liveblog
NOS VoetbalAangepast

Warming-up: nederlaag VVV na zware blessure Promes en penalty voor Heracles

liveblog gesloten

Late zege voor FC Twente

Afgelopen: het blijft bij 0-1

Doelman Lars Unnerstall krijgt een goede kans op de gelijkmaker. Hij gaat mee naar voren bij een corner, maar schampt de bal die een paar meter naast gaat.

Bij de laatste corner gaat de bal over de keeper heen en Opoku schiet de bal over. Het blijft bij 0-1, op een avond die we ons vooral zullen herinneren vanwege de zware blessure voor Promes.

Heracles op voorsprong

0-1 in Venlo. Heracles komt op voorsprong omdat Osman een penalty benut. De overtreding werd gemaakt door VVV-verdediger Röseler.

VVV scoort weer niet

Susic (VVV) krijgt na dik zestig minuten de grootste kans van de wedstrijd, maar van dicht bij schiet hij recht op doelman Blaswich af. Het blijft 0-0.

Kansje voor Mlapa

In de 56ste minuut gaat Peniel Mlapa op weg naar het doel van Blaswich, maar Heracles-verdediger Van den Buijs verspert hem de weg.

Tweede helft begonnen

Heracles heeft afgetrapt voor de tweede helft tussen VVV en de Almeloërs.

Klaassen scoort voor Bremen

Davy Klaassen heeft met een fraai afstandsschot de gelijkmaker gemaakt voor Werder Bremen tegen Stuttgart. Hij draaide zich knap vrij en maakte op slag van rust de 1-1.

Babel scoort voor Fulham

Uit de categorie 'ondertussen in Londen': Ryan Babel heeft gescoord voor Fulham in de Premier League. Hij zette zijn ploeg al in de derde minuut op voorsprong tegen West Ham United.

Na een half uur spelen maakte de Mexicaan Chicharito de gelijkmaker.

Rust in Venlo

Scheidsrechter Blank heeft, 25 minuten later dan gepland, gefloten voor het einde van de eerste helft bij VVV-Heracles. Er is nog niet gescoord.

Wissel bij Heracles

Ook Heracles heeft moeten wisselen. Joey Konings, de speler die onterecht een gele kaart kreeg voor een vermeende overtreding op Jerold Promes, kan door een rugblessure niet verder.

De beelden bij de zware blessure van Promes

Zwaar geblesseerde Promes (VVV) onder luid applaus afgevoerd

Peterson probeert het weer

Opnieuw een schot van Kristoffer Peterson en opnieuw een knappe redding van Lars Unnerstall. De stand tussen VVV en Heracles is nog altijd 0-0.

Kans voor Heracles

De eerste kans is voor Heracles via Kristoffer Peterson, die VVV-doelman Lars Unnerstall uitdaagt met een schot in de verre hoek.

Er wordt weer gevoetbald

Na een onderbreking van zo'n 25 minuten heeft scheidsrechter Blank gefloten voor de hervatting van het duel tussen VVV en Heracles.

Promes afgevoerd in ambulance

Het ambulancepersoneel heeft Promes enkele minuten behandeld voordat hij onder luid applaus op een brancard van het veld werd gereden. De spelers zijn inmiddels bezig aan een warming-up.

Promes wordt van het veld gereden

Wedstrijd ligt stil

Promes wordt door een ambulance opgehaald

De wedstrijd VVV-Heracles ligt stil. In de zesde minuut verstapt Jerold Promes zich. Hij wordt lang op het veld behandeld en kan niet op een brancard buiten het veld gedragen worden. Scheidsrechter Erwin Blank laat de spelers de kleedkamer opzoeken.

"Het lijkt op een knieblessure en het ziet er ernstig uit", zegt Blank bij FOX Sports over zijn keuze de wedstrijd te onderbreken.

De spelers van VVV en Heracles zoeken de kleedkamer op

We zijn begonnen in Venlo

Mats Seuntjens van VVV heeft de 23ste speelronde op gang geschoten door de aftrap te verrichten tegen Heracles.

De opstellingen van vanavond

VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Röseler, Promes, Kum, Seuntjens, Post, Susic, Van Ooijen, Mlapa, Joosten

Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra, Osman, Drost, Merkel, Kuwas, Konings, Peterson

Het programma in de eerste divisie

VVV en Heracles voetbalweekeinde trappen af

Om 20.00 uur begint de eerste wedstrijd van dit eredivisieweekeinde. VVV, de nummer acht op de ranglijst, speelt thuis tegen Heracles. De ploeg uit Almelo staat zevende en heeft drie punten meer dan Venlo.

