liveblog

KNVB-beker: VVV sneuvelt bij Groene Ster, vuurwerk bij Harkemase boys

• Eerste ronde KNVB-bekertoernooi
  • Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zijn vrijgesteld
  • Geplaatst voor tweede ronde: Heracles, Willem II, FC Twente, sc Heerenveen, Spakenburg, Sparta Nijkerk, FC Groningen, Groene Ster, ODIN'59, OFC, Sparta Rotterdam
  • Eerder al door: SteDoCo, Vitesse, FC Dordrecht, IJsselmeervogels, PEC Zwolle, Roda JC, GVVV, FC Eindhoven, SC Cambuur, TOP Oss, Telstar, VV Katwijk, Go Ahead Eagles, Excelsior, NAC Breda
liveblog gesloten

Tot zover, tot morgen!

Nog twee wedstrijden zijn er te gaan in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. Bedankt voor het volgen van het liveblog en tot de volgende keer!

Eerste ronde KNVB-beker, donderdag

18.30 uur Excelsior'31 - FC Utrecht
20.45 uur Fortuna Sittard - ADO Den Haag

De uitslagen

De bekeravond in Nederland zit er inmiddels al een tijdje op. Hier de uitslagen op een rijtje.

Eerste ronde KNVB-beker, woensdag

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 4-3
Groene Ster - VVV-Venlo 2-2 (Groene Ster wns)

Ronaldo bezorgt Juventus in extremis koppositie

Juventus heeft de koppositie in de Italiaanse Serie A weer overgenomen van Internazionale. De ploeg van trainer Maurizio Sarri won in eigen huis met 2-1 van Genoa, nadat Cristiano Ronaldo in de 95ste minuut een strafschop had benut.

Cristiano Ronaldo

90+5' GOAL SENEGAL ONDER 17

En het wordt erger voor Oranje op het WK onder 17: diep in blessuretijd maakt Aliou Balde er ook nog 3-1 van.

Dan is het ook meteen voorbij. Alleen een wonder kan Oranje nu nog redden op het WK.

Senegal maakt het in blessuretijd nog erger voor Oranje: 1-3

Liverpool verder na spektakelstuk tegen Arsenal

Liverpool heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Engelse League Cup. De ploeg van trainer Jürgen Klopp was in een spektakelstuk op Anfield Road na penalty's te sterk voor Arsenal. Na 90 minuten stond het 5-5 en daarna werden direct strafschoppen genomen.

Liverpool schakelt na een heerlijke bekerclash Arsenal uit

86' GOAL SENEGAL ONDER 17

Wat een drama voor Oranje onder 17. Vlak voor tijd krijgt Senegal een strafschop na een overtreding van Melayro Bogarde, die daarvoor ook zijn tweede gele kaart (en dus rood) krijgt.

De penalty gaat erin: Nederland staat met 1-2 achter op het WK onder 17.

Senegal via strafschop op 2-1 tegen Nederland op WK onder 17

Sparta door na zege op FC Volendam

Het duel tussen Sparta en FC Volendam is 'gewoon' na 90 minuten al beslist. Door een goal van Lars Veldwijk in de eerste helft winnen de Spartanen met 1-0 van de Volendammers.

VVV sneuvelt bij amateurs van Groene Ster

Jawel! We hebben een bekersensatie in Heerlen: Groene Ster neemt de strafschoppen beter dan VVV en schakelt de eredivisieploeg uit. Invaller Wright, die in blessuretijd nog 2-2 maakte voor VVV, mist de beslissende strafschop nadat eerder Neudecker ook had gefaald.

De uitslagen van de andere twee strafschoppenseries: ODIN'59 schakelt AFC uit (3-3 na 90 minuten, 4-2 in de penaltyreeks) en OFC zegeviert bij de amateurs van Ajax (2-2 na 90 minuten, 3-2 in de penaltyreeks).

Dylan Zwartjes, speler van Groene Ster, viert de overwinning op VVV

Strafschoppen bij Groene Ster-VVV

Er is niet meer gescoord in de verlenging bij Groene Ster-VVV, dus er volgen strafschoppen.

Ook bij AFC-ODIN'59 en bij het duel tussen de amateurs van Ajax en OFC moeten strafschoppen een beslissing brengen.

En ook bij Liverpool-Arsenal in de League Cup moeten strafschoppen worden genomen. Diep in blessuretijd maakte Origi er nog 5-5 (!) van namens Liverpool.

