liveblog
NOS VoetbalAangepast

VVV-Venlo in 2020 nog ongeslagen, goede zaken koploper Cambuur

liveblog gesloten

Tot morgen!

Het is tijd om het liveblog af te sluiten. Niet getreurd, want morgen zijn we er natuurlijk weer. Tot dan!

We luiden het weekend in met de samenvatting van VVV-Heracles.

Bekijk de samenvatting van VVV-Heracles Almelo

Goede zaken vrouwen PSV

In de eredivisie voor vrouwen heeft koploper PSV goede zaken gedaan door met 5-1 te winnen van hekkensluiter Excelsior-Barendrecht.

Achtervolger Ajax had een aanzienlijk lastigere avond. Pas in de blessuretijd van de tweede helft werd ADO Den Haag op de knieën gedwongen: 1-0.

Ron Jans in opspraak in Verenigde Staten

Ron Jans is in opspraak geraakt bij FC Cincinnati. Jans zou het woord 'nigger' hebben gebruikt, een in de Verenigde Staten zeer ongepast woord.

De organisatie van de MLS, de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie, heeft een onderzoek ingesteld naar Jans' uitlatingen. In afwachting daarvan heeft de trainer zijn taken bij de club neergelegd.

De gevolgen voor de stand

VVV klimt door de zege op Heracles twee plaatsen op de ranglijst. De Limburgers staan voorlopig veertiende. Heracles is terug te vinden op plek tien.

Stand eredivisie

Uitslagen en programma eredivisie

Met VVV-Heracles (1-0) is de kop eraf in speelronde 23 van de eredivisie. De resterende acht duels volgen zaterdag en zondag.

Programma eredivisie speelronde 23

Eerste divisie: overwinningen voor Cambuur en De Graafschap

SC Cambuur en De Graafschap hebben goede zaken gedaan in de strijd om een plekje in de eredivisie.

Waar concurrent Volendam punten verspeelde, won koploper Cambuur met 1-0 van Almere City en was De Graafschap met 2-0 Roda JC de baas.

Uitslagen

Almere City SC Cambuur 0-1
De Graafschap Roda JC 2-0
FC Volendam Telstar 1-1
NEC Helmond Sport 2-0
FC Den Bosch Jong FC Utrecht 3-2
FC Eindhoven Jong PSV 1-1
TOP Oss FC Dordrecht 1-3
Excelsior Jong AZ 3-3

AFGELOPEN

Het is klaar in Venlo. Heracles-topscorer Cyriel Dessers krijgt in extremis nog een aardige kans, maar de bezoekers komen niet tot scoren.

VVV boekt een belangrijke 1-0 zege en klimt naar de veertiende plek in de eredivisie. De ploeg van trainer Hans de Koning heeft in 2020 nog niet verloren.

82' Geen penalty na lang oponthoud

Tien minuten voor het einde van VVV-Heracles lijken de Limburgers een strafschop te krijgen. Scheidsrechter Oostrom fluit voor een vermeende overtreding van Heraclied Robin Pröpper op John Yeboah.

Na minutenlange raadpleging van de videobeelden blijkt er echter geen sprake van een overtreding en dus gaat de penalty niet door.

VVV-Heracles 1-0

Het oordeel van scheidsrechter Oostrom: geen penalty voor VVV

AZ is gewaarschuwd

Een uitstekende generale voor LASK Linz, dat het donderdag in de zestiende finales van de Europa League opneemt tegen AZ.

De ploeg neemt de koppositie in de Oostenrijkse competitie over van RB Salzburg, door op bezoek bij de directe concurrent met 3-2 te winnen.

61' Heracles kan nog geen vuist maken

Heracles won al sinds september geen uitwedstrijd in de eredivisie en het lijkt er voorlopig ook vanavond niet van te komen. De bezoekers hebben weliswaar meer balbezit, maar het leidt nauwelijks tot kansen.

Trainer Frank Wormuth voert een dubbele wissel door: Jeremy Cijntje vervangt de geblesseerde Silvester van der Water en Teun Bijleveld komt voor Delano Burgzorg.

VVV-Heracles 1-0

TWEEDE HELFT

We zijn weer bezig bij VVV-Heracles. Beide ploegen zijn ongewijzigd.

De bezoekers werden richting het einde van de eerste helft steeds sterker. Kan Heracles die lijn na rust doortrekken?