Het duel is te volgen via dit liveblog en flitsen op NPO Radio 1. De samenvatting is vanaf 22.25 uur te zien in Eredivisie op Vrijdag op NPO 1.

Het eredivisieprogramma van dit weekeinde

Van Persie stelt kids gerust: 'Geniet er gewoon van, want het is zo voorbij'

De beelden van Robin van Persie voorafgaand aan FC Groningen-Feyenoord gingen viral. Hoe hij alle kinderen die mee het veld op mochten, hartelijk begroette. Tegen de NOS vertelt Van Persie dat hij zo doet omdat hij uit ervaring weet hoe spannend het is om als kleine jongen het veld op te gaan.

Van Persie stelt kids gerust: 'Geniet er gewoon van, want het is zo voorbij'

Rotariu vertrekt bij AZ

Dorin Rotariu verruilt AZ voor FC Astana. De Alkmaarders huurden de Roemeen de afgelopen seizoenshelft van Club Brugge, dat hem nu aan de club uit Kazachstan heeft verkocht. De aanvaller kwam in het begin van dit seizoen nog regelmatig in actie, maar kreeg steeds minder speeltijd. Zijn laatste invalbeurt in de eredivisie dateert van 1 december tegen Willem II. Rotariu kwam tot tien officiële duels (1 goal) voor de hoofdmacht van AZ.

Dorin Rotariu

Statistieken PSV-Feyenoord

-Feyenoord en PSV stonden 125 keer eerder tegenover elkaar in de eredivisie. Feyenoord won 51 keer, PSV was 45 keer de sterkste en 29 keer eindigde de ontmoeting onbeslist.

-Eerder dit seizoen won Feyenoord thuis met 2-1 van PSV. Nicolai Jørgensen en Sam Larsson bezorgden de Rotterdammers op 2 december 2018 voor rust al een 2-0 voorsprong. Steven Bergwijn deed na de pauze nog iets terug voor de gasten. De nederlaag betekende voor PSV het 1ste puntenverlies van dit eredivisieseizoen. De ploeg van debuterend coach Mark van Bommel had de eerste 13 duels allemaal winnend afgesloten.

-De laatste keer dat Feyenoord in een seizoen beide eredivisieduels met PSV won, was in het kampioensjaar 2016/2017.

Nicolai Jørgensen scoort tegen PSV

Goede herinneringen

Jens Toornstra deelt vrijdag op Twitter een goede herinnering aan PSV-Feyenoord. Op de foto viert Toornstra de winnende goal van Eric Botteghin op 18 september 2016 (0-1). Het is tot nu toe de laatste zege in de eredivisie van Feyenoord op bezoek bij PSV.

Geen Ayoub bij Feyenoord

Yassin Ayoub kan zondag niet meedoen bij Feyenoord tegen PSV. De middenvelder heeft een schouderblessure. De langer geblesseerden Justin Bijlow en Eric Botteghin zijn sowieso absent bij de Rotterdammers. Of Robin van Persie speelt, is nog de vraag. Donderdag wacht Ajax in de KNVB-beker en of trainer Giovanni van Bronckhorst de 35-jarige Van Persie in twee toppers inzet, valt nog te bezien.

Yassin Ayoub

Van Bommel rekent op getergde Lozano

Mark van Bommel heeft goede hoop dat Hirving Lozano zich zondag in thuiswedstrijd van PSV tegen Feyenoord extra wil bewijzen. De Mexicaanse aanvaller werd zaterdag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-2) al in de rust gewisseld. Een week eerder, tegen FC Utrecht (2-2), haalde Van Bommel Lozano ook al voortijdig naar de kant.

"Ik heb met hem gesproken zoals ik met alle andere spelers gesproken heb", zei Van Bommel vrijdag op sportcomplex De Herdgang. "Hij is wel vaker gewisseld, niet alleen de laatste twee wedstrijden. Als je minder speelt, kan je een keer gewisseld worden. Zo raar is dat niet. We hebben elf goede spelers op het veld staan en twaalf goede spelers op de bank zitten. Daarom kunnen we ook wisselen. Ik kijk naar wat een wedstrijd vraagt. Op dat moment was dat de juiste keuze."

