NOS Voetbal Aangepast

Finales play-offs: Sparta-De Graafschap en Go Ahead-RKC

Liveblog gesloten
 • De Jong is blij dat het erop zit: 'Volgende week ben ik voor Cambuur'

  Het laatste woord van de avond is voor Henk de Jong, de trainer van De Graafschap die zijn nieuwe club SC Cambuur uitschakelde. De Jong is blij dat het tweeluik erop zit.

  "Maar de buitenwereld maakte zich er drukker over dan ik. Ik ben nu voor De Graafschap, volgende week ben ik voor Cambuur. En niemand van de Cambuur-fans zal hierover een verkeerd woord zeggen tegen mij", aldus De Jong.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  De Jong is blij dat het erop zit: 'Volgende week ben ik voor Cambuur'
 • Finales play-offs

  Aanstaande zaterdag gaat de strijd om promotie en degradatie verder.

  Om 18.30 uur is de aftrap van RKC Waalwijk-Go Ahead Eagles. Om 20.45 uur staat Sparta-De Graafschap op het programma.

  De returns zijn op dinsdag 28 mei.

 • KLAAR IN DOETINCHEM

 • KLAAR IN ROTTERDAM

 • 87' GOAL SPARTA

  Weer een goal voor Sparta! Een minuutje na zijn eerste goal vuurt Ache een raket af richting het TOP-doel en het is 3-0.

  Sparta-TOP Oss 1-0 (3-0)

  Ragnar Ache schreeuwt het uit na zijn tweede goal tegen TOP Oss Pro Shots
 • 86' GOAL SPARTA

  Doelpunt voor Sparta! Voor zover de wedstrijd nog niet beslist was, is dat nu wel het geval. Ache tikt de 2-0 binnen op aangeven van Dervisoglu.

  Sparta-TOP Oss 2-0 (2-0)

 • 84' Koeman plukt

  In de 84ste minuut was het bijna 2-0 voor Sparta: Dervisoglu ging alleen op keeper Koeman af, maar de zoon van de bondscoach plukt de bal knap van de voet van de invaller. Het blijft 1-0, en dat is ook meer dan genoeg voor Sparta voor de finale van de play-offs.

  Sparta-TOP Oss 1-0 (2-0)

  TOP Oss-doelman Ronald Koeman Pro Shots
 • 76' Laatste kwartier

  Het laatste kwartier loopt in Doetinchem en Rotterdam.

  Op De Vijverberg weet Cambuur niet van ophouden, hoewel de krachten een beetje weg beginnen te vloeien. De Graafschap heeft het lastig, maar zolang Cambuur niet weet te scoren, is er niets aan de hand voor de Doetinchemmers, die zelf via een gevaarlijk schot van Vet bijna op 3-0 kwamen.

  In Rotterdam staat het nog altijd 1-0 voor Sparta. TOP Oss zou drie keer moeten scoren, maar dat lijkt niet realistisch.

  De Graafschap-SC Cambuur 2-0 (1-1)

  Sparta-TOP Oss 1-0 (2-0)

 • 65' Spanning in Doetinchem

  Het blijft spannend op De Vijverberg, waar De Graafschap het ondanks de 2-0 voorsprong lastig heeft met Cambuur. Na ruim een uur kregen de Friezen twee kansen op rij via Robertha en Schilder.

  Aan de andere kant was De Graafschap nog dicht bij een goal via Bahoui, na een mooie pass van Serrarens, maar zijn schot ging via een Fries been naast.

  De Graafschap-SC Cambuur 2-0 (1-1)

 • 51' Bijna Sparta

  Echt heel spannend is het niet in Rotterdam, en zojuist miste Harroui een uitgelezen mogelijkheid om de spanning helemaal weg te nemen. De Spartaan stormt op TOP-keeper Koeman af, maar stift de bal uiteindelijk naast.

  Sparta-TOP Oss 1-0 (2-0)

 • 49' Bijna Cambuur

  Wat een ongelooflijke kans voor Van Kippersluis. Steenvoorden kopt de bal naar de invaller, die een niet te missen kans toch weet te missen en de bal voorlangs het doel schiet. Bijna was Cambuur helemaal terug in de wedstrijd.

  De Graafschap-SC Cambuur 2-0 (1-1)

 • TWEEDE HELFT

  Met Van Kippersluis voor Ciganiks is Cambuur begonnen aan de tweede helft tegen De Graafschap. De Doetinchemmers leiden met 2-0 op De Vijverberg.

  In Rotterdam rolt de bal voor de tweede helft van Sparta-TOP Oss. De Spartanen leiden met 1-0, TOP heeft drie goals nodig.

 • Ondertussen in Australië en Oostenrijk

  Gertjan Verbeek zet zijn loopbaan voort in Australië. De 56-jarige trainer heeft een contract voor twee jaar getekend bij Adelaide United.

  Alex Pastoor tekende op zijn beurt een nieuwe verbintenis met SCR Altach voor een jaar. De 52-jarige Noord-Hollander leidde de Oostenrijkse club sinds zijn aanstelling in maart van de voorlaatste plaats bijna naar Europees voetbal.

  Lees meer over de nieuwe contracten van de Nederlandse trainers.

 • RUST

  Het is rust in Doetinchem, waar Cambuur-keeper Mous nog een prima redding verrichte op een schot van Serrarens. De Graafschap leidt met 2-0. Cambuur heeft in de tweede helft twee goals nodig.

  Rust in Rotterdam: Sparta staat op een 1-0 voorsprong tegen TOP Oss. Drie goals hebben de Brabanders nodig om uitzicht te houden op de eredivisie.

 • 40' GOAL DE GRAAFSCHAP

  Doelpunt voor De Graafschap! Na een handsbal van voormalig Ajacied Schilder krijgt De Graafschap een strafschop. Het buitenkansje wordt onberispelijk benut door voormalig AZ-speler Benschop, die ook al goed was voor de eerste goal.

  De Graafschap leidt met 2-0. Cambuur heeft nu twee doelpunten nodig.

  De Graafschap-SC Cambuur 2-0 (1-1)

  Teleurstelling bij Cambuur: De Graafschap komt op 2-0 Pro Shots