liveblog
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord en AZ boeken zeges, nog een keer dromen met Rensenbrink

liveblog gesloten

Tot morgen!

We besluiten dit blog met een paar hoogtepunten uit het roemrijke verleden van de vrijdag overleden Oranje-legende Rob Rensenbrink. Morgen zijn we uiteraard weer terug met het liveblog. Bedankt voor het volgen en tot dan!

De rijke loopbaan van 'Slangenmens' Rensenbrink

Uitslagen en programma

Uitslagen en programma in de 20ste speelronde van de eredivisie

Stand in de eredivisie

Stand in de eredivisie

Sparta-Fortuna: samenvatting

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard

RKC-VVV: samenvatting

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - VVV-Venlo

sc Heerenveen-AZ: samenvatting en reacties

Feyenoord-Heracles: samenvatting en reacties

Bayern nadert koploper Leipzig

Achtervolger Bayern München won wel, met 5-0 van Schalke 04, en verkleinde het gat met RB Leipzig (dat met 2-0 verloor van Eintracht Frankfurt) tot één punt.

Robert Lewandowski knuffelt Thiago na zijn treffer tegen Schalke

De Jong scoort weer in Andalusische derby

Luuk de Jong is de laatste weken in topvorm bij Sevilla. Vorige week maakte hij tegen Real Madrid in Bernabeu al een treffer (en zag een tweede geannuleerd worden) en ook tegen Granada was hij trefzeker. De Jong opende de score in de 2-0 zege.

De spits heeft nu vier doelpunten gemaakt in de Primera División. Zijn eerste was ook al in een Andalusische derby, maar dan de échte: die tegen Betis Sevilla.

Luuk de Jong heeft de score geopend voor Sevilla tegen Granada

'Feyenoord heeft Bozenik binnen'

Trainer Dick Advocaat heeft eindelijk zijn gewenste spits binnen. Robert Bozenik, de 20-jarige Slowaaks international van MSK Zilina, komt naar De Kuip.

Robert Bozenik

Atalanta boekt grootste uitzege in Serie A: 0-7

Robin Gosens (rechts) is middelpunt van de feestvreugde na zijn goal in de 7-0 zege op Torino

Dat Atalanta Bergamo een van de meest aantrekkelijke ploegen van Europa is, wisten we al. Maar telkens blijft de bescheiden club uit Bergamo - met Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens - verbazen.

Vanavond won Atalanta met 7-0 van Torino, de grootste uitzege ooit van de club op het hoogste niveau. Eerder dit seizoen wonnen ze thuis ook al met 7-1 van Udinese en met 5-0 van Parma en AC Milan.

AFGELOPEN

Sparta-Fortuna eindigt onbeslist: 1-1.

85' Krijgen we nog een winnaar?

Nog vijf minuten te spelen op Het Kasteel. Sparta maakt de meeste aanspraak op de zege, maar zoveel kansen als voor de 1-1 krijgt het al even niet meer. Krijgt dit duel nog een winnaar?

Sparta Rotterdam-Fortuna Sittard 1-1

FA Cup: West Ham uitgeschakeld, Spurs op herhaling

Tottenham Hotspur moet in een replay plaatsing voor de vijfde ronde van de FA Cup zien veilig te stellen. De ploeg van coach José Mourinho speelde zaterdag met 1-1 gelijk bij Southampton, ook uitkomend in de Premier League.

Voor West Ham United viel het doek tegen West Bromwich Albion uit het Championship, het tweede Engelse niveau. En laat dat nu de ploeg zijn van Slaven Bilic, de voormalige coach van The Hammers.

Slaven Bilic groet David Moyes (rug) na het laatste fluitsignaal

73' GOAL SPARTA

Eindelijk! Jurgen Mattheij was al een paar keer heel dicht bij een treffer, maar had telkens pech. Nu kopt hij raak, met hulp van doelman Koselev. De Fortuna-goalie ziet er wéér niet goed uit.

Sparta Rotterdam-Fortuna Sittard 1-1

Jurgen Mattheij heeft gescoord tegen Fortuna

Ouwejan wil naar PSV, maar mag niet: 'Dit neem ik AZ kwalijk'

Thomas Ouwejan stond, dankzij de schorsing van Owen Wijndal, eindelijk weer eens in de basis van AZ. Maar hij weet ook dat hij volgende week waarschijnlijk weer op de bank moet plaatsnemen.