Lozano is een temperamentvolle speler. PSV hoopt daarom dat hij zich zondag wil revancheren. "Of ik hem op scherp heb gezet? Dat zou mooi zijn. Het is een 'Latino', die kunnen soms heel goed reageren", zei Van Bommel.

Hirving Lozano

Van Bommel op dezelfde voet verder

Het derde gelijkspel van PSV in 2019, 2-2 bij sc Heerenveen, doet PSV-coach Mark van Bommel niet twijfelen over zijn aanpak. "Ook na drie gelijke spelen moet je doorgaan op de manier zoals je begonnen bent. Je moet niet na een nederlaag of gelijkspel alles omgooien."

PSV heeft het vaak lastig tegen Feyenoord. De Rotterdammers bezorgden de Eindhovenaren begin december de tot dusverre enige nederlaag dit seizoen (2-1). In augustus won Feyenoord na strafschoppen van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

"Ik denk dat het heel erg lastig is om te analyseren", zegt Van Bommel. "Omdat zij een ploeg hebben die heel goed kan zijn maar ook minder. Wat kunnen we verwachten? Ik zou niet weten of zij hoog druk gaan zetten of niet. Het maakt voor ons ook niet uit. Wij doen altijd hetzelfde."

Van Bommel: 'Zoveel goals krijgen we niet tegen, toch?'

Bosz: 'Verheug me op Dortmund'

Peter Bosz werd donderdag met Bayer Leverkusen door Krasnodar uitgeschakeld in de Europa League. Zondag wacht in Dortmund een weerzien met zijn oude club Borussia Dortmund, de huidige koploper van de Bundesliga.

"We hebben vandaag na de training de wedstrijd tegen Krasnodar geanalyseerd en daarna hebben we gezegd dat het voorbij is: nu kijken we naar het duel met BVB", aldus Bosz vrijdag op de persconferentie.

Bosz werd in december 2017 na pas 163 dagen als trainer van Borussia Dortmund ontslagen. "Mijn periode bij BVB was kort, maar goed. Ik verheug me erop zondag weer in het stadion te zijn, de fans te zien en de medewerkers en spelers te zien die er toen ook waren."

Vreugde bij Peter Bosz

Van Bronckhorst: 'We hebben laten zien dat we het tegen PSV kunnen'

'We hebben laten zien dat we het tegen PSV kunnen'

Van Bommel: 'Afspraken nakomen'

Mark van Bommel dan, trainer van concurrent PSV, over de kwestie. "Ik vind het goed dat de KNVB meedenkt met de clubs die in Europa voetballen, maar niet op deze manier. Als je afspraken maakt moet je die nakomen. Als je die wijzigt moet je eerst met alle clubs overleggen."

Van Bommel over verzetten Ajax-PEC: 'Hele competitie heeft er last van'

Ten Hag over verplaatsing duel met PEC: 'Je moet altijd dingen afwegen en Europees gezien is dit een voordeel'

'Je moet altijd dingen afwegen en Europees gezien is dit een voordeel'

PEC stuurt KNVB brief

PEC Zwolle legt zich niet neer bij de verplaatsing van de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle naar woensdagavond 13 maart, 18.30 uur. "Laat ik heel duidelijk zijn. Wij zijn als PEC Zwolle in algemeenheid bereid om mee te denken, alleen niet als het een eenrichtingsweg is waarop gereden wordt", laat Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle, weten in een statement.

"Concreet heeft de club een officieel schrijven gestuurd naar de voetbalbond, maar ook naar de Eredivisie CV en Ajax, waarin het zeer dringende verzoek is gedaan het besluit op basis van bovenstaande opsomming terug te draaien. Dit mede ook in het licht van de door de KNVB genoemde belangrijkste reden van verplaatsing; de coëfficiënten voor Europees voetbal. Na de uitslagen van donderdagavond lijkt dit argument helaas van de baan!"

Van Bronckhorst flink boos na zeperd in Groningen: 'Niet alleen op zondag...'

Feyenoord leed vorige week een smadelijke 1-0 nederlaag bij FC Groningen. Trainer Giovanni van Bronckhorst stak zijn woede niet onder stoelen of banken. "De manier waarop wij als team op het veld stonden, was niet de manier waarop ik dat wil. Heb ik niet alleen zondag gezegd, maar ook de dagen erna", zei Van Bronckhorst vrijdag in de aanloop naar PSV-Feyenoord. "We moeten hiervan leren."

