liveblog
NOS VoetbalAangepast

Ajax ziet PSV uitlopen tot vijf punten, AZ nadert Feyenoord

liveblog gesloten

Tot over twee weken!

Volgende week is er geen eredivisievoetbal vanwege de interlandperiode. Het Nederlands elftal speelt namelijk twee EK-kwalificatieduels: op donderdag tegen Wit-Rusland, op zondag tegen Duitsland. Beide wedstrijden zijn live te zien en te horen bij de NOS.

Over twee weken gaat de eredivisie verder met op zondag de topper: Ajax-PSV.

Wij gaan nu Studio Sport kijken, om 19.00 uur op NPO 1 en via de livestream. Tot de volgende keer!

De stand

De stand in de eredivisie na 26 wedstrijden. PSV loopt uit op Ajax: het verschil is nu 5 punten. AZ staat nu in punten en doelsaldo gelijk met Feyenoord, maar de Rotterdammers hebben vaker gescoord.

In de kelder heeft hekkensluiter NAC Breda de rode lantaarn nu wel heel stevig in handen.

De uitslagen

De resultaten van de 26ste speelronde van de eredivisie op een overzichtelijk rijtje.

84' GOAL PEC ZWOLLE

PEC Zwolle deelt binnen anderhalve minuut de genadeklap uit. Namli schiet kort na de openingstreffer de 2-0 binnen tegen Excelsior.

Excelsior-PEC Zwolle 0-2

82' GOAL PEC ZWOLLE

We hielden al rekening met een 0-0 in Kralingen, maar daar is dan ineens Ehizibue, wiens kopbal wel of niet over de doellijn gaat. De assistent-scheidsrechter zegt van wel, dus de goal telt. Het is 1-0 voor PEC Zwolle.

Excelsior-PEC Zwolle 0-1

Leuk feitje

Er zijn deze eredivisiezondag nog maar drie goals gevallen. Mocht het bij Excelsior-PEC Zwolle 0-0 blijven, dan wordt het de vierde keer in de geschiedenis dat er op een zondag niet meer dan drie keer is gescoord.

En dan bedoelen we wel zondagen waarop minstens vier wedstrijden zijn gespeeld. De laatste keer was op 24 januari 2010.

Uitslagen eredivisie 24 januari 2010

VVV-Venlo Feyenoord 1-1
Sparta Rotterdam ADO Den Haag 0-0
FC Groningen FC Twente 0-0
Ajax AZ 1-0

74' Geen doelpunt van het jaar

Met ruim een kwartier op de stadionklok maakte Thy bijna het doelpunt van het jaar: uit een rebound neemt hij de bal met een halve salto op de hak, maar de bal gaat over en de Duitser stond buitenspel. Dus PEC heeft er niets aan.

Even later komt bij Excelsior El Hamdaoui in de ploeg voor Ómarsson. Kan de veteraan wellicht nog vertier verzorgen?

Excelsior-PEC Zwolle 0-0

65' Kans voor PEC

Excelsior is sinds de rust de betere ploeg, maar in de 63ste minuut is er ineens een grote kans voor PEC. Clement heeft alle ruimte om iets moois te bedenken, maar hij verprutst de mogelijkheid.

Even later is er weer een Zwolse mogelijkheid via Ehizibue en Elbers, maar doelman Damen heeft uiteindelijk de bal.

PEC-trainer Stam, die weet hoe welkom drie punten zouden zijn, heeft het langs de kant bijna niet meer en coacht zich een ongeluk.

Excelsior-PEC Zwolle 0-0

PEC-trainer Jaap Stam maakt zich druk langs de lijn

50' Ferme uithaal

Daar is zowaar een heuse kans voor Excelsior. Anderson krijgt de bal per toeval voor de voeten, zijn ferme omhaal wordt door Van der Hart over de lat getikt. En een paar minuten later krijgt Anderson opnieuw de bal pardoes voor zijn voeten na een vrije trap, opnieuw haalt hij uit, maar dit keer vliegt de bal ver over.

De Kralingers komen sinds de rust een stuk beter voor de dag dan in de eerste helft.

Excelsior-PEC Zwolle 0-0

TWEEDE HELFT

De tweede helft is begonnen in Kralingen. De trainers van Excelsior en PEC Zwolle hebben niet gewisseld. Het staat 0-0.

