liveblog
NOS VoetbalAangepast

Vitesse beëindigt zegeloze reeks, weer een assist van doelman Pasveer

Vier duels in de eredivisie:

liveblog gesloten

Bedankt en tot morgen!

Hiermee sluiten we het liveblog af voor vanavond. Zondag zijn we uiteraard terug met onder meer Feyenoord-PSV (14.30 uur) en AZ-Ajax (16.45 uur).

Bedankt voor het volgen, voor nu welterusten en graag tot morgen!

Weerbericht voor dakloos stadion: 'Zware windstoten, maar kleine regenkans'

Stand in de eredivisie

Uitslagen en programma

Assistkoning Pasveer

Vitesse-doelman Remko Pasveer was de man of the match in zijn geboortestad Enschede. In de eerste helft hield hij zijn ploeg met een paar knappe reddingen in de wedstrijd en met een ferme uittrap leidde hij de openingstreffer in van Bryan Linssen.

Geen toeval, aldus Linssen die al bij Heracles Almelo met Pasveer samenspeelde. Ook tegen FC Groningen en sc Heerenveen bediende Pasveer zijn ploegmaat al op maat. Maar zijn het nu al drie of vier assists dit seizoen?

Doelman Pasveer telt zijn vierde assist, Brama zag Twente uit elkaar vallen

Samenvatting Vitesse-PEC Zwole

Bekijk hier de samenvatting van FC Twente - Vitesse

Loopbaan Van Barneveld eindigt in eerste ronde WK

Dit liveblog lag even stil vanwege de eersterondepartij van Raymond van Barneveld op het WK in Londen. Helaas moeten we melden dat de imposante loopbaan van Barney eindigt in de eerste ronde van het WK tegen de Amerikaan Darin Young. Van Barneveld verloor met 3-1.

Van Barneveld in zijn eersterondeduel bij het WK tegen de Amerikaan Darin Young

Samenvatting Fortuna Sittard-RKC Waalwijk

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

Diemers over beauty: 'Wilde bal gewoon bij de tweede paal leggen'

Fortuna Sittard-RKC Waalwijk werd het duel van de juweeltjes. Clint Leemans scoorde prachtig voor RKC Waalwijk, maar de mooiste was van baltovenaar Mark Diemers. Maar was het wel echt zijn bedoeling?

Diemers: 'Hij ging er wel aardig in geloof ik'

Samenvatting VVV-Venlo-PEC Zwolle

Bekijk hier de samenvatting van VVV-Venlo - PEC Zwolle

Debutant Bastiaans geniet van juweeltje

Hieronder hoorden we de 17-jarige Aaron Bastiaans al vertellen over de waarschijnlijke komst van Hans de Koning als trainer van VVV-Venlo. Maar Bastiaans maakte vanavond bij zijn debuut ook meteen een pracht van een doelpunt. En daar mag hij natuurlijk ook wel iets over vertellen.

Bastiaans ondanks nederlaag VVV-Venlo: 'Superblij met mijn doelpunt'

Samenvatting ADO Den Haag-FC Groningen

Bekijk hier de samenvatting van ADO Den Haag - FC Groningen

AFGELOPEN

Het duel in Enschede zit er bijna op. Vitesse kreeg via Matavz, Foor en een vrije trap van Honda nog grote kansen om de score op te voeren, maar Joël Drommel laat in deze fase zien dat ook hij een uitstekende doelman is.

Voor de Arnhemmers maakt het niet veel uit. Het wint met 3-0, de eerste zege na vijf nederlagen en een gelijkspel. Interim-trainer Joseph Oosting heeft nu vier punten uit twee duels behaald met Vitesse. Niet slecht.

FC Twente-Vitesse 0-3

Komt het nog goed tussen Buijs en Kooij?

Even terug naar eerder deze avond. FC Groningen kwam in Den Haag niet verder dan 1-1 tegen ADO Den Haag. De bezoekers kregen in de eerste helft een rode kaart (elleboog Zeefuik) en dat zat trainer Danny Buijs bepaald niet lekker.

De Groningen-trainer had zich in het verleden al vaker negatief uitgelaten over arbiter Joey Kooij en deed dat vanavond nog een paar keer. Dat moest wel uitlopen op een rode kaart en dat gebeurde dus ook.

