liveblog
NOS VoetbalAangepast

PSG naar halve finales na spektakelslot tegen Atalanta

  • Wedstrijdverslag Atalanta-PS (1-2)
  • PSG treft RB Leipzig of Atlético Madrid in halve finales
liveblog gesloten

Einde blog!

Dat was het voor vanavond. Morgen zijn we terug met een liveblog bij de wedstrijd RB Leipzig-Atlético Madrid.

De Roon: 'Ben er kapot van'

Oranje-international Marten de Roon heeft zijn zegje gedaan en uiteraard is hij teleurgesteld. "Ik ben er kapot van, vooral van de manier waarop."

"Tien seconden voor het einde van de reguliere speeltijd, dat is veel pijnlijker dan 5-0 klop krijgen. Als je zo dichtbij bent en het dan op het eind weggeeft, dan doet het veel meer pijn. We konden de halve finale bijna ruiken. Voor Paris Saint-Germain is dit het mooie van voetbal, voor ons de pijnlijke kant ervan."

Wedstrijdverslag: Jubilerend PSG maakt in extra tijd abrupt einde aan droomseizoen Atalanta

Marquinhos viert de 1-1 tegen Atalanta

Paris Saint-Germain is de eerste halvefinalist in de Champions League. In de slotminuten werd een achterstand tegen Atalanta Bergamo omgebogen in een zege (1-2), waarmee de droomvlucht van de Italiaanse provincieclub abrupt ten einde kwam.

Dubbel feest voor PSG

Op de dag dat de Franse club 50 jaar bestaat haalt het voor de tweede keer in de clubhistorie de halve finales van de Champions League. De laatste keer dat dit lukte was in 1995, toen het met 3-0 onderuit ging tegen AC Milan. Milan verloor later in de finale van Ajax.

Kosovaarse kampioen eerste slachtoffer van streng coronabeleid UEFA

Het nieuwe Champions League-seizoen is amper begonnen of de eerste rel rond de strenge coronamaatregelen dient zich al aan. De UEFA heeft FC Drita woensdag uitgesloten van verdere deelname, tot grote woede van de Kosovaarse kampioen.

90+5' Afgelopen!

Einde wedstrijd! Atalanta ziet in een paar minuten PSG langszij komen en verliest met 2-1. De Fransen naar de halve finales. RB Leipzig of Atlético Madrid is daarin de tegenstander.

90+3' DOELPUNT PSG!

Nog meer drama voor Atalanta! Choupo-Moting tikt de 2-1 binnen voor PSG.

90' Doelpunt PSG!

Drama voor Atalanta! Marquinhos werkt vlak voor tijd via Caldara de bal in het doel.

PSG dringt aan

Met nog een kleine tien minuten te gaan doet PSG er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Mbappé was er net weer dichtbij, maar zijn inzet werd net aan geblokkeerd door Palomino.

Mbappé laat zich zien

Daar is de eerste kans voor Mbappé. De aanvaller komt door op links, snijdt naar binnen, maar stuit op de benen van keeper Sportiello. Nog altijd 1-0 voor Atalanta.

Keeperswissel bij PSG?

Navas gaat erbij zitten, wordt behandeld en reservekeeper Sergio Rico maakt zich klaar om in te vallen. Navas blijft echter staan voorlopig.

Mbappé komt erin

Daar is de entree van de Franse ster. Mbapppé komt er een half uur voor tijd in bij PSG.

Kylian Mbappé

Kansjes Atalanta

Schoten van De Roon gaan over en zojuist schiet Djimsiti van dichtbij net naast.

In ander nieuws: Lichtsteiner uitgeraasd

Stephan Lichtsteiner (36) heeft een punt gezet achter zijn imposante loopbaan. De Zwitserse back bestreek jarenlang de rechterflank van onder meer Lille, Lazio en Juventus.

Met Juventus kende Lichtsteiner de grootste successen, met onder meer zeven landstitels. In 2015 verloor hij met de club uit Turijn de finale van de Champions League, toen Barcelona met 3-1 te sterk was. Lichtsteiner speelde ook 108 keer voor Zwitserland, waarmee hij op drie WK's en twee EK's actief was.

Stephan Lichtsteiner

Daar is Mbappé

Kylian Mbappé is zich aan het warmlopen. De Fransman liep vorige maand een enkelblessure op in de Franse bekerfinale tegen Saint- Étienne en leek lang uitgeschakeld. Vanavond is hij er toch bij en lijkt hij klaar om minuten te maken. Geen overbodige luxe, want PSG heeft minstens een doelpunt nodig.

Kylian Mbappe

Tweede helft onderweg

Bij PSG blijft Kylian Mbappé nog altijd op de bank.

'Paul Pogba heeft nieuw team'

De Fransman heeft 'getekend' bij Verdansk Sparks. Er is echter geen reden tot paniek bij Manchester United-fans. Het gaat hier om een fictieve club uit het computerspel Call of Duty Warzone.

