We houden ermee op hier in Hilversum. Volgende week gaat de eredivisie verder met de 26ste speelronde, maar eerst hebben we woensdag nog het veelbesproken inhaalduel tussen Ajax en PEC Zwolle. Tot dan!

De Ligt: 'Real was mooi, maar nu worden prijzen verdeeld'
Ten Hag: 'Het kan een heel mooi seizoen worden'
Fortuna-coach Eijer: 'Ajax is drie maten te groot voor ons'

Stand en uitslagen speelronde 25

De uitslagen van speelronde 25 in de eredivisie
De eredivisiestand per 10 maart 2019

Eenvoudige zege Ajax

Ajax besluit zijn topweek met een gedecideerde 4-0 zege op Fortuna Sittard in Amsterdam.

85' Doelpunt Ajax

Ajax werkt aan het doelsaldo. Tadic maakt er 4-0 van. Het is zijn tweede treffer van de dag en zijn achttiende in deze competitie.

Drie keer gewisseld

Erik ten Hag is door zijn wissels heen. Tagliafico en Ziyech hebben plaatsgemaakt voor Sinkgraven en Labyad.

Ajax-Fortuna Sittard 3-0

Blijdschap bij de Ajacieden

De knuffels zijn voor David Neres na zijn 2-0 tegen Fortuna Sittard

63' Doelpunt Ajax

Ajax komt op 3-0. Neres maakt z'n tweede van de dag met een strak schot in de hoek.

Reacties Vitesse-Feyenoord

Sloetski: 'We moeten negentig minuten goed zijn als we topduels willen winnen'
Scorende Kökcü: 'Van Persie is veel bezig met de jonge jongens en dat geeft vertrouwen'
Van Bronckhorst: 'Alles gedaan om van Vitesse te winnen'

Villas-Boas op de tribune

Trainer André Villas-Boas is ook een van de aanwezigen op de tribune in Amsterdam.

André Villas-Boas (links) op de tribune bij Ajax-Fortuna Sittard

Schöne probeert het weer

Ajax gaat in de tweede helft rustig verder met het zoeken naar doelpunten. Neres krijgt een goede kans en Schöne probeert het met een vrije trap, op vrijwel dezelfde plek waar hij afgelopen dinsdag nog tegen Real Madrid scoorde.

Fortuna-doelman Koselev laat zich echter niet verrassen door de Deen en tikt de bal over de lat.

Ajax-Fortuna Sittard 2-0

Wissel na rust

We zijn weer begonnen in de Arena, waar Ajax met 2-0 leidt tegen Fortuna. Frenkie de Jong is in kleedkamer gebleven voor Lasse Schöne.

Rust

Het is rust in Amsterdam. Ajax leidt met 2-0 tegen Fortuna Sittard.

27' Goal Ajax

Het is 2-0 voor Ajax in de Johan Cruijff Arena. Neres schiet na een voorzet van Ziyech met hulp van Pinto de 2-0 binnen.

19' Fortuna zorgt voor gevaar

Fortuna meldt zich voorin. Novakovich is even dreigend voor het doel van Ajax, maar keeper Onana is op tijd bij de bal.

Ajax-Fortuna Sittard 1-0

Tadic

Dusan Tadic viert zijn 1-0 tegen Fortuna Sittard

Koeman in de Arena

Ronald Koeman op de tribune bij Ajax-Fortuna Sittard

4' Doelpunt Ajax

Het is al 1-0 in Amsterdam. Dusan Tadic schiet Ajax snel op 1-0 na een matige kopbal van Pinto. Het is de zeventiende eredivisietreffer van de Serviër.

Aftrap Ajax-Fortuna

Ajax trapt af voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Ten Hag: 'Fortuna kan heel vervelende ploeg zijn'

Verslag FC Emmen-Heracles

FC Emmen heeft op het nippertje zijn vierde nederlaag op rij kunnen voorkomen. Thuis tegen tien man van Heracles Almelo werd het vijf minuten voor tijd 1-1. Middenin een sneeuwstorm zorgde Sven Braken met een oranje bal voor de verdiende gelijkmaker.

Michael de Leeuw probeert de bal onder controle te krijgen in de sneeuw

Verslag Vitesse-Feyenoord

Uitwedstrijden winnen blijft een lastige opgave voor Feyenoord in 2019. De Rotterdammers bleven zondag voor de zesde keer op rij zonder zege op vreemde bodem. In Arnhem kwam Feyenoord tegen Vitesse niet verder dan 1-1.

Orkun Kökcü (r) wordt de voet dwars gezet door Vitesse-speler Matus Bero (l)

Afgelopen

Het is afgelopen bij Vitesse-Feyenoord (1-1) en FC Emmen-Heracles Almelo (1-1).

