liveblog

Ajax nieuwe koploper na puntenverlies AZ en FC Utrecht

liveblog gesloten

'De fysieke staat van Feyenoord is ongelooflijk'

Feyenoord speelde zondag voor de derde keer in drie wedstrijden gelijk. Oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk was best geschrokken van het duel met FC Utrecht in De Kuip (1-1). "De fysieke staat van het elftal was echt ongelooflijk om te zien", aldus Van Hooijdonk zondag in Studio Voetbal.

'Fysieke staat van Feyenoord is ongelooflijk'

João Félix krijgt handen op elkaar in Madrid

Het vernieuwde Atlético Madrid is het nieuwe seizoen in de Primera División met een 1-0 overwinning op Getafe begonnen. Álvaro Morata maakte in de eerste helft de winnende treffer voor de nummer twee van vorig jaar.

Trainer Diego Simeone had met Kieran Trippier, Renan Lodi en de peperdure aankoop João Félix, die voor 126 miljoen euro van Benfica overkwam, drie aanwinsten in de basisopstelling opgenomen. Met name die laatste liet zien dat hij zijn geld dubbel en dwars waard kan gaan worden. Félix versierde vlak na rust een strafschop na een knappe rush.

João Félix

Grote nederlaag debutant Union Berlin, Schreuder na 35 seconden punten kwijt

Union Berlin heeft weinig plezier beleefd aan zijn Bundesliga-debuut. De Oost-Duitse cultclub ging er thuis met harde cijfers vanaf tegen het gehate RB Leipzig (0-4).

Alfred Schreuder zag zijn debuut als hoofdcoach bij Hoffenheim, uit bij Eintracht Frankfurt, al na 35 seconden worden verpest.

Alfred Schreuder krijgt na 35 tellen al een treffer om de oren bij zijn Bundesliga-debuut

Ihattaren: 'Maak nog geen keuze tussen Oranje of Marokko'

Ihattaren wil zijn keuze voor Nederland of Marokko nog niet maken

Bergwijn en Van Bommel openhartig

Steven Bergwijn vertelt na de winst op Heracles Almelo openhartig over zijn misgelopen transfer naar Sevilla. De aanvaller zegt net zo graag nog een jaar bij PSV spelen.

Bergwijn openhartig: 'Sevilla is een mooie club, maar de clubs kwamen er niet uit'

Mark van Bommel vertelt dat hij Ritsu Doan graag bij PSV ziet komen, maar er zijn meerdere kandidaten.

Uitslagen speelronde 3

88' En dat is zeven

Na een overtreding van Dumfries geeft Kamphuis een gele kaart. Het is al de 7de gele kaart van PSV deze wedstrijd. Sadílek, Baumgartl, Bergwijn, Boscagli, Viergever en Gakpo ontvingen al een prent.

Daarmee evenaart de ploeg uit Eindhoven het clubrecord. Alleen op 13 maart 1993 pakte PSV ook 7 kaarten (allemaal geel) in een eredivisieduel (1-1 uit bij Feyenoord).

Luuk de Jong helpt Sevilla aan zege

Luuk de Jong heeft een geslaagd debuut beleefd in de Spaanse competitie. De spits begon het seizoen met zijn nieuwe club Sevilla met een overwinning bij Espanyol: 0-2. De Jong had een groot aandeel in de openingstreffer. Doelman Diego López van Espanyol wist vlak voor rust met een katachtige reflex een kopbal van De Jong te pareren. De spits zag de bal vervolgens in de rebound op de lat belanden.

De terugstuiterende bal kwam precies voor de voeten van Sergio Reguilón, die de 0-1 intikte. Espanyol kreeg aan het begin van de tweede helft een strafschop, maar die werd na tussenkomst van de VAR weer ingetrokken. In de slotfase besliste Nolito de wedstrijd met de tweede treffer van Sevilla, waarbij Nemanja Gudelj als invaller debuteerde.

Luuk de Jong

58' GOAL PSV!

Mohamed Ihattaren tikt PSV op aangeven van Gakpo op 2-0. Het is het eerste eredivisiedoelpunt voor het talent.

