Vrijdag gaat de eredivisie weer verder met RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam. Feyenoord ontvangt op zaterdag Fortuna Sittard in De Kuip. En op zondag is het onder meer Heracles-Ajax, AZ-PEC Zwolle en Vitesse-PSV.

Maar dat is natuurlijk niet alles: dinsdag en woensdag gaat de Champions League verder en op donderdag zijn we weer live bij de Europa League-duels van Ajax in Madrid tegen Getafe en AZ in Alkmaar tegen LASK Linz.

Uitslagen eredivisie speelronde 23

Inschakelen!

Kijk nu live naar de samenvattingen op NPO 1 en NOS.nl.

AFGELOPEN

Wat een dramatische ontknopingen in Tilburg en Zwolle! Dankzij de late gelijkmaker houdt Willem II het gat met FC Utrecht op zes punten. Feyenoord wipt weer over PSV heen naar de derde plek en heeft nog maar vier punten minder dan nummer twee AZ.

Lees het verslag van PEC Zwolle-Feyenoord en Willem II-FC Utrecht.

88' GOAL FEYENOORD

Robert Bozenik doet het dan toch voor Feyenoord! De Slowaakse invaller zorgt met zijn eerste eredivisietreffer vlak voor tijd voor de 4-3 in Zwolle. Wat een ontknoping!

PEC Zwolle-Feyenoord 3-4

Robert Bozenik is de gevierde man na de dramatische ontknoping in Zwolle

90'+1 GOAL WILLEM II

Daar is toch nog de 1-1 van Willem II tegen FC Utrecht. Paul Gladon tikt binnen nadat doelman Jeroen Zoet een inzet van Vangelis Pavlidis moet loslaten. FC utrecht-trainer John van den Brom is woedend en krijgt ook nog geel.

Willem II-FC Utrecht 1-1

Paul Gladon heeft Willem II in blessuretijd nog naast FC Utrecht geschoten

88' Spannende slotfase in Tilburg

De hevigste regen is gestopt in Tilburg en dat is geen moment te vroeg, want het veld is nu al bijna niet meer te bespelen. Misschien biedt die onvoorspelbaarheid nog kansen voor Willem II dat nu alles-of-niets gaat spelen.

De grootste kansen waren ook in de tweede helft voor FC Utrecht, eerlijk is eerlijk.

Willem II-FC Utrecht 0-1

75' Waterballet in Tilburg

In Tilburg is het nog altijd 1-0 voor FC Utrecht. Na de vroege treffer van Bahebeck heeft Willem II geprobeerd om FC Utrecht onder druk te zetten, maar daar is de laatste minuten geen sprake meer van.

Dat kan ook te maken hebben met de regen, die inmiddels met bakken uit de hemel komt.

Zege Juventus bij rentree Chiellini

Koploper Juventus heeft in de Serie A een week na de nederlaag bij Hellas Verona de draad weer opgepakt. Brescia, de nummer negentien van de ranglijst, werd in Turijn met 2-0 geklopt. Bij Juventus maakte Giorgio Chiellini als invaller zijn rentree na een zware knieblessure.

Juventus-coach Maurizio Sarri gunde Cristiano Ronaldo rust en ruimde voor onder anderen Matthijs de Ligt een plek op de bank in. Leonardo Bonucci en Daniele Rugani vormden het verdedigingscentrum.

Mario Balotelli en Giorgio Chiellini

65' GOAL FEYENOORD

Weer is het Berghuis met de gelijkmaker. Dit keer schuift hij de bal vanaf de rand van de zestien precies in de verre hoek. Het is weer 3-3 en het ziet er niet naar uit dat het hier bij blijft...

PEC Zwolle-Feyenoord 3-3

Steven Berghuis haalt uit voor de 3-3 tegen PEC Zwolle

Derde treffer van Thy geannuleerd

En daar was zelfs de derde treffer van Lennart Thy. De Duitse spits beseft echter meteen dat hij buitenspel stond en laat het juichen achterwege. Het blijft 3-2 voor PEC.

PEC Zwolle-Feyenoord 3-2

60' GOAL PEC ZWOLLE

Feyenoord zet PEC Zwolle met de rug tegen de muur, maar in de eerste de beste uitbraak schiet Lennart Thy uit de draai gewoon de 3-2 binnen.

51' GOAL FEYENOORD

PEC-doelman Zetterer verkijkt zich volledig op een uithaal van grote afstand van Berghuis. Is het de wind of is de druk van het stormende Feyenoord te groot? Hoe dan ook: het is 2-2 in Zwolle.

