liveblog
NOS VoetbalAangepast

FC Utrecht zet ADO te kijk; Jong Ajax verliest koppositie

liveblog gesloten

Tot morgen!

We houden ermee op hier in Hilversum. Morgen is een nieuwe dag en dus ook weer een nieuw liveblog. In de eredivisie kunnen we ons verheugen op Heerenveen-AZ, Heracles-Feyenoord, RKC Waalwijk-VVV en Sparta-Fortuna Sittard.

Tot dan!

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht-ADO Den Haag

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - ADO Den Haag

Haaland opnieuw held van de dag

Borussia Dortmund heeft thuis een 5-1 zege geboekt op 1.FC Köln. De Noorse spits Erling Haaland, in de winterstop overgekomen van Red Bull Salzburg, deed opnieuw van zich spreken met twee goals.

Erling Haaland (m) was opnieuw de held van de avond bij Borussia Dortmund

Doelpunt van de Week: de zwabberbal van Zwollenaar Paal tegen Zoet

Een inschattingsfout van de keeper of gewoon een mooie goal van Kenneth Paal? Toch duidelijk dat laatste. De zwabberbal van de Zwollenaar is door de volgers van NOS Sport op Instagram gekozen tot Doelpunt van de Week.

Doelpunt van de Week: de zwabberbal van Zwollenaar Paal tegen Zoet

Jong Ajax raakt koppositie kwijt aan Cambuur

In de eerste divisie heeft SC Cambuur na een week de koppositie heroverd op Jong Ajax. De Friezen wonnen thuis met 3-1 van Jong FC Utrecht en Jong Ajax speelde bij NEC met 3-3 gelijk.

Uitslagen Keuken Kampioen Divisie

FC Dordrecht-FC Eindhoven 1-0
NEC-Jong Ajax 3-3
Roda JC-FC Volendam 2-3
SC Cambuur-Jong FC Utrecht 3-1
Helmond Sport-FC Den Bosch 0-0
De Graafschap-MVV Maastricht 3-2
Telstar-TOP Oss 1-0

KLAAR IN UTRECHT

In de laatste minuten gebeurde er nog van alles. Bahebeck krulde een vrije trap namens Utrecht tegen de Haagse paal. En diep in blessuretijd kreeg ADO Den Haag nog een penalty. Maar Goossens faalt vanaf de stip, of beter nog: Zoet redt en houdt tot zijn grote vreugde de nul.

De eindstand bij FC Utrecht-ADO Den Haag: 4-0.

84' GOAL FC UTRECHT

Het oppermachtige FC Utrecht maakt gewoon nog een doelpunt. Met zijn tweede goal - een streep van de zijkant op aangeven van Gustafson - maakt Klaiber er 4-0 van tegen ADO.

FC Utrecht-ADO Den Haag 4-0

74' GOAL FC UTRECHT

Het kon niet uitblijven: het wordt 3-0 voor het veel sterkere FC Utrecht. Na een prachtige pass van invaller Bahebeck schiet Kerk de bal beheerst langs keeper Koopmans.

Het is het achtste doelpunt van het seizoen van Kerk en dat is een evenaring van zijn persoonlijk seizoensrecord. Meer goals worden het vanavond niet: Kerk maakt meteen plaats voor Cerny.

FC Utrecht-ADO Den Haag 3-0

Gyrano Kerk schiet de 3-0 langs keeper Luuk Koopmans

66' Geen kind

FC Utrecht heeft nog altijd geen kind aan ADO Den Haag. Er moet wel iets heel bijzonders gebeuren wil ADO deze wedstrijd nog kunnen omdraaien. In de tweede helft hebben we tot nu toe één aanzet tot een kans van de ploeg uit Den Haag gezien, meer niet. Doelman Zoet heeft een makkelijke avond.