Heracles-PSV 0-2

Mohammed Ihattaren en Steven Bergwijn

Tweede helft

De tweede helft in Almelo begint. Geen wissels aan beide kanten.

De samenvattingen

De samenvattingen van de voorgaande wedstrijden in de 3de speelronde zien? Hier kan je ze allemaal vinden.

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-FC Utrecht: 1-1

Stam is 'reëel', Van den Brom heeft 'goed gevoel'

Buijs over afwezige Doan: 'Hij had hoofdpijn'

Rust in Almelo

Heracles-PSV 0-1. PSV leidt dankzij de fraaie goal van Bergwijn, maar de thuisploeg doet goed mee en creëert ook mogelijkheden. Het is nog niet gespeeld in Almelo.

Steven Bergwijn (l) en Cyriel Dessers (r)

45' Ook geen strafschop

Sadilek lijkt de bal zijn bovenarm te raken, maar Kamphuis ziet er geen strafschop voor Heracles in en laat snel doorspelen. Ook geen ingreep van de VAR dus.

Heracles-PSV 0-1

41' Kamphuis herroept strafschop PSV

Strafschop PSV na hands van Bakboord, zegt arbiter Kamphuis. De VAR roept de arbiter naar de kant en na het terugkijken van de beelden oordeelt Kamphuis toch maar dat het geen strafschop is.

39' Daar is Ihattaren

Mohamed Ihattaren laat zich voor het eerst echt zien. Hij komt door via het midden en vuurt. Doelman Blaswich maakt er ternauwernood een hoekschop van.

Balotelli bij Brescia terug in Serie A

Mario Balotelli gaat weer in de Serie A voetballen. De flamboyante aanvaller ondertekende een meerjarig contract bij Brescia, dat afgelopen seizoen als kampioen van de tweede Italiaanse divisie promotie naar de hoogste afdeling afdwong. De 29-jarige Balotelli werd geboren op Sicilië, maar groeide op in de buurt van Brescia.

Het afgelopen halfjaar speelde de 36-voudig international voor Olympique Marseille, nadat hij daarvoor al 2,5 jaar in de Franse competitie voor Nice had gevoetbald. In dienst van Marseille tekende Balotelli in twaalf competitieduels voor acht doelpunten. De aanvaller kiest nu voor een terugkeer naar de Serie A, waarin hij doorbrak bij Internazionale. Balotelli speelde daarna voor Manchester City, AC Milan en Liverpool.

Mario Balotelli bij Olympique Marseille

32' Momentjes Van der Water

Na een flitsende combinatie met Dessers kan Van der Water de thuisploeg op gelijke hoogte brengen, maar hij stift naast. Even later is Van der Water weer gevaarlijk. Hij schiet nu via een Eindhovens been naast.

24' Poging Bijleveld

Wat Bergwijn kan, kan ik ook, denkt Teun Bijleveld. Net niet. De middenvelder van Heracles dwingt Zoet wel tot een uiterste redding.

16' GOAL PSV!

Nu is het wel raak voor Bergwijn. Een schitterende actie en uithaal. Precies in de hoek. Een fraaie goal in de week dat hij zijn contract heeft verlengd tot 2023.

PSV viert de goal van Steven Bergwijn

13' Bergwijn net naast

PSV herpakt zich na een moeizame start en de vier behendige aanvallers zorgen voor dreiging. Bergwijn is met een schot net naast dicht bij een goal.

Heracles-PSV 0-0

Bergwijn blijft op 10

Ihattaren start bij PSV voorlopig vanaf de flank en dat betekent dat Bergwijn als nummer tien in het centrum blijft, zoals gebruikelijk dit seizoen.

Heracles opent furieus

Heracles-PSV is begonnen. Na 10 seconden al een corner voor de thuisploeg, gevolgd door een kans voor Dessers.

