NOS Wielrennen Aangepast

Guerreiro, Pedersen, Pedersen en D'Hoore winnen; morgen is het rustdag

Liveblog gesloten
 • Tot dinsdag!

  Het was ons het wielerdagje wel, met de negende etappe van de Giro d'Italia, Gent-Wevelgem bij de mannen en de vrouwen én Parijs-Tours. Maar gelukkig kunnen we even uitblazen: morgen wordt er niet gefietst. In de Giro is er een welverdiende rustdag.

  Dinsdag klimmen de matadoren in Italië weer op de fiets voor de tiende etappe, over 177 kilometer van Lanciano naar Tortoreto. Tot dan!

  De renners in de Giro kunnen maandag even uitblazen: het is een rustdag AFP
 • D'HOORE WINT GENT-WEVELGEM BIJ DE VROUWEN

  Een Belgische zege in Gent-Wevelgem voor de vrouwen! Jolien D'Hoore wint de sprint, haar landgenote Lotte Kopecky wordt tweede. Geen Nederlandse renster op het podium: Lisa Brennauer komt als derde over de meet.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Jolien D'Hoore gaat juichend over de finish; ze wint als eerste Belgische renster Gent-Wevelgem Getty
 • 2 km (G-W) - Pieters probeert

  Pieters deed een poging en sloeg een gaatje, maar zij wordt bijgehaald door Longo Borghini. Elf vrouwen op kop, het peloton zit er vlak achter.

 • 4 km (G-W) - Spannende finale

  Nog maar 12 seconden is de voorsprong van de kopgroep van elf, en dán springt Ellen van Dijk weg.

  Vergeefs, en dan doet Longo Borghini een poging, terwijl het peloton nadert.

 • Ondertussen in Gieten: een Nederlands podium

  Ceylin del Carmen Alvarado heeft in Gieten de eerste Superprestige-veldrit van het seizoen op haar naam gebracht. Een dag nadat ze bij de WK mountainbike brons had gepakt bij de beloften, voerde ze in Drenthe een Nederlandse top-8 aan. Annemarie Worst en Lucinda Brand flankeerden haar op het podium.

  Alvarado nam onmiddellijk na de start de leiding, viel terug omdat ze vastliep in de modder en onderuit ging, maar reed in de derde ronde weer naar voren en hield vervolgens overtuigend stand.

  In het vorige seizoen pakte Alvarado zowel de wereld- als de Nederlandse titel en schreef ze het Superprestige-klassement op haar naam.

 • 10 km (G-W) - Voorsprong loopt terug

  Het belooft nog erg spannend te worden in de finale van Gent-Wevelgem bij de vrouwen. De voorsprong van het elftal op kop is teruggelopen naar 20 seconden.

  In de kopgroep zitten drie Nederlanders: Pieters, Van Dijk en Vollering.

  De kopgroep: Pieters, Van Dijk, Vollering, Brennauer, Roy, Deignan, Longo Borghini, D'Hoore, Kopecky, Cavalli en Stephens.

 • Laatste koers van Cavendish?

  Mark Cavendish zat vandaag een tijdje in de kopgroep tijdens Gent-Wevelgem bij de mannen, tot ieders verbazing. Na afloop verscheen de Brit voor de camera's van Sporza en daarbij barstte hij in tranen uit.

  "Dit was misschien wel mijn laatste wedstrijd", snikte de winnaar van onder meer dertig Tour-etappes, een wereldtitel en Milaan-Sanremo.

 • 16 km (G-W) - Elf vrouwen houden stand

  De kopgroep van elf - met Pieters, Van Dijk en Vollering - houdt nog altijd een kleine 40 seconden op het peloton.

  De kopgroep: Pieters, Van Dijk, Vollering, Brennauer, Roy, Deignan, Longo Borghini, D'Hoore, Kopecky, Cavalli en Stephens.

 • Van Aert teleurgesteld in Van der Poel: 'Normaal niet zijn stijl'

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel keken in de slotkilometers van Gent-Wevelgem te veel naar elkaar en grepen naast de winst. De Belg toonde zich teleurgesteld in zijn rivaal.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Aert teleurgesteld in Van der Poel: 'Normaal niet zijn stijl'
 • Van der Poel: 'Het was bij mij op het einde wel op'

  Mathieu van der Poel maakte in Gent-Wevelgem deel uit van de kopgroep, maar een overwinning zat er niet in. Hij werd negende.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van der Poel: 'Het was bij mij op het einde wel op'
 • 28 km (G-W) - Kopgroep met drie Nederlanders

  Na een aanval van Borghini is er na de Kemmelberg een kopgroep van elf vrouwen ontstaan in Gent-Wevelgem. Onder hen: Amy Pieters, Ellen van Dijk en Demi Vollering. De voorsprong is een kleine 40 seconden.

 • Algemeen klassement Giro d'Italia

  In het algemeen klassement staat João Almeida nog altijd aan de leiding. Maar Wilco Kelderman nadert: hij staat tweede op een halve minuut.

  NOS
 • Uitslag negende etappe Giro d'Italia

  Voor de volledigheid: de uitslag van de negende etappe van de Giro d'Italia. Ruben Guerreiro wint, Wilco Kelderman wordt knap achtste.

  NOS
 • 40 km (G-W) - Peloton tezamen

  Drie wielerkoersen zijn gefinisht, nog één te gaan.

  De vrouwen zijn bezig met Gent-Wevelgem. Er waren eerder in de koers enkele (kortstondige) ontsnappingen, op dit moment is het peloton bijeen.

  Het vrouwenpeloton onderweg in Gent-Wevelgem Getty
 • GUERREIRO WINT NEGENDE GIRO-ETAPPE

  Guerreiro verslaat Castroviejo en boekt de grootste zege in zijn carrière: de Portugees schrijft de negende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam. Bjerg wordt op gepaste afstand derde.

  Kelderman kwam als achtste over de finish, op 1.38, en wint zo kostbare seconden. In het algemeen klassement staat hij nu tweede, op een halve minuut van rozetruidrager Almeida.

  Lees het wedstrijdverslag.

  De Portugees Ruben Guerreiro boekt zijn grootste succes: winst van de 9de Giro-rit Getty