liveblog

Vitesse maakt belangrijk uitdoelpunt in Groningen, Utrecht wint van Heracles

liveblog gesloten

Volgende week de returns

FC Utrecht en FC Groningen hebben de eerste tik uitgedeeld in de play-offs, maar Heracles en zeker Vitesse zullen nog geloven in hun kansen.

De returns zijn volgende week dinsdag. Dan is er natuurlijk ook weer een liveblog. Tot dan!

Afgelopen

FC Groningen wint het eerste duel met Vitesse in de eerste ronde van de play-offs, maar Vitesse gaat met een belangrijk uitdoelpunt op zak terug naar Arnhem: 2-1.

Kramp

De ene na de andere speler ligt met kramp op het veld. En dan komen er ook nog eens zes minuten blessuretijd bij ..

Serrero mist kans op 2-2

Vlak voor tijd krijgt Thulani Sereo een enorme kans op de gelijkmaker, maar hij mist oog in oog met doelman Sergio Padt. Dit had een doelpunt moeten zijn.

Boeiende slotfase

Na de treffer van Vitesse is de wedstrijd weer helemaal open. Beide ploegen jagen op meer. Nog zo'n vijf minuten te gaan, wat gaat er nog gebeuren?

Knappe redding Pasveer

Een prachtige vrije trap van Tim Handwerker wordt nog net door Remko Pasveer over de lat getikt.

Vitesse weer opgeleefd

Kort na de treffer van Clark verschijnen de Arnhemmers nog een keer gevaarlijk voor het doel. Zit er nog meer in voor Vitesse?

69' DOELPUNT VITESSE

Uit het niets is daar opeens een doelpunt voor Vitesse. Max Clark krijgt de bal van Alexander Büttner mee in het strafschopgebied en schuift de bal langs Sergio Padt in het doel.

De Groningers leken de touwtjes stevig in handen te hebben, maar moet nu toch een tegentreffer slikken. Een heel belangrijk doelpunt voor Vitesse dat de thuiswedstrijd nog tegoed heeft.

Max Clark viert zijn belangrijke doelpunt voor Vitesse

Sfeer

De stemming zit er goed in bij het thuispubliek na de 2-0 van Memisevic. De fans lijken in ieder geval klaar voor Europees voetbal.

56' DOELPUNT FC GRONINGEN

En daar is dan toch de tweede voor Groningen! Samir Memisevic scoort Groningen uit een strafschop.

De bal gaat op de stip nadat de meegekomen back Deyovaisio Zeefuik in het strafschopgebied is neergehaald.

Vitesse beter in de wedstrijd

Groningen is niet meer zo dominant als in de eerste helft. Vitesse weet meer druk te zetten op de thuisploeg, maar krijgt nog geen kansen.

Samenvatting CL-finale

Finale Champions League: FC Barcelona-Olympique Lyonnais

De bal rolt weer in Groningen

De tweede helft is begonnen. Vitesse-coach Sloetski heeft Tim Matavz het veld in gestuurd, Thomas Buitink blijft in de kleedkamer.

Lange wachten voorbij voor Mahi

Het is voor Mahi zijn eerste doelpunt sinds 3 maart, toen hij twee keer scoorde uit een strafschop tegen VVV-Venlo. Ook toen was het al een tijd geleden dat Mahi had gescoord, namelijk 16 december van vorig jaar in de 1-2 thuisnederlaag tegen FC Emmen.

Mimoun Mahi (l) geniet na van zijn treffer met Kaj Sierhuis

46' DOELPUNT FC GRONINGEN

Op slag van rust scoort Mimoun Mahi dan toch voor Groningen. De aanvaller tikt van dichtbij binnen nadat doelman Remko Pasveer de inzet van Ritsu Doan nog weet te keren.

Een verdiende voorsprong voor de Groningers.

Groningen de baas

De thuisploeg heeft de touwtjes in handen tegen Vitesse, dat het seizoen nog begon met een 5-1 overwinning tegen de Groningers.

Doelpunt Groningen afgekeurd

Daar is dan toch weer een grote kans voor de thuisploeg en de bal verdwijnt ook in het doel, maar de treffer van Kaj Sierhuis wordt afgekeurd. Volgens de grensrechter stond de aanvaller buitenspel toen hij de bal in het zestienmetergebied kreeg aangespeeld en dat had hij goed gezien.

Balans

Vitesse slaagt er nog niet in een gevaarlijke aanval op te zetten, omdat de Groningers goed verdedigen. Tegelijkertijd is ook de thuisploeg al een tijdje niet in de buurt van het doel van Vitesse gekomen.

