liveblog
NOS WielrennenAangepast

Guerreiro, Pedersen, Pedersen en D'Hoore winnen; morgen is het rustdag

liveblog gesloten

Tot dinsdag!

Het was ons het wielerdagje wel, met de negende etappe van de Giro d'Italia, Gent-Wevelgem bij de mannen en de vrouwen én Parijs-Tours. Maar gelukkig kunnen we even uitblazen: morgen wordt er niet gefietst. In de Giro is er een welverdiende rustdag.

Dinsdag klimmen de matadoren in Italië weer op de fiets voor de tiende etappe, over 177 kilometer van Lanciano naar Tortoreto. Tot dan!

De renners in de Giro kunnen maandag even uitblazen: het is een rustdag

D'HOORE WINT GENT-WEVELGEM BIJ DE VROUWEN

Een Belgische zege in Gent-Wevelgem voor de vrouwen! Jolien D'Hoore wint de sprint, haar landgenote Lotte Kopecky wordt tweede. Geen Nederlandse renster op het podium: Lisa Brennauer komt als derde over de meet.

Jolien D'Hoore gaat juichend over de finish; ze wint als eerste Belgische renster Gent-Wevelgem

2 km (G-W) - Pieters probeert

Pieters deed een poging en sloeg een gaatje, maar zij wordt bijgehaald door Longo Borghini. Elf vrouwen op kop, het peloton zit er vlak achter.

4 km (G-W) - Spannende finale

Nog maar 12 seconden is de voorsprong van de kopgroep van elf, en dán springt Ellen van Dijk weg.

Vergeefs, en dan doet Longo Borghini een poging, terwijl het peloton nadert.

Ondertussen in Gieten: een Nederlands podium

Ceylin del Carmen Alvarado heeft in Gieten de eerste Superprestige-veldrit van het seizoen op haar naam gebracht. Een dag nadat ze bij de WK mountainbike brons had gepakt bij de beloften, voerde ze in Drenthe een Nederlandse top-8 aan. Annemarie Worst en Lucinda Brand flankeerden haar op het podium.

Alvarado nam onmiddellijk na de start de leiding, viel terug omdat ze vastliep in de modder en onderuit ging, maar reed in de derde ronde weer naar voren en hield vervolgens overtuigend stand.

In het vorige seizoen pakte Alvarado zowel de wereld- als de Nederlandse titel en schreef ze het Superprestige-klassement op haar naam.

10 km (G-W) - Voorsprong loopt terug

Het belooft nog erg spannend te worden in de finale van Gent-Wevelgem bij de vrouwen. De voorsprong van het elftal op kop is teruggelopen naar 20 seconden.

In de kopgroep zitten drie Nederlanders: Pieters, Van Dijk en Vollering.

De kopgroep: Pieters, Van Dijk, Vollering, Brennauer, Roy, Deignan, Longo Borghini, D'Hoore, Kopecky, Cavalli en Stephens.

Laatste koers van Cavendish?

Mark Cavendish zat vandaag een tijdje in de kopgroep tijdens Gent-Wevelgem bij de mannen, tot ieders verbazing. Na afloop verscheen de Brit voor de camera's van Sporza en daarbij barstte hij in tranen uit.

"Dit was misschien wel mijn laatste wedstrijd", snikte de winnaar van onder meer dertig Tour-etappes, een wereldtitel en Milaan-Sanremo.

16 km (G-W) - Elf vrouwen houden stand

De kopgroep van elf - met Pieters, Van Dijk en Vollering - houdt nog altijd een kleine 40 seconden op het peloton.

De kopgroep: Pieters, Van Dijk, Vollering, Brennauer, Roy, Deignan, Longo Borghini, D'Hoore, Kopecky, Cavalli en Stephens.

Van Aert teleurgesteld in Van der Poel: 'Normaal niet zijn stijl'

Wout van Aert en Mathieu van der Poel keken in de slotkilometers van Gent-Wevelgem te veel naar elkaar en grepen naast de winst. De Belg toonde zich teleurgesteld in zijn rivaal.

Van Aert teleurgesteld in Van der Poel: 'Normaal niet zijn stijl'

Van der Poel: 'Het was bij mij op het einde wel op'

Mathieu van der Poel maakte in Gent-Wevelgem deel uit van de kopgroep, maar een overwinning zat er niet in. Hij werd negende.