Bij ADO is ondertussen Mick van Buren in de ploeg gekomen voor Danny Bakker. Van Buren wordt sinds deze maand gehuurd van Slavia Praag, waarmee hij in de Champions League onder meer FC Barcelona op 0-0 hield. Wellicht kan dat voor enige inspiratie zorgen bij het zwakke ADO.

FC Utrecht-ADO Den Haag 2-0

53' GOAL FC UTRECHT

FC Utrecht komt op een 2-0 voorsprong tegen ADO Den Haag! Sean Klaiber haalt snoeihard uit van afstand en de bal zeilt pardoes het Haagse doel in.

Keeper Koopmans ziet er niet helemaal gelukkig uit. Was zijn uitzicht op de bal soms versperd? Nee, daar lijkt het niet op. Het is geen sterke ingreep van de doelman, die de bal nog wel even met zijn handen beroerd.

FC Utrecht-ADO Den Haag 2-0

Sean Klaiber is uitzinnig van vreugde na zijn tweede goal van dit seizoen

TWEEDE HELFT

De tweede helft is begonnen bij FC Utrecht-ADO Den Haag. Bij ADO is Summerville vervangen door Falkenburg. Utrecht leidt met 1-0.

Ruststanden eerste divisie

In de eerste divisie staat koploper Jong Ajax - met Ünüvar op de bank - op een 1-0 voorsprong bij NEC, door een doelpunt in blessuretijd van Danilo Pereira. Nummer twee SC Cambuur staat op 1-1 tegen Jong FC Utrecht (met Ruben Kluivert in de basis). Achtervolgers De Graafschap en FC Volendam leiden en zouden - als het zo blijft - over Cambuur heen kunnen wippen.

Keuken Kampioen Divisie

FC Dordrecht-FC Eindhoven 0-0
NEC-Jong Ajax 0-1
Roda JC-FC Volendam 0-1
SC Cambuur-Jong FC Utrecht 1-1
Helmond Sport-FC Den Bosch 0-0
De Graafschap-MVV Maastricht 2-1
Telstar-TOP Oss 0-0

RUST

FC Utrecht was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, maar kwam niet verder dan één doelpunt. Kansen waren er wel, waaronder een schot voorlangs van Kerk. ADO stelde daar nauwelijks iets tegenover.

De ruststand bij FC Utrecht-ADO Den Haag is derhalve: 1-0.

28' Utrecht krijgt kansen

Ook na de 1-0 staat ADO Den Haag nog met man en macht te verdedigen, maar FC Utrecht snijdt geregeld door de Haagse defensie heen als een warm mes door de roomboter. Zo heeft Peterson al drie prima mogelijkheden gehad om de score op te voeren.

ADO-trainer Pardew is zichtbaar not amused.

FC Utrecht-ADO Den Haag 1-0

ADO-coach Alan Pardew is not amused

14' GOAL FC UTRECHT

Doelpunt voor FC Utrecht! De teruggekeerde Peterson heeft nog geen kwartier nodig om het doel te vinden. Utrecht leidt met 1-0 tegen ADO Den Haag.

Op aangeven van Emanuelson schiet de Zweed, die na een mislukt avontuur bij Swansea City terug is in de eredivisie, de bal beheerst langs keeper Koopmans.

FC Utrecht-ADO Den Haag 1-0

Kristoffer Peterson viert zijn goal tegen ADO

12' Utrecht maakt het spel

FC Utrecht maakt in de beginfase van de wedstrijd het spel, terwijl ADO zich heeft ingegraven en afwacht wat de avond zal brengen. Tot nu toe is dat balbezit voor Utrecht en één kansje: een schot van aanvoerder Gustafson eindigde op het been van Stubbs.

FC Utrecht-ADO Den Haag 0-0

AFTRAP

Aftrap in Utrecht! Sander van de Streek heeft de twintigste speelronde van de eredivisie afgetrapt. Het duel tussen FC Utrecht en ADO Den Haag is begonnen.