Martens en Van der Gragt over deceptie in Champions League-finale

Martens: 'Het is nooit een wedstrijd geweest'
Van der Gragt: 'De teleurstelling is heel groot'

Bero naar de kant

Een tegenvaller voor de Arnhemmers. Matús Bero, die al vroeg in de wedstrijd hard getackeld werd door Zeefuik, moet naar de kant door die overtreding. Alexander Büttner is zijn vervanger.

Van der Werff haalt bal van de lijn

Grote kans voor FC Groningen! Doelman Remko Pasveer komt goed uit om Kaj Sierhuis het schieten onmogelijk te maken, maar uit de rebound belandt de bal voor de voeten van Mimoun Mahi. Hij schiet op het keeperloze doel, maar de bal wordt door Maikel van der Werff van de lijn gehaald.

Eerste gevaar

De eerste echte kans van de wedstrijd is voor FC Groningen: Deyovaisio Zeefuik wordt weggestuurd door Ritsu Doan, kapt een verdediger uit en schiet in de korte hoek, waar doelman Remko Pasveer nog net zijn hand tegen de bal krijgt.

Even later krijgt Zeefuik terecht geel voor een harde overtreding op Matús Bero.

Aftrap!

De wedstrijd in Groningen is begonnen.

Nog een keer de opstellingen in Groningen

De opstellingen van Groningen en Vitesse

Utrecht houdt stand in Almelo

FC Utrecht wint met 2-0 van Heracles Almelo in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal. De bezoekers waren de eerste helft de baas en scoorden twee keer. Na de rust was Heracles sterker, maar de ploeg kreeg ondanks een paar goede kansen de bal niet in het doel.

FC Utrecht-doelman David Jensen hield zijn doel schoon

Van de Sanden verslaat Martens

Olympique Lyon viert de winst van de Champions League

De Europese hegemonie van Olympique Lyonnais duurt voort. Net als de afgelopen drie jaar waren de Fransen de sterksten in de finale van de Champions League voor vrouwen. In Boedapest liet Lyon geen spaan heel van FC Barcelona: 4-1.

De Noorse sterspeelster Ada Hegerberg stal bij Lyon de show met een hattrick, maar ook Shanice van de Sanden was belangrijk. De Oranje-international stond met twee assists aan de basis van de helft van de Franse doelpuntenproductie. Daarmee herhaalde ze bijna haar kunststukje van vorig seizoen, toen Van de Sanden in de finale liefst drie assists voor haar rekening nam.

Blessuretijd

De negentig minuten zitten erop, maar er komen vijf minuten blessuretijd bij. Kan Heracles daarin nog iets doen aan de stand?

Weet net niet voor Heracles

Na een fraaie dribbelende actie vindt Brandley Kuwas clubtopscorer Adrian Dalmau met een bekeken pass, maar de Spanjaard schiet voorlangs.

Het begint erop te lijken dat Utrecht ongeschonden de tweede helft gaat doorkomen en volgende week met een 2-0 voorsprong aan de tweede wedstrijd in de play-off kan beginnen.

Dalmau kopt in handen Jensen

Een harde kopbal van Dalmau wordt gepakt door doelman Jensen. Heracles dwingt Utrecht nu telkens ver terug op de eigen veld.

Een kleine tien minuten hebben de Almeloërs nog om te scoren.

FC Emmen: het mooiste seizoen ooit

City pakt derde prijs van het seizoen

Manchester City pakt dit seizoen alle hoofdprijzen op nationaal niveau

Manchester City heeft beslag gelegd op de FA Cup. De Engelse kampioen wint daarmee dit seizoen alle prijzen op nationaal niveau, de zogeheten treble.

Waar de Premier League tot de laatste speelronde spannend was en de League Cup pas na penalty's werd gewonnen, was het duel met Watford een zeer eenzijdige aangelegenheid (6-0).

Blaswich voorkomt 3-0 voor Utrecht

Een van de weinige keren dat Utrecht voor het doel van Heracles verschijnt, levert dat bijna een doelpunt op. Emil Bergström mag helemaal ongehinderd koppen uit een corner, maar doelman Janis Blaswich tikt de bal knap weg.

Bijna raak voor Heracles

En daar was Heracles dicht bij een doelpunt. Een keihard schot van Mohammed Osman kan maar net gekeerd worden door David Jensen en in de rebound schiet Adrian Dalmau over.

Dit was dé kans voor Heracles om de achterstand te verkleinen.