NOS Wielrennen Aangepast

Sagan schittert in hectische heuveletappe; Kelderman achtste

Liveblog gesloten
 • Ci vediamo domani a Porto Sant'Elpidio!

  We sluiten de boeken in Tortoreto na wederom een gedenkwaardige dag in de Giro. De dag begon met het vertrek van Jumbo-Visma, Mitchelton-Scott en Sunweb-renner Michael Matthews vanwege coronabesmettingen, waarna een uiterst hectische etappe volgde waarin Peter Sagan zijn klasse weer eens toonde.

  De elfde etappe van morgen voert over 182 kilometer van Porto Sant'Elpidio naar de (doorgaans) bruisende badplaats Rimini. Het parcours is praktisch vlak, dus vermoedelijk is er eerst een lange vlucht van de dag en eindigt de rit met een massasprint in Rimini. Als het coronavirus verder tenminste geen roet in het eten gooit... Tot morgen!

  Giroditalia.it
 • Prosecco voor Peter

 • Algemeen klassement

  Het algemeen klassement na de tiende Giro-rit. João Almeida pakte 4 bonificatieseconden en loopt dus ietsje uit op Wilco Kelderman, die nog altijd fraai tweede staat.

  NOS
 • De uitslag van de tiende etappe

  Na 461 dagen zonder zege staat Peter Sagan eindelijk weer eens bovenaan een uitslag. Zijn laatste overwinning was op 10 juni 2019, in de vijfde etappe van de Tour de France.

  NOS
 • SAGAN WINT TIENDE ETAPPE

  De ijzersterke Slowaak was de hele dag in de aanval in een spectaculaire etappe.

  McNulty komt even later als tweede over de finish. Rozetruidrager Almeida wint de sprint van het favorietengroepje en wordt derde.

  Kelderman wordt keurig achtste.

  Peter Sagan gaat over de finish in Tortoreto Getty
 • 1 km - Het wordt Sagan

  Nog 1 kilometer, met 21 seconden voorsprong voor Sagan.

 • 3 km - Sagan is er bijna

  Gaat Sagan het redden? De Slowaak is al de hele dag in de aanval. Het verschil met de groep met favorieten is 25 seconden.

 • 5 km - Bilbao teruggepakt

  Bilbao wordt teruggepakt door het peloton, zijn aanval op de roze trui is afgewend. Sagan houdt nog vol op kop, een kleine halve minuut voor de groep met favorieten.

 • 8 km - Vlak

  De laatste 7 kilometers zijn vlak en dat is in het voordeel van koploper Sagan. Hij heeft 13 seconden voorsprong op Bilbao en een kleine halve minuut op het peloton met Kelderman. Fuglsang volgt op ruim een minuut.

 • 9 km - Fuglsang rijdt lek

  Wat een pech voor Fuglsang. De nummer 6 uit het klassement rijdt lek in deze uiterst hectische slotfase en gaat tijd verliezen.

 • 11 km - Sagan is boven

  Pozzovivo, een tijdje geleden nog aan de kant met een lekke band, probeert nu ook nog eens weg te rijden bij het peloton. Sagan is als eerste boven op de laatste klim. Op 13 seconden: Bilbao. Op 23 seconden: Pozzovivo en Kelderman aan kop van het peloton.

 • 13 km - Sagan gaat, Kelderman gaat

  Sagan rijdt weg en laat Swift en Bilbao achter.

  In het peloton demarreert ondertussen Kelderman! De roze trui van Almeida duikt in zijn wiel. Fuglsang en Nibali volgen ook.

 • Oproep aan wielerfans om Ronde van Vlaanderen te redden: 'Blijf thuis!'

  "Red de Ronde en blijf thuis!" Zo luidt de duidelijke boodschap van Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter aan de Vlaamse wielerfans. Volgens haar kan de Ronde van Vlaanderen zondag 18 oktober alleen doorgang vinden als de supporters thuisblijven.

  "Beleef de koers thuis, voor het scherm of op de radio, en doe dat met je gezin of de mensen met wie je onder hetzelfde dak woont", aldus Van Cauter.

  Lees meer over de Ronde van Vlaanderen.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Belgische gouverneur: 'Red de Ronde van Vlaanderen en blijf thuis!'
 • 17 km - Bilbao aast op roze trui

  Sagan en Swift hebben nog altijd 35 seconden voorsprong op het peloton. Achter het leidende duo rijden Bilbao en Villella.

  Bilbao, de nummer 3 uit het klassement, doet een serieuze aanval op de roze trui. Het duo nadert Sagan en Swift.

 • 20 km - Allemaal ontwikkelingen

  De voorlaatste klim zorgt weer voor een aardverschuiving in de situatie. Sagan en Swift zijn nog over aan kop, de rest haakt een voor een af.

  Daarachter volgen vijf man: Cataldo, Villella, Ganna, Restrepo én Bilbao.

  Aan kop van het peloton, op 37 seconden van Sagan en Swift, melden zich Almeida en Kelderman. Vanhoucke lost uit het peloton.