Ondertussen in de eerste divisie

Net als bij VVV-Heracles is het ook bij de acht duels in de eerste divisie rust. Koploper Cambuur kwam op bezoek bij Almere City nog niet tot scoren: 0-0.

Ook bij de wedstrijden van De Graafschap (nummer drie) en FC Volendam (nummer vier) staat na drie kwartier een gelijke stand op het bord.

Ruststanden

Almere City SC Cambuur 0-0
De Graafschap Roda JC 0-0
FC Volendam Telstar 1-1
NEC Helmond Sport 1-0
FC Den Bosch Jong FC Utrecht 1-2
FC Eindhoven Jong PSV 0-1
TOP Oss FC Dordrecht 1-3
Excelsior Jong AZ 0-1

RUST

De spelers van VVV en Heracles gaan aan de thee. Na een eerste helft zonder veel hoogtepunten gaat de thuisploeg aan de leiding: 1-0.

VVV-trainer Hans de Koning, die de laatste weken ontbrak vanwege een operatie aan zijn galblaas, kan voorlopig tevreden zijn.

VVV-trainer Hans de Koning

21' GOAL VVV-VENLO

VVV-Venlo opent de score! Aanvoerder Danny Post krijgt de bal voor zijn voeten en schiet via een Heracles-verdediger vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

VVV-Heracles 1-0

Groot feest in Venlo na de treffer van Post

AFTRAP

We zijn onderweg! Speelronde 23 in de eredivisie is afgetrapt door VVV-Venlo en Heracles Almelo.

Pakt VVV belangrijke punten in de strijd tegen degradatie of boekt Heracles de tweede zege op rij?

UEFA straft Manchester City

Een zware straf van voetbalbond UEFA voor Manchester City. De Engelse club is de komende twee seizoenen uitgesloten van deelname aan Europees voetbal en krijgt een boete van 30 miljoen euro.

City zou de UEFA hebben misleid en de regels van financial fair play hebben gebroken.

City-trainer Pep Guardiola

Opstellingen VVV-Heracles

Nog een klein uur tot de aftrap in Venlo. De opstellingen van VVV en Heracles zijn bekend.

Bij de thuisploeg is John Yeboah de linksbuiten, in plaats van Jerome Sinclair. De geschorste Heracles-middenvelder Alexander Merkel wordt vervangen door de juist van een schorsing teruggekeerde Orestis Kiomourtzoglou.

Opstellingen VVV-Heracles

Aftellen naar VVV-Heracles

We gaan al een beetje warmlopen voor de aftrap van de 23ste speelronde van de eredivisie. Om 20.00 uur staan VVV-Venlo, nummer 16, en Heracles Almelo, de nummer 9, tegenover elkaar. Zomaar wat feitjes:

VVV-Venlo won vijf van de acht eerdere thuisduels met Heracles, dat vorig seizoen met 1-0 won in Venlo. Osman benutte in de slotfase een strafschop.

In Almelo werd het dit seizoen liefst 6-1, met drie treffers van de huidige eredivisietopscorer Dessers. Het was tevens de afscheidswedstrijd (bleek later) van VVV-trainer Maaskant.

Thomas Bruns van VVV speelde zes seizoenen voor Heracles. Alexander Merkel (Heracles) is geschorst.

Hattrickheld Cyriel Dessers na afloop van het thuisduel van Heracles met VVV-Venlo

Transgender wil voetbalster worden: 'We hebben gelijke kansen nodig'

Mara Gomez wil als eerste transgender uitkomen in het profvoetbal. De 22-jarige Argentijnse werd geboren als jongen, maar kwam er al snel achter dat ze een meisje wilde zijn, met een transitie als gevolg.

En nu wil Gomez furore maken in de vrouwelijke profcompetitie in haar vaderland. Maar zo ver is het nog niet. De Argentijnse bond moet nog beslissen of ze mag uitkomen bij de vrouwen. Argentinië staat bekend om z'n tolerante transgenderrechten, maar met deze situatie heeft ook de bond nog niet eerder te maken gehad.

Toch hoopt Gomez zo snel mogelijk te kunnen beginnen bij haar nieuwe club Villa San Carlos. "Wij zijn ook mensen die kansen en mogelijkheden verdienen. We zijn nog steeds de groep die het meest lijdt onder discriminatie."