VVV-trainer Robert Maaskant geeft instructies aan Danny Post

Groningen door naar tweede ronde

Na een enerverende avond, waarbij de wedstrijd moest worden stilgelegd na vuurwerk op het veld, wint FC Groningen met 2-1 bij Harkemase Boys.

Verlengingen vooralsnog doelpuntloos

Bij de drie bekerduels waar een verlenging nodig was, is vooralsnog niet gescoord. Krijgen we straks drie strafschoppenseries?

Bij Groene Ster-VVV staat het nog 2-2, bij AFC-ODIN'59 is de tussenstand 3-3 en bij het duel tussen de amateurs van Ajax en OFC staat er 2-2 op het scorebord.

46' GOAL SENEGAL ONDER 17

Een fikse tegenvaller voor Oranje op het WK onder 17. Vlak na rust komt Senegal op gelijke hoogte. Een afstandsschot van Pape Sarr gaat via de rug van Maatsen in het doel. Het is 1-1.

Pape Sarr schiet Senegal naast Oranje op WK onder 17

Voetbalfeest in Liverpool

Over de League Cup wordt vaak een beetje schamper gedaan, maar laten we wel wezen: Liverpool en Arsenal maken er in de vierde ronde - niet in hun sterkste opstellingen - een waar voetbalfeest van.

De tussenstand na 71 minuten spelen is 4-5 in het voordeel van Arsenal.

Renken houdt rekening met Groningen

Saillant detail bij het duel tussen Harkemase Boys en FC Groningen is natuurlijk de rol van Jesse Renken: speler van Harkemase Boys, maar ook fysiotherapeut van FC Groningen.

Met nog ruim een kwartier te spelen leidt FC Groningen met 2-1. Spits Sierhuis is inmiddels geblesseerd naar de kant gegaan na een vervelende val op zijn arm. Werk aan de winkel voor fysio Renken dus.

Rust bij Nederland-Senegal

Nederland en Senegal hebben op het WK onder 17 de kleedkamers opgezocht. De ruststand is 1-0, dankzij een goal van Bannis na tien minuten.

Souleymane Faye in duel met Melayro Bogarde

Drie eredivisieclubs door

Na Heracles hebben ook Willem II, FC Twente en sc Heerenveen zich geplaatst voor de tweede ronde. De drie clubs troffen amateurs als tegenstander en hadden daar niet veel moeite mee.

Bij drie wedstrijden is een verlenging noodzakelijk, onder meer bij Groene Ster-VVV.

De uitslagen:

Eerste ronde KNVB-beker

Groene Ster - VVV-Venlo 2-2 (verlenging)
Ajax (amateurs) - OFC 2-2 (verlenging)
AFC - ODIN'59 3-3 (verlenging)
Harkemase Boys - FC Groningen 1-2 (tussenstand)
Sparta Rotterdam - FC Volendam 1-0 (tussenstand)

VVV in blessuretijd naast Groene Ster

Oei, daar komen de eredivisionisten uit Venlo goed weg! In de vierde minuut van de blessuretijd komt VVV alsnog op gelijke hoogte met de amateurs van Groene Ster. Invaller Wright tekent voor de bevrijdende 2-2. Dat betekent dat we vermoedelijk gaan verlengen.

Napoli en Atalanta spelen na chaotische slotfase gelijk

Na een enerverende wedstrijd in Napels hebben Napoli en Atalanta Bergamo met 2-2 gelijkgespeeld. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, maar kon puntenverlies uiteindelijk niet voorkomen.

Napoli juicht de treffer van Nikola Maksimovic

Groene Ster op voorsprong tegen VVV

Er is een bekersensatie in de maak in Heerlen! Groene Ster komt in de 84ste minuut op een 2-1 voorsprong tegen VVV-Venlo. Maikel van Kesteren schiet via de binnenkant van de paal raak!

Willem II is in de tussentijd op 4-0 gekomen bij Quick, mede door een hattrick van Ndayishimiye.

Bij Harkemase Boys-Groningen is de tussenstand 1-2. Memisevic zette de Groningers op 2-0, maar Stelpstra deed iets terug namens Harkema. Er is in Friesland nog ruim een half uur te spelen.