PEC Zwolle-Feyenoord 2-2

Leroy Fer en Steven Berghuis vieren de 2-2 tegen PEC Zwolle

Bayern is binnen een kwartier klaar met Köln

Koploper Bayern München heeft in de Bundesliga met 4-1 gewonnen bij FC Köln. Het verschil op de ranglijst met nummer twee RB Leipzig, dat zaterdag met 3-0 won van Werder Bremen, blijft daardoor één punt.

Bayern viert de derde goal in Keulen

Bergwijn met Spurs in blessuretijd langs Aston Villa

Met Steven Bergwijn in de basis heeft Tottenham Hotspur een benauwde zege geboekt bij Aston Villa in de Premier League. Son Heung-min maakte in blessuretijd het winnende doelpunt.

Son Heung-Min en Steven Bergwijn

TWEEDE HELFT

Het stormt niet meer alleen in Zwolle, het is ook snoeihard gaan regenen. Feyenoord gaat met twee wissels op zoek naar de gelijkmaker: Bozenik en Karsdorp komen erin, Sinisterra en Geertruida blijven achter in de kleedkamer.

PEC Zwolle-Feyenoord 2-1

Willem II heeft afgetrapt voor de tweede helft tegen FC Utrecht. De Tilburgers moeten iets doen aan de 1-0 achterstand.

RUST

Feyenoord wilde voor rust nog zaken doen, maar PEC Zwolle houdt de schade beperkt tot een tegentreffer: 2-1. De schade bij Sinisterra is groter na een botsing. De Colombiaan gaat waarschijnlijk gewisseld worden.

RUST

FC Utrecht leidt na een prima openingsfase met 1-0 in Tilburg tegen Willem II.

39' GOAL FEYENOORD

Steven Berghuis krult de bal op het hoofd van Leroy Fer en die kopt via de grond raak. Feyenoord heeft kort voor rust de aansluitingstreffer: 2-1.

30' Hoofdpijn voor Zetterer

Au. PEC-doelman Michael Zetterer komt hard in aanraking met het been van Feyenoord-aanvaller Luis Sinisterra en moet zich laten behandelen aan zijn hoofd. De Duitse doelman gaat toch verder.

PEC Zwolle-Feyenoord 2-0

30' Willem II valt aan

In Tilburg is het subtopduel tussen Willem II intussen in evenwicht. FC Utrecht liep in de eerste tien minuten over de thuisploeg heen en had misschien wel vaker moeten scoren dan een keer.

De laatste minuten ligt het initiatief bij Willem II, dat al kansen kreeg via Vangelis Pavlidi en zojuist via een kopbal van Nieuwkoop. Het is een lekkere wedstrijd in het sfeervolle Koning Willem II-stadion.

24' Bijna de derde van PEC

En daar had PEC Zwolle eigenlijk op 3-0 moeten staan. Doelman Zetterer zet de counter op met een verre, maar secure trap op Hamer. Die geeft voor op Thy, maar diens inzet gaat net naast het doel van Feyenoord.

De Rotterdammers zullen iets moeten verzinnen, want ze zijn eigenlijk nog niet gevaarlijk geweest. Dat is ook niet makkelijk tegen de storm in.

11' GOAL PEC ZWOLLE

En daar is gewoon de 2-0 van PEC Zwolle. Dit keer is het Mike van Duinen die snoeihard uithaalt en de bal via de rug van Ié via de onderkant van de lat in het doel ziet stuiten. Feyenoord-coach Advocaat kijkt zorgelijk.

PEC Zwolle viert de 1-0 tegen Feyenoord

5' GOAL PEC ZWOLLE

Niet Feyenoord, maar PEC Zwolle neemt de leiding in Zwolle. Lennart Thy mag aanleggen van elf meter en schiet onberispelijk raak: 1-0.

PEC Zwolle-Feyenoord 1-0

Lennart Thy heeft vermoedelijk meer te vieren dan alleen zijn goal tegen Feyenoord

4' GOAL FC UTRECHT

FC Utrecht schiet uit de startblokken in Tilburg. Een vlammend schot van Klaiber kon nog net worden gered, maar in de volgende fraaie aanval prikt Bahebeck wel raak: 0-1.