Komt het nog goed tussen Buijs en Kooij? Bekijk de reacties.

Studio Sport Eredivisie

In Enschede wordt nog gevoetbald, maar Studio Sport Eredivisie is inmiddels begonnen. Kijk nu live op NPO 1 of via de livestream op NOS.nl naar de samenvattingen van de vandaag gespeelde eredivisieduels.

Er valt genoeg te smullen...

Bij FC Twente lukt niets meer...

Het is treurigmakend.

NOS-commentator Philip Kooke

Debutant bij Vitesse

En met zo'n stand durft interim-trainer Joseph Oosting ook Yassin Oukili te laten debuteren in de eredivisie. De middenvelder speelde tot nu toe in Vitesse onder 19.

FC Twente-Vitesse 0-3

72' GOAL VITESSE

Het kan niet op voor Vitesse. Bryan Linssen maakt zijn tweede van de avond op aangeven van Tim Matavz: 0-3.

FC Twente-Vitesse 0-3

Rentree Tannane

Wie hebben we daar? Oussama Tannane maakt na ruim twee maanden blessureleed zijn rentree bij Vitesse. Hij vervangt de geblesseerde doelpuntenmaker Dicko.

FC Twente-Vitesse 0-3

61' GOAL VITESSE

Net raakte hij nog de paal, nu is Nouha Dicko wel trefzeker. Hij straft balverlies van Peet Bijen koelbloedig af: 0-2.

FC Twente-Vitesse 0-2

Debutant Bastiaans (17) 'hoorde ook iets'

Interim Driessen verklapt: 'Hans de Koning nieuwe coach VVV'

Hans de Koning wordt de nieuwe coach van VVV-Venlo. Jay Driessen, de huidige interim-trainer van de Venlose club, 'verklapte' dat voor de camera van Fox Sports, waarna De Koning het nieuws bevestigde.

De Koning (59) trainde de afgelopen jaren diverse clubs uit de eerste divisie,waaronder Fortuna Sittard, TOP Oss, FC Volendam, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk.

Bij VVV wordt de oud-keeper de opvolger van Robert Maaskant.Die werd vorige maand ontslagen na tien nederlagen in de competitie en uitschakeling in het bekertoernooi door de amateurs van Groene Ster.

Hans de Koning wordt de nieuwe trainer van VVV-Venlo

Vitesse na rust: paal, goal, paal

Vitesse is met een ander gezicht uit de kleedkamer gekomen. Speelden de Arnhemmers in de eerste helft nog uiterst mak, na rust hebben we al een corner van Honda rechtstreeks op de paal zien belanden en zojuist knalde Dicko ook tegen het aluminium.

Tussendoor viel de goal van Linssen.

FC Twente-Vitesse 0-1

51' GOAL VITESSE

Toch een goal in Enschede, en nog wel voor de bezoekers. Bryan Linssen zet Vitesse op 1-0 en zoals vaker dit seizoen is doelman Remko Pasveer de aangever! Ook tegen FC Groningen en sc Heerenveen was de doelman al aangever bij een goal van Linssen.

FC Twente-Vitesse 0-1

TWEEDE HELFT

Bij FC Twente-Vitesse rolt de bal voor de tweede helft.

FC Twente-Vitesse 0-0

AFGELOPEN

Fortuna Sittard boekt alweer de vijfde thuiszege op rij. Het wint met 3-2 van RKC Waalwijk, dat opnieuw goed voetbalde maar weer geen punten verdient.

Let op: kijk vanavond even naar de wereldgoal van Diemers! En lees natuurlijk het wedstrijdverslag.

Fortuna Sittard-RKC Waalwijk 3-2

Vitalie Damascan

AFGELOPEN

PEC Zwolle boekt de vijfde zege van het seizoen. In Venlo wint het met 2-1 van VVV, al maakte het zich nog moeilijker dan nodig was.

VVV-Venlo-PEC Zwolle 1-2

Blijdschap bij PEC Zwolle

RUST

Het is rust in Enschede, waar FC Twente de kansen kreeg en Vitesse vooral de in Enschede geboren doelman Pasveer (die speelde bij FC Twente en Heracles Almelo) mag bedanken voor de 0-0 ruststand. Er is voor beide ploegen in ieder geval veel ruimte voor verbetering in de tweede helft.