Chefrino Eind (Groene Ster) in duel met Evert Linthorst (VVV)

VVV heeft het moeilijk bij Groene Ster

Op de meeste velden is er nog een kwartier te spelen. Van de eredivisieclubs heeft vooralsnog VVV het als enige moeilijk. De ploeg uit Venlo kwam in Heerlen nog wel op voorsprong tegen Groene Ster, maar Thommie Vluggen wist er na ruim een uur 1-1 van te maken.

Die stand staat ook nu nog op het scorebord, hoewel Groene Ster ook al dicht bij een voorsprong was: Jorrit Ritzen kopte op de paal.

Bij Sparta-Volendam is het rust, bij een stand van 1-0.

Tussenstanden KNVB-beker

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 4-3 (eindstand)
Groene Ster - VVV-Venlo 1-1
Excelsior Maassluis - sc Heerenveen 0-2
Sparta Nijkerk - Fortuna Wormerveer 4-2
Ajax (amateurs) - OFC 2-2
AFC - ODIN'59 2-2
Harkemase Boys - FC Groningen 0-1
Sparta Rotterdam - FC Volendam 1-0 (rust)

10' GOAL ORANJE ONDER 17

Oranje onder 17 komt al na tien minuten op voorsprong tegen Senegal. Uit een hoekschop van Taabouni schiet Bannis bij de tweede paal raak. Een prima start!

Senegal lijkt even later alweer gelijk te maken, maar de goal gaat na ingrijpen van de VAR niet door. Tijdens de Senegalese aanval werd er een overtreding geconstateerd.

Nederland-Senegal 1-0

Bannis schiet Oranje op 1-0 tegen Senegal bij WK onder 17

Sparta op voorsprong tegen Volendam

In Rotterdam is Sparta op 1-0 gekomen in het bekerduel met FC Volendam. Lars Veldwijk scoort.

Op de andere velden zien we vooralsnog geen grote verrassingen. Ook VVV is inmiddels op voorsprong gekomen bij de amateurs van Groene Ster door een penalty van Opoku.

Kijk LIVE naar Oranje onder 17

In Brazilië is de tweede groepswedstrijd van Oranje begonnen op het WK onder 17. Senegal is de tegenstander en een Nederlandse overwinning is hard nodig na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Japan.

Oranje onder 17

De bal rolt weer in Harkema

Het duel tussen Harkemase Boys en FC Groningen is na het vuurwerkincident hervat. En drie minuten later wordt er meteen gescoord: Memisevic zet Groningen vanaf de strafschopstip op 1-0 in Friesland.

Vrouwen FC Twente uitgeschakeld in Champions League

Het is gedaan in Enschede. De vrouwen van FC Twente verliezen ook de return in de achtste finales van de Champions League tegen VfL Wolfsburg. Het wordt 0-1 in Enschede.

De eerste wedstrijd was al met 6-0 verloren gegaan.

Duel in Harkema wordt rond 21.00 uur hervat

De stilgelegde wedstrijd tussen Harkemase Boys en FC Groningen wordt rond 21.00 uur hervat. De speaker laat weten dat de wedstrijd definitief zal worden gestaakt als er dan weer vuurwerk op het veld wordt gegooid, meldt RTV Noord.

Het vak achter doelman Jansema van Harkemase Boys is inmiddels leeg. De stand in Friesland is nog 0-0.

Erick Jansema, doelman van Harkemase Boys, schopt vuurwerk weg

AFTRAP in Rotterdam

Ook de laatste wedstrijd van deze avond is begonnen. Sparta Rotterdam ontvangt FC Volendam.

Op de andere velden beginnen zo langzamerhand de tweede helften, behalve vooralsnog in Harkema.

Ruststanden

Groene Ster - VVV-Venlo 0-0
Sparta Nijkerk - Fortuna Wormerveer 2-2
Spakenburg - ASWH 0-0
Ajax (amateurs) - OFC 1-1
Harkemase Boys - FC Groningen 0-0 (stilgelegd)
Sparta Rotterdam - FC Volendam 20.45 uur

Harkemase Boys-Groningen gestaakt

Het bekerduel tussen Harkemase Boys en FC Groningen is stilgelegd door de scheidsrechter. Er werd - voor de tweede keer - vuurwerk op het veld gegooid, dit keer in het strafschopgebied van de doelman van Harkemase Boys.

De spelers zijn naar de kleedkamers. We wachten af. De tussenstand is 0-0.