Jean-Christophe Bahebeck en Sean Klaiber hebben hun eigen manier om de openingstreffer tegen Willem II te vieren

AFTRAP

Ook de laatste duels van deze speelronde zijn van start gegaan. In Tilburg spelen Willem II en FC Utrecht een heus subtopduel. En Feyenoord zet de aanval in op nummer twee AZ met een uitduel bij PEC Zwolle.

Opstellingen PEC-Zwolle-Feyenoord

Geen Botteghin, Özyakup en Jørgensen bij Feyenoord vanwege blessures. Edgar Ié staat centraal achterin, Sinisterra centraal in de spits en Larsson is de linksbuiten.

Opstellingen PEC-Feyenoord

Opstelling Willem II-FC Utrecht

De opstellingen bij Willem II-FC Utrecht

AFGELOPEN

FC Groningen trekt de 2-1 over de streep in Spangen en boekt zo de vierde zege in de laatste zes eredivisieduels.

Sparta Rotterdam-FC Groningen 1-2

Vijf minuten extra op Het Kasteel

Er komen vijf minuten bij op Het Kasteel, waar centrale verdediger Jürgen Mattheij inmiddels voorin heeft postgevat. Toch hoeft Groningen zich nog niet al te veel zorgen te maken, want in de tweede helft gebeurt er voetballend heel weinig in Rotterdam.

AFGELOPEN

Twee minuten na zijn doelpunt scoorde Huntelaar opnieuw, maar dit keer staat hij buitenspel. En dus blijft het bij 3-0 voor Ajax tegen RKC Waalwijk, een zakelijke zege zonder franje.

Ajax-RKC Waalwijk 3-0

90' GOAL AJAX

En daar is dan de negende seizoenstreffer van Klaas-Jan Huntelaar (en zijn 400ste in zijn imposante loopbaan). Hij tikt een voorzet van Tagliafico van dichtbij binnen en zorgt zo voor het slotakkoord van Ajax tegen RKC: 3-0.

Ook Hrustic geblesseerd, Vriends houdt vol

Het lijkt wel een aflevering van Mash vandaag op Het Kasteel. Nu is het Ajdin Hrustic van FC Groningen, die erbij is gaan liggen. De Australiër lijkt gekwetst aan de knie en wordt door teamgenoot Bart van Hintum en Spartaan Abdou Harroui naar de kant gedragen. Samir Memisevic is zijn vervanger.

Bart Vriends is ondertussen aan zijn zevende rolletje verband toe voor de hoofdwond die hij opliep na de botsing met Dante Rigo. De verdediger weet van geen ophouden.

Bart Vriends krijgt weer een nieuw laagje om zijn tulband

75' Stilte voor de storm in Spangen

Op Het Kasteel zijn we inmiddels aanbeland in de slotfase. De storm van Sparta na de 2-1 is allang weer gaan liggen. Krijgen we nog een slotoffensief of trekt het geslepen FC Groningen ook deze zege over de streep?

Sparta-coach Henk Fraser brengt in ieder geval aanvaller Joel Piroe in het veld voor verdediger Lassana Faye.

73' Even schrikken voor Martínez

Videoscheidsrechter Christiaan Bax laat Dennis Higler even wachten om een stevige tackle van Lisandro Martínez terug te kijken. Dat is even schrikken voor Ajax, maar op de beelden blijkt dat er niet veel aan de hand was. Gewoon doorgaan dus.

Ajax-RKC Waalwijk 2-0

Hunter heeft zin

Erik ten Hag heeft na rust Daley Blind trouwens in het veld gebracht voor Hakim Ziyech. En inmiddels is ook Klaas-Jan Huntelaar in het veld gekomen voor Lassina Traoré. We melden dat maar even, want echt enerverend is het verder niet in de Johan Cruijff Arena.

Huntelaar was wel dicht bij een treffer, maar - net als woensdag in het bekerduel met Vitesse - schuift hij de bal op de binnenkant van de paal. De treffer had toch niet geteld, want Ryan Babel stond buitenspel.

Een minuutje later schuift Huntelaar in een identieke situatie rakelings naast. De Hunter heeft er zin in.

48' GOAL SPARTA

Opmerkelijk. Mohamed Rayhi miste in de eerste helft een strafschop namens Sparta, maar gaat vlak na rust gewoon weer achter de bal staan na opnieuw een onhandige overtreding van Mike te Wierik op Abdou Harroui.

Dit keer knalt Rayhi de bal hard onder de lat en brengt Sparta zo weer terug in deze krankzinnige wedstrijd: 1-2.