FC Twente-Vitesse 0-0

Remko Pasveer is in de eerste helft de grote sta-in-de-weg voor FC Twente

Tukker Pasveer houdt FC Twente van doelpunt

Dat was dé kans voor FC Twente. Nakamura loopt ongehinderd af op Vitesse-doelman Pasveer, maar de Twentse doelman van de Arnhemmers redt twee keer. De oud-goalie van Heracles is voorlopig de man van de wedstrijd.

Even later wordt de Japanner Nakamura gewisseld door zijn trainer Gonzalo Garcia Garcia. Met tranen in de ogen neemt hij plaats op de bank.

FC Twente-Vitesse 0-0

77' GOAL VVV-VENLO

We hebben het nog niet geschreven of VVV komt terug in de wedstrijd. De 17-jarige debutant Aaron Bastiaans brengt VVV op sublieme wijze terug in de wedstrijd. Hij hakt de bal achter zijn standbeen langs in het Zwolse doel. Wordt het dan toch nog spannend?

VVV-Venlo-PEC Zwolle 1-2

Debutant Aaron Bastiaans heeft gescoord voor VVV

75' Zwolle op weg naar zege?

In Venlo is PEC Zwolle hard op weg naar de vijfde zege van het seizoen. Het leidt met 2-0 en heeft ook al flink wat kansen gehad om de score uit te breiden. Thuisploeg VVV-Venlo heeft totaal nog geen vuist kunnen maken.

VVV-Venlo-PEC Zwolle 0-2

Hoezo lui?

Matavz loopt op alles, maar meestal tevergeefs

NOS-commentator Philip Kooke

Leuk begin, saai vervolg

Zo leuk de eerste minuten, zo teleurstellend het vervolg van de eerste helft bij FC Twente-Vitesse. Na de kansen voor Cantalapiedra is er niet veel meer te beleven in Enschede.

FC Twente-Vitesse 0-0

Het gemis van 'El Toro' Janssen

Dat de geblesseerde Vincent Janssen woensdag niet mee zal doen tegen Liverpool is niet alleen jammer voor ons, maar zeker ook voor zijn Mexicaanse werkgever. De spits heeft zich namelijk al aardig populair gemaakt bij de aanhang van Monterrey.

Vincent Janssen bij Monterrey

Liverpool treft Monterrey bij WK voor clubs

Liverpool neemt het woensdag in de halve finale van het WK voor clubs op tegen Monterrey. De Mexicaanse ploeg boekte zonder de geblesseerde spits Vincent Janssen een moeizame zege op Al-Sadd, de Qatarese ploeg van trainer Xavi Hernández: 3-2.

De andere halve finale gaat tussen het Braziliaanse Flamengo, winnaar van de Copa Libertadores en het Saudische Al-Hilal, winnaar van de Aziatische Champions League.

Gabi in duel met Rodolfo Pizarro (l) and Carlos Rodriguez (r) van Monterrey

58' GOAL FORTUNA

Hij zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker en nu na rust ook voor de 3-2: Vitalie Damascan. De Moldavische spits kopt de bal fraai achter doelman Vaesen.

Fortuna Sittard-RKC Waalwijk 3-2

Ondertussen in de Bundesliga...

Red Bull Leipzig heeft door een 3-0 overwinning bij Fortuna Düsseldorf de leiding in de Bundesliga overgenomen van Borussia Mönchengladbach. De gepasseerde koploper gaat zondag op bezoek bij VfL Wolfsburg.

Patrik Schick heeft RB Leipzig op voorsprong gezet

Leuk begin in Enschede

Wat een lekker begin bij FC Twente-Vitesse. Het spel golft op en neer, maar waar Vitesse vooral dreigend was, heeft Twente al twee grote kansen gehad. Beide keren werd Cantalapiedra in de diepte gevonden, maar Pasveer had op beide (knappe) inzetten van de Spanjaard een antwoord.

Een hartverwarmend begin op deze koude avond.

FC Twente-Vitesse 0-0

TWEEDE HELFT

Ook in Venlo (VVV-PEC Zwolle 0-2) en Sittard (Fortuna-RKC 2-2) rolt de bal weer voor de tweede helft.