91' Pech Feyenoord

Van der Heijden kopt na een voorzet van Berghuis op de binnenkant van de paal, vervolgens kopt Van Persie in de rebound over het doel!

Vitesse-Feyenoord 1-1

85' Doelpunt FC Emmen

Het duurde lang, maar daar is dan toch de 1-1 voor de Emmenaren. Braken kopt raak in de sneeuw.

FC Emmen-Heracles Almelo 1-1

Ontknoping

Spannende slotfases bij Vitesse-Feyenoord (1-1) en FC Emmen-Heracles Almelo (0-1).

Oranje bal bij Emmen-Heracles

Door de grote hoeveelheid sneeuw bij FC Emmen-Heracles besluit de arbiter om met een oranje bal verder te spelen.

Opstellingen Ajax-Fortuna Sittard

Winterse taferelen

Winterse omstandigheden bij FC Emmen-Heracles Almelo. Adrian Dalmau (links) in duel met Andrej Lukic.

Adrian Dalmau (links) in duel met Andrej Lukic

60' Kansen Emmen!

Michael de Leeuw heeft de 1-1 voor Emmen het inschieten, maar Blaswich zit er nog bij. Even later schiet Ben Moussa rakelings naast voor de Emmenaren.

Hoelang weerstaat Heracles nog de druk?

FC Emmen-Heracles Almelo 0-1

Sneeuw in Emmen

Bij FC Emmen-Heracles wordt er inmiddels ook weer gevoetbald. Houdt Heracles stand met tien man?

De regen heeft in Emmen ondertussen plaats gemaakt voor (natte) sneeuw.

Reacties PEC-AZ

Stam: 'Voor Feyenoord mooi, voor ons een punt'
Van den Brom: 'Hoe is het mogelijk dat je zo'n eerste helft speelt?'
Van der Hart: 'De keepers hebben gewonnen vandaag'
Jarige Bizot: 'De nul is een van de mooitste cadeau's'

47' Doelpunt Vitesse!

Wat een start van de tweede helft in Arnhem. Dauda krijgt de bal tegen zich aangeschoten van Martina en frommelt 1-1 langs keeper Delle.

Rust

Het is rust bij Vitesse-Feyenoord (0-1) en FC Emmen-Heracles (0-1).

46' Doelpunt Feyenoord

Kökçü schiet de Rotterdammers vlak voor het rustsignaal op 0-1. De aanval begint met een lage voorzet van Larsson, waarna Van Persie de bal terug legt op de inkomende Kökçü.

Vitesse-Feyenoord 0-1

45' Rode kaart Heracles

Rode kaart Heracles Almelo! Tim Breukers pakt binnen twee minuten twee gele kaarten.

38' Vitesse en Feyenoord vermaken

Het spel gaat op en neer in Arnhem. Vitesse en Feyenoord willen aanvallen en dat resulteert in een open wedstrijd. Nog geen heel grote kansen, maar op deze manier kan een doelpunt niet uitblijven.

Vitesse-Feyenoord 0-0

34' Emmen zoekt naar de 1-1

FC Emmen zoekt driftig naar de 1-1 tegen Heracles en krijgt voldoende kansen. Arias krijgt na een voorzet van Bijl een open kopkans, maar hij knikt de bal in de armen van keeper Blaswich.

Zege Liverpool

Liverpool heeft in de Premier League een 4-2 overwinning op Burnley behaald. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum stonden in de basis, de middenvelder werd na rust gewisseld.

Ondertussen in Birmingham

Aston Villa-captain Jack Grealish is tijdens de stadsderby tegen Birmingham City, een duel op het tweede niveau in Engeland, aangevallen door een toeschouwer die het veld op was gerend.

De middenvelder kreeg van achteren een harde klap in zijn gezicht voordat de boosdoener door een steward en de Villa-spelers Glenn Whelan en Tammy Abraham kon worden opgepakt.

De wraak van Grealish was zoet: hij maakt na rust de 1-0 voor Aston Villa.

Aston Villa-aanvoerder Jack Grealish wordt op het veld belaagd door een Birmingham City-fan

Berghuis vs Büttner

Steven Berghuis in duel met Alexander Büttner

17' Doelpunt Heracles

Heracles neemt na zeventien minuten een voorsprong in Emmen. Dalmau kopt van dichtbij de 0-1 tegen de touwen. Maximilian Rossmann kopt na een hoekschop door naar de Spanjaard, die makkelijk kan scoren.

12' Van Persie gevaarlijk

Feyenoord is in de openingsfase de gevaarlijkste ploeg in de Gelredome. Robin van Persie is twee keer gevaarlijk voor het doel van Eduardo, maar het blijft 0-0.

Aftrap

We zijn begonnen bij Vitesse-Feyenoord en FC Emmen-Heracles Almelo.