Debuut Kluivert jr.

In de eerste divisie neemt Jong Utrecht het om 20.00 uur op tegen SC Cambuur. In het beloftenelftal van de Domstedelingen heeft verdediger Ruben Kluivert een basisplaats. De zoon van Patrick Kluivert debuteert in het betaald voetbal.

De opstellingen van beide teams

FC Utrecht speelt zonder onder anderen aanvoerder Willem Janssen en Adam Maher. De teruggekeerde Kristoffer Peterson heeft een basisplaats.

Bij ADO Den Haag keert Danny Bakker terug in de ploeg na een schorsing. Tudor Baluta maakt zijn debuut op het middenveld en aanvoerder Aaron Meijers zit wederom op de bank.

De opstellingen van FC Utrecht en ADO Den Haag

ADO inspecteert het veld

De spelers van ADO bekijken het veld waarop vanavond wordt gespeeld. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Stadion Galgenwaard tussen FC Utrecht en ADO Den Haag.

Crisis bij PSV

Daags na de smadelijke nederlaag in het bekertoernooi bij NAC Breda (2-0) gaat verslaggever Joep Schreuder op bezoek bij PSV.

Hoe nu verder?

'Als het tegenzit, vecht dit PSV vooral tegen zichzelf'

Bundesliga: Dost krijgt koploper op bezoek

Bas Dost (rechts) viert een treffer voor Frankfurt

RB Leipzig is momenteel lijstaanvoerder in de Bundesliga, met vier punten voorsprong op recordkampioen Bayern München.

Beide topclubs hebben zaterdag een lastige opgave. Leipzig gaat 's middags op bezoek bij het Eintracht Frankfurt van Bas Dost, Bayern treft later op de dag Schalke.

Ook vanavond is er al een wedstrijd. Borussia Dortmund en 1. FC Köln treffen elkaar vanaf 20.30 uur.

Serie A: Romeinse derby en Napoli-Juventus

Matthijs de Ligt viert de zege bij zijn debuut voor Juventus tegen Napoli met Paulo Dybala

In de Italiaanse Serie A zit het venijn dit weekend in de staart. Zondag om 18.00 uur spelen AS Roma en Lazio de 174ste officiële Derby della Capitale.

En om 20.45 uur ontvangt het kwakkelende Napoli, dit seizoen geen schim van de ploeg die in de afgelopen seizoenen Juventus het vuur aan de schenen legde, de Turijnse koploper.

Matthijs de Ligt maakte trouwens op 31 augustus zijn debuut voor Juventus in het thuisduel met Napoli. Het werd een turbulent debuut, waarbij Juventus - mede door foutjes van De Ligt - een 3-0 voorsprong uit handen gaf. Uiteindelijk kwam het dankzij een eigen goal van Kalidou Koulibaly toch nog goed voor Juve: 4-3.

Wie stopt Liverpool?

In Engeland gaat Liverpool zaterdag om 16.00 uur tegen Southampton op zoek naar de 23ste competitiezege in 24 Premier League-duels. Eerder op de dag (13.30 uur) ontvangt nummer drie Leicester City nummer vier Chelsea.

En zondag om 17.30 uur staat in Londen het duel tussen Tottenham Hotspur en Manchester City op het programma.

Virgil van Dijk en Mo Salah vieren een feestje na de 2-0 zege op Manchester United

Barcelona-Valencia topaffiche in Spanje

Frenkie de Jong

Het mooiste affiche in Spanje is ongetwijfeld Valencia-FC Barcelona zaterdagmiddag (16.00 uur) in Mestalla. Frenkie de Jong wordt gewoon verwacht aan de aftrap, maar Jasper Cillessen zal zich met een nieuwe blessure verbijten op de tribune.

Real Madrid gaat zondagavond (21.00 uur) op bezoek bij Real Valladolid en nummer drie Atlético Madrid neemt het eerder op de zondag (12.00 uur) op tegen stadgenoot Leganés.