Treffer Mount brengt Chelsea geen winst

Mason Mount heeft het vertrouwen van Chelsea-coach Frank Lampard uitbetaald met een doelpunt. De goal van de 20-jarige aanvaller was niet voldoende voor de winst tegen Leicester City: 1-1. Na de 4-0 nederlaag van vorige week tegen Manchester United weer geen zege voor de Blues.

Mason Mount na zijn eerste goal in de Premier League

Gestopte Sneijder spreekt: 'Van Gaal heeft mij geraakt. Diep ook, heel diep'

Wesley Sneijder is geen voetballer meer. Een besluit dat hij twee maanden geleden in zijn hoofd al nam, maar een kleine week geleden plotseling tussen neus en lippen door met de buitenwereld deelde.

"Je kan maar een keer stoppen. Je denkt dan toch: misschien komt er nog wat moois", aldus Sneijder. "De meest gekke aanbiedingen zijn voorbijgekomen. Indonesië, India, Griekenland... Ik kan nog wel even zo doorgaan."

"Op een gegeven moment kreeg ik het gevoel: het zit er niet meer tussen. Het raakte me niet meer."

Sneijder: 'Op een gegeven moment het gevoel: het zit er niet meer tussen'

Opstellingen Heracles en PSV (20.00 uur)

Mohamed Ihattaren heeft een basisplaats bij PSV. Het is de eerste keer dit seizoen dat de 17-jarige middenvelder vanaf het begin meedoet. Ihattaren begint als aanvallende middenvelder. Steven Bergwijn verhuist een linie naar voren en speelt als rechtsbuiten. Cody Gakpo (linksbuiten) en Donyell Malen (spits) zijn de andere aanvallers.

Trainer Mark van Bommel kan niet beschikken over Bruma. De Portugese aanvaller is niet fit genoeg en ontbreekt in de selectie. Hirving Lozano doet ook niet mee in Almelo. De Mexicaan is dicht bij een overstap naar Napoli.

De stand

De stand in de eredivisie met nog één wedstrijd te gaan. Ajax is koploper, maar als PSV met zeven doelpunten verschil bij Heracles weet te winnen, stijgen de Eindhovenaren naar de eerste plaats.

Uitslagen

De uitslagen van de derde speelronde in de eredivisie, tot nu toe, op een rijtje. Om 20.00 uur het laatste duel van deze ronde: Heracles-PSV.

KLAAR IN DEN HAAG

Het is afgelopen in Den Haag. Het was allemaal niet best: AZ-FC Groningen eindigt zoals het begon. In 0-0 dus.

Jordy Clasie en Calvin Stengs en Amir Absalem

KLAAR IN DE KUIP

Het is klaar in De Kuip. Feyenoord en FC Utrecht blijven beide ongeslagen, maar het humeur zal wel anders zijn. Het wordt 1-1 in Rotterdam.

Jaap Stam maakt zich druk langs de lijn

75' 'Haags' Kwartiertje

Het publiek in Den Haag wordt, vlak voor het ADO-loze Haagse Kwartiertje, ineens opgeschrikt door een kans voor Groningen. El Hankouri rukt alleen op, heeft de bal oog in oog met Bizot eigenlijk voor het binnenkrullen, maar hij schiet naast.

Na 75 saaie minuten wordt het in de slotfase toch nog aardig om te zien, want beide ploegen azen nu toch op een overwinning.

AZ-FC Groningen 0-0

75' Kwartier in De Kuip

De wedstrijd in De Kuip is, met nog een kwartier te spelen, iets meer in balans geraakt. Feyenoord deelt af en toe een speldenprik uit, maar Utrecht kreeg de beste kansen: Gustafson kon bijna profiteren van onhandig verdedigen van Botteghin en Karsdorp, maar Vermeer redde knap. En dat deed de Feyenoord-doelman even later ook op een schot van Joosten.

Feyenoord-FC Utrecht 1-1

64' Getergd Feyenoord

Feyenoord komt sinds de rust (en de goal van Haps) een stuk beter voor de dag in De Kuip. De ploeg oogt getergd en had ook nog een beste kans via Berghuis, wiens schot simpel door Paes werd gepakt.

