NOS Wielrennen Aangepast

Kelderman geeft 16 tellen toe op Almeida: 'Vanaf morgen begint het pas echt'

 • De tweede tijdrit deze Giro telt 34,1 km over heuvelachtig terrein tussen Conegliano en Valdobbiadene.
 • Filippo Ganna boekt zijn derde ritzege 42.40, voor Rohan Dennis (+0.26) en Brandon McNulty (+1.09). Lees het wedstrijdverslag.
 • Rozetruidrager João Almeida wordt zesde en pakt 0.16 op Wilco Kelderman (negende).
 • Samenvattingen en reacties in het Sportjournaal (18.50 uur, NPO 1), Studio Sport (23.17 uur, NPO 1) en NOS.nl.
Liveblog gesloten
 • Tot morgen!

  We zijn er morgen bij in Vlaanderen en Italië. Vanaf de start van de mannen in de Ronde van Vlaanderen (rond 9.45 uur in Antwerpen) tot de finish van de vrouwen (rond 17.45 uur in Oudenaarde). Bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

  Dit liveblog besluiten we met een foto van Mikkel Frølich Honoré, de jonge Deen van Deceuninck-QuickStep. Ook voor hem werd het een zeer speciale dag. Voor de tijdrit vroeg hij zijn vriendin namelijk ten huwelijk. En ze zei...ja!

 • Zondag: Ronde van Vlaanderen!

  Morgen wordt sowieso een dag om vanaf de voege uurtjes in joggingbroek op de bank te zitten. Het is namelijk ook de dag van de Ronde van Vlaanderen!

  En natuurlijk kijken we dan speciaal uit naar hét duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Op de Paterberg is Van Aert momenteel licht in het voordeel.

 • Waar kennen we die Piancavallo ook alweer van?

  In de gedenkwaardige en tumultueuze Giro van 2017 verloor Tom Dumoulin in de negentiende etappe met aankomst op de Piancavallo zij roze trui aan Nairo Quintana. Twee dagen later pakte hij hem terug in de slottijdrit naar Milaan.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Dumoulin breekt op slotklim en verliest roze aan Quintana
 • Dag van morgen

  "Vanaf morgen begint het pas echt", zei Wilco Kelderman strijdvaardig. Daarmee doelde hij op de lastige bergetappe, die de renners zondag te wachten staat.

  Tussen Base Area Rivolto (een basis van de Italiaanse luchtmacht, die in het verleden vanaf deze plek luchtshows verzorgde in de Giro) en Piancavallo (185 km) liggen drie bergen van tweede categorie en natuurlijk de slotklim naar Piancavallo (eerste categorie).

  Kan Kelderman zijn Portugese rivaal zondag al onder druk zetten? En wat doen concurrenten als Nibali, Pozzovivo, Majka en Fuglsang om hun opgelopen achterstand in te lopen? Of rijdt João Almeida rustig omhoog, zonder druk, zoals hij zelf hoopt?

  Het profiel van de vijftiende etappe in de Giro d'Italia giroditalia.it
 • Snelste op het vlakke, snelste op de klim

  Filippo Ganna was ook de snelste op de enige geclassificeerde klim van de dag, de Muro di Ca'del Poggio, en mag zodoende 3 puntje bijschrijven in het bergklassement. Ruben Guerreiro blijft in de blauwe trui met 87 punten.

  Giovanni Visconti is tweede met 76 punten, Ganna derde met 48 punten.

 • Hoe hebben de Nederlanders het gedaan?

  Nederlanders in de tijdrit

  9. Wilco Kelderman (Sunweb) +1.47
  41. Sam Oomen (Sunweb) +4.29
  56. Martijn Tusveld (Sunweb) +4.59
  136. Etienne van Empel +8.06
 • Almeida verrast zichzelf in tijdrit: 'Kelderman is een supergoede tijdrijder'

  "Eigenlijk deed ik het beter dan ik had gedacht", verklapte rozetruidrager João Almeida na de tijdrit, waarin hij al zijn directe concurrenten tijd aansmeerde. "Ik ben superblij. Na de Poggio had ik het even moeilijk, maar op de laatste klim voelde ik me goed. Ik ben diep gegaan, maar uiteindelijk was dit goed."

