liveblog
NOS VoetbalAangepast

Atalanta poetst Valencia weg, Leipzig wint in Londen

liveblog gesloten

Einde blog!

Bedankt voor het volgen van ons blog en graag tot morgen, als Ajax en AZ gaan strijden om een plek in de kwartfinales van de Europa League.

Wedstrijdverslag: Sterk RB Leipzig verslaat Tottenham Hotspur in Londen

RB Leipzig heeft in Londen een flinke stap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. De Duitsers waren in de achtste finale tegen Tottenham Hotspur soms heer en meester in Londen: 0-1.

RB Leipzig viert de 0-1 van Timo Werner

Wedstrijdverslag: Hateboer helpt Atalanta met twee doelpunten aan zege op Valencia

Atalanta, met de Nederlanders Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens in de basis, heeft Valencia met 4-1 opzij gezet in de achtste finales van de Champions League. Hateboer had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege.

Hans Hateboer viert zijn eerste Champions League-doelpunt

Afgelopen!

Beide duels zijn afgelopen. RB Leipzig wint met 1-0 bij Tottenham Hotspur en Atalanta vaagt in Italië Valencia weg met 4-1.

Nog mooier rijtje voor Hateboer

Met zijn tweede doelpunt kwam Hateboer in een nog mooier Champions League-rijtje terecht. Samen met zes andere Nederlanders heeft hij minstens twee keer gescoord in een wedstrijd in de knock-outfase van de CL.

Nederlanders met minimaal twee doelpunten in CL-duel

Speler Tegenstander Datum
Robin van Persie (Manchester United) Olympiakos 19-3-2014
Frank de Boer (Ajax) Hajduk Split 15-3-1995
Arjen Robben (Bayern München) FC Basel 13-3-2012
Georginio Wijnaldum (Liverpool) FC Barcelona 7-5-2019
Phillip Cocu (PSV) AC Milan 4-5-2005
Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) Real Madrid 10-3-2015

City verslaat West Ham

De Bruyne loodst City met goal en assist langs West Ham

Manchester City heeft in de Premier League de inhaalwedstrijd tegen West Ham United met 2-0 gewonnen. De nummer twee van de competitie staat daardoor na 26 speelronden vier punten los van nummer drie Leicester City.

Kevin De Bruyne viert zijn 2-0 voor Manchester City

66' DOELPUNT VALENCIA!

Daar is de eretreffer voor de Spanjaarden. Denis Tsjerysjev maakt er met een lage schuiver 4-1 van.

63' DOELPUNT ATALANTA!

Atalanta blijft doorgaan en maakt er 4-0 van. Hans Hateboer snelt langs de rechterkant naar voren en schiet zijn tweede van de wedstrijd binnen.

Geweldige redding Lloris

Daar was bijna de 2-0 van Leipzig, maar weer staat Lloris in de weg. Dit keer een geweldige kans voor Patrick Schick, die geheel vrij het doel niet weet te vinden.

58' DOELPUNT ATALANTA!

En ook in Italië ligt bal in het net en weer is het Atalanta dat scoort. De Zwitser Remco Freuler haalt uit van ver en krult de bal perfect in de bovenhoek. 3-0 voor Atalanta.

58' DOELPUNT RB LEIPZIG!

En het is raak! Timo Werner zet Leipzig vanaf 11 meter op 1-0.

Strafschop Leipzig!

Ben Davies haalt heel onnozel tegenstander Konrad Laimer neer en de bal gaat op de stip voor de Duitsers.

Daar gaan we weer!

De bal rolt weer bij beide wedstrijden!

Rust

Nog geen goals in Londen bij Spurs-Leipzig en een comfortabele 2-0 voorsprong voor Atalanta tegen Valencia.

42' DOELPUNT ATALANTA!

En daar is de 2-0 voor de Italianen. Josip Ilicic speelt zich knap vrij op de rand van het strafschopgebied en knalt snoeihard raak.

Tottenham ontsnapt weer

Timo Werner komt oog in oog met Lloris en haalt uit, maar de Fransman ligt weer in de weg. Nog altijd 0-0 in Londen.

Ondertussen in Manchester...

...staat City met 1-0 voor in het competitieduel met West Ham United. Middenvelder Rodrigo tekende voor de enige goal tot nu toe.

Hateboer in illuster rijtje

Met zijn doelpunt tegen Valencia is Hans Hateboer de vierde Nederlander die een doelpunt maakt voor een Italiaanse ploeg in de knock-outfase van de Champions League. Wesley Sneijder (Internazionale), Clarence Seedorf (AC Milan) en Jaap Stam (AC Milan) gingen hem voor.

Ajax heeft bijna weer Braziliaans talent binnen

Ajax heeft de pijlen gericht op de Braziliaanse middenvelder Giovanni Manson. Volgens zijn zaakwaarnemer zou er al een akkoord zijn tussen de speler van Santos en Ajax.

Manson zou na Antony de tweede Braziliaanse aankoop van komende zomer worden en zal in tegenstelling tot zijn landgenoot, die met een bedrag dat kan oplopen tot 29 miljoen euro Nederlands duurste inkomende transfer aller tijden is, niet heel veel geld kosten.

De 18-jarige speler is namelijk transfervrij nadat zijn (jeugd)contract bij Santos in januari is afgelopen. Ajax zal Santos wel een opleidingsvergoeding betalen en moet daar nog overeenstemming over bereiken.

16' DOELPUNT ATALANTA!

Het eerste doelpunt van de avond is gevallen en is van Nederlandse makelij. Hans Hateboer opent namelijk de score voor Atalanta tegen Valencia.

