liveblog
NOS VoetbalAangepast

KNVB-beker: Feyenoord en FC Utrecht naar halve finales

liveblog gesloten

Tot de volgende keer!

Met de reacties van Leroy Fer en Steven Berghuis sluiten we deze avond af. Feyenoord en FC Utrecht plaatsten zich voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. Tot de volgende keer!

Ook Berghuis herdenkt Carlo de Leeuw

Berghuis haalde kracht uit overlijden De Leeuw: 'Carlo is trots op ons'

Fer draagt zege op aan Carlo de Leeuw

Fer eert De Leeuw na doelpunt in Heerenveen: 'Blij dat ik hem heb gekend'

Mirakel Mirandés nog altijd mogelijk

Het sprookje van CD Mirandés, uitkomend op het tweede niveau, is nog niet voorbij. Weliswaar ging de halve finale van de Copa del Rey bij Real Sociedad met 2-1 verloren, maar die uitslag geeft hoop voor de return op 4 maart.

AC Milan en Juventus in evenwicht

De halve finale in de Coppa Italia tussen AC Milan en Juventus, met De Ligt in de basis, is in 1-1 geëindigd. Ante Rebic opende de score na ruim een uur voor de gastheer. Pas in de slotfase werd het gelijk. Cristiano Ronaldo benutte een penalty. Op 4 maart is de return.

Programma vrijdag bekend

Morgen worden de data bekend van de halve finales FC Utrecht-Ajax en Feyenoord-NAC Breda. Het gaan dan om 3, 4 of 5 maart.

KLAAR IN HEERENVEEN

Het is afgelopen in Heerenveen! Feyenoord kwalificeert zich als laatste voor de halve finales van de KNVB-beker door met 1-0 te winnen bij sc Heerenveen. NAC Breda is de volgende tegenstander, in Rotterdam. Na afloop wordt de overleden Carlo de Leeuw opnieuw geëerd.

90' Zeven minuten blessuretijd

Liefst zeven minuten blessuretijd in Heerenveen. Berghuis vindt net Bednarek op zijn weg. Maar het is nog geen eitje voor Feyenoord.

Dresevic houdt een aandenken over aan het duel met Feyenoord

76' Invaller Espejord treft de lat

We gaan een boeiende slotfase tegemoet. Heerenveen maakt jacht op de gelijkmaker en heeft bijna succes. Invaller Espejord treft de lat na voorbereidend werk van Van Bergen. Feyenoord loert op de counter.

65' Spel golft op en neer

sc Heerenveen maakte in de afgelopen 21 wedstrijden in alle competities een goal. De Friezen dringen wel aan, maar Feyenoord houdt stand. Het spel golft momenteel op en neer. Orkun Kökçü verzuimt net de 0-2 te maken. Bednarek brengt redding.

Ondertussen in Engeland

Vivianne Miedema is weer eens op dreef voor de vrouwen van Arsenal. De Oranje-international heeft met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 3-2 zege bij Liverpool.

50' Bijlow imponeert

Bijlow keept vooralsnog uitstekend. De doelman van Feyenoord voorkomt de gelijkmaker van Heerenveen door Ejuke van scoren af te houden. De Rotterdammers ontsnappen.

sc Heerenveen-Feyenoord 0-1

Justin Bijlow

TWEEDE HELFT

De tweede helft is begonnen in Heerenveen. Beide teams zijn ongewijzigd uit de kleedkamers gekomen. Kunnen de Friezen de achterstand nog ombuigen?

RUST

We zijn halverwege bij sc Heerenveen tegen Feyenoord. Op slag van rust zorgde Heerenveen-verdediger Dresevic met een vrije trap nog voor gevaar, maar de Rotterdammers bleven overeind. Fer is voorlopig de gevierde man met zijn treffer.

sc Heerenveen-Feyenoord 0-1

Mooi eerbetoon van Huntelaar

37' Bijlow onderscheidt zich weer

Feyenoord heeft het even lastig, maar doelman Bijlow toont zijn klasse. Hij pareert een poging van Sven Botman, waardoor de Rotterdammers blijven leiden.

sc Heerenveen-Feyenoord 0-1

33' Bijlow houdt Ejuke van scoren af

Daar is Heerenveen met een serieuze kans. Smaakmaker Chidera Ejuke haalt verwoestend uit. Keeper Justin Bijlow tikt de bal over zijn doel.