Luuk de Jong mag zaterdagavond (21.00 uur) zijn goede vorm tonen in het Andalusische onderonsje van Sevilla met Granada.

Hiddink bij topberaad PSV

Op De Herdgang wordt op dit moment topberaad gevoerd over het seizoen, dat na de bekeruitschakeling tegen NAC Breda als verloren kan worden beschouwd. Aangeschoven zijn algemeen directeur Toon Gerbrands, technisch directeur John de Jong, interim-trainer Ernest Faber en...adviseur Guus Hiddink.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Adviseur Guus Hiddink is aangeschoven bij het crisisoverleg op het trainingscomplex van PSV

Volledige speelronde in eerste divisie

Vanavond, om 20.00 uur, wordt er ook weer gevoetbald in de eerste divisie. Na 22 duels is de strijd om de bovenste twee plekken, die sinds dit seizoen recht geven op promotie naar de eredivisie.

Jong Ajax (46 punten), dat op bezoek gaat bij NEC, is koploper, maar kan uiteraard niet promoveren. SC Cambuur (45 punten) is de nummer twee, met twee punten voorsprong op De Graafschap en FC Volendam (beiden 43 punten).

NAC Breda en Go Ahead Eagles, die elkaar zondag treffen in Deventer, zijn de nummers vijf en zes met 38 punten.

Robert Mühren (rechts) heeft gescoord voor Cambuur tegen TOP Oss

Belangrijkste duels in de Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag, 20.00 uur NEC-Jong Ajax
De Graafschap-MVV
SC Cambuur-Jong FC Utrecht
Roda JC-FC Volendam
Zondag, 14.30 uur Go Ahead Eagles-NAC Breda

Ødegaard heeft boodschap voor landgenoot Tronstad

Sondre Tonstad wordt de derde Noor in de geschiedenis van Vitesse. Spits Marcus Pedersen en middenvelder Martin Ødegaard gingen hem voor.

De laatste, tegenwoordig bijna wekelijks uitblinker bij Real Sociedad, verraste zijn landgenoot met een videoboodschap.

Willem II licht optie op Ndayishimiye

Zoals verwacht heeft Willem II de optie die het had op NEC-huurling Mike Trésor Ndayishimye gelicht. De revelatie van dit eredivisieseizoen heeft een contract getekend tot 2023 bij de Tilburgers.

De in het Belgische Lembeek geboren Ndayishimiye werd opgeleid bij Anderlecht. NEC pikte hem als clubloze speler op, maar in Nijmegen wist hij geen onuitwisbare indruk te maken. De eerstedivisionist verhuurde hem daarop aan Willem II. De Tilburgers hadden daarbij een optie tot koop.

Dit seizoen is Ndayishimiye een van de revelaties bij de verrassende nummer drie van de eredivisie. In de laatste vijf duels kwam hij vier keer - vaak bijzonder fraai - tot scoren. Zo had hij een groot aandeel in de zeges op AZ en Ajax.

Noorse middenvelder Tronstad naar Vitesse

Sondre Tronstad komt per direct de selectie van Vitesse versterken. De 24-jarige controlerende middenvelder van het Noorse Haugesund tekende vrijdagmiddag contract tot medio 2023 in Arnhem.

De voormalig jeugdinternational stond in het verleden onder contract bij het Noorse IK Start en het Engelse Huddersfield Town.

In augustus 2019 speelde Tronstad in de UEFA Europa League twee kwalificatiewedstrijden tegen PSV, die de Noren op het nippertje verloren. Afgelopen seizoen eindigde Tronstad met Haugesund op de zevende plaats in de Noorse competitie en verloren ze de bekerfinale van Viking FK.

Pavlidis vraagteken bij Willem II

Willem II moet het zondag tegen PEC Zwolle mogelijk doen zonder topscorer Vangelis Pavlidis. De Griekse spits raakte woensdag geblesseerd in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen, waarin hij na 20 minuten de score had geopend. Zonder Pavlidis verloor Willem II na strafschoppen in Friesland.