Namens Utrecht had Abass nog een kansje (zijnet), waarna hij wordt gewisseld. Cerny mag het van trainer Van den Brom weer eens proberen.

60' Weinig te beleven in Den Haag

In Den Haag is het nog altijd niet een wedstrijd om over naar Alkmaar te schrijven. We hebben sinds de rust één kans kunnen noteren: een schot van Stengs namens AZ ging naast. Het is dus nog steeds 0-0 bij AZ-FC Groningen.

Bij AZ is Clasie ondertussen naar de kant gegaan en vervangen door debutant Joris Kramer.

51' GOAL FEYENOORD

Feyenoord komt kort na rust op gelijke hoogte met FC Utrecht. Haps scoort op aangeven van Berghuis. Het is 1-1.

Haps is niet de meest voor de hand liggende doelpuntenmaker bij Feyenoord, maar zijn schot zeilt er aardig in. Keeper Paes is kansloos.

Ridgeciano Haps en Leroy Fer maken een dansje na de 1-1

TWEEDE HELFT

De tweede helft is begonnen bij Feyenoord-FC Utrecht. Bij de Rotterdammers zijn Fer en nieuweling Ié in de ploeg gekomen voor Larsson en Van der Heijden. Er moest ook iets gebeuren want FC Utrecht staat op een 1-0 voorsprong.

De bal rolt ook voor het tweede bedrijf in Den Haag. Het is 0-0 bij AZ-FC Groningen.

Ondertussen in Hoffenheim

Das Spiel ist aus: het debuut van Alfred Schreuder als trainer van Hoffenheim is in het water gevallen. Door een goal van Eintracht Franfurt na al 35 seconden verliest Hoffenheim met 1-0.

RUST

Het is rust in De Kuip. Feyenoord en FC Utrecht zoeken de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong voor de Domstedelingen.

Ook in Den Haag is het tijd voor een bekertje thee. Na een niet bijster opwindende eerste helft staat het 0-0 bij AZ-FC Groningen.

41' Brilstand in Den Haag

In Den Haag nadert de rust met de brilstand op het scorebord. Grote kansen zijn er verder nog niet geweest, de wedstrijd is in balans. Wel hadden Svensson en Absalem even pijn na een botsing met de hoofden, maar beide heren konden na enig oplapwerk door.

Geen grote kansen? Daar was er zojuist eentje: Idrissi heeft de bal voor het inschieten, maar zijn schot smoort in een woud van (mede)spelers.

Groningen-linksback Amir Absalem is gehavend na een botsing met AZ-speler Jonas Svensson

40' Weer Abass

In de veertigste minuut gaat opnieuw die voor Feyenoord vermaledijde Abass ervandoor. Hij schiet uiteindelijk in de korte hoek - Vermeer redt - waar hij wellicht beter had kunnen afspelen op Kerk.

Feyenoord-FC Utrecht 0-1

33' Druk Feyenoord neemt toe

Feyenoord heeft het nog altijd niet makkelijk tegen Utrecht, dat nog een beste kopkans had via Janssen na een corner van Gustafson.

Desondanks neemt de druk van de Rotterdammers in deze fase toe. Berghuis, beste man aan de kant van Feyenoord, was met een venijnig schot (naast) dicht bij een goal.

21' Nog geen goals in Den Haag

In Den Haag is het nog 0-0 bij AZ-FC Groningen. De Groningers hadden al snel een kans via een vrije trap van Hrustic, die rakelings over het doel van Bizot ging.

Sindsdien is het duel redelijk in evenwicht. AZ is nog een beetje zoekende, Groningen is iets brutaler.

9' GOAL FC UTRECHT

FC Utrecht komt op een bijzonder fraaie wijze op voorsprong bij Feyenoord. Abass onderschept een pass van Larsson, rukt op vanaf eigen helft, passeert alles en iedereen, inclusief Feyenoord-keeper Vermeer.

Twee minuten eerder was de eerste kans nog voor Feyenoord: Strieder werkte een voorzet bijna in eigen doel, maar keeper Paes bracht redding voor Utrecht.