Mohamed Rayhi staat voor de tweede keer oog in oog met Groningen-doelman Sergio Padt

Ook in Spangen wordt weer gevoetbald bij Sparta-FC Groningen. Dante Rigo is vervangen door Laros Duarte. Bart Vriends - met tulband - is er nog gewoon bij.

Sparta Rotterdam-FC Groningen 0-2

53' GOAL AJAX

Driemaal is scheepsrecht voor Lassina Traoré. De spits was al twee keer dicht bij een treffer en nu schuift hij simpel binnen na een prima actie van Donny van de Beek: 2-0.

Ryan Babel viert mee met aangever Donny van de Beek en doelpuntenmaker Lassina Traoré

De Ligt op de bank bij Juventus

Intussen is Juventus ook al bijna toe aan de rust in het thuisduel met Brescia. Zonder Matthijs de Ligt speelt Juve een moeizame wedstrijd tegen Mario Balotelli en consorten. Het is nog altijd 0-0.

Matthijs de Ligt op de bank van Juventus in een onderonsje met Giorgio Chiellini

De bal rolt weer bij Ajax-RKC Waalwijk. Het is nog altijd 1-0, dankzij een strafschop van Dusan Tadic.

RUST

Arbiter Van der Eijk telde al zeven minuten bij en in die blessuretijd botsten Vriends en Rigo snoeihard met de hoofden op elkaar. En dus gaan Sparta en FC Groningen nu pas aan de thee. Die zal de Groningers heel wat beter smaken dan de Rotterdammers: 0-2.

45'+ 2 Harde botsing Spartanen Vriends en Rigo

Oei, wat een vreselijk harde botsing! Spartanen Bart Vriends en Dante Rigo knallen snoeihard met de hoofden tegen elkaar. Vriends heeft een hoofdwond, maar zal waarschijnlijk wel verder kunnen.

Dat geldt niet voor Rigo, die versuft en met een enorme bult per brancard van het veld gaat. Die zeven minuten extra zullen nog wel wat meer worden.

Dante Rigo wordt ondersteund door teamgenoten

RUST

Ajax gaat rusten met een toch wat magere 1-0 voorsprong regen RKC Waalwijk. Tadic is de doelpuntenmaker vanaf elf meter.

Ajax-RKC Waalwijk 1-0

Zeven minuten extra op Kasteel

Nou ja, op slag van rust... Scheidsrechter Sander van der Eijk trekt maar liefst zeven (!) minuten bij. Dat heeft natuurlijk te maken met de blessures van Auassar, Warmerdam en het beraad over de strafschop van Sparta.

44' Einde wedstrijd Warmerdam

Django Warmerdam is erbij gaan zitten en zijn doelman Sergio Padt maakt meteen het gebaar van wisselen. Het is niet helemaal duidelijk waar de rechtsback van FC Groningen last van heeft, maar wel is duidelijk dat hij vlak voor rust wordt vervangen door Ko Itakura.

De Japanner gaat in het centrum spelen, Bart van Hintum verhuist naar linksback.

36' Wat een kans voor RKC!

De Ajax-fans worden nog niet verwend. De laatste minuten kruipt RKC zelfs wat vaker uit zijn schulp. Zo was daar Sylla Sow, die na een lange dribbel opeens opdook voor doelman André Onana. De Kameroense goalie voorkomt een Waalwijkse treffer.

Daar is Daley Blind!

De Johan Cruijff Arena gaat staan voor Daley Blind, die begonnen is aan de warming-up. De Oranje-international, die sinds het Champions League-duel met Valencia langs de kant stond vanwege een ontstoken hartspier, maakte woensdag al zijn rentree bij Ajax in het bekerduel met Vitesse.

Komt hij vanmiddag ook in actie voor eigen publiek.

32' GOAL FC GRONINGEN

Lundqvist maakt 2-0 voor FC Groningen, dat duidelijk de betere is na de gemiste strafschop van Rayhi. Lundqvist schiet de voorzet van Zeefuik rustig binnen.

26' Ajax combineert, maar scoort niet

Wie dacht dat de benutte strafschop van Tadic het begin zou sein van een monsterscore komt voorlopig bedrogen uit in de Johan Cruijff Arena. Ajax combineert er vrolijk op los, maar vergeet nogal eens om af te drukken.

Lasssina Traoré doet dat wel, maar de Burkinees heeft twee keer pech dat zijn inzet net naast de eerste paal verdwijnt.