AFTRAP FC TWENTE-VITESSE

FC Twente heeft afgetrapt voor het laatste eredivisieduel van vanavond. Patrick Vroegh maakt bij Vitesse zijn debuut in de basis als vervanger van Matus Bero. Keisuke Honda keert terug in de ploeg door de schorsing van Bazoer.

De opstellingen bij FC Twente-Vitesse

Om 20.45 uur: FC Twente-Vitesse

- Twente klopte Vitesse in 13 van de 33 confrontaties en negenmaal zegevierde Vitesse. De vorige ontmoeting eindigde onbeslist: 1-1 (1-0 Jensen,1-1 Mount).

- Beide ploegen zijn na een goede start afgezakt. Twente verzamelde maar vier punten uit zijn laatste vijf duels en Vitesse pakte na vijf nederlagen weer eens een punt (0-0 tegen Feyenoord).

- Van Leeuwen, technisch directeur van FC Twente, was dat eerder bij Vitesse.

- Bero en Bazoer (Vitesse) zijn geschorst.

Ook rust in Venlo

PEC Zwolle leidt met 2-0 op het veld van VVV.

45' GOAL FORTUNA

Vitalie Damascan maakt op slag van rust de 2-2 in Sittard. De Moldaviër scoort na een klassieke scrimmage. En meteen daarna had Fortuna zelfs de 3-2 kunnen maken, maar doelman Vaesen krijgt er nog knap een hand achter. We gaan rusten met 2-2.

Fortuna Sittard-RKC Waalwijk 2-2

AFGELOPEN

Het is klaar in Den Haag. ADO Den Haag heeft ook aan z'n tweede duel onder interim-coach Dirk Heesen een punt overgehouden. Na de 0-0 thuis tegen FC Twente werd het in Den Haag 1-1 tegen FC Groningen, dat lang met tien man speelde.

92+3' ROOD ADO DEN HAAG

Ook ADO eindigt het duel met tien man. Tom Beugelsdijk trekt nog een keer aan de noodrem en krijgt zijn tweede geel. Geen Ajax dus voor Beugelsdijk, maar dat wist hij al. De eerste gele kaart was al zijn vijfde.

WAT EEN KANS!

Met een extra verdediger probeert FC Groningen het punt over de streep te trekken, maar ADO geeft zoveel ruimte weg dat Joel Asoro opeens helemaal alleen af kan lopen op doelman Luuk Koopmans. De Zweed faalt echter hopeloos. Misschien wel illustratief voor deze tegenvallende wedstrijd.

90' Groningen neemt genoegenmet punt

In Den Haag zitten we inmiddels in de slotfase en FC Groningen lijkt zichzelf behoorlijk in de nesten te hebben gewerkt. Met elf en zelfs met tien man was er geen vuiltje aan de lucht tegen het armetierige ADO Den Haag, maar toch kwam het net heel goed weg bij een scrimmage voor het doel.

Necid en Meijers wisten het net nét niet te vinden. En dus lijkt dit uit te draaien op 1-1. FC Groningen tekent ervoor, want het laat verdediger Itakura invallen voor aanvallende middenvelder Lundqvist.

ADO Den Haag-FC Groningen 1-1

30' GOAL RKC WAALWIJK

En weer zo'n heerlijke krul! Dit keer is het Clint Leemans die Fortuna-doelman Koselev kansloos laat met een schitterende uithaal. Het is 2-1 voor RKC.

Fortuna Sittard-RKC Waalwijk 1-2

ROOD TRAINER BUIJS

Dat zat er wel aan te komen. Arbiter Kooij is klaar met het gemopper van FC Groningen-trainer Danny Buijs en stuurt hem nu naar de tribune.

24' GOAL PEC ZWOLLE

Aanvoerder Pelle Clement maakt de 2-0 voor PEC Zwolle op het veld van VVV-Venlo. Hij wordt in de diepte bediend door Thomas Lam en prikt de bal geroutineerd langs doelman Thorsten Kirschbaum.

VVV-Venlo-PEC Zwolle 0-2

70' Tiental Groningen op zoek naar voorsprong

Er gebeurde even zoveel op de andere velden, dat we Den Haag even links moesten laten liggen. De tien van FC Groningen zijn ook in de tweede helft een klasse beter dan ADO, verdiende misschien wel de 2-1, maar zag een fraaie inzet van Kaj Sierhuis op de lat belanden.