Rechtsback Bart Nieuwkoop raakte tegen Heerenveen ook geblesseerd en middenvelder Pol Llonch hield klachten over aan het duel, dat ruim 120 minuten duurde. "Het is tot op heden een pittige week geweest", zegt Adrie Koster, de trainer van de verrassende nummer 3 van de eredivisie.

Vangelis Pavlidis verliet geblesseerd het veld in het bekerduel met sc Heerenveen

Geblesseerde Cillessen mist weerzien met Barcelona

Jasper Cillessen mist zaterdag het weerzien met zijn oude club FC Barcelona. De keeper van Valencia is weer geblesseerd. Cillessen zou woensdag starten in de bekerwedstrijd tegen Logroñés, maar hij haakte tijdens de warming-up af. Met Jaume Domenech onder de lat won Valencia met 1-0.

"Jasper heeft een deel van de training meegedaan, maar hij heeft nog steeds wat last. Hij kan niet spelen", zei trainer Albert Celades een dag voor de competitiewedstrijd in het eigen Mestalla-stadion tegen Barcelona.

Cillessen verhuisde afgelopen jaar van Barcelona naar Valencia, omdat hij bij de Catalaanse topclub voornamelijk op de bank zat. De nummer 1 van het Nederlands elftal begon dit seizoen als vaste keeper van Valencia. Cillessen liep begin vorige maand echter een kuitblessure op en miste daardoor een aantal wedstrijden. Toen hij was hersteld, zat de Gelderlander op de bank.

Jasper Cillessen

PSV-trainer Faber: 'Tijd van praten is voorbij'

Nog katerig van de bekeruitschakeling tegen NAC Breda stond de selectie van PSV op het trainingsveld van De Herdgang. Interim-trainer Ernest Faber sprak al met de spelers en zal later vandaag met Toon Gerbrands en John de Jong om de tafel zitten.

Heeft Faber al spijt dat hij als interim-trainer is ingestapt na het ontslag van Mark van Bommel. "Zeker geen spijt", aldus het voormalig hoofd van de jeugdacademie. "Het is ook de functie van de academie om klaar te staan als het nodig is. Gisteren hebben we iets meegemaakt, waar je iets mee moet voor de toekomst."

"Gisteren was PSV-onwaardig", vervolgt Faber. "Ik ben dertien jaar verbonden aan deze club en dit heb ik ook nooit meegemaakt. Je moet trots zijn om hier te spelen. Als ze niet voor de club willen, dan gaan ze maar weg. Daar sta ik nog steeds achter."

Kunnen de spelers niet beter? "Als het meezit wel, als het tegenzit vechten ze tegen zichzelf. De tijd van praten is echt wel voorbij."

PSV-trainer Ernest Faber

Advocaat positief over komst Slowaakse spits

Feyenoord-trainer Dick Advocaat rekent nog altijd op de komst van de Slowaakse spits Robert Bozenik. De 20-jarige spits van MSK Zilina is dicht bij een komst naar De Kuip. "Het ziet er positief uit, maar er is nog niet getekend", aldus Advocaat.

Advocaat kan zaterdagavond uit tegen Heracles Almelo niet beschikken over Renato Tapia. De Peruviaan is geblesseerd, zo vertelde Dick Advocaat bij de wekelijkse persconferentie.

Robert Bozenik in het shirt van Slowakije

Odgaard keert terug bij Heerenveen

Heerenveen was in oktober pas de tweede club - na Vitesse - die AZ wist te verslaan. In Den Haag wonnen de Friezen met 4-2 dankzij goals van Botman, Kongolo, Odgaard en een eigen doelpunt van Koopmeiners.

De Deense spits Odgaard miste de eerste twee duels na de winterstop wegens een voetblessure, maar zal zaterdag terugkeren in de basis.

