liveblog

Oranje treurt na late goal en gaat vizier richten op Nations League

• Oranje verliest met 3-2 van Duitsland na een doelpunt van Nico Schulz in de laatste minuut. Lees het wedstrijdverslag hier.
  • Kijk de vijf doelpunten hier terug en klik hier voor de samenvatting.
  • Noord-Ierland legt druk bij Oranje met late zege op Wit-Rusland. Lees het verslag hier.
liveblog gesloten

Oranje in juni verder

Oranje komt in juni pas weer in actie. Op 6 juni is Engeland de tegenstander in de Nations League.

Noord-Ierland legt druk bij Oranje met late zege op Wit-Rusland

Niet Nederland of Duitsland, maar Noord-Ierland is na twee duels koploper in groep C van de EK-kwalificatiereeks. In Belfast wonnen de Noord-Ieren door een late treffer van Josh Magennis met 2-1 van Wit Rusland.

Na de 2-0 zege op Estland in de openingswedstrijd was Noord-Ierland ook tegen Wit-Rusland de ploeg met de meeste aanvalsdrang, al ging dat niet altijd even verfijnd.

Lees het verslag hier.

Het gevoel van veel landgenoten

Hoe Schulz Oranje in rouw dompelt

Schulz dompelt Oranje in rouw met late 2-3

De mood van de bondscoach

Ronald Koeman

90' Eindsignaal

Het is klaar in de Johan Cruijff Arena, waar Oranje met 3-2 verliest van Duitsland.

De winnende goal van Nico Schulz valt in de laatste minuut.

90' DOELPUNT DUITSLAND

Daar zijn de Duitsers weer, in de laatste minuut. Nico Schulz schuift binnen en lijkt Duitsland de overwinning te bezorgen. Het is 2-3.

87' Oranje jaagt op de winnende

Oranje is op jacht naar de 3-2. Grote kansen daarop heeft het nog niet gehad. Aan de andere kant was Serge Gnabry redelijk dicht bij de 2-3.

Weer trefzeker

Memphis Depay na het maken van de 2-2

Hoe Depay Oranje naast Duitsland schiet

Memphis helpt Nederland met schuivertje naast Duitsland (2-2)

Boris, het is in Amsterdam...

63' DOELPUNT ORANJE

En het is gelijk in Amsterdam. Memphis Depay doet het. Hij schuift de bal langs Manuel Neuer. Het is 2-2, met nog 26 minuten te spelen.

Hoe De Ligt Oranje terug in de wedstrijd brengt

De Ligt helpt Oranje terug in de wedstrijd met rake kopbal

Meer pit

Er zit veel meer pit in Oranje in de eerste acht minuten van de tweede helft dan in de eerste helft.

Commentator Jeroen Elshoff

48' DOELPUNT ORANJE

Oranje komt kort na rust terug tot 1-2. Matthijs de Ligt kopt raak na een prima voorzit van Memphis Depay.

Het is pas de eerste goal in Oranje van De Ligt.

46' Bergwijn erin voor Babel

Ryan Babel is in de kleedkamer achtergebleven. Steven Bergwijn is voor hem in de ploeg gekomen.

Hoe Gnabry er 0-2 van maakt

Oranje in de problemen na weergaloze 0-2 van Gnabry

Rustsignaal klinkt

De eerste helft zit erop in Amsterdam, waar Oranje tegen een 2-0-achterstand aankijkt. De Duitsers domineren en dwingen Oranje terug.

Ryan Babel had twee keer een doelpunt op zijn schoen.

Ook in München wordt meegekeken

39' Kopbal Kehrer

Thilo Kehrer is met een kopbal dicht bij de 0-3. Jasper Cillessen staat op de juiste plek.

Een minuut later weet Leroy Sané bijna te scoren met rechts, maar opnieuw houdt Cillessen de schade beperkt.

34' DOELPUNT DUITSLAND

En daar zijn de Duitsers opnieuw. Serge Gnabry trekt naar binnen en haalt verwoestend uit. Het is 0-2.

De Duitsers met een sneertje

Feest bij Die Mannschaft

Duitsland viert de 0-1 van Leroy Sané

27' Wéér Babel

Wéér een grote kans voor Ryan Babel, maar wéér redt Manuel Neuer. Het blijft 0-1.

Ditmaal ziet Babel een volley van dichtbij gekeerd worden.

