NOS Wielrennen Aangepast

Oppermachtige Van der Breggen soleert naar tweede regenboogtrui in drie dagen

 • Op 41 kilometer van de finish demarreert Van der Breggen op een van de twee steile beklimmingen. Ze geeft haar voorsprong niet meer weg en pakt haar tweede wereldtitel op de weg.
 • Annemiek van Vleuten sprint naar de tweede plaats. Marianne Vos wordt vierde.
 • Het is de tweede regenboogtrui in drie dagen voor Van der Breggen. Donderdag won ze ook de tijdrit.
 • Lees hier het wedstrijdverslag.
Liveblog gesloten
 • Tot morgen!

  Morgen wordt er rond Imola gestreden om de laatste regenboogtrui op het WK. De wegwedstrijd voor mannen gaat over hetzelfde parcours als dat van de vrouwen, met als enige verschil dat de mannen negen rondjes rijden (258 kilometer in totaal). Dus ook morgen belooft het een interessante uitputtingsslag te worden.

  De koers begint al om 9.55 uur en is natuurlijk weer van start tot finish te volgen via ons liveblog.

  Kortom: graag tot morgen, een fijne avond voor nu en bedankt voor het volgen!

  Het parcours van de wegwedstrijd bij de WK wielrennen voor mannen UCI
 • Van Vleuten dacht even aan haar moeder na sprint met gebroken pols

  Het verhaal is bekend: Annemiek van Vleuten had vorige week nog niet gedacht dat ze mee kon doen aan dit WK, want 9 dagen geleden brak ze haar pols. Maar zojuist kreeg zo toch 'gewoon' de zilveren medaille uitgereikt. "Verbazingwekkend. Het is een wonder dat ik hier mag staan en een interview mag geven", reageert Van Vleuten, die bij de demarrage van Van der Breggen al snel door had dat zij zelf niet kon winnen vandaag.

  "Ik kon wel merken dat ik vandaag niet top-top was. Het was echt harken. Anna heeft het heel goed gedaan. Ze ging op een perfect moment, het was een mooi een-tweetje en ik denk dat ik het goed hard voor haar maakte."

  Bekijk hieronder het hele interview met Annemiek van Vleuten:

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Vleuten: 'Nooit gedacht dat ik hier met een medaille zou staan'
 • De wereldkampioen: 'Dit went niet'

  Daar is ze: de wereldkampioen op de weg van 2020. Anna van der Breggen stond zojuist voor de microfoon van Han Kock. Haar eerste reactie op de vraag 'hoe is het ermee?' was: "Moe. Het was echt een superzware koers, maar ik ben natuurlijk heel blij."

  Daarna vertelt Van der Breggen over haar beslissende demarrage: "Ik voelde me best wel goed in de vierde ronde, ook op die klim. Om daar alleen te komen was wat vroeg. Maar ik ben er gewoon voor gegaan en heb niet te veel nagedacht", vertelt Van der Breggen.

  Bekijk het hele interview met de wereldkampioen hieronder:

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van der Breggen: 'Ik ben er gewoon voor gegaan, niet teveel nadenken'
 • Bondscoach Gunnewijk: 'Alles verliep volgens plan, perfect'

  Met een eerste, tweede en vierde plaats voor de Nederlandse ploeg kan bondscoach Loes Gunnewijk niet anders dan trots en tevreden zijn. Dat is ze dan ook. "Het is gewoon een topprestatie. En we hebben gewoon een heel sterk team. Dan komt dit resultaat eruit en daar ben ik superblij mee."

  Bekijk het interview van Han Kock met de bondscoach hieronder:

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Bondscoach Gunnewijk: 'Alles verliep volgens plan, perfect'
 • Vos is vierde en heeft een voldaan gevoel

  Marianne Vos sprintte nog naar een vierde plaats op het circuit van Imola. Vooral door de manier van koersen houdt Vos een voldaan gevoel over aan het WK. "Met zo'n dominantie van Annemiek en Anna is het een heel mooi spel dat je kunt spelen. Dat komt vooral door de klasse van die twee. Het plan is mooi, maar daar moet je ook de benen voor hebben", zegt Vos na de wedstrijd.

  Bekijk het gesprek met Vos hieronder:

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Vos: 'Mooi om dit spel zo te kunnen spelen'
 • Het podium

  Het podium bij de WK wielrennen van 2020: Van Vleuten (zilver), Van der Breggen (goud) en Longo Borghini (brons) Reuters
 • Feitjes

  Anna van der Breggen is de tweede vrouw die 'de dubbel' weet te pakken bij de WK wielrennen. De 30-jarige renster veroverde donderdag namelijk ook al de wereldtitel tijdrijden. De Franse Jeannie Longo is de enige renster die ook ooit die dubbelslag wist te slaan, in 1995.

  Van der Breggen is ook alweer de vierde Nederlandse wereldkampioen op rij, na Annemiek van Vleuten (2019), Van der Breggen zelf (2018) en Chantal Blaak (2017).

 • Kijk hier naar de laatste meters van wereldkampioene Van der Breggen

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Oppermachtige Van der Breggen soleert naar de finish en pakt tweede wereldtitel
 • De toptien

  De toptien op het WK, inclusief de fotofinish met Van Vleuten:

  1. Van der Breggen (NED)
  2. Van Vleuten (NED) (+1.20)
  3. Longo Borghini (ITA) (+1.20)
  4. Vos (NED) (+2.01)
  5. Lippert (DUI) (+2.01)
  6. Deignan (GBR) (+2.01)
  7. Niewiadoma (POL) (+2.01)
  8. Ludwig (DEN) (+2.41)
  9. Brennauer (DUI) (+3.08)
  10. Reusser (ZWI) (+3.08)

  Van Vleuten sprint naar het zilver NOS
 • ZILVER!

  Annemiek van Vleuten wint achter Van der Breggen de sprint om de tweede plaats van de Italiaanse Longo Borghini, die het brons pakt. Marianne Vos sprint daarachter ook nog naar de vierde plaats.

 • GOUD! REGENBOOG!

  Ze is er. Anna van der Breggen verovert voor de tweede keer in haar loopbaan de wereldtitel op de weg. Na een solo van 41 kilometer krijgt ze straks haar tweede regenboogtrui van deze week uitgereikt. Donderdag was ze in de tijdrit ook al de sterkste. Oja, en ze won ook de Giro Rosa dit seizoen.

  Van der Breggen wint haar tweede wereldtitel op de weg in Imola Reuters
 • 1 km - Rode vlag!

  Daar is de rode vlag voor Van der Breggen! Ze is er nu echt bijna.

 • 2 km - Wanneer begint het feest?

  Van der Breggen rijdt nu op het circuit van Imola. Achtervolgers Longo Borghini en Van Vleuten rijden op 1.15. Van der Breggen kan haar feestje dus bijna gaan vieren.

 • 3 km - Bijna thuis

  Van der Breggen is er bijna. Met bijna 60 km/u rijdt de kersvers wereldkampioen tijdrijden nu richting de finish op het circuit van Imola. Haar voorsprong op achtervolgers Van Vleuten en Longo Borhini is nog 1.25.

 • 10 km - Van Vleuten en Longo Borghni voor zilver en brons?

  Ludwig en Deignan zijn overboord, Van Vleuten en Longo Borghini zijn nog over. Die twee gaan er nog een strijd van maken om het zilver een brons. Van der Breggen heeft namelijk nog altijd een riante voorsprong: 1.40 nu.