Van Bronckhorst flink boos na zeperd in Groningen: 'Niet alleen op zondag...'

Van de Beek over vroegertje: 'Alleen die pasta is misschien lastig'

Donny van de Beek verkeert in goede vorm bij Ajax. Hieronder kijkt hij alvast even vooruit op het aankomende duel van Ajax bij ADO.

Lees en kijk zaterdag het hele interview met de 21-jarige middenvelder.

Van de Beek over vroegertje: 'Alleen die pasta is misschien lastig'

Magallán en Varela terug op trainingsveld

Lisandro Magallán en Bruno Varela keerden deze week terug van blessures op het trainingsveld van Ajax. Zaterdag bekijkt Erik ten Hag of Varela zondag tegen ADO bij de selectie kan zitten. "Bruno is wat verder, maar Magallán zal er zeker nog niet bij zijn. Hij maakt wel progressie."

Ten Hag over wisselbeleid: 'Ziyech al 9 of 10 keer gewisseld

Ajax-trainer Erik ten Hag reageert vrijdag op de persconferentie over geluiden over zijn wisselbeleid. Hij zou bijvoorbeeld Hakim Ziyech niet durven wisselen. Ten Hag geeft aan dat de kritiek hem niets doet. "Nee, het is ook niet waar. Ik denk dat Hakim al 9 of 10 keer gewisseld is dit jaar."

Factcheck: Ziyech werd dit seizoen 8 keer gewisseld in officiële wedstrijden.

Ten Hag gaat verder: "Ik richt me op m'n elftal en dat doe ik op mijn manier. En dat functioneert. Want daar heb ik invloed op. En randzaken moet je van je schouders af laten glijden. Dat kost alleen maar energie en helpt zeker niet mee aan een beter resultaat en een beter functionerend elftal."

Ten Hag reageert op kritiek: 'Ziyech al 9 of 10 keer gewisseld'

Loting Europa League: Frankfurt tegen Inter

De loting voor de achtste finales van de Europa League heeft een confrontatie opgeleverd tussen Eintracht Frankfurt en Internazionale. Bij de Duitse club spelen Jetro Willems en Jonathan de Guzman, Stefan de Vrij verdedigt de kleuren van Inter. Frankfurt speelt op donderdag 7 maart eerst thuis, de return is een week later in Milaan.

Quincy Promes neemt het met Sevilla op tegen Slavia Praag. De Tsjechische club verraste in de vorige ronde de Belgische koploper Racing Genk. Het geplaagde Chelsea werd gekoppeld aan Dinamo Kiev, dat dankzij een doelpunt van Fran Sol (ex-Willem II) de laatste zestien haalde. Arsenal neemt het op tegen Stade Rennes.

Vrijspraak Ajax voor rellen in Athene

De disciplinaire commissie van de UEFA heeft uitspraak gedaan over de rellen bij het Champions League-duel van Ajax bij AEK Athene van 27 november vorig jaar. Ajax gaat vrijuit en AEK wordt bestraft met twee Europese wedstrijden voor lege tribunes en een boete van 80.000 euro. Ook kreeg AEK een voorwaardelijke straf van twee jaar uitsluiting van Europees voetbal als de fans nog een keer in de fout gaan.

Griekse supporters hebben vlak voor het duel van Ajax in de Champions League met AEK Athene vuurwerk en projectielen in het vak van de meegereisde Ajax-supporters gegooid. Na één vuurwerkbom volgde een grote steekvlam

Bovenberg commercieel directeur Excelsior

Excelsior heeft in Daan Bovenberg een nieuwe commercieel directeur gevonden. De oud-speler van de Rotterdamse voetbalclub volgt Wouter Gudde op, die algemeen directeur wordt bij FC Groningen.

De 30-jarige Bovenberg stopte in 2016, op 27-jarige leeftijd, met voetballen omdat hij iets buiten het voetbal wilde gaan doen. ,,Ik ben sindsdien actief geweest op de M&A afdeling van ING Corporate Finance en heb me op zowel commercieel als financieel gebied extreem snel kunnen ontwikkelen. Ik denk dat de ervaringen die ik de afgelopen jaren buiten het voetbal heb opgedaan heel waardevol zijn in mijn nieuwe functie", zegt Bovenberg.