Het is het vierde thuisduel in de eredivisie op rij dat Feyenoord op achterstand komt in de eigen Kuip.

Issah Abass (r) is de gevierde man na zijn fraaie goal

AFTRAP

De bal rolt in De Kuip! Het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht is begonnen.

En ook in Den Haag is de wedstrijd begonnen: AZ-FC Groningen.

Geen Doan bij Groningen

De Japanse aanvoerder is tijdens de warming-up afgehaakt, naar verluidt met hoofdpijn.

Om 16.45 uur gaan we verder

AZ speelt 'thuis' in Den Haag tegen FC Groningen. In De Kuip wordt over een kwartier afgetrapt bij Feyenoord-FC Utrecht.

De vlag van AZ bij het stadion van ADO Den Haag

KLAAR IN ENSCHEDE

Het is afgelopen in Enschede. Na een knotsgekke slotfase, waarin Mulder namens RKC ook nog op de paal schoot, staat er 3-3 op het scorebord bij FC Twente-RKC Waalwijk.

Haris Vuckic was goed voor twee goals

90+3' GOAL RKC WAALWIJK

En wéér een doelpunt! En nu is het weer een goal voor RKC. Quasten maakt er diep in blessuretijd 3-3 van.

90+2' GOAL FC TWENTE

Wat een ontlading in Enschede! In blessuretijd wordt het ook nog 3-2 voor FC Twente door een mooie goal van Zekhnini.

90' GOAL FC TWENTE

FC Twente nam - zoals gezegd - in de slotfase alle risico's en wordt beloond met de tweede goal van Vuckic: het is 2-2 tegen RKC.

FC Twente-RKC Waalwijk 2-2

85' Alles of niets

FC Twente neemt alle risico's om er nog een gelijkspel uit te slepen. En dat biedt ruimte aan RKC, dat via een schot van Spierings (redding Drommel) nog bijna op 3-1 kwam.

FC Twente-RKC Waalwijk 1-2

Opstellingen AZ en FC Groningen

Om 16.45 uur is de aftrap van de thuiswedstrijd van AZ in Den Haag. Bij AZ ontbreken Vlaar en Wuytens.

79' GOAL RKC WAALWIJK

FC Twente was op jacht naar de voorsprong, maar de goal valt aan de andere kant. Van Weert worstelt zich langs wat Enschede verdedigers en schiet de Waalwijkers, opnieuw fraai, op 2-1.

74' Buitenspel

FC Twente denkt even via Zekhnini op 2-1 te komen, maar de goal wordt afgekeurd. Ook de VAR is er een tijdje druk mee, maar er is blijkbaar toch sprake geweest van buitenspel.

Twente is op zoek naar de voorsprong, maar RKC is af en toe ook nog best gevaarlijk. De tweede helft is in ieder geval een stuk beter te pruimen dan de eerste.

FC Twente-RKC Waalwijk 1-1

64' GOAL FC TWENTE

FC Twente werd steeds sterker en daar is dan ook de gelijkmaker. Vuckic schiet op aangeven van Verdonk knap binnen vanaf de zijkant: het is 1-1 tegen RKC Waalwijk.

Een paar minuten eerder had RKC nog de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de vrijstaande Maatsen kopte in de armen van Drommel. Nu is het gelijk.

Het debuut van Alfred Schreuder als trainer van Hoffenheim in de Bundesliga kent geen optimale start. Al na 35 seconden komt Eintracht Frankfurt op 1-0 door een goal van Hinteregger.

53' Twente scherp uit de kleedkamer

Na vijf minuten spelen in de tweede helft zien we de eerste kans voor FC Twente op de gelijkmaker. Vuckic krijgt een schietkans, maar Quasten grijpt tijdig in.

FC Twente is scherp uit de kleedkamer begonnen, het publiek gaat er achter staan en RKC heeft het moeilijk.

FC Twente-RKC Waalwijk 0-1

Opstellingen Feyenoord en FC Utrecht

Om 16.45 uur in De Kuip een interessant duel tussen Feyenoord en FC Utrecht. Bij Feyenoord zit Fer met een lichte blessure op de bank en bij Utrecht heeft Strieder een basisplaats.