Ajax moet klap verwerken: 'Maar kampioenschap is zeker nog niet weg'

Of het kampioenschap nu weg is? "Zeker niet. De volgende wedstrijd tegen PSV is cruciaal, die moeten we winnen." Na de 1-0 nederlaag van Ajax bij AZ toont aanvoerder Matthijs de Ligt zich strijdbaar, ook al is de achterstand op koploper PSV nu vijf punten.

"Deze voelen we zeker. Feit is dat we het onszelf lastig hebben gemaakt. We moeten nu winnen van PSV en hopen dat ze ergens punten laten vallen", aldus De Ligt.

De Ligt waarschuwt PSV: 'Kampioenschap is nog niet weg, zeker niet'
Ten Hag na dure nederlaag Ajax: 'Dit moeten we even verwerken'
De Jong: 'We verdienden het niet om te winnen, AZ was sterker'

Ondertussen in Engeland

Liverpool heeft in de Premier League de koppositie heroverd door een 2-1 zege bij degradatiekandidaat Fulham. Een fout van Virgil van Dijk, die daarmee een goal van Ryan Babel inleidde, werd de titelkandidaat niet fataal op Craven Cottage.

Sadio Mané met Virgil van Dijk

RUST

Het is rust in Kralingen. PEC Zwolle was beter en kreeg een paar kansen, Excelsior bakte er voor rust bijzonder weinig van. Het staat 0-0.

Vlak voor rust was er nog een kans voor PEC: Van Duinen schoot, Damen redde wederom.

Donkere wolken pakken zich samen boven Kralingen

31' Kans voor PEC

Het publiek schrikt na een half uur even wakker, als PEC-aanvaller Thy een voorzet hard via de grond op doel kopt, maar doelman Damen op formidabele wijze pareert.

Vijf minuten later is Thy opnieuw akelig dicht bij de openingstreffer, maar de Duitser krult de bal langs de uit het oogpunt van PEC verkeerde kant van de paal.

Excelsior-PEC Zwolle 0-0

24' Weinig vertier in Kralingen

Je let even niet op en we zijn alweer halverwege bij Excelsior-PEC Zwolle. De gasten zijn ietsiepietsie overtuigender, maar weten ook niet hun wil op te dringen aan de tegenstander. Kansen en doelpunten zijn er niet, dus eigenlijk is er nog niet veel aan.

PEC krijgt nog wel een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar Namli schoot over de muur.

Excelsior-PEC Zwolle 0-0

Bij koploper FC Twente is het woord 'promotie' nog steeds verboden

In de eerste divisie is het gat van FC Twente met Sparta elf punten, maar wee je gebeente als je in Enschede het 'p-woord' uitspreekt.

Een reportage uit Enschede.

Bij koploper FC Twente is het woord 'promotie' nog steeds verboden

10' PEC begint beter

De wedstrijd in Kralingen komt heel rustig op gang. Het initiatief is vooralsnog voor PEC Zwolle, dat agressiever en energieker voor de dag komt.

Van Duinen had namens al heel vroeg in de wedstrijd een schietkans tegen zijn oude club, maar keeper Damen bracht redding.

Excelsior-PEC Zwolle 0-0

Gustavo Hamer in duel met Elías Már Ómarsson

AFTRAP

De bal rolt bij de kelderkraker tussen Excelsior en PEC Zwolle.

De Kralingers staan vijftiende, PEC staat veertiende, beide ploegen hebben 26 punten. De winnaar van dit duel krijgt dus even lucht.

Ondertussen in Leverkusen

Peter Bosz zal met Bayer Leverkusen voorlopig niet de topvier van de Bundesliga binnendringen. Vorige week kwam hij bij Hannover 96 nog met de schrik vrij, maar vandaag verloor zijn ploeg wel. Thuis met 1-3 van Werder Bremen.

Peter Bosz

Opstellingen Excelsior-PEC Zwolle

De eredivisiezondag wordt afgesloten met het toetje, dat deze week bestaat uit een duel tussen Excelsior en PEC Zwolle.

GEDAAN IN GRONINGEN

Het is gedaan in Groningen. Het was overleven voor ADO Den Haag in de tweede helft, en dat is niet gelukt. FC Groningen wint met 1-0.

82' Kansen aan beide kanten

Idrissi kan de genadeklap uitdelen aan Ajax als hij na een snelle uitbraak alleen op Onana afstormt, maar de keeper redt knap met zijn linkerbeen.