Daan Bovenberg in actie

ADO distantieert van misdragingen ADO-fans in Amsterdam

ADO Den Haag heeft zich met een statement gedistantieerd van de misdragingen van ADO-fans in Amsterdam afgelopen nacht. Er zijn anti-Joodse leuzen en hakenkruizen op muren gespoten en verschillende plekken in de stad zijn beklad met groen-gele verf, onder meer De Dokwerker.

"Uiteraard hebben wij kennisgenomen van het vandalisme in Amsterdam", zegt algemeen directeur Mattijs Manders van ADO. "Wij keren ons als club nadrukkelijk tegen deze onbegrijpelijke acties. Het is respectloos en triest. Het is vanzelfsprekend dat wij met ADO Den Haag afstand nemen van deze gebeurtenissen, die we sterk afkeuren, maar we vinden het belangrijk om dat ook via deze manier te benadrukken."

De Dokwerker beklad met de kleuren van ADO Den Haag

Van der Gaag zet Rosheuvel uit selectie

Het blijft onrustig bij hekkensluiter NAC Breda. Trainer Mitchell van der Gaag heeft Mikhail Rosheuvel om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. De aanvaller ontbrak daarom vrijdag op de afsluitende training van NAC voor de wedstrijd tegen FC Groningen. Hij ontbreekt in de groep voor het duel van zaterdag.

Rosheuvel startte dit seizoen in alle 22 eredivisiewedstrijden voor NAC. Hij maakte vijf goals.

Mikhail Rosheuvel

'Zeven spelers direct weg bij eersteklasser na racisme trainer'

Bij eersteklasser Argon uit Mijdrecht zijn zeven spelers per direct opgestapt na racistische uitlatingen van trainer Ron van Niekerk, zo meldt het Algemeen Dagblad. De trainer zou zich tijdens de wedstrijd tegen de Amsterdamse club WV-HEDW racistisch hebben uitgelaten. De club doet vooralsnog geen mededelingen over de positie van de coach. Ook de teammanager Marcus de Jong is opgestapt.

Flashback: Romário tegen Feyenoord

Over Romário gesproken. Eerder meldden we al dat Romário op 2 maart terugkomt naar Eindhoven om als Koning Carnaval mee te lopen in de carnavalsoptocht. De voormalig spits van PSV werd op 29 januari 1988 in de 87ste minuut de matchwinner bij PSV-Feyenoord. Na een passje van Gerald Vanenburg tikte de Braziliaan à la Romário binnen.

'Fosu-Mensah in beeld als opvolger De Ligt

De Telegraaf meldt vrijdag dat Timothy Fosu-Mensah bij Ajax in beeld is om Matthijs de Ligt op te volgen als laatstgenoemde na dit seizoen vertrekt. De 21-jarige verdediger doorliep de jeugdopleiding van Ajax en vertrok in 2014 naar Manchester United. Zijn contract in Manchester loopt in 2020 af.

Fosu-Mensah komt momenteel op huurbasis uit voor Fulham. Het afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor Crystal Palace. Volgens De Telegraaf heeft Ajax met de verwachte uittocht deze zomer niet allee Fosu-Mensah op het oog. Ook de 18-jarige Kik Pierie (sc Heerenveen) en de 20-jarige Japanner Ritsu Doan (FC Groningen) staan in de belangstelling van Ajax.

Timothy Fosu-Mensah

Dokwerker beklad, vermoedelijk door ADO-supporters

In Amsterdam is het beeld van de Dokwerker met gele en groene verf beklad. Ook op andere plekken in de hoofdstad zijn deze verf en leuzen als "JHK" aangebracht. In kringen van voetbalsupporters betekent dat "Joden Hebben Kanker". Met "Joden" worden dan Ajax-supporters bedoeld.

De bekladdingen zijn vermoedelijk het werk van supporters van ADO Den Haag. Groen en geel zijn hun clubkleuren. Ajax speelt zondag uit in Den Haag.

Bruma: 'Bij Wolfsburg was het einde verhaal, zowel voor de club als voor mij'

Jeffrey Bruma voelt zich verlost. De 27-jarige verdediger is na een moeizame periode zonder speelminuten door VfL Wolfsburg verhuurd aan FC Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen heeft ook een optie tot koop bedongen.

De resultaten in de competitie - Schalke staat veertiende - zijn belabberd. In de Champions League leed de club woensdag een thuisnederlaag tegen Manchester City. Toch zul je Bruma voorlopig niet snel horen klagen in de Veltins-Arena.