Een verhuur aan PSV, dat in hem de oplossing ziet in de zoektocht naar een linksback, zou uitkomst kunnen bieden. Alleen laat AZ hem niet naar een directe concurrent gaan.

"Ze willen me volgens mij huren, met een optie tot koop. Ja, dit neem ik AZ kwalijk", zei Ouwejan, direct na afloop van het gewonnen uitduel met SC Heerenveen (1-2) tegen het AD. "Dit is mijn dertiende jaar bij AZ. Ik heb altijd alles gegeven. Ik heb hier een zwaar halfjaar gehad. Ik heb twee seizoenen alles gevoetbald. Dan valt het rauw op je dak dat je nu bijna niks meer speelt. Nu komt PSV. Dit is zo'n mooie kans voor mij. Dan is het jammer dat AZ er zo mee omgaat."

Hij heeft ergens ook wel begrip voor het standpunt van AZ. "Je kunt het vanuit verschillende kanten bekijken. AZ denkt: we gaan onze concurrentie niet sterker maken en willen onze eigen selectie behouden. Ik sta er zo in: ik maak hier zo weinig minuten en krijg nu een mooie kans. Gun het mij."

Thomas Ouwejan keert tegen sc Heerenveen terug in de basis van AZ

Rob Rensenbrink, veel meer dan het schot op de paal

"Rensenbrink? Tegen de paal! Rensenbrink tegen de paal in de slotfase van deze wedstrijd. Tjongejonge, wat was dat bijna de wereldbeker voor Nederland."

Iedere Nederlandse voetballiefhebber kent de woorden van commentator Theo Reitsma in de blessuretijd van de WK-finale van 1978 tussen Nederland en Argentinië. Rensenbrink en de paal zouden voor altijd een onlosmakelijk koppel blijven.

Lees het uitgebreide portret van de vrijdag overleden legendarische voetballer.

Eindsignaal Studio Voetbal: Rob Rensenbrink

Treffer Damascan nu wel geannuleerd

Weer loopt Damascan juichend weg, nadat hij uit de rebound Harush voor de tweede keer gepasseerd heeft. Maar in tegenstelling tot de 0-1 wordt deze treffer wel geannuleerd. De Moldavische spits stond duidelijk buitenspel.

Sparta Rotterdam-Fortuna Sittard 0-1

TWEEDE HELFT

In Rotterdam zijn Sparta en Fortuna inmiddels bezig aan de tweede helft. Er is de Limburgers veel aan gelegen om de 0-1 over de streep te helpen, want er wordt al flink wat tijd gemorst.

Sparta Rotterdam-Fortuna Sittard 0-1

AFGELOPEN

Voor het negende duel op rij is Feyenoord in de eredivisie ongeslagen gebleven. Op bezoek bij Heracles wonnen de Rotterdammers door een minstens zo plotselinge als ijzersterke tweede helft met 2-3.

Heracles Almelo-Feyenoord 2-3

AFGELOPEN

VVV-Venlo boekt een zwaarbevochten en heel belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. In Waalwijk wint het met 2-1.

RKC Waalwijk-VVV-Venlo 1-2

VVV-trainer Hans de Koning heeft reden tot lachen

90'+3 Zes minuten extra in Almelo

Er komen liefst zes minuten toegevoegde tijd bij in Almelo. Dat heeft alles te maken met het uitvallen van doelpuntenmaker Sinisterra, die hard in botsing kwam met doelman Blaswich en een tijd lang verzorgd moest worden.

In die blessuretijd heeft Feyenoord, niet voor het eerst vanavond, de lat geraakt. Het is een meeslepend gevecht geworden in de tweede helft.

Heracles Almelo-Feyenoord 2-3

82' GOAL VVV-Venlo

Zes minuten na de 1-1 maakt Oussama Darfalou zelfs 2-1 voor VVV in Waalwijk. De Algerijnse spits snoept de bal af, omspeelt doelman Vaesen en loopt de bal in het lege doel. Een heel belangrijke treffer!

RKC Waalwijk-VVV-Venlo 1-2

78' GOAL HERACLES

Hij scoorde al voor rust met een verre kopbal en nu maakt Maximilian Rossman ook de 2-3 met een fraaie volley. Wordt het toch nog spannend in Almelo?