Zidane haalt Ødegaard vervroegd terug naar Real

Martin Ødegaard speelt aankomend seizoen weer voor Real Madrid. De Noorse middenvelder (21) werd uitgeleend aan sc Heerenveen, Vitesse en afgelopen jaargang aan Real Sociedad.

Ødegaard zou aanvankelijk twee seizoenen op huurbasis in Baskenland spelen, maar door zijn goede spel besluit Zinedine Zidane gebruik te maken van de clausule om hem tussentijds terug te halen naar de Spaanse hoofdstad. Bij Real Sociedad gaan ze de linkspoot missen.

Einde eerste helft

Beide ploegen maken er een interessant schouwspel van. Atalanta krijgt kansen om de voorsprong uit te breiden, maar PSG is al een paar keer dicht bij de gelijkmaker geweest. Deze wedstrijd kan na rust nog alle kanten op.

Neymar profiteert niet

Hateboer met de zwakke terugspeelbal, die door Neymar wordt opgepikt. De Braziliaan verprutst echter ook zijn tweede grote kans van de wedstrijd.

Mascotte Mario

De laatste zestien wedstrijden waarin Mario Pasalic wist te scoren, werden niet verloren door Atalanta. Veertien keer werd er gewonnen, twee keer gelijkgespeeld.

26' DOELPUNT ATALANTA!

Met een gelukje krijgt Pasalic de bal voor zijn voeten, maar de Kroaat weet wel raad met het cadeautje. Met een fraaie krul verschalkt hij Navas en zet hij Atalanta op 1-0.

Mario Pasalic viert de 1-0 tegen PSG

Atalanta dicht bij 1-0

De Nederlander hans Hateboer komt na een goede voorzet in kansrijke positie, maar zijn kopbal wordt door PSG-keeper Navas tot corner verwerkt. Even later moet de goalie redding brengen op een kopbal van Mattia Caldara.

Tuchel baalt dubbel

De trainer van PSG baalt van de misser van Neymar, maar ook van zijn voet. De Duitser heeft onlangs een botje in zijn voet gebroken en zit met een brace langs het veld.

Thomas Tuchel

Dat belooft veel goeds

Al na een paar minuten hebben beide ploegen grote kansen gehad op de openingstreffer. De teams die gezamenlijk 246 doelpunten hebben gemaakt dit seizoen zijn allebei al gevaarlijk geweest.

Eerst krijgt Atalanta-aanvoerder Alejandro Gómez een goede kans, maar zijn schot is te zwak. In de aanval daarna gaat Neymar alleen op Atalanta-goalie Sportiello af, maar de Braziliaan schuift de bal naast.

Neymar baalt van zijn gemiste kans tegen Atalanta

De bal rolt!

We zijn begonnen in Lissabon. Atalanta heeft afgetrapt!

Mysterie rond topschutter Ilicic

Wat is er aan de hand met Atalanta-ster Josip Ilicic?

De man die in het vorige Champions League-optreden van de Italianen liefst vier keer scoorde in Valencia (3-4), kampt naar verluidt met een depressie. Zeker is in elk geval dat Ilicic nu bij zijn familie in zijn vaderland Slovenië is. De linkspoot kwam een maand geleden voor het laatst in actie, tijdens het competitieduel met Juventus (2-2). Sindsdien maakte hij geen deel meer uit van de selectie.

Vanavond is hij er dus ook niet bij.

Basisplaatsen voor De Roon, Hateboer en Gosens bij Atalanta

Opstelling Atalanta

Opstelling PSG, Bakker en Mbappé op de bank

Opstelling PSG

Oranje en Juve moeten De Ligt missen

Matthijs de Ligt is drie maanden uitgeschakeld na een operatie aan zijn rechterschouder. Dat heeft zijn club Juventus bekendgemaakt. Dat betekent dat De Ligt in september en oktober niet beschikbaar is voor het Nederlands elftal, voor de wedstrijden in de Nations League.

Matthijs de Ligt heeft last van zijn schouder, nadat het gewricht uit de kom is geschoten

Vooruitblik: Atalanta Bergamo ontleed: de vier pijlers onder het succes van een provincieclub

Marten de Roon bij aankomst in Lissabon

Atalanta en PSG zijn twee tegenpolen: een provincieclub met een relatief laag spelersbudget en weinig klinkende namen tegenover een op oliedollars draaiend sterrenensemble uit een wereldstad. Toch is het vooral Atalanta dat in dit vreemde voetbalseizoen furore maakt. Wat is het geheim van de kleine club uit Lombardije?

Welkom!

Vijf maanden na de achtste finale tegen Valencia mogen de spelers van Atalanta Bergamo en Paris Saint-Germain verder aan hun Champions League-avontuur. In maart versloegen de Italianen Valencia over twee duels en de Fransen waren te sterk voor Borussia Dortmund. Vanavond staan ze in in het Estádio da Luz van Benfica tegenover elkaar, aftrap: 21.00 uur.

De kwartfinales en halve finales van de Champions League worden in één wedstrijd beslist, in plaats van de gebruikelijke twee. Alle wedstrijden worden net als de finale in Lissabon gespeeld.

Het programma van de kwartfinales van de Champions League