NOS Wielrennen Aangepast

Dichte slagbomen, favorieten in de greppel in Ronde • Oorlog op vele fronten in Giro

 • De 104de Ronde van Vlaanderen voor mannen telt 243 km van Antwerpen naar Oudenaarde (start 10.00 uur, aankomst rond 15.50 uur).
 • De 17de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen gaat over 135 km van Oudenaarde naar Oudenaarde (start 13.45 uur, aankomst rond 17.30 uur).
 • De 15de etappe in de Giro d'Italia is een zware bergrit van 185 km tussen de vliegbasis Rivolto en de aankomst bergop in Piancavallo (start 11.20 uur, aankomst rond 16.30 uur).
 • Om 14.30 uur zijn we overgeschakeld naar een tweede liveblog, waarin we de finales zullen verslaan.
 • Beelden van de Ronde van Vlaanderen voor mannen en vrouwen zijn vanaf 13.10 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app.
Liveblog gesloten
 • Overschakelen naar finaleblog!

  Om jullie ook op de hoogte te kunnen houden van de finales in de Ronde van Vlaanderen voor mannen, vrouwen en de bergrit in de Giro, schakelen we over naar een nieuw liveblog.

  Klik hier voor het nieuwe liveblog.

 • 57 km (RVV) - Peyskens onderuit

  De voorsprong van de koplopers is nog maar 1.00. Het zijn er trouwens geen zes meer, want Dimitri Peyskens ging zojuist in laatste wiel hard onderuit. De 28-jarige Belg staat nog steeds langs de kant. Van Poppel en co rijden door en beginnen aan de tweede passage van de Oude Kwaremont.

  Ook voormalig wereldkampioen bij de beloften Battistella is er niet meer bij trouwens.

  Dimitri Peyskens valt in de kopgroep NOS
 • Ploegleider Roberts: 'Wilco is ontspannen en vol vertrouwen'

  Sunweb-ploegleider Luke Roberts ziet dat Wilco Kelderman "ontspannen en vol vertrouwen" rondrijdt in de Giro. "Hij is denk ik in de beste vorm die we van hem gezien hebben."

  "Vandaag wordt een dag waarop de favorieten het klassement door elkaar willen schudden en tijd willen terugpakken op de roze trui."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Ploegleider Roberts: 'Wilco is ontspannen en vol vertrouwen'
 • Oomen: 'Wilco is verrassend relaxed'

  Het wegvallen van Michael Matthews heeft indruk gemaakt op Sam Oomen, zegt de Sunweb-helper. "Het is heel gek hoe dat gaat, opeens is iemand met wie je nauw samenwerkt weg. Dat is een rare situatie." Matthews moest de Giro afgelopen dinsdag na een positieve coronatest verlaten.

  Oomen heeft nog last van de gevolgen van een val in de eerste week, maar hoopt van waarde te kunnen zijn voor kopman Kelderman. "Ik durf dat niet met zekerheid te zeggen, maar ik ga er alles aan doen om er op de belangrijkste momenten voor hem te zijn."

  Oomen kijkt met vertrouwen naar de laatste week. "Wilco is verrassend relaxed en heeft vertrouwen omdat hij zich goed voelt. Dat belooft iets goeds."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Oomen: 'Wilco is verrassend relaxed, dat belooft iets goeds'
 • Kelderman vol vertrouwen: 'Ben altijd goed in laatste week'

  Wilco Kelderman is vol vertrouwen, blijkt maar weer. 56 seconden geeft Kelderman toe op klassementsleider João Almeida in de Ronde van Italië. De Sunweb-kopman is daar blij mee. "Ik sta er heel goed voor", zegt Kelderman voor de start van de vijftiende etappe.

  "Het is nog lang niet klaar. Vandaag gaat het lastig zijn, ik denk dat er flink gekoerst gaat worden, zeker op de laatste klim. En de laatste week is echt heel lastig." Kelderman heeft er vertrouwen in dat hij de Portugees uit het roze kan rijden. "Er gaat nog wel met minuten gesmeten worden. Maar ik voel me heel goed en ben altijd goed in de laatste week."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Kelderman vol vertrouwen: 'Ben altijd goed in de laatste week'
 • 77 km (GIRO) - Visconti in bergtrui, pech Pozzovivo

  In de Giro hebben we de tweede klim van de dag gehad. Giovanni Visconti pakte net als op de eerste klim de bergpunten en is nu virtueel leider in het bergklassement. In het peloton bepaalt Denz voor Sunweb het tempo. Pozzovivo had pech en moet achtervolgen.

