NOS Voetbal Aangepast

PSV volgt Feyenoord en AZ naar groepsfase: 'Trots hoe we met druk zijn omgegaan'

Liveblog gesloten
 • Tot morgen bij de loting!

  Vrijdag vernemen PSV, Feyenoord en AZ welke clubs zij treffen in de groepsfase van de Europa League.Ook dan zullen erbij zijn met een liveblog.

  Bekijk hieronder de potindeling, met PSV in pot 1 en Feyenoord en AZ in pot 3.

  NOS
  NOS
  NOS
  NOS
 • Samenvatting Rosenborg-PSV

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Debutant Zahavi loodst PSV langs Rosenborg en richting groepsfase Europa League
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Loting vrijdag om 13.00 uur

  De loting voor de groepsfase van de Europa League is vrijdag om 13.00 uur in het Zwitserse Nyon.

 • Tevredenheid bij Jorrit Hendrix

 • Bizarre treffer Rijeka

  Het Kroatische Rijeka komt wel op hele curieuze wijze aan een treffer in het play-off-duel met Kopenhagen in de Europa League.

 • Schmidt: 'Trots hoe het team met druk omging'

  "Het was een fysieke wedstrijd waarin we hard moesten werken, maar we hebben twee goede goals gemaakt", laat PSV-trainer Roger Schmidt zijn tevredenheid blijken met de winst op Rosenborg.

  "Ik ben er trots op hoe het team met de druk is omgegaan, omdat het bereiken van de groepsfase van de Europa League een van de doelen is."

  Schmidt is net als Mvogo blij hoe Eran Zahavi zich vanavond heeft gemanifesteerd. "Het was een geweldig debuut voor Zahavi, maar ook Malen en Mauro Júnior waren voorin sterk. Ze hebben hard gewerkt."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Schmidt over Zahavi: 'Zijn enorme eerzucht straalt af op de ploeg'
 • Mvogo: 'We hebben karakter getoond'

  Doelman Yvon Mvogo is tevreden hoe PSV met de zege op Rosenborg heeft gereageerd na het gelijkspel tegen Heracles van afgelopen zondag.

  "We hebben vandaag karakter getoond. Ik wist dat het team klaar was voor deze klus. Als PSV-zijnde wisten we wat ons te doen stond. We willen elke drie dagen voetballen, dus we moesten winnen", aldus Mvogo.

  Mvogo geeft debutant Eran Zahavi een compliment. "Eran is een geweldige speler. Hij heeft zijn ervaring vanavond al laten zien. Hij praat veel in het veld en dat is belangrijk voor ons."

 • Afgelopen!

  Afgelopen in Noorwegen! PSV volgt Feyenoord en AZ naar de groepsfase van de Europa League, dankzij een 2-0 zege op Rosenborg in de play-offs.

  Eran Zahavi en Cody Gakpo zijn in Trondheim de doelpuntenmakers.

  Lees hier het wedstrijdverslag

 • 80' Rosenborg mist enorme kans

  Rosenborg vergeet het nog spannend te maken. Erlend Dahl Reitan heeft ten hoogte van de penaltystip de hoek voor het uitzoeken, maar schiet over. PSV blijft met 2-0 leiden.

 • 74' PSV op rozen

  Rosenborg heeft een tik gekregen na de 0-2 van Gakpo. De Noren stichten nauwelijks nog gevaar, terwijl PSV rustig afwacht. De Eindhovenaren kunnen bovendien leunen op de snelheid van Malen en Mauro Júnior.

 • 61' GOAL PSV!

  Cody Gakpo is weer belangrijk voor PSV. Hij zet de aanval zelf op, zoekt de combinatie met Zahavi en schiet de Eindhovenaren via de binnenkant van de paal op 0-2.

  PSV heeft de groepsfase van de Europa League binnen handbereik.

  Rosenborg-PSV: 0-2

  Cody Gakpo viert zijn 0-2 voor PSV tegen Rosenborg Getty Images
 • 59' Max haakt geblesseerd af

  Een grote tegenvaller voor PSV. Linksback Philipp Max moet met een blessure, het lijkt op een hamstringkwetsuur, naar de kant. Nick Viergever is de vervanger van de Duitser.

 • 57' Grote kans Malen

  Oef, hier had Donyell Malen wel meer mee mogen doen. Zahavi zet de aanvaller oog-in-oog met doelman Hansen, die uitstekend redt op de lage inzet van Malen. PSV vergeet dus de genadeklap uit te delen.

  Rosenborg-PSV: 0-1

 • 51' Daar is Zahavi weer

  Ook PSV komt weer aan aanvallen toe. Zahavi krijgt wat ruimte en haalt uit vanaf een meter of 22, maar de bal gaat over het doel.

  Twee minuten later is de Israëliër opnieuw dicht bij een goal. Hij krijgt op aangeven van Mauro Júnior de bal, maar zijn schotpoging mist kracht.

  Rosenborg-PSV: 0-1

 • 47' Schietkans Rosenborg

  Rosenborg begint goed aan de tweede helft met een goede schietkans voor linksbuiten Carlo Holse. De Deen krult de bal een metertje naast het doel van Mvogo. PSV is gewaarschuwd.

  Rosenborg-PSV: 0-1