NOS Wielrennen Aangepast

Cavagna wint controversiële waaierrit, gevallen Roglic overleeft aanvallen

 • Etappe 19 van de Vuelta gaat van Ávila naar Toledo (165,2 km)
 • Rémi Cavagna (Fra, Deceuninck) zat mee in de vroege vlucht en wint na een solo van 25 kilometer
 • Achter de kopgroep kwam Roglic ten val en ging Movistar in de aanval
 • Klassement: 1. Roglic, 2. Valverde +2.50, 3. Quintana +3.31
 • Kelderman is zevende op 9.46
 • Samenvatting: 18.45 uur in Sportjournaal
 • Lange samenvatting: 23.51 uur op NPO 3
Liveblog gesloten
 • Hasta mañana!

  We sluiten af met de samenvatting van de negentiende etappe in deze geen moment saaie Ronde van Spanje. Bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Cavagna wint, Roglic kruipt door het oog van de naald in negentiende etappe
 • Zaterdag: laatste bergrit integraal en live bij de NOS

  Nog een serieuze etappe moet Primoz Roglic de aanvallen op zijn leiderstrui weerstaan, maar dat is wel meteen een loodzware etappe. Liefst zes beklimmingen krijgen de renners zaterdag voor de kiezen in de rit van 190,4 kilometer van Arenas de San Pedro naar Plataforma de Gredos.

  Er zitten geen beklimmingen van de buitencategorie bij, maar de renners met ambitie en klimmersbenen zullen de lange Puerto de Peña Negrat (1ste categorie) en de slotklim naar Plataforma de Gredos (3de categorie) ongetwijfeld aangrijpen voor een ultieme aanval.

  De hele etappe is van start (om 11.40 uur) tot finish te zien via de livestream op NOS.nl. Vanaf 14.50 is de etappe ook te zien op NPO 1. En wie helemaal niets wil missen kan vanaf een uur of 10.30 uur terecht bij dit liveblog op NOS.nl.

  Het kaartje van de twintigste etappe van de Vuelta NOS
 • Vos in vorm!

  Marianne Vos heeft de eerste etappe in de Ronde van de Ardèche gewonnen.De Brabantse renster uit de CCC-Liv-ploeg kwam na 126,4 kilometer van Saint-Paul-le- Jeune naar Aubenas solo over de meet.

  Na 40 kilometer moest de Col de Peyre, een 15 km lange klim van de eerste categorie, worden bedwongen. Na de afdaling bleek een groep van 25 rensters zich van de rest te hebben afgescheiden.

  Oud-wereldkampioene Tatiana Guderzo wist uit de kopgroep weg te springen, waarna Vos de achtervolging inzette. De twee kwamen samen en breidden de marge met de groep uit tot twee minuten.

  Op 1,5 kilometer van de finish had de Italiaanse geen antwoord op een demarrage van Vos.

 • Tikje voor Knox

  Ondanks de 1,2 en 4 in Toledo, was het vandaag niet allemaal hosanna bij Deceuninck. James Knox, de nummer negen van het algemeen klassement, was betrokken bij de valpartij en verloor - behalve flink wat vel - vandaag 0.36 op zijn concurrenten.

  James Knox komt gehavend over de finish in Toledo AFP
 • Koekje van eigen deeg?

  Kon de aanval van Movistar na de valpartij van vrijwel de hele formatie van Jumbo-Visma (onder wie rodetruidrager Roglic) nu door de beugel of niet?

  Er is in ieder geval geen regel die verbiedt om aan te vallen na pech van een concurrent. Dat weet Jumbo-Visma maar al te goed. Op weg naar Saint-Amand Montrond in de Tour de France van 2013 (De Tour van Bau en Lau) schakelden ze met voorloper Belkin zelf een geduchte concurrent uit. Zijn naam: Alejandro Valverde.

  Lees hier terug hoe dat ging.