sc Heerenveen-Feyenoord 0-1

28' Sinisterra vindt Bednarek op zijn weg

Steven Berghuis verstuurt een pass op Luis Sinisterra, die de kans krijgt om Feyenoord op 2-0 te brengen. Heerenveen-doelman Bednarek heeft echter een redding in huis op de inzet van Sinisterra. Heerenveen loopt vooralsnog achter de feiten aan.

sc Heerenveen-Feyenoord 0-1

15' GOAL FEYENOORD

Feyenoord neemt de leiding in Heerenveen. Leroy Fer kopt raak en maakt zijn eerste goal in de KNVB-beker sinds 26 oktober 2011.

sc Heerenveen-Feyenoord 0-1

Leroy Fer de gevierde man

8' Kans Jørgensen

Op aangeven van Leroy Fer krijgt Nicolai Jørgensen een mogelijkheid om Feyenoord op voorsprong te zetten, maar de Deense spits stuit op Filip Bednarek. Even daarvoor schoot Joey Veerman over namens sc Heerenveen.

sc Heerenveen-Feyenoord 0-0

De Ligt in de basis bij Juventus

Matthijs de Ligt staat in de basis bij Juventus, dat het in de halve finale van de Coppa Italia opneemt tegen AC Milan. Een strijd ook tussen Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic.

AFTRAP

We zijn begonnen aan de laatste kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. sc Heerenveen en Feyenoord nemen het tegen elkaar op. De Rotterdammers spelen met rouwbanden in verband met het overlijden van materiaalman Carlo de Leeuw.

Einde seizoen Terence Kongolo

Terence Kongolo kan een streep zetten door het restant van het seizoen en ziet zijn hoop vervliegen op deelname aan het EK. De door Huddersfield Town aan Fulham verhuurde verdediger liep afgelopen weekend een voetblessure op en staat maanden buitenspel.

Ondertussen in San Sebastian

Real Sociedad maakt zich op voor de halve finale van de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi. Tegenstander is het verrassende Mirandés. Aan de fans zal het in ieder geval niet liggen. Wat een heerlijke ontvangst!

KLAAR IN DEVENTER

Het is afgelopen in Deventer! Go Ahead Eagles hoopte op een stunt, maar FC Utrecht was uiteindelijk veel te sterk: 1-4. In de halve finale ontvangt Utrecht nu Ajax.

Opstellingen sc Heerenveen en Feyenoord

Opstellingen sc Heerenveen en Feyenoord

74' GOAL FC UTRECHT

Het is beslist in Deventer. Peterson krult de bal op fraaie wijze achter Verhulst. FC Utrecht kan zich gaan opmaken voor een halve finale tegen Ajax.

Go Ahead Eagles-FC Utrecht 1-4

Ejuke laat zich leiden door God

Bij sc Heerenveen is straks tegen Feyenoord de hoop onder meer gevestigd op Chidera Ejuke. De Nigeriaanse aanvaller is sinds zijn komst afgelopen zomer op dreef en staat reeds op zeven treffers en twee assists.

Ejuke, die de bijnaam 'Chiddi' draagt, heeft naast voetbal nog een grote passie: zijn geloof in God.

Publiekslieveling Ejuke: 'Het geloof houdt mij op de been'

65' Utrecht dicht bij goal nummer vier

Eagles-doelman Verhulst heeft het druk en moet dit keer in actie komen bij een knal van Bahebeck. De Fransman wordt even later gewisseld. Joris van Overeem vervangt hem.

55' GOAL FC UTRECHT

Het gaat snel in Deventer. Go Ahead Eagles bracht de spanning even terug, maar FC Utrecht raakt niet van de leg. Bahebeck loopt een voorzet van Gyrano Kerk binnen.

Go Ahead Eagles-FC Utrecht 1-3

49' GOAL GO AHEAD EAGLES

Ja, de spanning is vliegensvlug terug! Jaroslav Navrátil krijgt de bal via Urby Emanuelson voor zijn voeten en passeert doelman Jeroen Zoet.

Go Ahead Eagles-FC Utrecht 1-2

TWEEDE HELFT

De tweede helft is begonnen in het KNVB-bekerduel tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht. Kan de ploeg van Jack de Gier de spanning vliegensvlug terugbrengen?