Transgender wil voetbalster worden: 'We hebben gelijke kansen nodig'

Record voor Klopp: vijfde keer Trainer van de Maand

Jürgen Klopp is voor de vijfde keer dit seizoen uitverkozen tot Trainer van de Maand in de Premier League. Dat is een verbetering van het record van Manchester City-coach Pep Guardiola, die ooit vier keer in één seizoen werd uitverkoren als Trainer van de Maand.

De 52-jarige Klopp werd in augustus en september tot beste verkozen en is nu voor de derde maand op rij in de prijzen gevallen. De waardering voor de Duitser is niet zo gek: Liverpool staat in de Premier League liefst 22 punten voor op naaste achtervolger Manchester City en is hard op weg om voor het eerst sinds 1990 kampioen van Engeland te worden.

Slot hoopt op Wijndal, Vlaar nog niet fit

Voor AZ zijn er na de uitschakeling in het bekertoernooi tegen NAC Breda nog twee competities over om een prijs te pakken: de Europa League en de eredivisie. Morgen gaan de Alkmaarders op bezoek bij het onrustige FC Twente.

Op de site van AZ keek trainer Arne Slot nog even terug op het bekerduel met NAC. "Het valt me op dat er bij een aanval van de tegenstander net even wat minder rode shirts in ons strafschopgebied staan dan voor de winterstop. Dan is de kans groter dat je een tegengoal om de oren krijgt", klonk het kritisch.

Op personeel gebied hoopt Slot dat Owen Wijndal morgen kan spelen. De verdediger is hersteld van zijn blessure en deed vandaag de gehele training mee. Ron Vlaar, die last heeft van zijn bovenbeen, is nog niet van de partij.

Arne Slot

Zaakwaarnemers naar de rechter wegens FIFA-regels

Europese makelaars stappen naar de rechter om te protesteren tegen plannen van wereldvoetbalbond FIFA om de vergoedingen bij transfers te limiteren. In Duitsland en Groot-Brittannië is de gang naar de rechter al gemaakt, in Zwitserland en België zijn daar plannen voor. De Europese vereniging van voetbalmakelaars, EFAA, schaarde zich tijdens een vergadering in Zürich achter de juridische acties.

De FIFA liet in september weten dat het de vergoedingen voor zaakwaarnemers bij transfers aan banden wil leggen: maximaal 10 procent van de afkoopsom voor makelaars van de verkopende club en voor de zaakwaarnemer van de betreffende speler geldt maximaal 3 procent van de vergoeding.

Happy Valentine's Day: de sportwereld kust erop los

Het is Valentijnsdag. En ook in de sportwereld is het niet altijd haat en nijd. Er hangt vaak genoeg liefde in de lucht.

Happy Valentine's Day: de sportwereld kust erop los

Valencia moet Florenzi missen wegens waterpokken

Valencia kan de komende tijd niet beschikken over Alessandro Florenzi. De Italiaanse verdediger, die in de winter overstapte van AS Roma naar Valencia, heeft de waterpokken. Het is niet duidelijk hoe lang Florenzi daarmee uit de roulatie is.

Barcelona wil alsnog Getafe-spits binnenhengelen

In de Spaanse competitie staat morgenmiddag de topper tussen FC Barcelona en Getafe - tegenstander van Ajax in de Europa League - op het programma. In de aanloop naar het duel gaat het in Spaanse media vooral over de hardnekkige belangstelling van Barcelona voor Getafe-spits Ángel Rodríguez.

De transfermarkt is officieel gesloten, maar er is een dispensatieregeling als een club kan aantonen dat een speler minimaal vijf maanden uit de roulatie is. Dat is het geval met de geblesseerde Ousmane Dembélé en Luis Suárez. Barcelona moet het nu doen met het aanvalstrio Messi, Griezmann en Fati en aast daarom op de bij Getafe succesvolle Ángel, die een gelimiteerde afkoopsom van 10 miljoen euro in zijn contract heeft staan.

Getafe wil Ángel niet kwijt, maar de 32-jarige spits zou wel zin hebben in een avontuur in Catalonië. "Hij heeft ons veel gegeven, we hopen dat hij toch blijft", liet trainer José Bordalás weten. Rond de wedstrijd van morgen zou er tussen de clubs worden gesproken.