Jens Odgaard viert zijn goal tegen AZ in oktober

AZ: Ouwejan vervangt geschorste Wijndal

Thomas Ouwejan was de afgelopen twee seizoenen basisklant bij AZ. Dit seizoen moet de 23-jarige jeugdinternational echter Owen Wijndal voor zich dulden. Zaterdag staat Ouwejan tegen sc Heerenveen weer in de basis, zo bevestigt AZ-trainer Arne Slot op de clubwebsite.

Wijndal zit namelijk een schorsing uit. Voor Ouwejan wordt het de eerste basisplaats in een competitieduel sinds het duel met FC Groningen op 18 augustus.

Thomas Ouwejan keert tegen sc Heerenveen terug in de basis van AZ

Competitieduels verplaatst

Omdat FC Utrecht en Go Ahead Eagles in ieder geval op donderdag 13 februari in actie komen, zijn hun competitieduels tegen respectievelijk Willem II en MVV Maastricht verplaatst naar zondag 16 februari.

Speeldata kwartfinales KNVB-beker

De KNVB heeft zojuist de speeldata bekendgemaakt van de kwartfinales in de KNVB-beker. Zeker zijn de twee duels op woensdag 12 februari: AZ-NAC Breda (18.30 uur) en Vitesse-Ajax (20.45 uur).

Go Ahead Eagles en FC Utrecht nemen het op donderdag 13 februari tegen elkaar op, maar het tijdstip staat nog niet vast. Dat is namelijk afhankelijk van de winnaar van het gestaakte duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord.

Wint Fortuna, dan spelen de Limburgers op dinsdag 11 februari om 20.45 uur uit tegen sc Heerenveen. Wint Feyenoord, dan vervalt dinsdag als speeldag en is sc Heerenveen-Feyenoord op donderdag 13 februari om 20.45 uur.

Volgende week bij de NOS: Ryan en Danzell Gravenberch

Hij kwam niet in actie in het bekerduel met Spakenburg, maar in de eredivisie is de 17-jarige Ryan Gravenberch de laatste twee duels onomstreden basisspeler.

Vandaag loopt de NOS mee met de gebroeders Gravenberch. Want ook Danzell, de oudere broer van Ryan, speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar is na enkele omzwervingen inmiddels speler van eerstedivisionist FC Dordrecht. We spreken de broers over hun voetballoopbaan, over het leven en over elkaar.

Wil je weten wie beter is in het computerspelletje FIFA, Ryan of Danzell? Hou dan volgende week - in aanloop naar Ajax-PSV - de kanalen van de NOS in de gaten!

Ryan Gravenberch (rechts) en broer Danzell tijdens een potje FIFA

Feliz cumpleaños, Luis!

Luis Suarez staat voorlopig buitenspel na een operatie aan de beschadigde meniscus in zijn knie. Zijn oude club Ajax steekt de Barcelona-aanvaller een hart onder de riem op zijn verjaardag.

Opmerkelijk: zondag speelt Ajax tegen FC Groningen, de andere eredivisie-club waar Suarez ooit zijn doelpunten voor maakte.

PSV strikt jonge Noorse aanvaller

Hij is niet de oplossing voor de misère bij PSV dit seizoen, maar voor de toekomst hebben ze in Eindhoven hoge verwachtingen van de 18-jarige Herman Geelmuyden. De jeugdinternational van Noorwegen onder-17 speelde al negen duels op het hoogste niveau bij Stabaek FC en heeft nu een contract getekend bij PSV tot medio 2023.

Geelmuyden sluit aan bij PSV onder-19 van trainer Ruud van Nistelrooy.

ADO onderweg naar Utrecht

Van Den Haag naar Utrecht is normaal gesproken een ritje van 45 minuten, maar onder trainer Alan Pardew laten de Hagenaars niets aan het toeval over.