Go Ahead Eagles-FC Utrecht 1-2

RUST

Het is rust in Deventer. Na een voortvarend begin van de thuisploeg nam FC Utrecht gaandeweg het initiatief over. En dat resulteerde in een voorsprong via Simon Gustafson. De 2-0 hing vervolgens in de lucht. Verhulst redde nog op een poging van Bahebeck, maar vlak voor het rustsignaal scoorde Maher uit een vrije trap.

45+2 GOAL FC UTRECHT

Een flinke tik voor Go Ahead Eagles, dat op slag van rust de tweede treffer tegen krijgt. Adam Maher schiet een vrije trap via de Deventer muur raak.

Go Ahead Eagles-FC Utrecht 0-2

36' GOAL FC UTRECHT

Daar is de 1-0 voor FC Utrecht. Simon Gustafson schiet de bal in de rechterhoek achter Verhulst. Go Ahead Eagles moet in de achtervolging.

Go Ahead Eagles-FC Utrecht 0-1

Simon Gustafson (l) juicht na zijn doelpunt voor Utrecht

34' Afstandsschot Klaiber

En weer moet Verhulst in actie komen. Sean Klaiber probeert het van afstand en heeft bijna succes. Knappe redding van de doelman.

Go Ahead Eagles-FC Utrecht 0-0

Elso Brito en Sean Klaiber in duel

30' Schot Maher

Daar is dan eindelijk een kansje voor FC Utrecht. Een schot van Adam Maher gaat via een been van Jaroslav Navrátil richting het Deventer doel. Keeper Hobie Verhulst redt. De bezoekers worden iets sterker.

Go Ahead Eagles-FC Utrecht 0-0

22' Vechtvoetbal

Het lijkt een echte bekerpot te gaan worden in een kletsnat Deventer. FC Utrecht weet nog geen bres te slaan in de defensie van Go Ahead Eagles, dat massaal gesteund wordt door de Deventer fans. Lieftink schiet de bal zojuist naast.

Go Ahead Eagles-FC Utrecht 0-0

Vijf op een rij voor Van den Brom?

John van den Brom kan als trainer voor de vijfde keer op rij de halve finale van de KNVB-beker bereiken. Vier keer deed hij dat eerder met AZ. Nu hoopt Van den Brom hetzelfde te doen in dienst van FC Utrecht.

John van den Brom

5' Eerste gevaar komt van Bannink

Daar is bijna de openingstreffer van Go Ahead Eagles. Alexander Bannink werkt een voorzet van Elmo Lieftink maar net naast. Een stormachtig begin van de thuisploeg. FC Utrecht is gewaarschuwd.

Go Ahead Eagles-FC Utrecht 0-0

AFTRAP

De balt rolt in een regenachtig Deventer! De kwartfinale tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht is begonnen.

De Adelaarshorst

Onvergetelijk debuut

Go Ahead Eagles staat voor het eerst sinds 2009/2010 in de kwartfinales van de KNVB-beker. Donny de Groot schoot bij zijn debuut voor de Deventenaren NAC uit het toernooi (2-1), waardoor de halve eindstrijd werd bereikt.

Opstellingen GA Eagles en FC Utrecht

Go Ahead Eagles speelt met Alexander Bannink als extra middenvelder. Dat gaat ten koste van aanvaller Martijn Berden. Bij FC Utrecht staat Urby Emanuelson centraal achterin en is Jean-Christophe Bahebeck aanvalsleider.

Opstellingen Go Ahead Eagles en FC Utrecht

Feyenoord met rouwbanden

Feyenoord speelt vanavond met rouwbanden wegens het overlijden van Carlo de Leeuw. De materiaalman was al geruime tijd ziek. Als speler kwam hij tot 45 wedstrijden voor de Rotterdammers. Daarnaast stond hij in zijn actieve carrière onder contract bij Excelsior, SC Cambuur, FC Eindhoven en FC Volendam.

Carlo de Leeuw bekijkt een wedstrijd van Feyenoord

Welkom!

NAC Breda en Ajax hebben zich gisteravond al geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker. Vanavond wordt duidelijk welke twee clubs zich nog meer bij de laatste vier voegen. Go Ahead Eagles tegen FC Utrecht begint om 18.30 uur. In Friesland staan sc Heerenveen en Feyenoord om 20.45 uur tegenover elkaar.

De wedstrijden zijn op de voet te volgen via dit liveblog. Op NPO Radio 1 zijn vanaf 18.30 uur flitsen van Go Ahead Eagles-FC Utrecht te horen in de lopende programmering, de uitzending van Langs de Lijn En Omstreken begint om 20.30 uur.