Hoe Duitsland op 0-1 komt

Sané schiet Duitsland op 0-1 in Johan Cruijff Arena

25' Grote kans Babel

Ryan Babel met dé kans op de gelijkmaker. Hij wil de bal in de verre hoek krullen, maar stuit op de vuisten van keeper Manuel Neuer.

15' DOELPUNT DUITSLAND

Oranje komt na een kwartier op achterstand. Leroy Sané schiet met links raak in de verre hoek. Matthijs de Ligt glijdt ongelukkig weg.

11' Vrije trap Oranje

Na de moeizame openingsfase bijt Oranje voor het eerst van zich af. Memphis Depay mag een vrije trap nemen, maar hij schiet hoog over.

2' Eerste kans voor Duitsland

De eerste kans is voor Duitsland. Serge Gnabry haalt uit en Jasper Cillessen moet meteen optreden.

1' Aftrap

Duitsland heeft de aftrap verricht. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena is begonnen.

Wilhelmus klinkt

Het Wilhelmus klinkt in de Johan Cruijff Arena. Nog een paar minuten tot de aftrap.

Klinsmann vol goede moed over nieuwe Mannschaft

Die Mannschaft: van wereldkampioen tot wederopbouw

Koeman geeft toelichting op opstelling

Koeman: 'Spelen met Promes is tactische keuze'

Oranje met Promes en Dumfries

Het Nederlands elftal begint om 20.45 uur met Quincy Promes aan de thuiswedstrijd tegen Duitsland in de EK-kwalificatie. De aanvaller van Sevilla krijgt de voorkeur boven Steven Bergwijn.

De overige tien basisspelers begonnen donderdag ook tegen Wit-Rusland. Rechtsback Denzel Dumfries is voldoende hersteld van een liesblessure.

Even kijken hoe het veld erbij ligt

Oranje inspecteert het veld

Daar is Oranje

De aankomst van de bus van Oranje

Jong Oranje scoort niet tegen de VS

Jong Oranje heeft op het trainingskamp in Spanje met 0-0 gelijkgespeeld in een oefeninterland tegen de Verenigde Staten. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi wist in San Pedro del Pinatar ook amper kansen te creëren. Dinsdag oefent Jong Oranje weer, dan tegen Egypte.

Alle ingrediënten zijn aanwezig

Alle ingrediënten voor een mooie voetbalavond zijn aanwezig. Twee grote voetballanden, prettig voetbalweer en een op het eerste oog prima veld.

De Johan Cruijff Arena

Heracles-trainer Wormuth kent Duitse voetbal als geen ander: 'Moeten iets anders doen'

Noodtoestand in Duitse clubvoetbal? 'Het is wel even schrikken'

Robert Lewandowski, de spits van Bayern München, baalt

Met een haast achteloze voetbeweging zorgde Arjen Robben bijna zes jaar geleden voor het mooiste moment in zijn carrière. De Groninger bezorgde Bayern München in een geheel Duitse Champions League-finale tegen Borussia Dortmund de ultieme hoofdprijs.

"Toen ik in 2013 als Champions League-analist begon bij het Duitse Sky viel ik echt met mijn neus in de boter", herinnert Erik Meijer zich. "Bayern en Dortmund in de finale. Ik dacht: we gaan topjaren tegemoet. Maar het is eigenlijk beetje bij beetje minder geworden."

Lees het hele verhaal hier.

Eerste duel Duitsers

Voor Duitsland wordt het pas de eerste wedstrijd in deze kwalificatiereeks. De Duitsers speelden woensdag een oefenwedstrijd tegen Servië. Het werd 1-1.

Jordi Cruijff herdenkt sterfdag vader Johan op bijzondere wijze

Twee jaar na het debacle van Sofia is De Ligt een grote meneer

Matthijs de Ligt druipt af na zijn rode kaart in het duel met Marokko

De avond in Sofia voelt koud en nat. Het nationale stadion, met zijn lelijke sintelbaan om het veld, ziet er afschuwelijk uit. In dit decor maakt Matthijs de Ligt - morgen precies twee jaar geleden - zijn allereerste minuten voor Oranje. Het debuut eindigt in alle mogelijke opzichten in een nachtmerrie.

Bondscoach Danny Blind durft het aan. Stefan de Vrij kan door een blessure niet meespelen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije en dus doet hij, met onder anderen Wesley Hoedt en Nick Viergever op de bank, een beroep op de pas 17-jarige De Ligt. De Ajacied gaat de boeken in als de jongste naoorlogse debutant in het Nederlands elftal.