Aan de andere kant dacht Erik Falkenburg zijn ploeg op 2-1 te hebben gebracht, maar hij deelde een tik uit aan Memisevic en dus werd zijn treffer geannuleerd.

ADO Den Haag-FC Groningen 1-1

13' GOAL FORTUNA SITTARD

Vonden we de goal van Paal voor PEC mooi, de 1-1 van Mark Diemers tegen RKC Waalwijk moet je vanavond zeker even gaan bekijken. De spelmaker krult de bal fenomenaal met links in de verre hoek achter doelman Vaesen.

12' GOAL PEC ZWOLLE

Wat een heerlijke knal van Kenneth Paal! De linksback zet PEC zo op 1-0 in Venlo.

8' GOAL RKC WAALWIJK

Het is de hekkensluiter in de eredivisie die op voorsprong komt in Sittard. Hans Mulder kopt fraai raak. Het is de eerste eredivisiegoal van de middenvelder sinds 20 januari 2013.

AFTRAP FORTUNA SITTARD-RKC WAALWIJK

Er is afgetrapt bij Fortuna Sittard-RKC Waalwijk, het duel tussen de nummer 13 en 18 van de eredivisie. Hierbij de opstellingen.

De opstellingen bij Fortuna Sittard-RKC Waalwijk

Bekend gezicht in Venlo...

Maurice Steijn, oud-trainer van VVV en inmiddels een van de meest begeerde coaches voor zwalkende eredivisieclubs op het veld, werd vlak voor het duel met PEC Zwolle bedankt voor bewezen diensten in Venlo.

Voor de duidelijkheid, VVV zoekt ook nog altijd een hoofdtrainer.

De lachende Maurice Steijn op het veld in Venlo vlak voor het duel met PEC Zwolle.

AFTRAP VVV-VENLO-PEC ZWOLLE

In Venlo is inmiddels afgetrapt bij VVV-PEC Zwolle. Hierbij (nogmaals) de opstellingen.

De opstellingen van VVV-Venlo en PEC Zwolle

Weetjes...

- VVV hield in drie van de zeven duels met PEC Zwolle de punten in Venlo. PEC won twee keer, voor het laatst in 2013 (0-2, dankzij twee goals van Benson).

- Vorig jaar won VVV na rood voor PEC-keeper Boer met 2-0 (Susic, Joosten).

- Onder interim-coach Driessen won VVV zijn laatste twee thuisduels en staathet 15de. PEC,dat vijf van de laatste zes duels verloor, bezet de 16de plek.

- VVV-aanvoerder Post is geschorst.

TWEEDE HELFT

De tien van FC Groningen zijn begonnen aan de tweede helft. Maar niet nadat trainer Danny Buijs een pittig gesprek heeft gevoerd met arbiter Joey Kooij. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

ADO Den Haag-FC Groningen 1-1

RUST

Wat een vreemd einde van de eerste helft in Den Haag. ADO bakte er eigenlijk niets van, maar gaat wel aan de thee met 1-1 en een man meer tegen FC Groningen.

ADO Den Haag-FC Groningen 1-1

Scheidsrechter Joey Kooij trekt rood voor Deyovaisio Zeefuik na overleg met de VAR

45' ROOD FC GRONINGEN

En dan moet FC Groningen ook nog verder met tien man: Deyovaisio Zeefuik gebruikt zijn elleboog in duel met Aaron Meijers. Arbiter Joey Kooij gaat op advies van de VAR kijken naar de beelden en trekt rood.

ADO Den Haag-FC Groningen 1-1

De aftocht van Deyovaisio Zeefuik in Den Haag

43' GOAL ADO DEN HAAG

Vlak voor rust komt ADO Den Haag uit het niets op 1-1. Goossens geeft voor, Beugelsdijk legt knap terug en Necid kopt binnen.

ADO Den Haag-FC Groningen 1-1

Ondertussen in de Premier League...

Voor Liverpool, dat met 2-0 won van Watford, werd de dag nog veel mooier. Condurrenten Leicester City en Chelsea morsten namelijk punten. Leicester kwam thuis tegen Norwich City niet verder dan 1-1 en staat tweede op tien punten. Chelsea boog in Londen met 1-0 voor Bournemouth en volgt inmiddels op twintig punten.