Van der Poel: 'Het was bij mij op het einde wel op'

28 km (G-W) - Kopgroep met drie Nederlanders

Na een aanval van Borghini is er na de Kemmelberg een kopgroep van elf vrouwen ontstaan in Gent-Wevelgem. Onder hen: Amy Pieters, Ellen van Dijk en Demi Vollering. De voorsprong is een kleine 40 seconden.

Algemeen klassement Giro d'Italia

In het algemeen klassement staat João Almeida nog altijd aan de leiding. Maar Wilco Kelderman nadert: hij staat tweede op een halve minuut.

Uitslag negende etappe Giro d'Italia

Voor de volledigheid: de uitslag van de negende etappe van de Giro d'Italia. Ruben Guerreiro wint, Wilco Kelderman wordt knap achtste.

40 km (G-W) - Peloton tezamen

Drie wielerkoersen zijn gefinisht, nog één te gaan.

De vrouwen zijn bezig met Gent-Wevelgem. Er waren eerder in de koers enkele (kortstondige) ontsnappingen, op dit moment is het peloton bijeen.

Het vrouwenpeloton onderweg in Gent-Wevelgem

GUERREIRO WINT NEGENDE GIRO-ETAPPE

Guerreiro verslaat Castroviejo en boekt de grootste zege in zijn carrière: de Portugees schrijft de negende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam. Bjerg wordt op gepaste afstand derde.

Kelderman kwam als achtste over de finish, op 1.38, en wint zo kostbare seconden. In het algemeen klassement staat hij nu tweede, op een halve minuut van rozetruidrager Almeida.

De Portugees Ruben Guerreiro boekt zijn grootste succes: winst van de 9de Giro-rit

3 km (GIRO) - Twee man op kop

Castroviejo en Guerreiro zijn ervandoor gegaan en laten Warbasse, Frankiny en Bjerg achter. Het verschil is 30 seconden. De laatste kilometer van de Aremogna is het steilst en het zwaarst.

In de groep met favorieten (op 2,5 minuut) gebeuren nog niet echt gekke dingen.

8 km (GIRO) - Slotklim

Frankiny passeert als eerste de streep van de tussensprint, nu is echt de slotklim begonnen. Ruben Guerreiro, Jonathan Castroviejo, Larry Warbasse, Kilian Frankiny en Mikkel Bjerg rijden ruim 3 minuten voor de groep met favorieten.

De kopgroep in de slotfase van de negende etappe van de Giro d'Italia

12 km (GIRO) - Vijf man voor de slotklim

Eerst nog een tussensprint, dan komt de slotklim eraan in de negende etappe van de Giro d'Italia. Vijf man aan kop met een voorsprong van 4 minuten op de groep met favorieten. Kruijswijk en Kelderman zijn daarin aanwezig.

De kopgroep: Ruben Guerreiro, Jonathan Castroviejo, Larry Warbasse, Kilian Frankiny en Mikkel Bjerg.

Het profiel van de negende etappe in de Giro d'Italia

PEDERSEN WINT GENT-WEVELGEM

Mads Pedersen wint Gent-Wevelgem! Sénéchal wordt tweede, Trentin derde, Bettiol vierde.

Deze vier man gingen er in de laatste kilometer vandoor, Van der Poel en Van Aert bleven achter. De Belg wordt achtste, de Nederlander negende.

5 km - Finale in volle gang

Van Aert probeert weg te springen, Van der Poel gaat erachteraan. Daarna gaat Küng, en nu gaat Van Aert in de achtervolging.

Wat een finale in Gent-Wevelgem. De kopgroep is nog uiteindelijk nog samen.

9 km - Van der Poel, Van Aert en nog zeven man

En toen waren er nog negen man aan kop in Gent-Wevelgem. Van der Poel, Van Aert, Trentin, Küng, Pedersen, Lampaert, Sénéchal, Degenkolb en Bettiol lijken te gaan uitmaken wie er vandaag de bloemen krijgt.

28 km (GIRO) - Kopgroep slinkt

De kopgroep in de Giro heeft nog altijd 3,5 minuut voorsprong op het langzaam uitdunnende peloton. Ook de kopgroep wordt kleiner: Visconti, Sepúlveda en O'Connor hebben moeten lossen.

De kopgroep: Ruben Guerreiro (EF Pro Cycling), Jonathan Castroviejo (Ineos), Larry Warbasse (AG2R), Kilian Frankiny (Groupama-FDJ), Mikel Bjerg (UAE).