Heracles Almelo-Feyenoord 2-3

76' GOAL VVV-VENLO

Wat een goal van Johnatan Opoku voor VVV. Hij dribbelt en dribbelt en dribbelt en dribbelt en staat uiteindelijk zomaar voor het doel van RKC. Het is 1-1 in de kelderkraker.

RKC Waalwijk-VVV-Venlo 1-1

Slangenmens Rensenbrink maakte Oranje bijna wereldkampioen

Rob Rensenbrink

Oud-voetballer Rob Rensenbrink is vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden. Rensenbrink maakte in de jaren zeventig furore als sierlijke linksbuiten, maar werd vooral bekend doordat hij in de WK-finale van 1978 tegen Argentinië in blessuretijd op de paal schoot.

Rensenbrink begon zijn profcarrière in 1965 op 18-jarige leeftijd bij DWS, waar hij na vier seizoenen werd opgepikt door Club Brugge. Hij keerde nooit meer terug bij een Nederlandse club en werd in België een ster, vooral bij Anderlecht waar hij van 1971 tot 1980 speelde.

De Amsterdammer werd topscorer, Voetballer van het Jaar en won met Anderlecht twee keer de Europa Cup II. In beide Europese finales, in 1976 en 1978, scoorde Rensenbrink twee keer. Ook veroverde hij met Anderlecht twee keer de Europese Super Cup.

ROB RENSENBRINK (72) OVERLEDEN

Zeer verdrietig nieuws. Rob Rensenbrink, een van de beste voetballers die ons land ooit heeft gekend, is op 72-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van spierziekte PSMA.

20' GOAL FORTUNA

Fortuna neemt de leiding in Rotterdam. Vitalie Damascan wordt weggestuurd door Mark Diemers. De VAR kijkt de goal nog even na en geeft zijn zegen. Het is 0-1.

Sparta Rotterdam-Fortuna Sittard 0-1

57' GOAL FEYENOORD

En dat is de derde goal van Feyenoord binnen tien minuten. Bottegin kopt uit een corner raak bij de tweede paal. Wat zou er gezegd zijn in de kleedkamer?

Heracles Almelo-Feyenoord 1-3

53' GOAL FEYENOORD

Luis Sinisterra scoort op aangeven van Toornstra. Feyenoord is veel feller uit de rust gekomen en draait het duel met Heracles in acht minuten om.

Heracles Almelo-Feyenoord 1-2

Luis Sinisterra juicht na zijn 2-1 tegen Heracles

Heethoofden in Almelo

En nu is het Feyenoord dat protesteert. Met name Steven Berghuis vindt dat hij een strafschop had moeten krijgen, maar hij krijgt geen gelijk van scheidsrechter Danny Makkelie. Heracles-spits Cyriel Dessers is het gemekker zat en duwt de Feyenoord-aanvoerder omver.

Geel voor Dessers, geen strafschop voor Feyenoord. Duidelijk is dat er veel meer vuur in de wedstrijd zit dan voor de pauze.

48' GOAL FEYENOORD

Vlak na rust maakt Jens Toornstra gelijk voor Feyenoord tegen Heracles. Wel zijn er nogal wat protesten van Almelose kant, vanwege hands van Jorgensen. De VAR oordeelt van niet en dus telt de 1-1.

Heracles Almelo-Feyenoord 1-1

Sparta-Fortuna: wistjedatjes...

De bal rolt in Rotterdam bij Sparta-Fortuna. Hoog tijd voor wat leuke feitjes.

- Dit duel stond 20 keer eerder op het menu in eredivisieverband, met 7 zeges voor Sparta en 3 voor de Limburgers.

- Eerder dit seizoen in Sittard werden er geen doelpunten gemaakt, wel vielen er in totaal 8 gele kaarten, waarvan twee voor Adil Auassar van Sparta.

- Sparta staat elfde met 4 punten meer dan nummer 14 Fortuna.

- Michael Pinto van Sparta kwam in de winter over van Fortuna.

Opstellingen Sparta-Fortuna

Ook het laatste duel van deze avond staat op het punt van beginnen: Sparta Rotterdam-Fortuna Sittard.

Hierbij de opstellingen.

De opstellingen bij Sparta Rotterdam-Fortuna Sittard

RUST

Ook in Almelo is het rust. Heracles leidt met 1-0 tegen Feyenoord en dat is niet eens onverdiend.

RUST

Het is rust in Waalwijk, waar thuisploeg RKC verdiend met 1-0 gaat rusten tegen VVV-Venlo.