Getafe-spits Ángel Rodríguez

Hoofdpijndossier dreigt: wat als Feyenoord en Ajax de finale halen?

Een bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord kan in meerdere opzichten een hoofdpijndossier worden voor de KNVB. De kans dat beide topclubs elkaar in de eindstrijd treffen, is inmiddels zeer reëel. In de halve finales brengt Ajax op 4 maart een bezoek aan FC Utrecht, een dag later neemt Feyenoord het thuis op tegen NAC Breda.

"We moeten met alle scenario's rekening houden, maar gaan nu niet publiekelijk vooruitlopen op één mogelijkheid. Vooral niet gezien de onvoorspelbaarheid soms in het bekertoernooi", houdt de voetbalbond zich op de vlakte. Maar zorgen zijn er natuurlijk wel degelijk, mocht het tot een Klassieker komen in de eindstrijd.

Giovanni van Bronckhorst in duel met Luis Suárez in de finale van 2010

'Splijtzwam' Brama terug in selectie FC Twente

De veelbesproken Wout Brama maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie van FC Twente, dat morgenavond thuis speelt tegen AZ. De afgelopen weken was Brama afwezig, tot woede van veel Twente-fans. Volgens trainer Gonzalo García García moet de terugkeer van Brama de situatie weer "een beetje rustig maken".

Want rustig is het niet in Enschede. In één zin: dinsdag werd de spelersbus van Twente opgewacht na een 2-0 nederlaag bij FC Emmen, waarna een gesprek volgde tussen fans en technische staf dat uitlekte naar RTV Oost, waaruit bleek dat er felle kritiek was op de rol van Brama binnen Twente, waarna Twente een verklaring uitgaf waarin stond dat er "verschillen van inzicht" zijn, maar wel "een professionele basis om met elkaar verder te gaan."

In gesprek met verslaggever Jeroen Stekelenburg zegt trainer García dat hij het "jammer" vindt dat de opnamen van het gesprek zijn uitgelekt. Over de rol van vermeende splijtzwam Brama wil de coach niet veel kwijt: "Daar is genoeg over gezegd. We zijn professioneel en doen wat het beste is voor de club."

Twente-coach Garcia Garcia en Wout Brama

Pas op de plaats voor Van Wolfswinkel

Spits Ricky van Wolfswinkel maakte na maanden van blessureleed vorige week zijn rentree bij de Zwitserse voetbalclub FC Basel, maar hij moet nu toch uit voorzorg weer vier weken aan de kant blijven.

Bij een controle in het ziekenhuis bleek dat een deel van zijn hersenen iets langzamer wordt doorbloed. Dit gebeurt op de plek waar vorig jaar bij 31-jarige Van Wolfswinkel een aneurysma werd aangetroffen, een uitstulping in een bloedvat van de hersenen.

Van Wolfswinkel mag wel gewoon blijven trainen, maar koppen en duels aangaan moet de komende weken worden vermeden. Over vier weken wordt Van Wolfswinkel opnieuw onderzocht.

Lampard enthousiast over Ziyech: 'Chelsea gaat impuls krijgen'

Chelsea-trainer Frank Lampard heeft voor het eerst gereageerd op de zomertransfer van Hakim Ziyech van Ajax naar de Londense club. Lampard roemt via de officiële kanalen van Chelsea de kwaliteiten van de Marokkaans international en denkt dat zijn ploeg een impuls zal krijgen met de aanwinst.

"Hij is een fantastische speler die kan scoren én assists kan geven", aldus Lampard. "Ook is hij iemand die veel creativiteit kan brengen. Hij viel mij voor het eerst op tijdens de Champions League-campagne van Ajax, vorig jaar. Voor mij was hij daar een van de uitblinkers. Helemaal in de wedstrijden tegen Tottenham."

Veel fans van Chelsea zullen Ziyech vooral kennen van het huidige Champions League-seizoen, waarin de uitwedstrijd van Ajax in Londen eindigde in een memorabel 4-4 gelijkspel. Ziyech was bij drie van de vier Ajax-treffers betrokken.

Lees meer over wat Lampard zei over Ziyech.

Chelsea-trainer Frank Lampard

Eindelijk eens een rustige week bij PSV

Wekenlang was de persconferentie van PSV op vrijdagmiddag een zware bevalling voor de trainer, met alle heisa binnen de club en de slechte prestaties op het veld. Maar na de zege op Willem II van vorige week ging het er eindelijk weer eens ontspannen aan toe.

