liveblog
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord naar Heerenveen voor kwartfinale beker

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Fijne avond!

Reacties Fer en Narsingh

Wedstrijdverslag: Narsingh schiet Feyenoord in 120ste minuut naar laatste acht KNVB-beker

Feyenoord heeft de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. De ploeg won in Sittard met 2-1 van Fortuna door een goal van Luciano Narsingh in de slotminuut van de verlenging.

Luciano Narsingh viert de 1-2 tegen Fortuna

Uitslagen en programma KNVB-beker

Uitslagen en programma KNVB-beker

Afgelopen! Feyenoord door

Luciano Narsingh blijkt het goudhaantje voor de Rotterdammers. Feyenoord wint in Sittard en treft in de kwartfinale sc Heerenveen.

120' DOELPUNT FEYENOORD!

Met de strafschoppen in het verschiet werkt Luciano Narsingh de bal in het Fortuna-doel. Feyenoord zo goed als zeker naar de kwartfinales.

Karsdorp komt voor Kökcü

Rick Karsdorp maakte tegen Heracles afgelopen zondag na lang blessureleed zijn rentree bij Feyenoord. Hij komt in het veld voor Orkun Kökcü, die last schijnt te hebben van zijn hamstring. Karsdorp komt dus op het middenveld terecht, een plek waar de rechtsback in de Feyenoord-jeugd ook speelde.

Gevaarlijk schot Toornstra

Even schrikken voor Fortuna. Toornstra komt vrij en schiet hard op keeper Koselev af. Die heeft de bal in twee instanties.

Rust

Nog altijd niet gescoord in Sittard. Nog 15 minuten te gaan.

Eerste kans Fortuna

Daar was de eerste goede kans voor de thuisploeg. Mark Diemers met het harde schot, keeper Bijlow moet alle zeilen bijzetten om te redden.

Eerste helft verlenging begonnen, eerste kans Feyenoord

Luis Sinisterra krijgt al snel in de verlenging een goede kans, maar zijn schot uit de draai gaat net over.

Afgelopen, we gaan verlengen

De wedstrijd duurde een klein half uur en daar komen nu 30 minuten bij.

Feyenoord met de beste kansen

Berghuis en Toornstra zijn al snel gevaarlijk. Berghuis ziet zijn schot naast gaan en Toornstra stuit op de benen van keeper Koselev.

Jens Toornstra stuit op de benen van Alexei Koselev

Opstellingen Fortuna en Feyenoord, Sinisterra vervangt zieke Larsson

Opstellingen Fortuna-Feyenoord

Zware blessure voor Ada Hegerberg; einde seizoen

Olympique Lyon kan de komende tijd niet beschikken over Ada Hegerberg. De Noorse aanvalster en ploeggenoot van Shanice van de Sanden heeft tijdens de training een kruisband gescheurd. Hegerberg komt daardoor dit seizoen sowieso niet meer in actie. Ze won in december 2018 de Gouden Bal, die toen voor het eerst ook aan een vrouw werd uitgereikt.

Memphis Depay, die met eenzelfde blessure kampt en bij de mannen van Lyon speelt, stak zijn clubgenoot een hart onder de riem.

Ada Hegerberg en Shanice van de Sanden na het winnen van de Champions League vorig jaar

Willem II shopt bij Bayern

Willem II heeft een dubbele deal gesloten met Bayern München. Kwasi Wriedt (25) en Derrick Köhn (20) komen met ingang van komende zomer over van de beloften van de Duitse recordkampioen. Ze tekenen allebei een contract tot 2023.

Barbosa blijft in Brazilië

Gabriel Barbosa blijft bij Flamengo. De 23-jarige Braziliaanse aanvaller was al op huurbasis actief bij de winnaar van de Copa Libertadores. Flamengo heeft hem nu overgenomen van Internazionale, waar hij sinds de zomer 2016 onder contract stond.

De vijfvoudig Braziliaans international speelde maar even in de Serie A en werd door Inter verhuurd aan Benfica, Santos en Flamengo. Barbosa, die vorig jaar 43 keer scoorde voor Flamengo, heeft voor vijf seizoenen getekend.

Gabriel Barbosa

Barcelona heeft aanvaller Moreno (Valencia) bijna binnen

Aanvaller Rodrigo Moreno is dicht bij een overstap van Valencia naar Barcelona. Volgens zijn trainer Albert Celades zijn de onderhandelingen tussen beide clubs over een winterse transfer van de Spaanse international inmiddels in volle gang. "Hij is een speler die het verschil kan maken", liet de coach van Valencia weten. "Daarom wil Barcelona hem hebben."

Kuipers scheidsrechter bij Ajax-PSV

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft zondagmiddag in Amsterdam de leiding over de topper in de eredivisie tussen Ajax en PSV. Bas Nijhuis zit in Zeist achter de tv-schermen als videoarbiter (VAR) bij het duel tussen de koploper en nummer 5 van de ranglijst. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 16.45 uur.

Anderlecht opent condoleanceregister voor Rob Rensenbrink

Anderlecht heeft een condoleanceregister geopend voor Rob Rensenbrink. De Nederlandse aanvaller beleefde de beste periode uit zijn carrière in het paars-wit van de Belgische topclub. De club uit Brussel heeft in de fanshop in het stadion een herdenkingshoek ingericht voor Rensenbrink, die vrijdagavond op 72-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een progressieve spierziekte. Supporters kunnen daar van dinsdag tot en met zondag het condoleanceregister tekenen.

Op de herdenkingsplek in het stadion hangt al een paars tenue met daarop de naam van Rensenbrink en diens vaste rugnummer 11.

Wie zijn er al door naar de kwartfinales?

Programma kwartfinales:

dinsdag 11 februari: Heerenveen-Fortuna/Feyenoord (of donderdag)

woensdag 12 februari: Vitesse-Ajax en AZ-NAC Breda

donderdag 13 februari: Go Ahead Eagles-FC Utrecht

Dichte mist... dus stoppen

Kevin Blom en zijn assistenten in de mist

Blom gaf uitleg: 'Het verslechterde alleen maar'

Dichte mist in Limburg liet Blom geen keuze: 'Het verslechterde alleen maar'

Welkom!

Er moet nog één wedstrijd in de achtste finales van de KNVB-beker worden uitgespeeld. Fortuna Sittard tegen Feyenoord werd vorige week (bij de stand van 1-1) gestaakt vanwege de dichte mist. In de 63ste minuut ging scheidsrechter Kevin Blom definitief terug naar de kleedkamers. Vanavond (20.00 uur) wordt het duel in Limburg afgemaakt.