AFGELOPEN

AZ is winnaar in een rommelig duel in Heerenveen. Voor de Friezen is het de eerste nederlaag in tien maanden. Voor AZ weer drie punten na twee nederlagen.

Calvin Stengs en Myron Boadu vieren feest

34' Heracles overtroeft Feyenoord

Na de 1-0 van Rossman is Heracles heer en meester in Almelo. Net was er al een enorme kans voor Cijntje en ook Van der Water is voortdurend dreigend. Het gezicht van Dick Advocaat staat op onweer.

Heracles Almelo-Feyenoord 1-0

Dick Advocaat

82' Ejuke....bijna

Bijna was daar opnieuw Ejuke met de gelijkmaker voor Heerenveen. De rappe buitenspeler wordt dit keer in de diepte gevonden door Jordy Bruijn en stift de bal langs Bizot...maar ook rakelings langs de paal.

Heerenveen is nu echt overgegaan tot een slotoffensief: naast de lange Noor Espejord heeft ook Botman zich gemeld als stormram. AZ-coach Arne Slot reageert met het inbrengen van Ramon Leeuwin. Voor de van Odense overgekomen verdediger is het zijn rentree in de eredivisie.

sc Heerenveen-AZ 1-2

15' GOAL RKC WAALWIJK

Ook RKC staat inmiddels op 1-0 in de kelderkraker tegen VVV. De van Hannover 96 gehuurde Zweed Emil Hansson scoort bij zijn debuut voor de Waalwijkers.

15' GOAL HERACLES

Wat een fijne kopbal, zeg! Maximilian Rossman kopt Heracles uit een corner van een meter of twaalf op 1-0 tegen Feyenoord.

Heracles Almelo-Feyenoord 1-0

Heracles juicht na de 1-0 tegen Feyenoord

72' GOAL AZ

Myron Boadu is het meest doortastend als een hoekschop smoort in de zestien. Hij schiet hard en hoog raak: 1-2.

69' GOAL HEERENVEEN

Chidera Ejuke ontsnapt aan de buitenspelval en duwt de bal onder doelman Bizot in het doel. De steekpass was trouwens de eerste assist van Hicham Faik, die op het punt stond gewisseld te worden.

Jordy Bruijn is inmiddels in het veld gekomen voor de aanvoerder van de Friezen.

15' Geen kansen, geen goals in Almelo

In het eerste kwartier in Almelo hebben we nog geen grote kansen gezien. Heracles begon enthousiast, maar de laatste minuten ligt het initiatief bij Feyenoord.

Na een klassieke scrimmage schoot Jorgensen de bal ook in het doel, maar er was al gefloten voor een overtreding van Senesi.

Heerenveen staat op voor Chris

Indrukwekkend eerbetoon Heerenveen voor overleden jeugdtrainer

AFTRAP

En ook in Waalwijk rolt de bal bij RKC-VVV.

RKC Waalwijk-VVV-Venlo 0-0

AFTRAP

Heracles heeft afgetrapt in Almelo voor het duel met Feyenoord.

Heracles Almelo-Feyenoord 0-0

51' Wát een kans voor Boadu

AZ had kort na rust op 2-0 moeten komen tegen Heerenveen. Boadu wordt in de zestienmeter gevonden door Svensson, laat Dresevic achter met een lichaamsschijnbeweging en heeft vervolgens het hele doel om de bal in te schuiven.

Toch weet Boadu de bal precies op doelman Hahn te schieten.

sc Heerenveen-AZ 0-1

TWEEDE HELFT

Heerenveen trapt af voor de tweede helft tegen AZ. Bij de Alkmaarders ook Idrissi, en daarover mag hij niet klagen. Op tv-beelden was namelijk te zien dat hij in de eerste helft duidelijk natrapte. Hoe dan ook, het is 11 tegen 11 en 0-1 voor de Alkmaarders.

Williams (Bilbao) racistisch bejegend

Iñaki Williams is tijdens de 1-1 in Barcelona tegen Espanyol racistisch bejegend. Op televisiebeelden was te zien dat supporters de 25-jarige aanvaller van Athletic Bilbao belaagden met oerwoudgeluiden.

Williams werd geboren in Bilbao in een gezin van Ghanese migranten.

Heracles-Feyenoord: wistjedatjes...