  "Ik had verwacht om tijd te winnen op sommige concurrenten, maar niet allemaal. Met name Kelderman, want hij is een supergoede tijdrijder. Dat verraste me nog het meest. Ik heb nu een minuut op Kelderman, dus ik kan het rustig aan doen op de klim morgen. We starten zonder druk."

 • Interviewen achter een heel hoog hek

  Niet alleen van de renners, ook van verslaggevers werden vandaag topprestaties gevraagd. Hoe interview je bijvoorbeeld een renner als er een hek van twee meter tussen staat. Nou, zo dus.

  Wilco Kelderman staat de pers te woord na de veertiende etappe in de Giro NOS / Steven Dalebout
 • Kelderman onder de indruk van Almeida: 'Maar vanaf morgen begint het pas echt'

  Hij verloor wat tijd op de roze trui, maar won veel op de andere concurrenten. En dus stond Wilco Kelderman met gemengde gevoelens na de zware tijdrit in de Giro. "Ik denk dat ik een heel goede tijdrit heb gereden Het was echt een lastige tijdrit, met die steile klimmetjes. Mijn radio deed het niet, dus die moest ik uitgooien. En er gebeurt zoveel in je hoofd tijdens zo'n tijdrit. Een genot om naar te kijken? Nou, zo voelt het nooit."

  Vraag is nu, hoe moet je João Almeida uit het roze rijden? "Dat gaan we zien in de bergetappes. Ik ben zeker onder de indruk van hem, zeker op zo'n jonge leeftijd. Dat is wel straf. Maar die laatste week is zo zwaar, daar gaat nog met minuten gegooid worden. Eigenlijk gaat het vanaf morgen pas echt beginnen."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Gemengde gevoelens bij Kelderman: 'Denk dat ik heel goede tijdrit heb gereden'
 • Algemeen klassement

  João Almeida vergoot zijn voorsprong op Kelderman met 16 seconden. Maar ook de Nederlander doet vandaag goede zaken.

  De jonge Brandon McNulty stijgt dankzij een fenomenale tijdrit met stip van plek elf naar plek vier. Genoeg om voor te vechten morgen en in de slopende slotweek.

  Het algemeen klassement na de veertiende rit in de Giro d'Italia NOS
 • Ganna: 'We winnen overal!'

  Filippo Ganna boekte alweer zijn derde ritzege deze Giro en de vierde voor zijn ploeg. "We winnen overal", jubelde de Italiaanse wereldkampioen tijdrijden.

  Met de slottijdrit in Milaan nog voor de boeg, zou hij zomaar vier ritten kunnen winnen deze ronde. "Er komt nog een groot doel voor mij. Maar eerst ga ik nog werken voor het team. Ik hoop dat het de komende dagen in de bergen een beetje mooi weer wordt, maar dat zal lastig worden. "

 • Toptien tijdrit

  De toptien van de tijdrit in de veertiende etappe van de Giro NOS
 • FINISH

  Ook Almeida is binnen en hij is 0.16 sneller dan Kelderman. Samen met Brandon McNulty doet hij de beste zaken in het klassement.

 • FINISH - KELDERMAN BINNEN

  Wilco Kelderman komt binnen in 44.27 (voorlopig achtste) en pakt zo 1.07 op Vincenzo Nibali. Maar hoe verhoudt zijn tijd zich tot de roze trui? We zien het zo!

  Wilco Kelderman komt over de finish in Valdobbiadene NOS
 • FINISH

  Ook Pozzovivo is binnen op 3.01 van Ganna en 0.07 van Nibali. Dat betekent dat McNulty ze allebei voorbij is in het klassement.