16 km (G-W) - IJzersterke kopgroep

De spanning loopt op in Gent-Wevelgem bij de mannen. Vijftien man vormen de ijzersterke kopgroep.

Van de partij zijn: Mathieu van der Poel, Mike Teunissen, Wout van Aert, Stefan Küng, John Degenkolb, Florian Vermeersch, Luke Rowe, Mads Pedersen, Sep Vanmarcke, Alberto Bettiol, Matteo Trentin, Dylan Teuns, Kasper Asgreen, Florian Sénéchal en Yves Lampaert.

30 km (G-W) - Vijftien man op kop

Voor de derde keer is de Kemmelberg bedwongen. De kopgroep met Teunissen en de achtervolgende groep met Van der Poel en Van Aert zijn ondertussen samengesmolten tot één leidende formatie van vijftien man.

PEDERSEN WINT PARIJS-TOURS

We hebben een winnaar! Casper Pedersen van Sunweb heeft de 114de editie van Parijs-Tours gewonnen. De Deen bleef na 213 kilometer zijn vluchtmaat Benoît Cosnefroy voor in de eindsprint.

De Nederlander Joris Nieuwenhuis, eveneens van Sunweb, werd knap derde.

Eén wielerkoers is klaar, nog drie te gaan.

Pedersen blijft Cosnefroy voor en wint Parijs-Tours, Nieuwenhuis derde

50 km (GIRO) - Visconti weer als eerste boven

Visconti bouwt zijn voorsprong in het bergklassement uit door ook als eerste de top te bereiken van de Passo San Leonardo. Het peloton volgt de kopgroep van acht man op ruim 4 minuten.

Straks volgt de Bosco di Sant'Antonio, een berg van de tweede categorie.

De kopgroep: Ruben Guerreiro (EF Pro Cycling), Eduardo Sepúlveda (Movistar), Ben O'Connor (NTT), Jonathan Castroviejo (Ineos), Larry Warbasse (AG2R), Giovanni Visconti (Vini Zabù), Kilian Frankiny (Groupama-FDJ), Mikel Bjerg (UAE).

Het profiel van de negende etappe in de Giro d'Italia

48 km (G-W) - Van der Poel en Van Aert achtervolgen

Van der Poel en Van Aert gaan samen in de achtervolging op de kopgroep met Teunissen. Ze hebben gezelschap van Asgreen, Degenkolb, Teuns, Bettiol, Sénéchal en Lampaert.

Een kleine halve minuut is het verschil.

De kopgroep: Mike Teunissen, Florian én Gianni Vermeersch, Gougeard, Trentin, Vanmarcke, Rowe, Pedersen en Küng.

58 km (GIRO) - Zon in Vlaanderen, regen in Italië!?

Terwijl in Vlaanderen doodleuk het zonnetje schijnt, is het in Italië aan het regenen. De kopgroep van acht nadert de top van de Passo San Leonardo, met nog altijd een voorsprong van zo'n 6 minuten.

De kopgroep: Ruben Guerreiro (EF Pro Cycling), Eduardo Sepúlveda (Movistar), Ben O'Connor (NTT), Jonathan Castroviejo (Ineos), Larry Warbasse (AG2R), Giovanni Visconti (Vini Zabù), Kilian Frankiny (Groupama-FDJ), Mikel Bjerg (UAE).

56 km (G-W) - Teunissen in de kopgroep

Nu de rook is opgetrokken in Gent-Wevelgem, is er een sterke kopgroep van negen man over. Met een kleine 50 seconden voorsprong.

Nederland is vertegenwoordigd door Mike Teunissen. Verder zien we Florian én Gianni Vermeersch, Gougeard, Trentin, Vanmarcke, Rowe, Pedersen en Küng.

Van der Poel en Van Aert houden zich nog relatief koest in de grote groep. Voor de tweede keer vandaag wordt nu de Kemmelberg bedwongen.

START - Gent-Wevelgem bij de vrouwen

De vrouwen zijn in Ieper nu ook begonnen met hun Gent-Wevelgem. Helaas zonder titelverdedigster Kirsten Wild, die afwezig is vanwege een coronabesmetting.

26 km (P-T) - Live op NPO 1

Parijs-Tours is er ook nog en deze wedstrijd nadert zijn einde, met Cosnefroy en Pedersen aan de leiding.

De koers is nu live te volgen op NPO 1 en via deze livestream.