  • Feyenoord won elf van de twintig duels die het in Almelo in de eredivisie tegen Heracles speelde, waaronder de laatste drie edities. Vorig seizoen werd het 2-0 voor de Rotterdammers.
  • Eerder deze competitie in De Kuip pakte Heracles met 1-1 een punt.
  • Heracles veroverde slechts 2 punten in zijn laatste vier competitieduels en werd midweeks kansloos uitgeschakeld in de KNVB-beker door Vitesse (0-2).
  • Feyenoord is onder trainer Advocaat ongeslagen (20 punten uit 8 duels), staat vijfde en heeft PSV en Willem II in het vizier.

RUST

AZ leidt met 1-0 in Heerenveen. Beide ploegen willen graag aanvallen, maar komen amper tot kansen. De enige goal kwam dan ook voort uit een slordigheid van Botman.

sc Heerenveen-AZ 0-1

Dani de Wit juicht na zijn openingstreffer tegen sc Heerenveen

Opstellingen Heracles-Feyenoord

Kan Dick Advocaat ook in zijn negende eredivisieduel als coach van Feyenoord ongeslagen blijven? Zijn ploeg begint om 19.45 uur in Almelo aan het uitduel met Heracles.

Hierbij de opstellingen.

De opstellingen bij Heracles-Feyenoord

35' GOAL AZ

Dani de Wit brengt AZ op 1-0 in Heerenveen. Hij krijgt hulp van oud-ploegmaat (bij Jong Ajax) Sven Botman, die een omhaal in de eigen zestien ziet mislukken. Daardoor valt de bal pardoes voor de voeten van De Wit, die raak prikt.

sc Heerenveen-AZ 0-1

30' Half uur gespeeld, spel wordt slordiger

Na een half uur spelen is er nog steeds niet gescoord bij Heerenveen-AZ, in het verleden toch een van de meest doelpuntrijke duels in de eredivisie.

Beide ploegen houden elkaar in evenwicht al zorgen slordigheden af en toe voor een mogelijkheid. Maar daar wordt dan weer slordig mee omgesprongen.

sc Heerenveen-AZ 0-0

RKC-VVV: wistjedatjes...

  • Kelderkraker tussen de nummer laatst RKC en nummer zestien VVV, dat vijf punten meer heeft.
  • Dit duel stond zes keer eerder op de rol in de eredivisie, met twee zeges voor beide teams.
  • Eerder deze competitie won VVV thuis, na een 0-1 achterstand, met 3-1.
  • RKC won deze competitie maar drie keer, VVV vijf keer.

Opstelling RKC-VVV

Om 19.45 uur begint in Waalwijk de 'kelderkraker' tussen RKC en VVV. Hierbij de opstellingen.

De opstellingen bij RKC-VVV

Schrikken om Boadu

Even was het schrikken toen Myron Boadu kermend van de pijn op de grond lag in Heerenveen. Wat gebeurde er? De spits van AZ sprintte door op een terugspeelbal op Heerenveen-doelman Warner Hahn. Zijn sliding kwam te laat om de bal te blokkeren, maar Boadu kwam wel ongelukkig in aanraking met de doelman.

Een blessure voor Boadu zou slecht nieuws zijn voor AZ, voor bondscoach Ronald Koeman en vooral voor Boadu zelf natuurlijk. Gelukkig valt het mee.

In het eerste kwartier golft het spel prettig op en neer, maar grote kansen hebben we nog niet gezien.

sc Heerenveen-AZ 0-0

  • Pro Shots
    Myron Boadu probeert de uittrap van Heerenveen-doelman Warner Hahn te blokken

AFTRAP

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden jeugdtrainer Chris de Wagt rolt de bal bij sc Heerenveen-AZ.

sc Heerenveen-AZ 0-0

De spelers van Heerenveen en AZ houden een minuut stilte voor jeugdtrainer Chris de Wagt

Opstelling Heerenveen-AZ

Bij sc Heerenveen keert spits Jens Odgaard terug in de basis na zijn voetblessure. Marco Bizot keert terug in het doel van AZ na zijn schorsing. Thomas Ouwejan vervangt de geschorste Owen Wijndal.

De opstellingen bij sc Heerenveen-AZ

Primera División: Barcelona verliest van Valencia

Barcelona heeft in Spanje zijn vierde nederlaag geïncasseerd. De plichtmatig spelende koploper ging met 2-0 onderuit bij Valencia, waar de geblesseerde Jasper Cillessen ontbrak in de selectie.

