NOS Wielrennen Aangepast

Ulissi is klassementsrenners te snel af in de sprint, Almeida sprokkelt seconden

Liveblog gesloten
 • A domani!

  De renners zijn op weg naar hun hotels en wij breien er ook een einde aan voor vandaag.

  Morgen zijn we er gewoon weer, natuurlijk. Want dan staat de tweede tijdrit van deze Ronde van Italië op het programma. Op het eerste gezicht ziet het parcours van 34,1 kilometer er mooi glooiend uit. Maar na 7,4 kilometer komen de renners toch echt een flinke muur tegen: de Muro di Ca'del Poggio (1,1 kilometer à 12%) heeft uitschieters naar 19%. Daarna loopt het parcours over glooiende, heuvelachtige wegen richting Valdobbiadene, de stad die bekend werd vanwege de beroemde proseccodruif die er in de heuvels groeit.

  De klassementsrenners moeten dus met de billen bloot. En ongetwijfeld kunnen we ook weer gaan genieten van machtige pedaalslagen van Filippo Ganna, de winnaar van de eerste tijdrit.

  De eerste renner gaat om 12.35 uur van start. Alles is live te volgen via ons blog. Graag tot morgen!

  Het profiel van de tweede tijdrit in de Giro Giroditalia.it
 • Bekijk hier de samenvatting van etappe 13

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Ulissi snelste in sprint met rozetruidrager Almeida
 • Van Avermaet zondag niet in De Ronde

  Greg Van Avermaet gaat zondag niet van start in de Ronde van Vlaanderen. Dat heeft zijn ploeg CCC zojuist bekendgemaakt. Van Avermaet kwam in Luik-Bastenaken-Luik hard ten val en brak daarbij enkele ribben en een ruggenwervel. "Dit was een van de moeilijkste beslissingen in mijn loopbaan, maar het risico op meer schade is te groot", licht Van Avermaet toe.

  Bij CCC is Matteo Trentin nu de kopman voor de Ronde van Vlaanderen.

 • De truien

  Als Peter Sagan de rit van vandaag had gewonnen, dan had hij een mooie slag kunnen slaan in het puntenklassement. Maar dat gebeurde niet. En dus kreeg Démare in Monselice opnieuw de paarse puntentrui uitgereikt.

  Ook Jão Almeida (roze trui en jongerentrui) en Ruben Guerreiro (blauwe bergtrui) mochten opnieuw naar het podium.

 • Ulissi is blij, Almeida teleurgesteld

  Diego Ulissi is natuurlijk hartstikke blij met zijn ritzege. "We hebben het heel goed gedaan op de laatste klim door de sprinters te lossen. McNulty was heel goed in de finale. Echt mooi om weer een succes te boeken in de Giro!", reageert hij.

  Rozetruidrager Almeida is iets minder blij. De Portugees werd tweede en sprokkelde 6 seconden in het algemeen klassement, maar hij had toch op meer gehoopt. "Ik ben een beetje teleurgesteld over mijn tweede plaats, ik wilde graag een rit winnen. Morgen wordt een zware dag met de tijdrit, maar ik ga mijn best doen."

 • Het wedstrijdverslag

  Peter Sagan kwam op 23 seconden van ritwinnaar Ulissi over de streep. De Slowaak had zijn zinnen gezet op deze rit en het plan van Bora was om Arnaud Démare te lossen op de venijnige klimmetjes. Dat lukte deels. Démare kon inderdaad niet mee, maar ook Sagan moest de sterkste renners in de finale laten gaan. Hij probeerde in de vlakke laatste kilometers nog wel de oversteek te maken, maar dat lukte niet.

  Uiteindelijk was het Diego Ulissi die in Monselice de beste sprint van het uitgedunde groepje met voornamelijk klassementsrenners in de benen had. De Italiaan van UAE boekte zijn tweede ritzege en alweer zijn achtste overwinning in de Giro d'Italia.

  Lees hier het wedstrijdverslag.

  Diego Ulissi wint de dertiende Giro-etappe Getty Images
 • Het algemeen klassement

  Rozetruidrager Almeida pakt dankzij zijn tweede plaats 6 bonificatieseconden. Hij loopt dus iets uit op Kelderman, die nu op 0.40 van de Portugees staat. Kelderman kwam trouwens keurig als 11e binnen.

  Verder zijn er geen verschuivingen in het algemeen klassement. Alle renners uit de toptien kwamen in de eerste groep binnen.

  Het algemeen klassement na de dertiende etappe NOS
 • De toptien

  De toptien in de dertiende etappe NOS
 • FINISH - ULISSI WINT

  Diego Ulissi wint! De Italiaan is de klassementsrenners te snel af en pakt zijn tweede ritzege in deze Giro na een lange sprint. Het scheelde niet veel, hoor. Een paar centimetertjes misschien.

  Rozetruidrager Almeida is tweede en Konrad komt als derde over de streep, zo blijkt uit de fotofinish.

  Klik op onderstaande tweet om de laatste kilometer te bekijken:

 • 1,5 km - Sprinten met klassementsrenners (en Ulissi)

  We gaan een sprint tussen de klassementsrenners (en Ulissi) kijgen in Monselice.

  Het groepje met Peter Sagan nadert op 20 seconden, maar zij gaan te laat komen.

 • 4 km - Ultieme poging van Sagan

  Peter Sagan is samen met o.a. Thomas De Gendt en Ben Swift weggereden uit de achtervolgende groep: een ultieme poging van de Slowaak om nog terug te keren bij de voorste groep. Maar daar rijdt Deceuninck Quick-Step hard op kop om te voorkomen dat Sagan terugkomt. Almeida wil sprinten!

 • 7 km - Sagan op achterstand

  Kan Peter Sagan nog terugkomen bij de voorste groep? Hij rijdt nu op 32 seconden achterstand, maar krijgt wel wat hulp van Ineos (dat rijdt voor Swift) in die groep.

  Vooraan lijken Ulissi en Almeida de sterkste sprinters.

 • 11 km - Sprinten met uitgedunde groep?

  De eerste groep bestaat vooral uit klassementsrenners: Almeida, Nibali en Kelderman zitten erbij.

  En de sprinters?

  Diego Ulissi zit erbij.
  Peter Sagan rijdt op een gaatje van 15 seconden.
  Démare rijdt op 0.53 en is gezien.

  Het lijkt een sprint met een uitgedunde groep te gaan worden in Monselice.

 • 17 km - Klassementsrenners vooraan

  De koplopers zijn bijgehaald. En ook het gaatje met Ulissi werd alweer snel gedicht. Het valt nu even stil in het uitgedunde peloton. We zien ook het gezicht van Kelderman weer vooraan.

  Ook Sagan is gelost, maar hij zou in de afdaling wellicht nog terug kunnen komen. Démare zit nog verder van achteren.

 • 17 km - Aanval Ulissi

  Daar gaat Ulissi! De Italiaan heeft een klein gaatje. Nibali en Almeida zijn attent, Kelderman zit iets verder naar achteren.