En dus is de bus met de selectie zojuist vertrokken voor het duel met FC Utrecht, dat om 20.00 uur begint.

Vertrokken voor een prikkie, inmiddels een fortuin waard

Zo goed als Frenkie de Jong zijn ze niet, en zullen ze waarschijnlijk ook nooit worden. Maar ook deze vijf spelers, die ooit voor een prikkie vertrokken uit de eredivisie, zijn in het buitenland inmiddels een fortuin waard.

'Frenkie de Jong wordt wereldster in Barcelona'

Exact een jaar geleden stond Frenkie de Jong op de voorpagina's van alle Spaanse kranten. Tientallen bladzijden werden volgeschreven over de middenvelder die toen net getekend had bij FC Barcelona. De strekking: Barça heeft een topaankoop gedaan.

In de twaalf maanden die sindsdien verstreken, is er een heleboel gebeurd in het leven van De Jong. Veel is anders. Zo niet de toon in de Spaanse media. De heersende opinie is nog steeds hetzelfde: "Barça heeft een toekomstige wereldster in huis."

De route naar de Kuip: speelschema KNVB-beker

De kwartfinales in de KNVB-beker worden gespeeld op dinsdag 11, woensdag 12, donderdag 13 februari 2020.

Laatste kwartfinalist nog verscholen in de mist

Nog een bekerfinalist is onbekend. Het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord werd dinsdagavond namelijk in de 63ste minuut (bij een stand van 1-1) gestaakt vanwege de dichte mist. Dinsdag om 20.00 wordt het restant gespeeld in Sittard.

Kevin Blom en zijn assistenten in de mist

Speler Spakenburg mag niet invallen en stapt op

Van den Houten: 'Morgenochtend gewoon om half negen weer werken'

Aan Spakenburgse zijde was vooraf veel te doen over Thomas van den Houten, die voor het duel zijn voetbalschoenen kwijt was. Van den Houten speelde de hele wedstrijd: "Ik denk dat iedereen heeft genoten".

Nou, niet iedereen. Ploeggenoot Argjend Selimi leverde na terugkeer in Spakenburg namelijk zijn clubtas in en vertrok direct bij de club. Selimi, van Kosovaarse afkomst, maar opgegroeid in het vissersdorp, was ontstemd over het feit dat hij niet had mogen invallen in de Johan Cruijff Arena.

Spakenburg-speler Argjend Selimi

Ünüvar doet Amsterdamse harten sneller kloppen

De oudgediende straalde, maar dat gold misschien nog wel meer voor de 16-jarige debutant Naci Ünüvar. Hij scoorde bij zijn debuut, uit een strafschop.

Debutant Ünüvar geniet: 'Bij elk balcontact gaat het publiek schreeuwen'

Siem de Jong is er nog!

En dat Ajax zich zou verzekeren van een plek in de kwartfinale van de KNVB-beker, waarin Vitesse de tegenstander is, was geen verrassing. Toch zaten er genoeg bijzondere verhalen aan het bekertreffen met de amateurs van Spakenburg (7-0).

Wat te denken van de 'zuivere, gouden hattrick' van de - voor sommigen - al bijna vergeten Siem de Jong, die in de eerste helft ononderbroken met links, met rechts en met het hoofd scoorde. Perfecter dan dat worden ze niet.

Spierpijn Heerenveen

Voor Heerenveen komt het eredivisieduel met AZ misschien wel een beetje vroeg, na de slopende bekerzege op Willem II van woensdag. Na 120 minuten stond het 2-2 in Friesland, waarna Heerenveen de strafschoppen beter namen.

De grote vraag is: is de pijn al uit de benen van de Heerenveen-spelers?