Met Frenkie de Jong in de basis, had Barcelona in de eerste helft weliswaar 73 procent balbezit, maar de kansen waren voor de thuisploeg. Maxi Gómez zag zijn penalty, die was toegekend na een onbehouwen ingreep van Gerard Piqué, gekeerd, trof later de lat en zag in de rebound Kevin Gameiro de paal raken. Gómez maakte zijn misser na rust goed: de Uruguayaan schoot raak via de heup van Jordi Alba en tilde in de slotfase de stand naar 2-0.

Medekoploper Real Madrid speelt zondag tegen Real Valladolid.

Lionel Messi en Frenkie de Jong balen na de 2-0 van Valencia

Bundesliga: koploper Leipzig verliest

RB Leipzig, koploper in de Bundesliga, heeft met 2-0 verloren bij Eintracht Frankfurt. Almamy Touré tekende vroeg in de tweede helft met een machtige,verre volley voor de openingstreffer. Dat was compleet tegen de verhouding in: Leipzig was voor rust veel sterker, al leverde dat geen grote kansen op.

Na de 1-0 was de koploper even de kluts kwijt en hing de 2-0 in de lucht. Maar Frankfurt, waar Bas Dost (die niet één keer in stelling werd gebracht) gewisseld werd, moest toch weer ver terug. Leipzig liep zich echter vast en Filip Kostic (oud-FC Groningen) zorgde bij een late counter voor de 2-0.

Borussia Mönchengladbach won wel, met 3-1 van Mainz en is nu tweede op twee punten van Leipzig. Bayern München, derde op vier punten, komt om 18.30 in actie tegen Schalke 04.

Timo Werner krijgt niet waar hij dacht recht op te hebben tegen Eintracht Frankfurt

Doorbraak in overleg rond BeNeLiga?

Kijken we over een paar jaar niet meer naar Heerenveen-AZ, maar naar AZ-Racing Genk? Stapje voor stapje komt een BeNeLiga steeds dichterbij.

Vrijdag kwamen de betrokken clubs uit Nederland en België bijeen in het PSV-stadion, voor wat nu al het 'Pact van Eindhoven' genoemd wordt.

Lees hieronder een overzicht van de laatste ontwikkelingen.

Ondertussen in Valencia...

...is Valencia (zonder de geblesseerde Cillessen) hard op weg naar een stuntje tegen FC Barcelona. Een kwartier voor tijd leidt de thuisploeg met 2-0 tegen Frenkie de Jong en consorten.

Lionel Messi weet het ook even niet meer in het uitduel met Valencia

sc Heerenveen-AZ: wistjedatjes...

  • AZ won 9 van de 22 duels in Friesland waaronder de laatste drie. Heerenveen pakte thuis 10 keer de volle buit.
  • In Den Haag (waar AZ elf 'thuisduels' speelde in de eredivisie en de EL), won Heerenveen eerder met 4-2 van AZ.
  • Heerenveen hield maar 1 punt over aan zijn laatste drie eredivisieduels en staat op de achtste plaats.
  • AZ verloor twee competitieduels op rij en staat zes punten achter op koploper Ajax.
  • Linksback Wijndal (AZ) is geschorst en zal worden vervangen door Thomas Ouwejan.

Stand

De stand in de eredivisie in de twintigste speelronde

Vrijdag: FC Utrecht probleemloos langs zwak ADO

De lijst met blessures wordt steeds langer in Utrecht, maar de brede selectie betaalt zich op dit moment uit. Met fris en aanvallend voetbal werd ADO Den Haag vrijdag aan de kant gezet (4-0), met een hoofdrol voor de teruggekeerde Kristoffer Peterson.

Lees het wedstrijdverslag en bekijk hieronder de samenvatting.

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - ADO Den Haag

Programma

De 20ste speelronde in de eredivisie

Welkom!

De 20ste speelronde in de eredivisie gaat verder met vanavond vier duels. Nummer twee AZ gaat op bezoek bij sc Heerenveen en nummer vijf Feyenoord hoopt op een zege in Almelo.

RKC en VVV spelen een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie en ook Sparta en Fortuna Sittard kunnen de punten goed gebruiken.

Ook houden we een schuin oog op de ontwikkelingen in het buitenland. Welkom bij het liveblog!