Van Persie geniet

Robin van Persie neemt een jongetje op de schouders voor Vitesse-Feyenoord

Strijd om plek 3

Door het gelijkspel van AZ bij PEC Zwolle krijgt Feyenoord de kans om het gat met de Alkmaarders naar vijf punten te laten groeien.

Vitesse moet op zijn beurt zien te winnen om nog kans te houden op de derde plek.

Verslag PEC-AZ

Jaap Stam, nu nog de trainer van PEC Zwolle, heeft zijn nieuwe club Feyenoord een goede dienst bewezen door met PEC gelijk te spelen tegen AZ. In Zwolle werd niet gescoord.

Jaap Stam

Afgelopen

Over en uit in Zwolle. PEC en AZ krijgen genoeg kansen, maar het blijft 0-0.

83' AZ krijgt de beste kansen

Maar de Alkmaarders verzuimen het karwei af te maken met kansen voor Svensson en Til. Voor rust was Bizot de grote man bij AZ, nu is dat Van der Hart bij PEC Zwolle.

PEC Zwolle-AZ 0-0

Opstellingen FC Emmen-Heracles

70' AZ wil wel

Nog steeds geen goals in Zwolle. PEC en AZ willen wel, maar benutten de kansen niet. Stengs krijgt een uitstekende schietkans, maar Van der Hart kan redden.

Ook Adam Maher krijgt een mooie kans, maar opnieuw staat Van der Hart paraat.

Opstellingen Vitesse-Feyenoord

Kenneth Vermeer is niet op tijd fit voor het uitduel van Feyenoord met Vitesse. De doelman heeft last een liesblessure. Ook Tonny Vilhena is niet fit. Hij heeft een enkelblessure.

Stam

Jaap Stam hevig gebarend tijdens PEC-AZ

Tweede helft

De bal rolt weer bij PEC-AZ (0-0). Er is in de rust niet gewisseld.

Rust

Rust in Zwolle, waar PEC en AZ na een aardige eerste helft nog op 0-0 staan.

43' Kans AZ

AZ krijgt vlak voor rust de eerste goede kans van de wedstrijd. Ouwejan duikt op voor het Zwolle-doel, maar keeper Van der Hart brengt redding.

Aan de overkant is Thy nog dicht bij een doelpunt. Zo gaat de wedstrijd op en neer.

27' PEC krijgt de beste kansen

De thuisploeg is nog steeds de bovenliggende partij. Kenneth Paal neemt Bizot onder vuur en Elbers mist daarna in de rebound. AZ komt hier goed weg.

Ondertussen doet de vele regen in Zwolle het aanzien van het veld ook niet goed.

Stevig duel

Vlaar in duel met Thy tijdens PEC-AZ

15' Goede start PEC

Het openingskwartier is voor de thuisploeg, dat AZ naar achteren drukt. De resulteert in een goede kopkans voor Van Duinen, schiet Namli de bal tegen Bizot aan en komt Thy een teenlengte tekort voor de 1-0.

Schenkel nieuwe trainer Ajax-vrouwen

Danny Schenkel is de nieuwe trainer van de vrouwen van Ajax. De oud-speler van onder meer Sparta en Willem II tekent bij de Amsterdamse club een contract voor één seizoen.

Aftrap

Arbiter Danny Makkelie fluit voor het begin van PEC-AZ. De Zwollenaren trappen af.

Natte omstandigheden

Het ziet ernaar uit dat we het vandaag in Zwolle niet droog gaan houden...

Cameraman is camera kwijt na uitleenbeurt

Het briefje van Daniel Schwaab

Verdediger Daniel Schwaab kreeg zaterdag tijdens PSV-NAC (2-0) een briefje in zijn handen gedrukt. De verdediger had echter te weinig tijd om alle informatie te verwerken en kreeg ook nog arbiter Serdar Gözübüyük achter zich aan.

Het briefje van Schwaab: 'Mocht het niet lezen van Gözübüyük'

Kuipers in Champions League

Björn Kuipers heeft dinsdag de leiding over het Champions League-duel van Juventus met Atlético Madrid. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra assisteren de leidsman in Turijn.

Juventus moet op eigen veld een 2-0 achterstand ongedaan zien te maken tegen de Spanjaarden.

Björn Kuipers

Opstellingen PEC-AZ

Bij Zwolle vervangt Darryl Lachman de zieke aanvoerder Bram van Polen. AZ is ongewijzigd ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-2) van vorige week zondag.

Programma en stand

Stand eredivisie per 9 maart 2019
Programma en uitslagen eredivisie speelronde 25

Welkom!

Vier wedstrijden sluiten zondag de 25ste eredivisiespeelronde af: PEC Zwolle-AZ, Vitesse-Feyenoord, FC Emmen-Heracles Almelo en Ajax-Fortuna Sittard.