Een minuut later is het bijna raak aan de andere kant: Van de Beek krijgt de bal doorgekopt van Huntelaar, maar knalt op 10 meter van het doel ver over.

AZ-Ajax 1-0

75' Kansen Ajax

De tijd begint serieus te dringen voor Ajax. Invaller Huntelaar was bijna goed voor de gelijkmaker, maar zijn kopbal wordt door Bizot knap over het doel getikt.

Drie minuten later kan Bizot zich opnieuw onderscheiden als hij redding brengt op een vlammend afstandsschot van Mazraoui.

AZ-Ajax 1-0

70' Kansen Groningen

In Groningen is de thuisploeg op zoek naar de tweede goal. Een schot van Doan bleef op wonderlijke wijze liggen onder het lichaam van Zwinkels. Op of over de lijn? Dat is niet helemaal duidelijk.

Eerder waren er al kansen voor Doan en Mahi, maar beide keren stond de ADO-doelman paraat. Namens ADO was er een tijdje geleden een kans voor Goossens, maar hij vond Padt op zijn eh, weg.

FC Groningen-ADO Den Haag 1-0

65' Ajax moet aan de bak

Ajax zal aan de bak moeten tegen AZ, maar vooralsnog is het niet overtuigend wat de Amsterdammers op de mat leggen. Dolberg deed nog een poging, maar Svensson redde op de doellijn.

Aan de andere kant was er nog een schietkans voor Steng, maar hij schoot recht op de keeper.

Wissel bij Ajax: Lang, woensdag nog verantwoordelijk voor de beslissende assist tegen PEC Zwolle, is in het veld gekomen voor Schöne.

AZ-Ajax 1-0

56' GOAL AZ

AZ kwam sterk uit de kleedkamers, een doelpunt hing in de lucht en daar valt ie ook: aanvoerder Til schiet uit de kluts de 1-0 binnen tegen Ajax.

AZ-Ajax 1-0

Guus Til viert zijn goal tegen Ajax

50' Spektakel in Alkmaar

Volop spektakel in Alkmaar bij aanvang van de tweede helft. Eerst kopt Dolberg rakelings naast het AZ-doel, vervolgens stormt Stengs alleen op Onana af, maar kan Blind uiteindelijk redding brengen voor de doellijn, en weer even later knalt Stengs nog eens hard over het doel van Ajax. Maar doelpunten: ho maar.

AZ-Ajax 0-0

Matthijs de Ligt grijpt in

Vrouwen Barcelona winnen recordwedstrijd

TWEEDE HELFT

De tweede helft is begonnen bij AZ-Ajax. Het staat 0-0 in Alkmaar. Beide teams zijn ongewijzigd.

ok in Groningen is de tweede helft van start gegaan. Groningen leidt met 1-0 tegen ADO Den Haag.

PSV lacht, VVV treurt

De reacties na de 1-0 zege van PSV op VVV, eerder vanmiddag.

Van Bommel: 'Die slotfase beleef ik meer als speler dan als trainer'
Dumfries: 'Die bal van Van Ooijen mocht er niet in'
Unnerstall: 'Zoet was beter vandaag, hij kreeg geen tegendoelpunt'

RUST

Het is rust in Alkmaar. AZ en Ajax zoeken de kleedkamers op in winderig Alkmaar. De ruststand is 0-0.

Ook in Groningen is het rust. Beide teams kunnen na een opgewonden laatste kwartier even afkoelen met een bekertje thee. FC Groningen leidt met 1-0 door een eigen doelpunt van ADO-speler Lex Immers.

41' Bijna Van de Beek

Na 40 minuten zien we de grootste kans voor Ajax tot nu toe. Van de Beek krijgt de bal na een voorzet panklaar op het hoofd, maar Vlaar kopt de bal voor de doellijn weg.

AZ-Ajax 0-0

40' Opstootje-deluxe

Er was nog weinig vuurwerk in Groningen, maar na in de 39ste minuut ontstaat er een massaal opstootje na een aanvaring tussen El Khayati en Zeefuik. Heren, heren, iedereen bemoeit zich ermee.

Als de kruitdampen zijn opgetrokken, krijgen beide aanstichters de gele kaart.