64 km (G-W) - Bekende gezichten

Na een chaotische fase is Gent-Wevelgem nu echt begonnen. De harde wind heeft een flinke handvol valpartijen veroorzaakt, de kopgroep is ingerekend en aan hebben zich nu enkele bekende gezichten gemeld, onder wie Van der Poel en Van Aert.

Van der Poel ziet kansen, maar 'Gent-Wevelgem niet mijn lievelingswedstrijd'

Verslaggever Han Kock sprak voor de start van Gent-Wevelgem met onder anderen de favorieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

"Het is niet mijn lievelingswedstrijd, ik had liever gisteren de Amstel Gold Race gereden", sipte Van der Poel voor de start. De Nederlandse klassieker ging vanwege het coronavirus gisteren echter niet door. Van der Poel ziet desondanks wel kansen vandaag.

Zijn grote rivaal is Wout van Aert, die ook niet helemaal gelukkig oogde vanwege het nieuws dat Parijs-Roubaix eveneens niet doorgaat. "Ik heb na het WK bewust getraind om in Parijs-Roubaix top te zijn en heb ook mijn pijn in het hart en met mijn goede benen naar Luik-Bastenaken-Luik gekeken."

Wellicht dat een zege in Gent-Wevelgem een troost zou kunnen zijn voor een van beide heren. En anders is er - hopelijk - volgende week nog de Ronde van Vlaanderen.

Van der Poel ziet kansen, maar 'Gent-Wevelgem niet mijn lievelingswedstrijd'

85 km (G-W) - De Kemmelberg

De roemruchte Kemmelberg moet vandaag twee keer worden bedwongen in Gent-Wevelgem. De kopgroep van Cavendish en zijn vluchtgenoten doen het nu voor de eerste keer, met nog maar 2,5 minuut voorsprong op het peloton.

De kopgroep: Mark Cavendish (Bahrain), Alexis Gougeard (AG2R), Alexander Konysjev (Mitchelton-Scott), Leonardo Basso (Ineos), Julien Morice (B&B), Kenny Molly (Bingoal) en Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen).

83 km (GIRO) - Bjerg sluit aan

En toen waren er acht: Bjerg heeft weten aan te sluiten bij de kopgroep van zeven. Guerreiro, Sepúlveda, O'Connor, Castroviejo, Warbasse, Visconti, Frankiny en dus Bjerg hebben een voorsprong van 6 minuten.

103 km (G-W) - Van der Poel rijdt lek

Pech voor Van der Poel! De Nederlander rijdt lek, maar kan de weg naar Wevelgem snel weer vervolgen. De kopgroep van zeven man heeft nog zo'n 2,5 minuut voorsprong.

De kopgroep: Mark Cavendish (Bahrain), Alexis Gougeard (AG2R), Alexander Konysjev (Mitchelton-Scott), Leonardo Basso (Ineos), Julien Morice (B&B), Kenny Molly (Bingoal) en Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen).

100 km (GIRO) - Abandon Kotsjetkov

Abandon Pavel Kotsjetkov. De Russische CCC-renner had het vandaag heel zwaar in de Giro en geeft er nu de brui aan.

103 km (GIRO) - Boven op de Passa Lanciano

Visconti was als eerste boven op de Passo Lanciano en pakt 40 punten in het bergklassement. Hij neemt de blauwe bergtrui nu virtueel over van zijn landgenoot Ganna.

Visconti staat nu op 58 punten, voor Ganna (41) en Caicedo (40).

Het profiel van de negende etappe in de Giro d'Italia

109 km (GIRO) - Bjerg houdt vol

De dappere Mikel Bjerg kreeg ook nog eens een lekke band, maar komt toch steeds dichter bij de kopgroep van zeven man. Hij rijdt op een kleine 2 minuten achterstand. Het peloton volgt op zo'n 7 minuten van de koplopers.

Van de koplopers staat Jonathan Castroviejo er het beste voor in het algemeen klassement, op 6.49 van rozetruidrager Almeida. De Spanjaard rijdt dus virtueel in het roze.

De kopgroep: Ruben Guerreiro (EF Pro Cycling), Eduardo Sepúlveda (Movistar), Ben O'Connor (NTT), Jonathan Castroviejo (Ineos), Larry Warbasse (AG2R), Giovanni Visconti (Vini Zabù) en Kilian Frankiny (Groupama-FDJ).

122 km (G-W) - Nog altijd zeven koplopers

De zeven koplopers hebben De Moeren achter zich gelaten. Hun voorsprong is ietsje teruggelopen en bedraagt nog ruim 3 minuten.