22' GOAL FC GRONINGEN

En als Sparta de kans laat liggen, dan slaat de tegenstander toe. En hoe. Joel Asoro krijgt de bal in de diepte en rondt af met een heerlijk lobje over doelman Harush. Groningen leidt met 1-0 op het Kasteel.

Sparta Rotterdam-FC Groningen 0-1

19' Rayhi mist strafschop

Ook in Rotterdam krijgen we een strafschop na een onhandige botsing van Groningen-aanvoerder Mike te Wierik.

Mohamed Rayhi, de vervanger van de geblesseerde Ragnar Ache, mag hem nemen, maar stuit op doelman Padt. Geen voorsprong voor Sparta dus.

Sparta Rotterdam-FC Groningen 0-0

13' GOAL AJAX

Dusan Tadic opent de score tegen RKC vanaf elf meter. Ajax kreeg de strafschop omdat Donny van de Beek wat makkelijk over het been viel van Hans Mulder. Het is 1-0 voor Ajax.

Dusan Tadic opent de score van elf meter tegen RKC Waalwijk

Aanvoerder Auassar nu al naar de kant

Bij Sparta-FC Groningen is er nog niet veel gebeurd voor de beide doelen, maar toch zijn er voor Sparta-trainer Henk Fraser al genoeg redenen tot zorg. Zo moest Patrick Joosten al verzorgd worden aan zijn schouder, maar de aanvaller kon verder.

Dat geldt niet voor aanvoerder Adil Auassar. De middenvelder heeft pijn aan zijn knie, probeerde het nog even, maar moet nu toch naar de kant. Dirk Abels komt voor hem in het veld en gaat spelen als rechtsback. Jeffry Fortes neemt de plek in van Auassar op het middenveld.

AFTRAP

En ook in de Johan Cruijff Arena rolt de bal bij Ajax-RKC Waalwijk.

AFTRAP

FC Groningen heeft afgetrapt op het Kasteel tegen Sparta Rotterdam.

Opstellingen Sparta-Groningen

En hier zijn de opstellingen van die andere wedstrijd die zometeen gaat beginnen: Sparta Rotterdam-FC Groningen.

De opstellingen bij Sparta-FC Groningen

Ziyech terug in de basis bij Ajax

Hakim Ziyech, volgend seizoen speler van Chelsea, keert na een blessure terug in de basis bij Ajax. De Amsterdammers kunnen met een overwinning tegen RKC het gat met AZ weer vergroten naar zes punten. Donderdag wacht Getafe in de Europa League.

Opstellingen Ajax en sc Heerenveen

KLAAR IN ARNHEM

De ingevallen Buitink kreeg nog een mogelijkheid om te scoren. Bednarek verijdelde met een knappe redding echter de 5-2. Desondanks zegeviert Vitesse met 4-2, na een spectaculaire eerste helft en een solide tweede bedrijf.

85' Vitesse op rozen

Er lijkt in de slotfase geen verandering meer te komen in de stand. Vitesse laat zich niet nog een keer verrassen. Heerenveen heeft de hoop opgegeven.

Vitesse-sc Heerenveen 4-2

66' GOAL VITESSE

Invaller Woudenberg maakt een overtreding op Dicko in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van de Graaf ontgaat het, maar de VAR grijpt in. Tannane benut de penalty.

57' GOAL VITESSE

We gaan door met doelpunten in Gelredome. Linssen schiet op aangeven van Tannane raak en maakt zijn tweede treffer van de middag. Het was randje buitenspel. De VAR kijkt er lang naar, maar de goal telt.

Vitesse-sc Heerenveen 3-2

Linssen, Matavz en Dicko na de 3-2

55' Gevaar voor beide doelen

Doekhi kopt een vrije trap vanaf links bijna achter Bednarek. De bal gaat maar net naast. Heerenveen mazzelt, al kreeg Ejuke eerder ook een kans. De wedstrijd is wat rommeliger dan voor rust.

Vitesse-sc Heerenveen 2-2

We zijn begonnen aan de tweede helft in Arnhem. Wordt het net zo spectaculair als de eerste 45 minuten? We zijn benieuwd.

RUST

Het is rust in Arnhem, waar het figuurlijk stormt. Vitesse leek op rozen te zitten met een 2-0 voorsprong, maar Heerenveen toonde veerkracht. Even bijkomen en dan zijn we straks terug met de tweede helft.

42' Herhaling van zetten?

De enige keer dit eredivisieseizoen dat Heerenveen terugkwam van een achterstand van twee goals was thuis tegen Vitesse (0-2 achterstand, 3-2 winst).

