam 19 seconden na winnaar Roglic over de finish op Alto de Moncalvillo en daarvoor is hij tot het uiterste gegaan.

 • Slotfase en wedstrijdverslag

  Nu we een beetje zijn bijgekomen van de spannende slotfase, is het tijd om even op een rijtje te zetten wat er vandaag gebeurd is. De achtste etappe begon "vrij saai", zoals ritwinnaar Roglic het zelf zei. Maar de slotfase maakte veel goed.

  Hugh Carthy, de nummer twee van het klassement, was de eerste die de lont in het kruitvat stak op de steile Alto de Moncalvillo. Hij kreeg Sepp Kuss van Jumbo-Visma mee. Rodetruidrager Richard Carapaz herstelde hoogstpersoonlijk de orde, waarna de Ineos-kopman zelf de aanval koos. Hij kreeg vier man, onder wie Roglic, mee.

  Aleksandr Vlasov was de volgende die wegsprong. De Rus van Astana, ongevaarlijk voor het klassement, kreeg de ruimte, totdat Roglic het tijd vond rivaal Carapaz het vuur na aan de schenen te leggen. Er ontspon zich een fascinerend duel, waarin de klassementsleider een aanval plaatste, maar moest passen toen Roglic counterde.

  Bekijk hieronder de samenvatting van de achtste etappe en lees hier het wedstrijdverslag.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Ritzege voor Roglic na mooi duel op steile slotklim
 • Het algemeen klassement

  De tweede finish bergop heeft voor een aantal veranderingen gezorgd in het algemeen klassement, maar de leider blijft hetzelfde: Richard Carapaz ziet Primoz Roglic wel 17 seconden dichterbij komen, maar de Ecuadoriaan mag morgen opnieuw starten in de rode leiderstrui. Hij heeft nog 13 seconden over op de Sloveense kopman van Jumbo-Visma.

  Dan Martin (+19), Hugh Carthy (+33), Enric Mas (+54), Esteban Chaves (+1.33), Alejandro Valverde (+1.39) en Felix Großschartner (+2.05) verliezen allemaal tijd op Roglic.

  Wout Poels verliest ook wat tijd (+35), maar komt wel de toptien binnen. Hij staat nu tiende op 3.47.

  Het algemeen klassement na de achtste etappe NOS
 • De toptien

  De toptien in de achtste etappe van de Vuelta:

  Primoz Roglic wint voor de tweede keer een rit in deze Ronde van Spanje, voor Richard Carapaz en Dan Martin. De zege levert Roglic ook 10 bonificatieseconden op. Carapaz pakt er 6 en Martin 4.

  Wout Poels is de beste Nederlander op de zesde plaats.

  De uitslag van de achtste etappe in de Vuelta NOS
 • FINISH - PRIMOZ ROGLIC WINT OP ALTO DE MONCALVILLO

  Primoz Roglic is de sterkste in het duel met Carapaz. De kopman van Jumbo-Visma wint de rit en pakt wat tijd terug (17 seconden inclusief bonificatie), maar de rode trui wel blijft om de schouders van de Ecuadoriaan, die als tweede over de finish komt.

 • 750 m - Mooi gevecht

  Carapaz had het gaatje met Roglic even gedicht, maar nu neemt de Sloveen opnieuw afstand. Roglic voor de ritzege?

 • 1 km - Aanval Roglic

  Roglic demarreert nu! Hij poeft zo naar Vlasov toe. Maar Carapaz laat de Sloveen niet zomaar gaan. Wat een mooi duel, zeg!

 • 2 km - Vlasov demarreert

  Carthy, Vlasov en Dan Martin zijn aangesloten bij Carapaz en Roglic. En vlak daarna is het Vlasov die demarreert. Hij staat op ruim 6 minuten in het klassement en vormt geen bedreiging voor de rode trui van Carapaz.

 • 2,5 km - Carapaz zelf!

  Carapaz rijdt het gaatje met Carthy en Kuss dicht en daarna demarreert hij zelf! Alleen Roglic kan direct mee.

  Carthy en Dan Martin en Vlasov zijn de eerste achtervolgers. De verschillen nog zijn klein, hoor.

 • 3,5 km - Aanval Carthy

  Aanval van Hugh Carthy! De nummer twee in het klassement (+18) demarreert. Hij krijgt alleen Sepp Kuss mee in zijn wiel.

 • 4 km - Großschartner en Valverde lossen

  De groep met favorieten dunt nu sneller uit: Großschartner (6e in het klassement) moet lossen en ook voor Valverde (9e) gaat het te hard.

  Poels is er nog wel bij, hij zit in het laatste wiel.

 • 5 km - EF neemt leiding over

  Het werk van Gesink zit erop, EF neemt de kop nu over. Woods rijdt voorop, Carthy zit in zijn wiel. Dan volgen Mas, Roglic en Carapaz.