FC Groningen-ADO Den Haag 1-0

Ondertussen in Genua

Voor het eerst dit seizoen is Juventus tegen een nederlaag in de Serie A aangelopen. Zonder sterspeler Cristiano Ronaldo, die zijn team dinsdag eigenhandig naar de kwartfinales van de Champions League had geschoten, verloor de koploper met 2-0 bij Genoa.

Antonio Sanabria, Leonardo Bonucci en Cristian Kouamé in duel

34' GOAL FC GRONINGEN

Pech voor Immers, vreugde bij FC Groningen. ADO-speler Immers werkt de bal op ongelukkige wijze in eigen doel na een corner van Bel Hassani: het is 1-0 voor Groningen.

FC Groningen-ADO Den Haag 1-0

Een Gronings feestje na de 1-0 in eigen doel van Lex Immers

28' Grote kans AZ

Het spel in Alkmaar golft op en neer. AZ had zojuist opnieuw een geweldige mogelijkheid: Idrissi haalde prachtig uit, de bal vloog langs de handen van Onana maar Tagliafico bracht alsnog redding in de doelmond.

AZ-Ajax 0-0

23' Ziyech naar de kant

Een tegenvaller voor Ajax: na 23 minuten moet Ziyech geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger is Dolberg.

AZ-Ajax 0-0

Kasper Dolberg staat klaar om in te vallen

20' Kansen AZ

Echte kansen heeft Ajax nog niet gehad. We zagen wel een schitterend buitenspeldoelpunt van Neres.

Aan de andere kant had Svensson een kans (maar hij wachtte te lang) en verrichtte Onana een paar minuten later een goede redding na een inzet van Mats Seuntjens.

AZ-Ajax 0-0

17' Rommelig in Groningen

De openingsfase in Groningen was rommelig, maar na een klein kwartier hebben we wel de eerste kans kunnen opschrijven: Sierhuis schoot namens Groningen vanuit kansrijke positie rakelings naast.

FC Groningen-ADO Den Haag 0-0

9' Rustige openingsfase

De openingsminuten in Alkmaar verlopen relatief rustig. Er was na 7 minuten even lichte opwinding toen Onana een bal - die sneller ging door de wind - buiten zijn strafschopgebied nét op tijd voor de voeten van Seuntjens kon wegschieten.

AZ-Ajax 0-0

Lasse Schöne in duel met Fredrik Midtsjø

AFTRAP

De bal rolt in Alkmaar. De topper tussen AZ en Ajax is begonnen.

En in Groningen wordt ook gevoetbald: FC Groningen ontvangt ADO Den Haag.

Weghorst floreert in Duitsland, maar is Alkmaar ook nog niet vergeten

De spits van Wolfsburg neemt in Alkmaar afscheid van zijn oude club, voorafgaand aan het duel van AZ met Ajax.

Weghorst floreert in Duitsland, maar is Alkmaar ook nog niet vergeten

Van den Brom blikt vooruit op AZ-Ajax

AZ-trainer John van den Brom blikt vooruit op het thuisduel met Ajax.

Van den Brom blikt vooruit op AZ-Ajax

Om 14.30 uur: AZ-Ajax en Groningen-ADO

Over een kwartier gaat de eredivisiezondag verder met de topper tussen AZ en Ajax. AZ loert op de derde plek van Feyenoord, die de Alkmaarders bij een zege met twee goals verschil kunnen overnemen. Ajax wil het gat met PSV op twee punten houden.

Ook om 14.30 uur: FC Groningen-ADO Den Haag, het duel tussen de nummer 10 en de nummer 13 van de eredivisie.

88' Dumfries redt

In de 88ste minuut is Dumfries de reddende engel bij PSV. De verdediger houdt met een kamikaze-actie nog een schot van Van Ooijen tegen. PSV ontsnapt.

VVV-PSV 0-1

86' GOAL PSV

Daar is dan toch de goal voor PSV! Voor de 25ste keer in dit seizoen scoren de Eindhovenaren in het laatste kwartier. Het staat 1-0 tegen VVV door een goal van Lozano. De Mexicaan van PSV haalt bijzonder fraai uit.

VVV-PSV 0-1

Hirving Lozano (r) viert de 1-0 tegen VVV-Venlo

84' PSV hoopt op statistieken

De tijd begint serieus te dringen voor PSV. Maar de Eindhovenaren kunnen buigen op mooie statistieken: PSV scoorde dit seizoen al 24 keer in het laatste kwartier, waarvan 9 keer in of na de 90ste minuut.