Trainer Ernest Faber kon voor het eerst terugkijken op een rustige week op de Herdgang. "Als je wint, gaat het er toch wat ontspannener en relaxer aan toe. Of de druk een beetje van de ketel is? Iedereen is wel positiever en opgewekter. En het spel tegen Willem II was ook een stuk beter, zeker in de eerste helft."

Morgen wacht een uitwedstrijd bij ADO Den Haag, waar vorig seizoen nog met 7-0 werd gewonnen. Is het lek nu boven in Eindhoven? "Als we nu een goede serie neerzetten, kan je dat wel zeggen", aldus Faber.

PSV beschikt tegen ADO over een fitte selectie, op Michal Sadílek na. De Tsjech keerde deze week na een blessure terug op het trainingsveld.

Ernest Faber tijdens de persconferentie

Pelé stelt fans gerust: 'Het gaat goed met me'

De Braziliaanse voetballegende Pelé heeft de berichten tegengesproken dat hij depressief zou zijn en zijn huis niet meer uit wil. "Het gaat goed me", aldus de 79-jarige Pelé in een schriftelijke verklaring. "Ik heb goede dagen en mindere dagen, maar dat is normaal voor mensen van mijn leeftijd."

Maandag zorgde zijn zoon Edinho voor opschudding door in een interview te zeggen dat zijn vader depressief is door zijn slechte gezondheid en waarschijnlijk voortaan een teruggetrokken bestaan zal leiden.

Pelé zegt nu dat hij de verplichtingen in zijn altijd volle agenda zal nakomen. "Ik ben niet bang, ben vastbesloten en heb vertrouwen in mezelf", aldus de enige voetballer die drie keer wereldkampioen werd.

Pelé

Italiaanse bond wil challenges à la tennis invoeren bij VAR

De Italiaanse voetbalbond FIGC wil dat clubs de mogelijkheid krijgen om tijdens een wedstrijd zogeheten challenges bij de VAR aan te vragen bij scheidsrechtersbeslissingen waar ze twijfels over hebben. De bond heeft aan de FIFA gevraagd of de Serie A mag experimenteren met dit systeem, dat bekend is van het tennis.

De VAR is sinds 2017 al actief in de Serie A, maar er is in Italië geregeld kritiek op het systeem. De FIGC zegt van diverse clubs het verzoek te hebben gekregen om te experimenteren met challenges. De IFAB, de spelregelcommissie van de FIFA, zou moeten bepalen hoe zo'n proef moet verlopen. Over twee weken komt de IFAB in Belfast bijeen voor zijn jaarvergadering.

In het tennis kan een speler drie challenges per set aanvragen, als hij of zij betwijfelt of de lijnrechter een goed besluit heeft genomen. Heeft de speler gelijk, dan houdt hij zijn challenge. Anders is hij één mogelijkheid kwijt.

NOS-analist Rafael van der Vaart is ook een warm pleitbezorger van een dergelijk systeem, zo liet hij een jaar geleden al weten na het Champions League-duel Ajax-Real Madrid.

Februari 2019: Van der Vaart pleit na Ajax-Real Madrid voor 'VAR-challenge'

AZ legt 16-jarige Poku vast

AZ heeft de 16-jarige Ernest Poku vastgelegd. De talentvolle spits, die vorig jaar overkwam van amateurclub FC Amsterdam, heeft een profcontract getekend tot medio 2023.

Poku is met twaalf doelpunten topscorer van AZ Onder 16 en maakte vorige week zijn debuut als jeugdinternational. "Ik heb laten zien wat ik kan en er hard voor gewerkt", zegt Poku. "Hopelijk kan ik hier in het stadion uiteindelijk in de voetsporen treden van Myron Boadu, tegen wie ik opkijk. Hij is een voorbeeld voor mij."

Dortmund-sensatie Haaland prijst Raiola

Erling Haaland, de Noorse tienersensatie die afgelopen winter overstapte van Red Bull Salzburg naar Borussia Dortmund, heeft zich in een interview met de Noorse tv-zender Viasport uitgebreid uitgelaten over zijn veelbesproken transfer.