De buit is binnen voor sc Heerenveen: volgende ronde KNVB-beker

AZ en Vitesse probleemloos naar laatste acht

AZ kende deze week weinig problemen in het bekertreffen met TOP Oss (0-2) en ook Vitesse, dat opgeleefd lijkt onder trainer Edward Sturing, plaatste zich met een 0-2 zege op Heracles Almelo eenvoudig voor de laatste acht.

Vitesse gaat zondag proberen de goede serie een vervolg te geven met de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De Alkmaarders reizen zaterdag al af naar Friesland, waar het eredivisieduel met SC Heerenveen op het programma staat.

Tim Matavz en Oussama Tannane vieren de 2-0 van Vitesse in het bekerduel met Heracles

Go Ahead Eagles ontsnapt tegen Spakenburg

FC Utrecht neemt het in de kwartfinales van de KNVB-beker trouwens in Deventer op tegen Go Ahead Eagles. De eerstedivisonist rekende in een meeslepend gevecht na strafschoppen af met de amateurs van IJsselmeervogels.

Zondag wacht 'Kowet' het competitietreffen met NAC Breda, toevalligerwijs die enige andere overgebleven eerstedivisionist in het bekertoernooi.

Feest bij Go Ahead Eagles na afloop

Utrecht-aanvoerder Janssen maanden uit de roulatie

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen raakt geblesseerd aan zijn knie in het bekerduel met FC Eindhoven

Dinsdag voorkwam FC Utrecht in de verlenging tegen FC Eindhoven een bekerblamage. Toch keerde de ploeg van John van den Brom terug met een kater: aanvoerder Willem Janssen viel namelijk uit met een zware knieblessure.

Vandaag werd bekend dat Janssen een kruisband in zijn rechterknie heeft afgescheurd, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie zal komen. Sterkte Willem!

Brood houdt zure nasmaak over aan periode bij NAC

Waar verliezers zijn, zijn ook winnaars. En soms is niet helemaal duidelijk tot welk kamp iemand behoort. Ruud Brood, bijvoorbeeld. De Gorkumse coach werkte als trainer bij PSV en heeft een groto verleden bij NAC.

Op Oudjaarsdag werd Brood ontslagen als trainer van NAC Breda. Donderdag zag hij als gast in de radiostudio van NOS Langs de Lijn zijn oude ploeg met 2-0 winnen van PSV.

Het zorgde voor een apart gevoel bij Brood. Hij heeft een zure nasmaak aan zijn periode bij NAC overgehouden, maar gunt de club tegelijkertijd uit liefde een hoop succes. Maar niet iedereen binnen de Bredase club.

Hoe Brood terugkijkt op zijn laatste periode als trainer van NAC kun je lezen in dit artikel.

Brood over ontslag bij NAC: 'Ik was wel enigszins verrast'

Waar doet PSV het nog voor?

Na de ontluisterende uitschakeling in het bekertoernooi door NAC Breda (2-0) moet PSV zich weer zien op te richten. De club is uitgeschakeld in de beker, overwinterde niet in de Europa League en zelfs de grootste optimisten geloven niet meer in een landstitel.

Hoe ga je dan de laatste vijftien eredivisieduels in? Een flinke klus voor interim-trainer Ernest Faber, die na de zeperd in Breda in woede ontstak: "Dit was PSV onwaardig. Je moet trots zijn om voor PSV te spelen. Straal dat uit. Natuurlijk ben ik pissig."

Vandaag steken we ons licht op bij de geplaagde coach op De Herdgang in Eindhoven.

PSV-trainer Ernest Faber

Stand in de eredivisie

Programma

Het programma van de 20ste speelronde in de eredivisie

Welkom!

Het midweekse bekerprogramma heeft flinke wonden geslagen bij de ene en een flinke dosis zelfvertrouwen gegeven aan de andere eredivisieclub. Voor iedereen geldt dat de knop snel moet worden omgezet, want de twintigste speelronde in de eredivisie staat voor de deur.

Via dit liveblog blijf je de hele dag op de hoogte van het nieuws over het komende voetbalweekeinde.