NOS Voetbal Aangepast

Bayern volgt Paris Saint-Germain en RB Leipzig naar halve finales

Liveblog gesloten
 • Tot morgen!

  Dat was ons het Champions League-avondje wel. Bayern München volgt Paris Saint-Germain en RB Leipzig naar de halve finales van de Champions League. Morgen is de laatste kwartfinale tussen Manchester City en Olympique Lyonnais. Dan is er natuurlijk ook weer een liveblog. Tot morgen!

 • KLAAR IN LISSABON

  De lijdensweg van Barcelona is voorbij. Bayern München wint met 8-2 en is door naar de halve finales van de Champions League.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Lionel Messi baalt AFP
 • 89' GOAL BAYERN

  Het wordt bijna te pijnlijk om aan te zien voor Barcelona. Op het dooie akkertje maakt Coutinho er met zijn tweede van de avond 8-2 van. We zijn vanavond getuige van een historische afstraffing van Barcelona.

  FC Barcelona-Bayern München 2-8

 • 85' GOAL BAYERN

  Jawel, het is zo'n avond: 7-2 voor Bayern. Coutinho schiet binnen en juicht beheerst: de Braziliaan wordt gehuurd van Barcelona.

  FC Barcelona-Bayern München 2-7

 • 82' GOAL BAYERN

  We misten nog één naam op het scoreformulier: Lewandowski. Maar de Pool is nu present, hij kopt de 6-2 binnen.

  De VAR kijkt nog even of het buitenspel was, maar dat is het niet.

  FC Barcelona-Bayern München 2-6

 • 70' Kansen voor Bayern

  Van gas terugnemen is geen sprake bij Bayern. Coman, in de ploeg gekomen voor Perisic, kon bij zijn eerste balcontact al scoren, maar de bal ging via een Barça-been over. Even later was het opnieuw bijna raak via Gnabry, maar Ter Stegen greep in.

  Van de kant van Barcelona, bijvoorbeeld van Messi, is er weinig positiefs te melden.

  FC Barcelona-Bayern München 2-5

 • 63' GOAL BAYERN

  De spanning is weer weg, Kimmich tikt de 5-2 voor Bayern binnen na schitterend voorwerk van Davies. De jonge Canadees wervelt met een paar fraaie bewegingen over de rechterflank, zet voor en Kimmich kan simpel binnenwerken, voor de neus van Frenkie de Jong.

  FC Barcelona-Bayern München 2-5

  Joshua Kimmich werkt de 5-2 in het Barcelona-doel Reuters
 • 57' GOAL BARCELONA

  Een mooie beweging en een mooie goal van Suárez en het is 4-2. Zou dit het begin kunnen zijn van een ommekeer misschien?

  Met een mooie kapbeweging legt de Uruguayaan de Bayern-defensie in de luren en zijn schot is onhoudbaar voor Neuer. Kort daarvoor kreeg Suárez nog een gele kaart gepresenteerd na een lelijke overtreding op Thiago.

  FC Barcelona-Bayern München 2-4

  Luis Suárez brengt de bal snel naar de middenstip na de 4-2 Reuters
 • 53' Bayern gaat rustig verder

  Van een remuntada van Barcelona is in de beginfase van de tweede helft geen sprake. Het is nog steeds Bayern dat de klok slaat. In de 49ste minuut was er een schot van Perisic, recht op Ter Stegen af. En vier minuten later scoorde Lewandowski na weer een fraaie aanval, maar er was gevlagd voor buitenspel.

  FC Barcelona-Bayern München 1-4

 • Hoop voor Barcelona?

  Er is dit Champions League-seizoen al een keer een ploeg teruggekomen van een 4-1 achterstand. Dat was - u weet het vast nog wel - Chelsea, dat in de groepsfase tegen Ajax terugkwam tot 4-4.

  Een achterstand van drie doelpunten goedmaken in de knockout-fase kwam één keer eerder voor: Liverpool, in de finale van de Champions League van 2005 tegen AC Milan: 3-3.

 • TWEEDE HELFT

  De tweede helft van Barcelona-Bayern München is begonnen. Dendert de Bayern-trein door of kan Barcelona nog voor een wonder zorgen? De Duitsers leiden met 4-1.

  Eén wissel aan de kant van Barcelona: middenvelder Sergi Roberto is vervanger door aanvaller Antoine Griezmann.

 • Reacties in de rust

 • RUST

  Het is rust in Lissabon na een spectaculaire eerste helft. Bayern München leidt met 4-1 tegen Barcelona.

 • 40' Bijna rust

  De spectaculaire eerste helft zit er bijna op. Barcelona heeft af en toe wel een kansje (Suárez zojuist bijvoorbeeld, maar Neuer kon de bal oprapen), maar verder is het vooral één grote Bayern München-show.

  FC Barcelona-Bayern München 1-4

 • 31' GOAL BAYERN

  De tweede goal van Müller van deze avond en het is 4-1 (!) voor Bayern. De defensie van Barcelona staat erbij en kijkt ernaar. De wedstrijd doet op deze manier een beetje denken aan de historische halve finale van het WK in 2014, toen Duitsland met 7-1 van Brazilië won.

  FC Barcelona-Bayern München 1-4

  Thomas Müller is tot nu toe de gevierde man met twee goals AFP