Opstellingen Feyenoord-FC Utrecht

Daar gaan we weer: de tweede helft is begonnen van FC Twente-RKC Waalwijk. Kunnen de Enschedeërs nog iets doen aan de 1-0 achterstand?

Jong geleerd, oud gedaan

De reacties van Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee en Willem II-trainer Adrie Koster na het eredivisieduel Fortuna Sittard-Willem II (2-3). Koster is de oudste trainer van de eredivisie, Ultee de jongste.

Koster: 'Ik ben ook ooit de jongste coach geweest'

Ondertussen in Engeland

Ashley Cole zet na twintig jaar profvoetbal een punt achter zijn indrukwekkende loopbaan. De linksback maakte dit bekend bij Sky Sports, de Britse zender waar hij als analyticus aanwezig was.

Ashley Cole in het shirt van Arsenal, in 2005

RUST

Het is rust in Enschede na een matige en rommelige eerste helft. Maar er was één uitschieter: de prachtige goal van Tahiri. RKC leidt dan ook met 1-0 bij FC Twente.

37' Druk Twente

RKC speelt een prima eerste helft tegen FC Twente en heeft nog kansen gehad via twee schoten van Bakari, de debuterende aanvaller uit de Comoren.

Pas in de slotfase van het eerste bedrijf weet Twente de druk op het doel van keeper Heemskerk op te voeren. En dat leidt ook tot een grote kans, na goed voorwerk van Verdonk, voor Nakamura. Maar de Japanner weet de bal uit kansrijke positie niet binnen te schieten.

24' GOAL RKC WAALWIJK

Er was vrijwel niks te beleven in Enschede, maar ineens is het 1-0 voor RKC. En hoe: een schitterende aanval levert een doelpunt op voor Tahiri.

Het is een beetje Waalwijks tiki-taka-voetbal: na een aanval met korte passjes over veel schijven krijgt Tahiri de bal uiteindelijk voor het intikken.

Anas Tahiri bejubelt zijn mooie doelpunt tegen FC Twente

13' Rommelig begin

Het balbezit is in de rommelige beginfase voor FC Twente, zonder dat zich dreigende of amusante situaties hebben voorgedaan voor een van beide doelen.

Wel zagen we na zes minuten al een gele kaart. RKC-verdediger Quasten is de ontvanger na een forse charge op Pleguezuelo.

FC Twente-RKC Waalwijk 0-0

AFTRAP

De bal rolt in Enschede! Het tweede duel van deze zondag, FC Twente-RKC Waalwijk, is begonnen.

FC Twente is met 4 punten uit 2 duels prima aan het eredivisieseizoen begonnen, terwijl RKC Waalwijk vooralsnog puntloos is.

FC Twente-trainer Gonzalo García García op de bank tijdens het duel met RKC Waalwijk

KLAAR IN SITTARD

Het is afgelopen in Sittard. De oudste trainer van de eredivisie (Adrie Koster, 64 jaar) is de jongste (Sjors Ultee, 32 jaar) de baas. Willem II wint met 3-2 van Fortuna Sittard.

Willem II viert het tweede doelpunt van Vangelis Pavlidis

Fortuna Sittard is bezig aan een slotoffensief, in een poging om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Inmiddels loopt de blessuretijd. Vorige week kwam Fortuna vlak voor tijd langszij bij Heracles..

Fortuna Sittard-Willem II 2-3

Troostfinale Otten Cup gaat niet door: Valdés heeft geen zin

Een opvallende gebeurtenis bij de Otten Cup, het jaarlijkse toernooi voor A-junioren van PSV. De troostfinale tussen FC Barcelona en Everton is afgelast, omdat de trainer van FC Barcelona er geen zin in had.

Die trainer is oud-doelman Victor Valdés. Zijn ploeg verloor de halve finale van Internazionale, dat vanmiddag in de finale staat tegen PSV.