Wolfsburg hard onderuit, Klaassen scoort voor Werder

RB Leipzig heeft ten koste van VfL Wolfsburg de achtste finales van het Duitse bekertoernooi bereikt. Leipzig zegevierde in Wolfsburg met duidelijke cijfers: 6-1.

De eclatante overwinning werd ingeleid door een vroeg eigen doelpunt van Jeffrey Bruma. Vlak voor tijd was Wout Weghorst nog goed voor de eretreffer voor Wolfsburg.

Werder Bremen had op eigen veld geen kind aan FC Heidenheim, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga: 4-1. Davy Klaassen nam de derde treffer voor zijn rekening.

Davy Klaassen

Heracles schakelt RKC uit

Het is afgelopen in Almelo. Heracles verslaat RKC met 4-3 en is door naar de tweede ronde,

Cyriel Dessers was een plaag voor de Waalwijkse verdediging

'Feyenoord nu dolblij dat Advocaat het wél doet'

In het Sportjournaal namen Sjoerd van Ramshorst en Arno Vermeulen het nieuws vanuit Rotterdam door: Dick Advocaat is tot het einde van het seizoen de nieuwe hoofdtrainer.

Eredivisieploegen op voorsprong

Diverse eredivisieclubs zijn inmiddels op voorsprong gekomen in de bekerduels die om 19.45 uur zijn begonnen. FC Twente leidt met 2-0 tegen De Treffers (twee treffers van Nakamura), Heerenveen staat op een 1-0 voorsprong bij Excelsior Maassluis (Ejuke) en Willem II staat met 1-0 voor bij Quick (Ndayishimiye).

Quick - Willem II 0-1
Excelsior Maassluis - sc Heerenveen 0-1
Sparta Nijkerk - Fortuna Wormerveer 1-1
Ajax (amateurs) - OFC 1-0
AFC - ODIN'59 0-1
Harkemase Boys - FC Groningen 0-0
Heerenveen jubelt na de openingstreffer van Chidera Ejuke tegen Excelsior Maassluis

Ondertussen in Duitsland en Spanje

Wout Weghorst en Jeffrey Bruma beleven weinig plezier aan het Duitse bekerduel tussen VfL Wolfsburg en RB Leipzig. Met nog een kwartier te spelen staat het in Wolfsburg 0-5 voor Leipzig, mede dankzij een eigen goal van Bruma.

In Spanje heeft Jasper Cillessen vooralsnog ook niet de avond van zijn leven. Sevilla leidt bij rust met 1-0 dankzij een schuiver van Ocampos, waarbij de Nederlandse doelman er niet helemaal lekker uitzag.

70' GOAL HERACLES

Ha, weer een doelpunt in Almelo. De thuisploeg komt opnieuw op voorsprong. Van der Water schiet fraai zijn tweede goal van de avond binnen. Heracles komt op een 4-3 voorsprong tegen RKC.

Heracles-RKC 4-3

Silvester van der Water (r) juicht na de 2-0 voor Heracles

Willem II snel op voorsprong bij Quick

Willem II is prima begonnen aan de bekerwedstrijd bij Quick in Den Haag. In de tweede minuut wordt het al 1-0 voor de Tilburgers door een goal van Ndayishimiye.

62' GOAL RKC

En het is weer gelijk in Almelo, waar zo langzamerhand een knotsgekke bekerwedstrijd aan het ontstaan is. De bal gaat op de stip na een handsbal van Czyborra, Leemans benut het buitenkansje. Het is 3-3.

Heracles-RKC 3-3

Aftrap bij negen bekerduels

Op negen Nederlandse velden is nu afgetrapt voor de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi.

De Treffers - FC Twente

53' GOAL RKC en 55' GOAL HERACLES

Daar is de gelijkmaker van RKC! Heracles leek met een 2-0 voorsprong in veilige haven, maar de Waalwijkers tonen veerkracht. Vlak voor rust werd het 2-1 door Maatsen, en nu 2-2 doordat Sow raak schiet in de rebound na een schot van Vermeulen.

Maar nog geen twee minuten later is het alweer 3-2 voor Heracles. Dessers scoort, het is zijn tweede goal van de avond. Het lijkt zo wel een ouderwetse bekeravond.

Heracles-RKC 3-2

Van den Berg in de basis bij Liverpool

Dat is leuk: Sep van den Berg staat voor het eerst in de basis bij Liverpool voor het duel in de League Cup met Arsenal. De 17-jarige Nederlander kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle.