Borussia maakte 20 miljoen euro over naar Oostenrijk, maar zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zou ook nog eens 15 miljoen vergoeding hebben gekregen en vader Haaland nog eens 10 miljoen. Maar de keuze voor Borussia was niet vanwege geld, zegt Haaland: "Bij Dortmund had ik het beste gevoel. Het is raar dat ik de naam krijg dat ik voor het geld ga. Mensen die mij kennen, weten dat ik zo niet ben."

De 19-jarige Haaland scoort sinds zijn komst in Dortmund aan de lopende band. Hij is in het interview vol lof over zijn Nederlandse zaakwaarnemer Raiola: "Hij is de beste van de wereld in wat hij doet. Hij krijgt veel kritiek, maar dat komt waarschijnlijk omdat hij geweldig werk levert voor zijn spelers."

Erling Haaland (m) is de nieuwe held van Borussia Dortmund

Data halve finales KNVB-beker

De KNVB heeft de data vastgesteld van de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. Op woensdag 4 maart om 20.45 uur wordt FC Utrecht-Ajax gespeeld. Een dag later staat om dezelfde tijd Feyenoord-NAC Breda op het programma.

Door deze planning heeft de voetbalbond het duel in de eerste divisie tussen NAC Breda en Roda JC verplaatst van vrijdag 6 naar zondag 8 maart, 14.30 uur.

De KNVB moet nog een nieuwe datum zoeken voor de eredivisieduels FC Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord, die vorige week niet doorgingen door de storm Ciara. Vanwege de bekerverplichtingen en de aankomende duels van Ajax en AZ in de Europa League is het nog niet gelukt om deze wedstrijden opnieuw in te plannen.

Hoe is het bij FC Twente?

Het is hommeles bij FC Twente, dat morgenavond thuis in Enschede in het strijdperk treedt tegen AZ. Na de 2-0 nederlaag dinsdagavond bij FC Emmen werd de spelersbus opgewacht door boze fans, die onder meer speeltijd eisen voor Wout Brama. Daarna vond een gesprek plaats tussen de technische staf en een delegatie van de ontevreden supporters.

Opnames van dat gesprek lekten uit naar RTV Oost. Te horen is dat onder anderen assistent-trainer en oud-keeper Sander Boschker stevige kritiek uit op Brama. Uiteindelijk kwam Twente met een verklaring over de kwestie-Brama, waarin onder meer stond: "Er zijn verschillen van inzicht, maar er is wel een professionele basis om met elkaar verder te gaan."

Alle reden om vanmiddag eens een kijkje te nemen bij het perspraatje van FC Twente.

PEC Zwolle gaat weer op gras voetballen, mits het zich handhaaft

PEC Zwolle gaat volgend seizoen weer op natuurgras voetballen. Voorwaarde is wel dat de club zich dit seizoen handhaaft in de eredivisie en er voldoende alternatieve speellocaties kunnen worden aangelegd. Momenteel staat Zwolle vijftiende, een punt boven de degradatiezone.

Op dit moment spelen zes eredivisieclubs op kunstgras. Eerder al besloot ADO Den Haag vanaf volgend seizoen terug te keren op natuurgras. Ook FC Emmen, Sparta Rotterdam en VVV-Venlo hebben de intentie uitgesproken om afscheid te nemen van het kunstgras. Alleen Heracles Almelo heeft die plannen niet.

PEC Zwolle speelt sinds 2008 op kunstgras

Nog even terug naar de beker

FC Utrecht en Feyenoord wisten zich gisteravond te plaatsen voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. Daarin zijn respectievelijk Ajax en NAC Breda de tegenstanders.

Utrecht boekte een relatief eenvoudige 4-1 zege op Go Ahead Eagles, terwijl Feyenoord op een emotionele avond in Friesland met 1-0 afrekende met sc Heerenveen.

Bekijk hieronder de reacties van Feyenoorders Steven Berghuis en Leroy Fer, die stilstonden bij het overlijden van ras-Feyenoorder Carlo de Leeuw.

De stand in het land

Hoe staat de eredivisie ervoor, met nog twaalf speeldagen op het programma?

Welkom bij de Warming-up!

In dit liveblog, de Warming-up, houden we je de hele dag op de hoogte van alle ins en outs van het komende voetbalweekeinde.

Vanavond om 20.00 uur wordt de 23ste speelronde van de eredivisie afgetrapt met het duel tussen VVV-Venlo en Heracles Almelo.

Programma eredivisie speelronde 23