VVV-PSV 0-0

77' Dreigend VVV

Met nog een kwartier te gaan duikt VVV ineens weer een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Zoet. Zo was er een verraderlijk schot van Seuntjens, dat vlak langs de kruising suisde. En ook Post haalde nog een uit.

Bij PSV is Sadílek vervangen door Gakpo.

VVV-PSV 0-0

VVV speelt met respect, maar zonder ontzag voor de koploper.

Commentator Arno Vermeulen in Venlo

70' Brilstand

De tweede helft is inmiddels halverwege en nog altijd prijkt de brilstand op het scorebord. PSV werkt hard, maar VVV weert zich kranig en echt grote kansen heeft de koploper al een tijdje niet meer gekregen. Trainer Van Bommel begint zich langs de lijn een beetje druk te maken.

VVV-PSV 0-0

Ondertussen in Madrid

De vrouwen van Atlético Madrid nemen het op tegen FC Barcelona in een uitverkocht stadion met liefst 68.000 toeschouwers. Bij Barcelona staat Lieke Martens in de basis.

57' Ongewijzigd beeld

Er is ruim tien minuten gespeeld in de tweede helft en het spelbeeld blijft hetzelfde. PSV heeft de bal, maar is nog niet gevaarlijk geweest, terwijl het moet oppassen voor de speldenprikjes van VVV.

Wel was er ineens een verrassende kopbal van Luuk de Jong, maar Unnerstall tikt de bal over het doel.

VVV-PSV 0-0

Opstellingen AZ en Ajax

Ajax treedt om 14.30 uur in Alkmaar aan in de 'Europese variant' met Dusan Tadic in de spits. De Amsterdammers spelen vaak zo in Champions League-wedstrijden. Frenkie de Jong en Hakim Ziyech staan weer in de basis. Woensdag speelden zij vanwege blessures niet in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (2-1). Bij AZ zijn er geen verrassingen.

De opstellingen van AZ en Ajax

TWEEDE HELFT

De bal rolt in Venlo voor de tweede helft. Het staat nog 0-0 bij VVV-PSV, dus de koploper moet aan de bak. Malen is in het veld gekomen voor Ihattaren.

'Geboren trainer' Verbeek is nog niet klaar: 'Het knaagt af en toe wel'

Gertjan Verbeek ging met Joep Schreuder ook nog even in op zijn toekomst. Verbeek zit zonder club na zijn ontslag bij FC Twente, vorig jaar. Hij mist het vak en staat open voor een nieuwe club.

'Geboren trainer' Verbeek is nog niet klaar: 'Het knaagt af en toe wel'

RUST

Het is rust in Venlo. Na een eerste helft met de keepers in de hoofdrol staat er 0-0 op het scorebord bij VVV-PSV.

43' Zoet redt PSV

Vlak voor rust is er nog een enorme kans voor VVV om op voorsprong te komen. Na alert reageren van Post op een uitgooi van Zoet ontstaat er uiteindelijk een schot van Van Ooijen, maar de PSV-doelman verricht een fantastische redding. En dus blijft het 0-0.

VVV-PSV 0-0

32' Bijna VVV

PSV heeft tot nu toe 70 procent balbezit, maar na een klein half uur is het bijna 1-0 voor VVV. Joosten haalt van afstand uit en tot verbazing van doelman Zoet belandt de bal in het dak van het PSV-doel. Daar komen de Eindhovenaren even goed weg.

Een paar minuten later is er een grote kans voor Bergwijn, de beste man aan de kant van PSV. Lozano zet Bergwijn voor de keeper, maar opnieuw doet Unnerstall zijn werk prima.

VVV-PSV 0-0

24' PSV zoekt, VVV loert

PSV heeft de bal en zoekt openingen in de VVV-defensie, terwijl de thuisploeg loert op de counter.

Na 20 minuten was er een serieuze mogelijkheid voor PSV: Lozano speelde Angeliño aan, die vanuit (opnieuw) een lastige hoek op Unnerstall stuitte. Even later duikt De Jong ineens op aan de andere kant van het doel, maar zijn bal gaat voorlangs.

VVV-PSV 0-0

Steven Bergwijn in duel met Christian Kum

11' Onderhoudende opening

VVV is de wedstrijd begonnen met een verrassend schot van Joosten (naast), maar daarna heeft PSV de druk opgevoerd. Bergwijn kreeg ruimte om te schieten (over) en Angeliño stuitte vanuit een lastige hoek op doelman Unnerstall.