Liverpool speelt niet in zijn sterkste opstelling. Zo krijgen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum rust van trainer Jürgen Klopp.

Sepp van den Berg poseert met het shirt van Liverpool

Twente-vrouwen op achterstand

Het wonder van Enschede is nog niet in zicht bij het Champions League-duel in de achtste finales tussen de vrouwen van FC Twente en VfL Wolfsburg.

Door een goal van Blässe leiden de Duitse voetbalsters met 1-0. FC Twente zou nu acht keer moeten scoren om de kwartfinales te bereiken.

Het programma van vanavond

Over een kwartier beginnen er negen bekerwedstrijden tegelijk. Bekijk hieronder nog eens het programma.

Bij Heracles-RKC is zojuist de tweede helft begonnen, bij een tussenstand van 2-1.

Eerste ronde KNVB-beker woensdag

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 2-1 (ruststand)

45' GOAL RKC

Op slag van rust maakt RKC het toch weer spannend in Almelo. Een snelle uitbraak resulteert in een goal van Maatsen. De ruststand is daarmee 2-1 voor Heracles.

"Dan ga je toch met een ander gevoel de kleedkamer in", zal RKC-trainer Fred Grim vermoedelijk denken.

RKC-trainer Fred Grim

35' GOAL HERACLES

In een fase waarin RKC steeds sterker werd en ook kansen kreeg, slaat Heracles ineens voor de tweede keer toe. Op aangeven van Jakubiak faalt Van der Water oog in oog met keeper Vaessen niet. Het is 2-0 voor de Almeloërs.

Heracles-RKC 2-0

AFTRAP in de Champions League (v)

In Enschede is afgetrapt voor het Champions League-duel bij de vrouwen tussen FC Twente en VfL Wolfsburg.

Het is de return in de achtste finales. Twee weken geleden ging Twente in Duitsland met 6-0 ten onder, dus de kans op plaatsing voor de kwartfinales is niet overdreven groot.

Bekijk de samenvatting van de eerste wedstrijd.

Bloodworth en Wolfsburg doen Twente pijn in Champions League

Ondertussen bij de DFB Pokal

We hebben goed nieuws en slecht nieuws over de Nederlanders in de vierde ronde van het Duitse bekertoernooi.

Het goede nieuws: Davy Klaassen doet het als aanvoerder van Werder Bremen goed tegen Heidenheim uit de tweede Bundesliga. Na een klein half uur spelen staat het al 3-0. Klaassen scoorde één keer.

Minder goed vergaat het vooralsnog VfL Wolfsburg in het thuisduel met RB Leipzig. De Oost-Duitsers leiden met 1-0 door een eigen doelpunt van Jeffrey Bruma.

7' GOAL HERACLES

Een vlotte aanval van Heracles levert na zeven minuten al een 1-0 voorsprong op. Czyborra geeft de bal aan Dessers en de Belg schiet feilloos binnen.

Twee minuten later is het alweer bijna raak voor Heracles, maar keeper Vaessen redt knap op een nieuw schot van Dessers.

Heracles-RKC 1-0

Cyriel Dessers is blij met zijn vlotte goal tegen RKC

AFTRAP IN ALMELO

De bal rolt in Almelo bij de eerste bekerwedstrijd van vanavond: Heracles-RKC.

Meteen na de aftrap is er al een eerste kans voor de Almeloërs, maar die levert niets op.

Officieel: Advocaat naar Feyenoord

Het is geen verrassing, maar nu wel officieel: Dick Advocaat is de nieuwe trainer van Feyenoord. Hij zal worden geassisteerd door Cor Pot, John de Wolf en Said Bakkati.

"Als ik de club kan helpen, doe ik dat graag", zegt Advocaat op de website van de Rotterdammers. "Zoals ik dat in 2016 ook al even heb gedaan door met Giovanni van Bronckhorst mee te kijken toen het ook even wat minder ging. Ik kijk ernaar uit morgen de selectie te ontmoeten en met ze op het veld te staan."

Blik op buitenlands voetbal

Ook in het buitenland wordt vanavond weer gevoetbald. In Duitsland gaat bijvoorbeeld de tweede ronde van het bekertoernooi verder.

Met onder anderen Davy Klaassen in actie met Werder Bremen tegen 1. FC Heidenheim. En bij VfL Wolfsburg treffen we Wout Weghorst en Jeffrey Bruma aan bij VfL Wolfsburg tegen RB Leipzig. Ook een mooi affiche: het duel tussen de Borussen van Dortmund en Mönchengladbach.