Barcelona, dat al voor de tiende keer meedeed aan de Otten Cup, moest derhalve om de derde en vierde plaats spelen. Maar daar had Valdés geen zin in. De doelman hing twee jaar geleden zijn handschoenen aan de wilgen en is sinds vorige maand trainer van de Barcelona-jeugd.

71' Kansen Willem II en Fortuna

Eindelijk zien we weer eens iets offensiefs van Willem II. Invaller Dankerlui schiet van afstand en de bal gaat - ogenschijnlijk - via de paal naast.

Verder is het Fortuna dat sinds de rust de dienst uitmaakt. Invaller Sambou was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot hobbelde voorlangs. En weer even later levert Damascan een leep stiftje af, maar de bal gaat in het zijnet. Geen hattrick, vooralsnog, voor de Moldaviër.

Opstellingen FC Twente-RKC Waalwijk

Bij FC Twente ontbreekt Verhaegh door een blessure. De Spanjaard Julio Pleguezuelo neemt zijn plek in. Nieuwe aanwinst Verdonk staat meteen in de basis.

Bij RKC vervangen Heemskerk en Van Weert de geblesseerde Vaessen en de geschorste Gaari. En ook Bakari maakt zijn debuut in de basis.

De opstellingen van FC Twente en RKC Waalwijk

60' Geen penalty Fortuna

Fortuna Sittard is op zoek naar de gelijkmaker en leek er een paar minuten geleden ook dichtbij. Ciss werd in het strafschopgebied naar de grond getrokken door Holmén, met twee handen, maar zowel de scheidsrechter als de VAR zien er geen penalty in.

Bij Fortuna is de geblesseerde Smeets vervangen door Sambou. Bij Willem II is Dankerlui in de ploeg gekomen voor Nunnely.

51' GOAL FORTUNA SITTARD

Fortuna Sittard doet iets terug via een knappe goal van Damascan. De Moldaviër maakt zijn tweede goal van de middag, het is nog maar 3-2 voor Willem II.

Op aangeven van Pinto tikt Damascan de bal langs keeper Wellenreuther. Daarmee staat het ook 3-2 in het duel tussen Griekenland en Moldavië.

De tweede helft is begonnen bij Fortuna Sittard-Willem II. De Tilburgers leiden met 3-1.

RUST

Het is rust in een kletsnat Sittard. Willem II leidt met 3-1 tegen Fortuna Sittard, met dank aan zijn Griekse duo.

Het is nat in Sittard, ondervinden Dries Saddiki en vooral Amadou Ciss

45' GOAL WILLEM II

Vlak voor rust wordt het 3-1 voor Willem II! Pavlidis kopt raak uit een corner van Vrousai na slecht verdedigen van Fortuna. En zo is ook de derde goal van Willem II een Griekse productie.

Voor Pavlidis is het alweer zijn vierde goal van het seizoen.

Fortuna Sittard-Willem II 1-3

40' Kansen Fortuna en Willem II

Het was even iets rustiger geworden in Sittard, maar na een kleine 40 minuten is er een opleving van Fortuna. Ciss levert een mooi afstandsschot af, maar Wellenreuther brengt redding.

Even later ligt het spel een tijdje stil na een forse driemansbotsing tussen Wellenreuther, Essers en Heerkens. Na enig oplapwerk kan de wedstrijd weer door en zien we meteen een kans voor Willem II: Nunnely schiet naast.

Fortuna Sittard-Willem II 1-2

29' GOAL WILLEM II

Een strafschop voor Willem II: Amiot brengt Pavlidis ten val en de bal gaat op de stip. Scheidsrechter Lindhout is onverbiddelijk en heeft het ook goed gezien.

Het Griekse slachtoffer neemt de penalty zelf en schiet Willem II onberispelijk op 2-1 tegen Fortuna Sittard. Beide Tilburgse Grieken hebben een doelpunt achter hun naam.

Vangelis Pavlidis is blij met zijn goal

23' GOAL WILLEM II

Goal voor Willem II! De Tilburgers hadden nog weinig in te brengen, maar Vrousai knikt binnen na een voorzet van Lewis. Het is weer gelijk in Sittard: 1-1.