Jeffrey Bruma op de training bij Schalke 04

FIFA straft Chelsea met transferverbod

De komende twee transferperiodes mag Chelsea geen spelers aantrekken. De Londense club wordt door wereldvoetbalbond FIFA gestraft en moet tevens een boete van ruim een half miljoen euro betalen.

Spelers van Chelsea vieren een doelpunt

Bondscoach bezoekt Ajax

Bondscoach Ronald Koeman brengt een bezoek aan Ajax. Hij praat onder anderen met assistent Alfred Schreuder en met assistent Richard Witschge, ex-ploeggenoten bij FC Barcelona en Oranje. De eerstkomende interlands van het Nederlands elftal zijn op 21 maart tegen Wit-Rusland en op 24 maart tegen Duitsland.

Avontuur Zhang bij ADO mislukt; spits vertrekt naar China

ADO Den Haag heeft per direct afscheid genomen van Yuning Zhang. De 22-jarige Chinese spits stapt over naar het Chinese Beijing Guoan. Hij werd dit seizoen gehuurd van het Engelse West Bromwich Albion, dat hem nu aan de Chinese club verhuurt.

Lees hier meer over het in meerdere opzichten mislukte avontuur van Zhang bij ADO.

Zhang Yuning

Romário even terug in Eindhoven: als Koning Carnaval

Romário hield tijdens zijn periode bij PSV wel van een feestje en komt op 2 maart terug naar Eindhoven. De shirtsponsor van PSV heeft hem gestrikt om als Koning Carnaval mee te doen met de carnavalsoptocht in Eindhoven.

Groots waren de daden van Romário de Souza Faria bij PSV (1988-1993). Hij werd drie keer topscorer van Nederland en ook drie keer kampioen. In 1993 vertrok bij naar FC Barcelona en in 1994 werd hij wereldkampioen met Brazilië en Wereldvoetballer van het Jaar.

De nu 53-jarige Romário is tegenwoordig politicus.

Romário de Souza Faria

Wie moet Frenkie de Jong opvolgen bij Ajax? 'Pröpper is ook erg interessant'

Ajax moet op zoek naar een vervanger voor Frenkie de Jong. Wie zou dat kunnen zijn? We vroegen het Arno Vermeulen, Piet de Visser, Henk Spaan.

Onder anderen Teun Koopmeiners (AZ) en Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) worden genoemd, maar er zijn intern ook meerdere kandidaten.

Frenkie de Jong

Stand eredivisie

Na het 2-2 gelijkspel van PSV bij sc Heerenveen en de 5-0 zege van Ajax op NAC Breda is het verschil tussen de koploper en de nummer twee nog maar vier punten.

Programma eredivisie speelronde 23

De Boer onderuit in Champions League bij officieel debuut voor Atlanta

Frank de Boer kent geen gelukkige start als trainer van Atlanta United. De 48-jarige Nederlander verloor in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Concacaf Champions League met 3-1 van Herediano uit Costa Rica.

Frank de Boer tijdens de wedstrijd

Clubs in achtste finales Europa League

De clubs in de achtste finales in de Europa League

Bosz en Keizer uitgeschakeld

Peter Bosz kan zich met Bayer Leverkusen volledig gaan richten op de Bundesliga. De Nederlander zag zijn formatie donderdag in de Europa League niet verder dan 1-1 komen tegen FK Krasnodar. Na de 0-0 in Rusland waren er doelpunten nodig in de matig gevulde BayArena, maar de ploeg van Bosz had het lastig tegen Krasnodar.

Marcel Keizer en Bas Dost moesten met Sporting Portugal opok afscheid moeten nemen van het toernooi om de Europa League. Het 1-1 gelijkspel bij Villarreal bleek niet voldoende voor plaatsing voor de achtste finales.

Peter Bosz, met op de achtergrond assistent Hendrie Krüzen

Goedemorgen!

Welkom bij Warming-up, ons liveblog met alle wetenswaardigheden richting het komende voetbalweekend. Zondag staat PSV-Feyenoord op het programma en gaat Ajax op bezoek bij ADO Den Haag. We zijn vandaag bij PSV, Ajax en Feyenoord.

Vanavond om 20.00 uur trappen VVV-Venlo en Heracles Almelo de 23ste speelronde van de eredivisie af.