In Engeland wordt er vanavond weer gespeeld in de vierde ronde van de League Cup, met de niet bepaald onaantrekkelijke duels Liverpool-Arsenal en Chelsea-Manchester United.

In Spanje staan enkele competitiewedstrijden op het programma, waaronder Real Madrid-CD Leganés. Bij Valencia-Sevilla keert de fitte Jasper Cillessen terug onder de lat, terwijl Luuk de Jong op de bank zit bij Sevilla. In Italië staan onder meer Napoli-Atalanta en Juventus-Genoa op de kalender.

Jasper Cillessen

Om 21.00 uur: Nederland-Senegal op het WK onder 17

Oranje onder 17 komt vandaag weer in actie op het WK in Brazilië. Na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Japan is vandaag Senegal de tegenstander. Een overwinning is hard nodig, anders is het feest voor de jonge talenten waarschijnlijk al voorbij.

De wedstrijd is vanaf 21.00 uur te zien via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Het commentaar is van Jan Vincent van Zuiden.

Oranje onder 17 bezoekt favela: 'Elk kind verdient een toekomst'

Heracles en RKC parkeren de bus

We beginnen om 18.30 uur met het enige duel tussen twee eredivisieclubs van vanavond: Heracles (nummer 7) en hekkensluiter RKC Waalwijk.

Vorig seizoen reikte RKC, toen nog uit de eerste divisie, tot de achtste finales en schakelden de Waalwijkers onderweg PSV uit. Heracles werd in de tweede ronde al uitgeschakeld door Vitesse.

Morgen staat het er overigens nog een eredivisie-onderonsje op het programma: Fortuna Sittard-ADO Den Haag.

Ondertussen in Rotterdam-Zuid

Gisteren zong rond De Kuip de naam van Dick Advocaat al rond, vandaag werd duidelijk dat de 72-jarige Advocaat inderdaad de nieuwe trainer van Feyenoord wordt. De NOS heeft dat vandaag bevestigd gekregen.

Advocaat tekent een contract voor de rest van het seizoen en neemt John de Wolf en Cor Pot mee als assistenten. Met de komst van De Wolf en Pot is er geen plek meer voor de assistenten Jean-Paul van Gastel, Denny Landzaat en Roy Makaay. Said Bakkati blijft wel actief in de staf van het eerste.

De Wolf komen we vanavond overigens ook weer tegen; hij is trainer van Spakenburg, dat om 19.45 uur aantreedt tegen ASWH in de eerste ronde van het bekertoernooi.

Dick Advocaat: de koning van de interim-trainers

Waar zijn Ajax, PSV, Feyenoord en AZ?

We hebben het gisteren ook al uitgelegd, maar nog even voor de zekerheid: de vier clubs die zich hebben geplaatst voor de groepsfase van de Champions League en Europa League, zijn vrijgesteld van de eerste ronde. Ajax, PSV, Feyenoord en AZ stromen dus pas in de tweede ronde in.

FC Utrecht, dat zich wel had geplaatst voor Europees voetbal maar al in de tweede voorronde van de Europa League werd uitgeschakeld door het Bosnische Zrinjski Mostar, moet wel aan de bak. De Domstedelingen gaan morgen op bezoek bij de amateurs van Excelsior'31.

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 18.30 uur

Welkom bij het KNVB-bekertoernooi

Daar zijn we weer, voor de tweede dag van de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. Vanavond staan er elf bekerwedstrijden op het programma, waarin acht eredivisieclubs in actie komen. We beginnen om 18.30 uur met het eredivisie-onderonsje tussen Heracles Almelo en RKC Waalwijk.

Gisteren plaatsten Vitesse, FC Dordrecht, IJsselmeervogels, PEC Zwolle, Roda JC, GVVV, FC Eindhoven, SC Cambuur, TOP Oss, Telstar, VV Katwijk, Go Ahead Eagles, Excelsior en NAC Breda zich al voor de tweede ronde.

De grootste surprises waren de uitschakeling van FC Emmen door NAC Breda en de zeges van amateurs IJsselmeervogels en GVVV op respectievelijk FC Den Bosch en Helmond Sport.

De spelers van IJsselmeervogels zijn door het dolle heen na de zege op Den Bosch