liveblog
NOS VoetbalAangepast

Oranje na moeilijke eerste helft ruim langs Slovenië (4-1)

liveblog gesloten

Einde blog!

Bedankt voor het volgen van ons blog en tot de volgende keer. Fijne avond!

Reacties na Nederland-Slovenië

Wedstrijdverslag: Specialist Spitse en goaltjesdief Miedema vloeren Slovenië

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun zesde EK-kwalificatieduel in winst weten om te zetten. Slovenië sputterde aanvankelijk tegen, maar werd uiteindelijk toch met ruime cijfers verslagen: 4-1.

Sherida Spitse na de 1-1

Stand van zaken Groep A EK-kwalificatie

Stand van zaken Groep A EK-kwalificatie

Oranje klaar dit jaar

Dat was de laatste wedstrijd voor Oranje dit jaar. Op 10 april 2020 staat de volgende EK-kwalificatiewedstrijd op het programma, uit bij Kosovo.

90+3' AFGELOPEN!

Einde wedstrijd in Arnhem. Oranje had het een helft lastig met Slovenië, maar wint uiteindelijk ruim met 4-1.

81' Groenen op de lat!

Jackie Groenen haalt uit vanaf de rand van het strafschopgebied en raakt keihard de lat. De bal stuitert net voor de lijn weer terug het veld in.

70' DOELPUNT NEDERLAND!

Oranje neemt afstand van Slovenië. Na een vlot lopende aanval zet Miedema op aangeven van Van Lunteren haar voet tegen de bal. 4-1 voor Oranje.

58' DOELPUNT NEDERLAND!

En wat lucht voor Oranje. Merel van Dongen met de strakke corner, Vivianne Miedema met de fraaie, tegendraads ingekopte, kopbal.

Vivianne Miedema kopt de 3-1 binnen

52' DOELPUNT NEDERLAND!

Al snel in de tweede helft is daar de voorsprong voor Oranje. Miedema wordt na een knappe actie onderuit geschoffeld in de zestien en de bal gaat weer op de stip. Spitse maakt er 2-1 van.

Sherida Spitse viert de 2-1

46' Daar gaan we weer!

Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft.

Rust in Arnhem

Nederland en Slovenië gaan met een 1-1 stand de rust in. Oranje heeft moeite met de stugge Slovenen en moet in de tweede helft duidelijk een tandje bij gaan schakelen.

Oranjevrouwen populair

Er zitten vanavond 23.120 toeschouwers in het Gelredome. Dat betekent dat het stadion, waar plek vis voor 25.000 fans, voor ruim 92 procent gevuld is. Gemiddeld komen er bij wedstrijden van Vitesse, de vaste bespeler van het stadion, zo'n 14.631 toeschouwers. Een bezettingsgraad van 58 procent.

34' DOELPUNT NEDERLAND!

Oranje gooit er na de 0-1 meteen een schepje bovenop en krijgt een strafschop. Jackie Groenen wordt in het strafschopgebied omver gekegeld en de bal gaat op de stip. Wie anders dan Sherida Spitse schiet hem vervolgens binnen.

Nederland-Slovenië: 1-1

Sherida Spitse na de 1-1

30' DOELPUNT SLOVENIË!

De verdediging van Oranje staat te slapen bij een vrije trap van Slovenië, waar Erzen helemaal vrij kan inkoppen. Nederland moet aan de bak.

Kansje Roord

Jill Roord, die last van haar lies lijkt te hebben, probeert een afgeslagen bal binnen te schieten. Haar schot rolt een metertje naast. Aan de andere kant krijgt Slovenië een hoekschop, maar keepster Van Veenendaal wordt niet getest.

Kaja Korosec (l) in duel met Jill Roord

Nederland domineert, maar nog geen kansen

Na een kwartier spelen is het spelbeeld duidelijk. Nederland is verreweg de bovenliggende partij, heeft het meeste balbezit, maar nog geen grote kansen gecreëerd. Slovenië probeert er zo af en toe via de counter uit te komen, maar dat mag geen naam hebben.

Vivianne Miedema in actie in het duel met Slovenië

Mijlpalen voor Spitse en Van de Sanden

Middenvelder Sherida Spitse en aanvaller Shanice van de Sanden mogen taart uitdelen na de wedstrijd. Beide speelsters bereiken in het duel met Slovenië een mijlpaal.

Spitse werkt haar 175ste interland af, Van de Sanden draagt voor de 75ste keer het Oranje-shirt.

De bal rolt!

We zijn begonnen! Oranje heeft afgetrapt.

Oranje voor het duel met Slovenië

Koeman over Boadu en Stengs: 'Ze kwamen binnen met een lach op hun gezicht'

Koeman over Boadu en Stengs: 'Ze kwamen binnen met een lach op hun gezicht'

Vooruitblik: Wiegman bespeurt niets van nonchalance bij Oranje-vrouwen

Met de maximale score uit de eerste vijf duels zijn de Nederlandse voetbalsters uitstekend uit de startblokken gekomen in de EK-kwalificatiestrijd. Alleen in Slovenië haperde de machine van de vice-wereldkampioen even. Daar ook kreeg Oranje de enige twee tegentreffers te incasseren, al werd er dus wel gewonnen, met 4-2.

Sarina Wiegman

Stug Slovenië

Oranje speelde tot dusver vijf wedstrijden in de EK-kwalificatie, scoorde daarin 24 keer en kreeg 2 doelpunten tegen. Die doelpunten vielen allebei in de uitwedstrijd met Slovenië die uiteindelijk met 4-2 werd gewonnen. Oranje is dus gewaarschuwd.

Op het Veld blikt vooruit naast het stadion

Op het Veld: 'Plaatsing voor EK heel dichtbij'

Basisplaats Van de Sanden en Van der Most

Shanice van de Sanden staat net als in het duel met Turkije in de basis van Oranje. Ze houdt daarmee Lineth Beerensteyn, die onlangs weer aansloot bij de selecte na een lichte hersenschudding, buiten het elftal.

Ook Liza van der Most mag vanaf de aftrap beginnen. De rechtsback van Ajax vervangt Desiree van Lunteren.

Opstellingen Nederland-Slovenië

Opstellingen Nederland-Slovenië

Zo ging het vorige week: Oranjevrouwen met speels gemak langs Turkije in EK-kwalificatie

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun vijfde kwalificatieduel op weg naar het Europees kampioenschap van 2021 gewonnen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was Turkije met 8-0 de baas.

De speelsters van Oranje vieren een goal

Welkom!

De Nederlandse voetbalsters staan vandaag voor hun zesde duel in de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap van 2021 in Engeland. Slovenië is om 20.00 uur in het Arnhemse Gelredome de tegenstander.

Het team van bondscoach Sarina Wiegman gaat soeverein aan de leiding in groep A met vijf zeges in vijf duels.