Tim Krul denkt de kopbal van Jamie Vardy te keren, maar hij slaat de bal in eigen doel

ADO-fans mopperen in alle talen

Nog voor de 1-0 van FC Groningen lieten sommige ADO-fans hun onvrede over het beleid van technisch directeur Jeffrey van As al blijken. In alle talen....

  • NOS
    ADO-supporters keren zich tegen technisch directeur Jeffrey van AS
  • NOS
    Technisch-directeur Jeffrey van As is de gebeten hond in Den Haag, ook in het Pools
  • NOS
    De boze fans van ADO Den Haag zorgen ervoor dat hun boodschap ook door de Chinese eigenaars wordt begrepen
  • NOS
    Bij deze boodschap van de boze ADO-fans zit geen woord Spaans...

20' GOAL FC GRONINGEN

Er was nog helemaal niets gebeurd bij ADO Den Haag-FC Groningen. Maar uit de eerste de beste uitbraak van Groningen opent Gabriel Gudmundsson meteen de score voor de bezoekers: 0-1.

ADO Den Haag-FC Groningen 0-1

Gabriel Gudmundsson is blij met zijn treffer tegen ADO Den Haag

Om 19.45 uur: VVV-Venlo-PEC Zwolle

Over een klein uurtje neemt PEC Zwolle het in Venlo op tegen VVV-Venlo. Hierbij de opstellingen.

De opstellingen van VVV-Venlo en PEC Zwolle

Ondertussen in de Primera División...

Koploper FC Barcelona heeft in Spanje twee punten laten liggen. Real Sociedad beet in San Sebastian flink van zich af en werd beloond met een 2-2 gelijkspel.

Doelman Alex Remiro schud handen met Lionel Messi terwijl Frenkie de Jong de fans bedankt

13' Nog weinig gebeurd in Den Haag

Het duel in Den Haag is tien minuten oud en de ploegen tasten elkaar nog een beetje af. ADO Den Haag begon met iets meer dreiging, maar de laatste minuten bijt Groningen ook wat meer van zich af. Het hoogtepunt van de avond voorlopig was de tackle van de jonge back Milan van Ewijk, waarmee hij de opmars van Groningse Zweed Gabriel Gudmundsson in de eigen zestien stopte.

ADO Den Haag-FC Groningen 0-0

AFTRAP

Het is stormachtig en koud, maar wel droog in Den Haag. ADO Den Haag heeft afgetrapt in het duel met FC Groningen.

Dirk Heesen, interim-trainer van ADO Den Haag, langs de lijn

Weetjes...

- De balans tussen ADO en Groningen is in evenwicht; beide clubs wonnen tien edities, vijf keer werd het gelijk.

- ADO pakte onder interim-coach Heesen een punt tegen Twente (0-0),maar is nog voorlaatste. Met negen punten meer, staat Groningen op de tiende plaats.

- FC Groningen-trainer Buijs speelde 63 duels voor ADO en scoorde negen keer.

- ADO-aanvaller Michiel Kramer is geschorst. Crysencio Summerville kon de hele week niet trainen vanwege ziekte en zit op de bank.

Ondertussen in huize-Kluivert

Ruben Kluivert heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Utrecht. De 18-jarige centrale verdediger ligt nu tot de zomer van 2022 vast en heeft een optie voor nog een seizoen in zijn contract laten opnemen.

Hij heeft in totaal vier zoons, die allemaal getalenteerd zijn. De oudste zoon van Patrick, Quincy (22), speelde in de jeugd van Ajax en stond onder contract bij Vitesse. De rechtsback schopte het echter nooit tot het eerste elftal. Inmiddels is hij gestopt.

Shane (12), de jongste zoon van Patrick, voetbalt bij FC Barcelona en speelde eerder in de jeugd bij Paris Saint-Germain.

Ruben Kluivert en technisch directeur Jordy Zuidam

Ondertussen in Chongqing

Jordi Cruijff stapt op als trainer van de Chinese club Chongqing Dangdai Lifan. De 45-jarige Amsterdammer zegt het tijd te vinden voor een nieuwe uitdaging. Hij was anderhalf jaar in dienst bij de club in de Super League.

Jordi Cruijff was anderhalf jaar trainer in China

Ondertussen in de Bundesliga...