De thuisploeg is af en toe behoorlijk gevaarlijk in de uitbraak: zo moest keeper Zoet redding brengen bij een flinke schietkans voor spits Mlapa, die dit seizoen al tien keer trefzeker was.

VVV-PSV 0-0

AFTRAP

De bal rolt in Venlo, waar het is gestopt met regenen en er een waterig zonnetje schijnt. Het duel tussen VVV-Venlo en koploper PSV is begonnen.

Mark van Bommel langs de lijn tijdens het duel met VVV

'AZ laat vaak mooi voetbal zien, maar er mag af en toe een klootzak bij zitten'

Trainer Gertjan Verbeek laat zijn licht schijnen over AZ, dat het vanmiddag in eigen huis opneemt tegen Ajax. Verbeek gaat onder meer in op de vraag of de spanning rond de Champions League-loting tegen Juventus de Amsterdammers misschien parten kan spelen.

'AZ laat vaak mooi voetbal zien, maar er mag af en toe een klootzak bij zitten'

Wie is Michal Sadílek ook weer?

Michal Sadilek is een van de vele jongelingen die dit seizoen bij PSV aan de weg timmert. De 19-jarige Tsjech is zo'n speler die je drie keer moet passeren om er echt voorbij te komen. Met zijn stijl doet hij denken aan zijn coach. Dat vindt Mark van Bommel zelf ook. "Een Van Bommeltje", sprak hij eerder over zijn middenvelder, die hij vorig jaar aanvoerder maakte bij PSV onder 19.

Michal Sadílek

Feyenoord wil verder met Van Persie

Robin Persie blijft mogelijk volgend jaar werkzaam in Rotterdam. Feyenoord praat met de spits, die aan het eind van het seizoen stopt als voetballer, over een functie als specialistentrainer. Dat zei technisch directeur Martin van Geel in het Fox Sports-programma de Tafel van Kees.

"We zijn in gesprek met Robin en hij staat ervoor open", aldus Van Geel over de 35-jarige aanvaller die in zijn laatste seizoen tot nu toe veertien treffers heeft gemaakt. Van Geel bevestigde ook dat assistent-trainers Jean-Paul van Gastel en Denny Landzaat bij Feyenoord blijven.

Martin van Geel, technisch directeur bij Feyenoord

'Huidige succes Ajax te danken aan Bergkamp, Jonk en Cruijff'

Het worden drukke maanden bij Ajax, zowel op het veld als in de bestuurskamers. De spelers van Ajax zijn door de recente successen namelijk in trek.

Vooral voor Marc Overmars, directeur voetbalzaken, is er werk aan de winkel. Met zaakwaarnemers Humphry Nijman en Rob Jansen wierpen we een blik op de stand van zaken rondom Ajax en kregen we een inkijkje in de wondere wereld van de transfers.

Marc Overmars en Edwin van der Sar vieren feest met de Ajax-supporters in Bernabeú

Opstellingen VVV-PSV

Jorrit Hendrix is door PSV-trainer Mark van Bommel tegen VVV-Venlo buiten de basis gehouden. Van Bommel geeft de voorkeur aan de 19-jarige Tsjech Michal Sadílek.

Hirving Lozano keert terug van een schorsing. Het basiselftal van PSV is verder ongewijzigd. Steven Bergwijn moet oppassen: hij staat op vier gele kaarten en als hij vandaag op de bon gaat, is hij geschorst tegen Ajax.

De stand in het land

Feyenoord ging gisteravond in eigen huis met 3-2 onderuit tegen bekerfinalist Willem II. En dus heeft AZ zijn vizier weer iets scherper op de derde plaats gericht. Bij een zege met twee goals verschil op Ajax klimmen de Alkmaarders een plaatsje.

In de tussentijd heeft Ajax het druk genoeg met de titelrace tegen PSV: het verschil is momenteel twee punten.

De stand in de eredivisie per 16 maart 2016

Welkom!

Welkom bij de eredivisiezondag! Er staan vandaag vier wedstrijden op het programma, waaronder VVV-PSV en AZ-Ajax. Bovendien is het best aardig weer buiten. Het belooft dus een leuke voetbaldag te worden.

Dit zijn de uitslagen en het programma van de 26ste speelronde.

Het programma van de 26ste speelronde in de eredivisie