 • Roglic blijft op de vlakte over Movistar: 'Eerst beelden zien'

  Primoz Roglic beleefde een nachtmerrie van een etappe. De Sloveen kwam met onder anderen Tony Martin en Robert Gesink ten val en moest vervolgens toezien hoe Movistar de gashendels volledig opentrok

  "Het kon beter, maar ook slechter", zei Roglic onderkoeld. "Ik raakte de muur. Maar anderen om mij heen waren anderen er slechter aan toe. Ik moest een nieuwe fiets hebben en daarna was het 'fullgas' om terug te keren."

  Hoe oordeelde hij over de actie van Movistar, die leek te willen profiteren van de val van Rogloc en zijn ploeggenoten. "Ik moet eerst de beelden zien. Dan zal ik een oordeel vormen."

  Primoz Roglic komt met Dion Smith en Wilco Kelderman over de streep in Toledo AFP
 • Cavagna kan geluk niet op: 'Aanwijzingen opgevolgd'

  De pas 24-jarige Cavagna boekte in Toledo zijn derde profzege en zonder twijfel zijn mooiste. "Ik heb heel erg afgezien in de laatste 25 kilometer, dat was verschrikkelijk. Pas toen ik ze zag komen in de laatste bocht, wist ik dat het binnen was."

  Toen achter de kopgroep het peloton in waaiers werd getrokken (met een flinke inbreng van Deceuninck), kon Cavagna de benen vooraan stil houden. "Ik heb de aanwijzingen van de ploegleiders strikt opgevolgd", aldus de Fransman. "Het was een van mijn doelen dit jaar om een etappe in een grote ronde te winnen. Dat is nu gelukt."

  Rémi Cavagna wint in Toledo NOS
 • Bijna binnen voor Roglic

  Nog één lastige bergetappe moet Primoz Roglic overleven en dan heeft hij zijn eerste eindzege in een grote ronde te pakken. Ondanks zijn val en alle aanvallen op zijn leidende positie is zijn voorsprong op Alejandro Valverde nog altijd riant: 2.47.

  Het algemeen klassement na negentiende etappe van de Ronde van Spanje NOS
 • Toptien (met Kelderman op 12)

  De toptien van de negentiende etappe in de Ronde van Spanje NOS
 • FINISH - Cavagna wint!

  Cavagna haalt het na een solo van 25 kilometer! Hij houdt net genoeg over op Sam Bennett. Achter de Ier vieren Stybar (3de) en Gilbert (4de) het feestje met hun ploegmaat mee.

  Het is al de vierde ritzege van Deceuninck-Quickstep deze Vuelta. Eerder waren Fabio Jakobsen en Philippe Gilbert (2x) al succesvol.

  Lees hier het wedstrijdverslag.

 • 1 km - Cavagna aan loodzware laatste kilometer

  Cavagna begint aan de loodzware laatste kilometer op de steentjes naar het middeleeuwse centrum van Toledo. Hij verliest amper tijd (0.29), maar het peloton met Teuns en Gilbert in de voorste lijn zitten niet ver weg.

 • 3 km - Armirail bij achtervolgers

  Armirail is bij Craddock en Arndt gekomen, maar hun achterstand is nog altijd 0.29. Het peloton volgt op 0.39. Dat ziet er goed uit voor Cavagna.

 • 5 km - Cavagna nog altijd

  Cavagna passeert de Taag aan de voet van het hooggelegen Toledo en mag zoetjesaan gaan hopen op de ritzege. Craddock en Arndt zijn met z'n tweeën in de achtervolging op 0.30, maar zijn ook bijna gegrepen door het peloton.

 • 10 km - Cavagna sprokkelt seconde na seconde

  Cavagna kan Toledo bijna zien en lijkt de strijd met zijn achtervolgers te winnen, al heeft hij nog altijd maar 0.22 voorsprong. De grootste bedreiging zal wellicht komen vanuit het peloton. Dat rijdt op 1.06.

 • Roglic heeft nog twee helpers, Gesink bij de dokter

 • Meer berichten tonen