 • 70 km (RVV) - Stybar en Basso in tegenaanval

  Op de Kanarieberg pakken Leonardo Basso (Ineos) en Zdenek Stybar (Deceuninck) een gaatje en gaan op zoek naar Max Walscheid (NTT), die al langer in de achtervolging is.

 • 79 km (RVV) - Stuyven valt, Debusschere tussen de bieten

  Het druppelt in Vlaanderen en dat zorgt voor valpartijen. Zeker tussen de suikerbieten. Net gleed Jasper Stuyven voor in het peloton en net stuurde Jens Debusschere - die juist in de achtervolging was - zomaar rechtdoor.

  Jens Debusschere schiet uit de bocht in de achtervolging op de kopgroep NOS
 • START (RVV-v) - Vrouwen beginnen aan Ronde!

  Ook de vrouwen zijn in Oudenaarde begonnen aan de 15de editie van de Ronde van Vlaanderen. Zij rijden 135 kilometer zonder titelverdediger Marta Bastianelli en Marianne Vos. De Italiaanse rijdt voor Alé BTC Ljubljana en die ploeg staat vanwege een coronauitbraak niet aan de start.

  Vos meldde zich zaterdag af met gezondheidsklachten.

 • 92 km (RVV) - Bol grijpt Boasson

  Op de Leberg wordt Boasson Hagen weer ingerekend door niemand minder dan Cees Bol. De sprinter van Sunweb oogt heel sterk. Achter het peloton rijdt Mark Cavendish, die heeft het zwaar.

 • 99 km (GIRO) - Elf koplopers met 6 minuten

  Even een update uit de Giro. Nou ja, voorzover dat gaat. Want er gebeurt heel veel in de vijftiende rit met aankomst bergop in Piancavallo. Aan de voet van de tweede berg van de dag hebben we elf koplopers: Samitier en Villella (Movistar), Padoen (Bahrain), Navarro (ISN), De Gendt en Holmes (Lotto-Soudal), Vendrame (AG2R), Visconti (Vini Zabu), Boaro (Astana), Dennis (Ineos), Chirico (Androni).

  De elf hebben 6.03 op het peloton, waar de rust is teruggekeerd.

  Het profiel van de vijftiende etappe in de Giro d'Italia giroditalia.it
 • 97 km (RVV) - Grote namen melden zich

  Op de Holleweg, een pittige kasseistrook, test Yves Lampaert vast de benen. En daarna rijden zowaar Tim Wellens (terug dankzij de slagbomen), Kwiatkowski en Laporte weg. Wat een gekkigheid allemaal.

 • 101 km (RVV) - Eekhoff sterk

  Op de Eikenberg kunnen niet alle mannen zich beheersen in het peloton. Nils Eekhoff plaatste een indrukwekkende versnelling en ook Belgisch kampioen Dries De Bondt laat zich zien. En we zagen een glimp van Mathieu van der Poel!

 • 105 km (RVV) - Peloton moet wachten voor slagbomen

  Wat is dat nu weer? Aanvaller Boasson Hagen kan nog net door, maar de rest van het peloton moet stoppen voor een dichte spoorwegovergang. Ze wachten.

  Het peloton moet wachten voor de dichte spoorbomen in de Ronde van Vlaanderen NOS
 • 108 km (RVV) - Boasson vertrekt, Van Aert nog niet terug

  In aanloop naar de Eikenberg is Van Aert nog steeds aan het achtervolgen, maar met hulp van zijn voltallige ploeg zit hij toch weer in de staart van het peloton. Dat geldt nog niet voor Wellens, die in zijn eentje tussen de volgauto's zwoegt.

  Voor het peloton rijdt Edvald Boasson Hagen. De Noor hoopt vermoedelijk op medevluchters, maar die komt nog niet.