Drie dagen na de groepsfase van de Champions League met de zesde zege op rij te hebben afgesloten, heeft Bayern München ook in de Bundesliga weer eens gewonnen. Na twee achtereenvolgende competitienederlagen was het zaterdagmiddag thuis met 6-1 te sterk voor Werder Bremen.

Bayern klom dankzij de overwinning naar de vierde plaats op de ranglijst, net achter Borussia Dortmund, dat bij FSV Mainz met 4-0 zegevierde.

Philippe Coutinho na een van zijn drie treffers voor Bayern München tegen Werder Bremen

Klopp: 'Spierblessure Wijnaldum, dat wil je niet'

Liverpool-trainer heeft gereageerd op de blessure van Georginio Wijnaldum, maar of hij veel duidelijkheid kon geven.... "Een spierblessure, dat is alles wat ik weet", aldus de coach bij de persconferentie. "Of hij kan meereizen naar Qatar (voor het WK voor clubs, red.) is op dit moment een van mijn minste zorgen. Vliegen zal wel lukken, het probleem is meer dat we de aard van de blessure nog niet kennen."

Ondertussen in de Premier League...

Liverpool heeft in Engeland gewonnen van hekkensluiter Watford. De koploper was op Anfield met 2-0 te sterk. Mo Salah was de grote man bij Liverpool met twee mooie doelpunten. Smetje op de wedstrijd was de op het oog vervelende spierblessure van Georginio Wijnaldum.

Mo Salah tekende voor de 1-0

Ook goed nieuws deze week...

Is het dan alleen maar kommer en kwel in Den Haag? Nou, nee hoor. Deze week arriveerde namelijk ook een heerlijke slagroomtaart vanuit Alkmaar. AZ zal zondag namelijk weer terugkeren naar het eigen stadion voor het thuisduel met Ajax. En dus namen ze op gepaste wijze afscheid van Den Haag, dat de afgelopen maanden uitkomst bood.

Interim-trainer Heesen mist assistent

De degradatiezorgen van ADO Den Haag leidden al tot het opstappen van trainer Fons Groenendijk. Interim-trainer Dirk (Dick) Heesen raakte bovendien deze week een van zijn assistenten kwijt, na een opmerkelijk incident.

Assistent-trainer Edwin de Graaf werd voorlopig aan de kant geschoven. De reden is een ruzie met reservespeler Donny Gorter, die deze week escaleerde. "We betreuren deze zaak logischerwijs", zegt een woordvoerder van de Haagse club. "Het is een vervelende privézaak die deels de club raakt."

Naar verluidt leidde het conflict tussen De Graaf en Gorter, die dit seizoen nog geen minuut in actie kwam in de eredivisie, tot een vechtpartij. De clubleiding heeft daarop de assistent-trainer naar huis gestuurd.

Assistent-trainer Edwin de Graaf werd deze week weggestuurd bij ADO Den Haag

Opstellingen ADO Den Haag-FC Groningen

De opstellingen bij ADO Den Haag-FC Groningen

Willem II wipt over PSV

Dat het lekker gaat met Willem II is een understatement. Door de zege van gisteren is het zelfs de nummer drie van de eredivisie. PSV kan die positie zondag heroveren als het minimaal een punt pakt in De Kuip tegen Feyenoord.

Kijken we naar de degradatiezone, dan wordt duidelijk dat ADO Den Haag hard toe is aan een overwinning. Over naar de Hofstad.

De stand in de eredivisie na een duel in de zeventiende speelronde

Tilburg nog niet uitgefeest...

De zeventiende speelronde in de eredivisie begon gisteren al in Heerenveen, waar Willem II na de zege op koploper Ajax ook nummer vijf sc Heerenveen aan de zegekar bond. Dankzij goals van Pavlidis en uitblinker Ndayishimiye werd het 2-1 voor de Tilburgers.

Bekijk hieronder de samenvatting en lees het wedstrijdverslag.

Bekijk hier de samenvatting van sc Heerenveen - Willem II

Programma speelronde 17

Het programma van de zeventiende speelronde in de eredivisie

Welkom!

Buiten is het guur en nat. Binnen zitten wij om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de eredivisie en de belangrijkste duels in het buitenland. We beginnen vanavond in Den Haag, waar ADO gastheer is van FC Groningen.

Welkom bij het liveblog!

Het stadion van ADO Den Haag in afwachting van het duel met FC Groningen