Even daarvoor had Willem II ook al een mogelijkheid via de Griek, toen ging zijn schot naast. Nu is het alsnog raak.

Fortuna Sittard-Willem II 1-1

18' GOAL FORTUNA SITTARD

Doelpunt voor Fortuna Sittard! De Moldavische international Damascan wipt de bal fraai over Wellenreuther, het is 1-0 tegen Willem II.

Het is de eerste goal van Damascan, die wordt gehuurd van Torino. Het is ook het eerste velddoelpunt van Fortuna Sittard in dit seizoen. De enige andere goal was een penalty.

Fortuna Sittard-Willem II 1-0

6' Eerste kans

De eerste kans van de dag is voor Fortuna Sittard. Diemers bereikt met een puike voorzet Karjalainen bij de tweede paal, maar de nieuwe Fin in Limburgse dienst raakt de bal verkeerd en schiet naast.

Fortuna Sittard-Willem II 0-0

AFTRAP

Het regent nog steeds in Limburg, maar de eredivisiezondag is begonnen met Fortuna Sittard-Willem II.

Het natte veld zal ongetwijfeld invloed hebben op de wedstrijd.

Is Feyenoord klaar voor test tegen Utrecht? 'Stam is vooral bezig met overleven'

Met het bereiken van de play-offs van de Europa League ten koste van Dinamo Tbilisi is Feyenoord al een stap verder dan vorig seizoen. Maar in de competitie wil het nog niet erg vlotten met de mannen van Jaap Stam, die openden met remises tegen Sparta en sc Heerenveen. En dan krijgen de Rotterdammers vanmiddag ook nog bezoek van FC Utrecht, dat nog zonder puntenverlies is.

Lees een analyse van de problemen en verwachtingen rond Feyenoord, dat om 16.45 uur aftrapt tegen FC Utrecht.

Jaap Stam

Van Bommel krijgt Lozano-miljoenen, maar wie gaat hij kopen?

Met de aanstaande verkoop van Hirving Lozano aan Napoli slaat PSV hoogstwaarschijnlijk een niet eerder in Eindhoven vertoonde financiële slag met een uitgaande transfer. Er is dus genoeg slagkracht voor versterkingen, maar in hoeverre is dat ook nodig? En wie moet er worden gehaald?

Joep Schreuder, Jeroen Stekelenburg en Arno Vermeulen hebben tips voor Mark van Bommel.

Mark van Bommel

Dweilen in Sittard

De regen viel de afgelopen uren met bakken uit de lucht in Sittard. Dus dat betekent: dweilen.

Dweilen in Sittard voor het duel tussen Fortuna en Willem II

Pavlidis is terug

De Griekse spits Vangelis Pavlidis ontbrak vorige week door een blessure bij Willem II, maar is weer fit en terug in de basis.

Vangelis Pavlidis is na een blessure terug in de basis bij Willem II

Opstellingen Fortuna Sittard-Willem II

We beginnen om 12.15 uur met het duel tussen de nummer 14 en nummer 9 van de eredivisie. Dit zijn de opstellingen.

Opstellingen Fortuna Sittard en Willem II

De stand

Zo staat het er op dit moment voor in de eredivisie. Kampioen Ajax staat aan de leiding, maar er zijn kapers op de kust.

De eredivisie tot nu toe

We hebben al vier wedstrijden van de derde speelronde kunnen afvinken. Ajax was met 4-1 te sterk voor VVV-Venlo, Sparta Rotterdam blijft op volle toeren draaien en verslaat ook ADO Den Haag, FC Emmen boekt tegen Heerenveen zijn eerste zege van het seizoen en ook Vitesse davert door met een overwinning op PEC Zwolle.

Welkom bij de eredivisiezondag!

Vijf wedstrijden staan er vandaag op het programma. We beginnen om 12.15 uur met Fortuna Sittard-Willem II en eindigen om 20.00 uur met Heracles-PSV. Een lange dag vol voetbal dus, en met dit liveblog zijn we er de hele dag bij.