Mathieu van der Poel heeft inmiddels één helper minder in zijn Alpecin-Fenix-ploeg. Senney Leysen is afgestapt. Hij was betrokken bij een valpartij. Ook Lukas Pöstlberger heeft Gent-Wevelgem na een valpartij voor gezien gehouden.

De kopgroep: Mark Cavendish (Bahrain), Alexis Gougeard (AG2R), Alexander Konysjev (Mitchelton-Scott), Leonardo Basso (Ineos), Julien Morice (B&B), Kenny Molly (Bingoal) en Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen).

115 km (GIRO) - Kopgroep is een feit

De zaak wat betreft de vlucht van de dag in de Giro is beklonken. Zeven man hebben een voorsprong van - het is heel snel gegaan - ruim 5 minuten.

De zes: Guerreiro, Sepúlveda, O'Connor, Castroviejo, Warbasse, Frankiny en Visconti. Bjerg rijdt er een stukje achter en probeert aan te sluiten.

De renners zijn begonnen aan de beklimming van de Passo Lanciano.

De kopgroep: Ruben Guerreiro (EF Pro Cycling), Eduardo Sepúlveda (Movistar), Ben O'Connor (NTT), Jonathan Castroviejo (Ineos), Larry Warbasse (AG2R), Giovanni Visconti (Vini Zabù) en Kilian Frankiny (Groupama-FDJ).

125 km (GIRO) - Kopgroep?

Het heeft even geduurd, maar er lijkt nu een succesvolle kopgroep te zijn gevormd. Guerreiro, O'Connor, Castroviejo en Sepulveda hebben een nog wel beperkte voorsprong.

In deze volgorde passeren de vluchters de eerste tussensprint in Guardiagrele. De sprint van het peloton wordt gewonnen door Démare (4 punten), voor Sagan (3) en Harper (2).

In het puntenklassement staat Démare nu op 167 punten, Sagan staat tweede met 110 punten.

138 km (GIRO) - Nog altijd één peloton

Terwijl de weg omhoog begint te lopen in de negende Giro-etappe, deden Pellaud, Cerny en Holmes een poging om weg te springen. Maar groter dan 12 seconden werd hun voorsprong niet. Movistar maakte de aanval ongedaan. Het peloton is weer bijeen en het tempo blijft ongemeen hoog.

Het profiel van de negende etappe in de Giro d'Italia

166 km (G-W) - Kopgroep houdt vol

De kopgroep van zeven man in Gent-Wevelgem houdt vooralsnog vol. De voorsprong van Cavendish en zijn vluchtmakkers is opgelopen tot zo'n 6,5 minuut. Favorieten Van der Poel en Van Aert rijden rustig mee in het peloton.

De kopgroep: Mark Cavendish (Bahrain), Alexis Gougeard (AG2R), Alexander Konysjev (Mitchelton-Scott), Leonardo Basso (Ineos), Julien Morice (B&B), Kenny Molly (Bingoal) en Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen).

Kelderman: 'Het wordt vandaag een echte strijd'

"Het wordt een zware dag met een finish bergop", aldus Wilco Kelderman, de nummer 3 van het klassement, vanochtend voor de start. "Het is niet een hele zware klim, maar nog steeds heel pittig, dus het wordt een echte strijd vandaag."

"Ik denk niet dat de etappe zo zwaar is dat er grote tijdsverschillen zullen ontstaan. Ik sta er in ieder geval goed voor, alleen mijn tijdrit was niet wat ik ervan gehoopt had. Maar mijn benen voelen goed dus ik voel me ook prima."

Over zijn kansen op een mogelijke Giro-overwinning zei Kelderman: "Ik denk niet echt aan de roze trui en bekijk het van dag tot dag."

Wilco Kelderman in actie tijdens de Giro d'Italia

160 km (GIRO) - Peloton nog steeds compleet

Het peloton in de Giro is nog altijd bijeen. Ganna deed wederom een poging, samen met Chirico, Frankiny en Cataldo, maar het viertal kwam niet weg.

185 km (GIRO) - Allen tezamen

In Italië is het peloton nog bijeen, ondanks enkele verwoede vluchtpogingen. Onder anderen Filippo Ganna, de tijdrijder in de blauwe bergtrui, deed een poging om weg te springen.