34' GOAL HEERENVEEN

Wat gebeurt er toch allemaal in Arnhem? Na een uittrap van Bednarek belandt de bal even later plots voor de voeten van Ejuke. De Nigeriaan passeert vervolgens Pasveer en maakt zijn achtste eredivisiegoal. Het staat weer gelijk.

Ejuke heeft zojuist voor de gelijkmaker gezorgd in Arnhem

31' Afstandsschot Tannane

Tannane probeert het van afstand en dwingt Bednarek tot een redding. Saai is het allerminst in Arnhem.

Vitesse-sc Heerenveen 2-1

29' GOAL HEERENVEEN

De spanning is ineens terug in Arnhem. Kongolo werkt een voorzet van Veerman binnen met zijn schouder.

17' GOAL VITESSE

Dresevic maakt wederom geen goede indruk en laat zich verrassen door Matavz. De Sloveen heeft vrije doortocht richting Bednarek en knalt de 2-0 hard binnen.

Vitesse-sc Heerenveen 2-0

Tim Matavz viert zijn doelpunt

13' Bijna de tweede treffer

Daar is bijna de 2-0! Een voorzet van Clark belandt op het hoofd van de vrijstaande Bero, die de bal over kopt. Heerenveen komt goed weg.

Vitesse-sc Heerenveen 1-0

10' GOAL VITESSE

En daar is de eerste goal van deze zondagmiddag. Een lange bal van Dasa vliegt over verdediger Dresevic heen. Linssen weet wel raad met de kans en noteert via de paal de 1-0.

Bryan Linssen

8' Vitesse laat van zich horen

Vitesse nu gevaarlijk. Linssen stuit op randje buitenspel op Bednarek en in de rebound schiet Matavz naast.

Vitesse-sc Heerenveen 0-0

5' Eerste gevaar komt van Heerenveen

Heerenveen voor het eerst dreigend. Van Bergen en Odgaard combineren. De poging van Van Bergen, met een Vitesse-verleden, is een prooi voor doelman Pasveer. Kort daarop maakt Pasveer een schot van diezelfde Van Bergen opnieuw onschadelijk.

AFTRAP

Vitesse en sc Heerenveen zijn begonnen aan het duel in Gelredome. Het dak is dicht. Eerder dit seizoen won Heerenveen met 3-2 in eigen huis op 29 november. De Friezen hebben in 2020 echter nog niet gewonnen. Bij de Arnhemmers is Riechedly Bazoer gepasseerd.

Einde seizoen voor Van der Most

Ajax moet verdedigster Liza van der Most de rest van het seizoen missen. Oranje-international Van der Most raakte afgelopen vrijdag in het duel met ADO Den Haag ernstig geblesseerd aan haar knie.

Liza van der Most vorig jaar in actie voor Ajax tijdens de halve finales van de beker tegen Twente

Opstellingen Vitesse en sc Heerenveen

De Jong begint op de bank bij Sevilla

Luuk de Jong staat niet in de basis bij Sevilla voor het competitieduel met hekkensluiter Espanyol. De Oranje-international neemt plaats op de bank. In Andalusië wordt er om 12.00 uur afgetrapt.

De drie van Bergamo: genieten bij Atalanta en dromen van het EK

Met een strakblauwe lucht en een lentezonnetje in februari is het goed vertoeven in het Italiaanse Bergamo. Hoog in het noorden van Italië, tegen de Alpen aan, spelen drie Nederlandse voetballers in de provinciestad: Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens.

De drie van Atalanta Bergamo leven hun voetbalsprookje in Italië

De huidige stand in de eredivisie

Nog even terug naar zaterdagavond

PSV zegevierde met 3-0 bij zorgenkind ADO Den Haag en boekte zo de tweede overwinning op rij. FC Twente verraste AZ met 2-0 en de degradatiekraker tussen Fortuna Sittard en FC Emmen kende geen winnaar. De hoogtepunten gemist? Bekijk dan hier de samenvattingen van alle wedstrijden van de 23ste speelronde tot nu toe.

Welkom in het liveblog!

Na Ciara krijgt ook de eredivisie te maken met een nieuwe storm: Dennis. Maar waar het eerder afgelastingen regende, gaan we nu wel lekker voetballen. Liefst vijf wedstrijden staan er vandaag op het programma. Vitesse en sc Heerenveen trappen om 12.15 uur af en later komen onder meer Ajax en Feyenoord in actie. Wij houden je in dit liveblog uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.