Hans Hateboer viert zijn treffer tegen Valencia

Ook kans voor Spurs via Bergwijn

Tottenham is wat van de schrik bekomen en dat resulteert in de eerste kans voor de thuisploeg. Bergwijn komt vanaf links naar binnen, haalt uit, en ziet keeper Péter Gulácsi maar net redding brengen.

Steven Bergwijn ziet zijn inzet gestopt worden door keeper Péter Gulácsi

Wereldreding Domenech

Jasper Cillessen zal blij zijn dat zijn ploeg niet op achterstand is gekomen, maar misschien ook een beetje tandenknarsen omdat zijn 'concullega' Jaume Domenech met een wereldredding de 1-0 voorkomt. Mario Pasalic gaat alleen op de Spanjaard af, maar ziet zijn inzet met een katachtige reflex overgetikt worden.

Leipzig overrompelt Spurs

Binnen anderhalve minuut heeft Leipzig al meerdere kansen gehad in het Tottenham Hotspur Stadium. Patrik Schick met een gevaarlijk schot, oud-PSV'er Angeliño raakt de paal en Timo Werner schiet van dichtbij op keeper Lloris.

We zijn begonnen!

De bal rolt op de velden in Milaan en Londen!

We zochten De Roon, Hateboer en Robin Gosens onlangs op

De drie van Atalanta Bergamo leven hun voetbalsprookje in Italië

Ten Hag blikt vooruit

Ten Hag: 'We weten alles van Getafe wat we moeten weten'

AZ blikt vooruit op Europa League

Europees treffen met LASK is welkome afwisseling voor AZ na moeizame week

AZ is bezig aan een sterk seizoen, maar de afgelopen weken vertoonde de goed geoliede machine van de Alkmaarders toch wat gebreken. De bekernederlaag tegen NAC Breda (1-3) kon misschien nog als een incident worden gezien, maar een paar dagen later was ook FC Twente (2-0) te sterk voor de nummer twee van de eredivisie.

AZ-trainer Slot moet puzzelen voor duel met LASK

Zo ging het gisteren

Titelverdediger Liverpool lijdt nipte nederlaag bij Atlético Madrid

Titelhouder Liverpool heeft in de achtste finales van de Champions League een tik opgelopen bij Atlético Madrid. De Spanjaarden zegevierden met 1-0. Hoewel de Madrilenen in een mindere fase zitten - de ploeg won slechts één van de voorgaande zeven duels - was daar tegen Liverpool weinig van te merken.

Saul Niguez viert zijn treffer tegen Liverpool

Fenomeen Haaland bezorgt Dortmund zege op Paris Saint-Germain

Erling Braut Haaland heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Borussia Dortmund. De pas 19-jarige Noor bezorgde zijn club in de achtste finales van de Champions League een 2-1 thuiszege op Paris Saint-Germain.

Erling Haaland is weer goud waard voor Borussia Dortmund

Atalanta-Valencia: wat feitjes op een rij

- Van de 28 wedstrijden die Valencia speelde tegen Italiaanse tegenstanders, won het er maar 9, speelde het 6 keer gelijk en werd er 13 keer verloren.

- De laatste keer dat Atalanta een wedstrijd wist te winnen in de knock-outfase van een Europees toernooi was in 1991. FC Köln werd toen over twee duels verslagen in de achtste finales van de UEFA Cup.

- Valencia staat voor de zevende keer in de knock-outfase van de Champions League, maar voor het eerst sinds 2013.

- Valencia heeft de laatste acht wedstrijden die het speelde in de knock-outfase van de Champions League niet gewonnen (W0-G5-V3).

Basisplaats voor Hateboer en De Roon

Daar zijn ook de opstellingen van de andere wedstrijd van vanavond, Atalanta-Valencia. Hans Hateboer en Marten de Roon beginnen in de basis bij de Italianen. Jasper Cillessen zit na zijn blessure voor het eerst weer op de bank bij Valencia.

OPSTELLING ATALANTA: Gollini; Tolói, Palomino, Djimsiti; Hans Hateboer, De Roon, Pasalic, Freuler, Gosens; Ilicic, Gómez.

OPSTELLING VALENCIA: Domenech; Wass, Mangala, Diakhaby, Gayá; Torres, Parejo, Kondogbia, Soler; Guedes, Gómez.

Atalanta-Valencia in San Siro

Atalanta werkt dit seizoen z'n wedstrijden af in San Siro, het stadion van AC Milan en Internazionale. Dit omdat het eigen stadion gerenoveerd wordt.

Tottenham-Leipzig: wat feitjes op een rij

- De Spurs troffen in de groepsfase ook een Duitse tegenstander. Bayern München won in eigen huis met 3-1 en in Londen met 7-2. De thuisnederlaag van de Spurs was de grootste ooit voor een Engelse club in Europees verband.

- In dit CL-seizoen kregen alleen Rode Ster Belgrado en KRC Genk (beiden 20) meer tegendoelpunten dan Tottenham, dat er 14 tegen kreeg. Daarnaast is Bayern München de enige club die meer scoorde dan de Spurs, 24 om 18.

- José Mourinho staat voor de 150ste keer langs de lijn bij een Champions League-wedstrijd. Alleen Alex Ferguson (190), Arsène Wenger (184) en Carlo Ancelotti (165) waren vaker als coach betrokken bij een CL-wedstrijd.

Welkom!

Vanavond twee duels in de achtste finales van de Champions League. Om 21.00 uur ontvangt Tottenham Hotspur in Londen RB Leipzig en in San Siro neemt Atalanta het op tegen Valencia.

Gisteren stonden er al twee wedstrijden op het programma. Liverpool ging met 1-0 onderuit bij Atlético Madrid en Borussia Dortmund was met 2-1 te sterk voor Paris Saint-Germain.