201 km (G-W) - Kopgroep van zeven in de regen

In Gent-Wevelgem is er een kopgroep van zeven man, die inmiddels al ruim 4 minuten voorsprong heeft op het peloton. Dat peloton doet het vooralsnog rustig aan, terwijl er regen valt.

De kopgroep: Mark Cavendish (Bahrain), Alexis Gougeard (AG2R), Alexander Konysjev (Mitchelton-Scott), Leonardo Basso (Ineos), Julien Morice (B&B), Kenny Molly (Bingoal) en Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen).

START - Giro d'Italia

De 161 overgebleven renners in de Giro d'Italia zijn ook begonnen aan hun werkdag. Het officiële startsein is gegeven in San Salvo.

Waarheen leidt de weg in de Giro?

Vandaag krijgen de renners een zware bergrit voor de kiezen. Van San Salvo naar Roccaraso (208 kilometer) moeten de renners twee bergen van de tweede en twee van de eerste categorie bedwingen. De laatste is bovendien de slotklim. En dus zullen we ongetwijfeld een strijd zien om de bovenste plekken in het algemeen klassement.

Het profiel van de negende etappe in de Giro d'Italia

Het klassement in de Giro

In het algemeen klassement veranderde er gisteren weinig. João Almeida draagt nog steeds de roze trui en Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk staan nog steeds respectievelijk derde en achtste.

Het algemeen klassement na de achtste etappe in de Giro d'Italia

De dag van gisteren in de Giro

Terwijl er in België en Frankrijk al druk wordt gefietst, werpen wij even een blik op de Giro-etappe van gisteren. Alex Dowsett won de achtste etappe. De Britse tijdrijder demarreerde uit een kopgroep van zes en kwam na een solo van ruim vijftien kilometer als winnaar over de streep, ondanks een loslopende hond vlak voor de finishlijn.

Dowsett soleert naar etappezege Giro d'Italia

Wild kan titel Gent-Wevelgem wegens coronabesmetting niet verdedigen

Kirsten Wild staat vandaag niet aan de start van Gent-Wevelgem, de wielerkoers die zij vorig jaar op haar naam schreef. De 37-jarige Zwolse is vrijdag positief getest op het coronavirus.

"Het gaat relatief gezien goed met mij. Ik verblijf nu in quarantaine en richt me voor 100 procent op mijn herstel", aldus Wild.

Kirsten Wild was vorig jaar de beste in Gent-Wevelgem

START - Gent-Wevelgem

Ook in België is de koers begonnen: Gent-Wevelgem bij de mannen is van start gegaan. In Ieper, en niet in Deinze zoals de afgelopen zeventien jaar het geval was. Na 232,5 kilometer fietsen door de Vlaamse heuvels wordt, vermoedelijk rond 16.00 uur, de finish in Wevelgem bereikt.

Op wie moeten we hier letten? Mathieu van der Poel en Wout van Aert springen er natuurlijk bovenuit. Ook de winnaar van vorig jaar, Alexander Kristoff, is weer van de partij.

Het peloton gaat van start in Ieper voor de 82ste editie van Gent-Wevelgem

START - Parijs-Tours

Jawel, de eerste koers is al begonnen. Parijs-Tours is van start gegaan in Chartres (en niet Parijs, dat klinkt inderdaad vreemd). Na een koers van 213 kilometer is de finish in Tours.

Op wie moeten we vandaag letten? Bekende en kansrijke namen zijn Søren Kragh Andersen (de winnaar van vorig jaar), Casper Pedersen, Benoît Cosnefroy, Warren Barguil en Romain Bardet. Nederland wordt vertegenwoordigd door Maurits Lammertink en Pim Ligthart.

De starttijden

Als eerste is er beweging bij Parijs-Tours: die koers gaat om 9.50 uur van start, met de verwacht finish tegen 15.00 uur.

Om 10.00 uur beginnen de mannen in België aan Gent-Wevelgem. De finish is rond 16.00 uur.

De negende Giro-etappe wordt tegen 10.30 uur in gang gezet. Rond 16.30 uur is de finish.

De vrouwen beginnen om 13.45 uur aan hun Gent-Wevelgem, met de verwachte finish om 17.30 uur.

Welkom bij ons wielerliveblog!

Goedemorgen! Voor wielerliefhebbers wordt het een dag om de vingers bij af te likken. We volgen vandaag uiteraard de negende etappe van de Giro d'Italia, maar kijken ook naar Gent-Wevelgem (bij de mannen én de vrouwen) en Parijs-Tours. Ga er dus maar eens goed voor zitten.