Ajax kruipt naar PSV, Feyenoord voelt hete adem AZ

Aangepast
Voetbal
Liveblog gesloten
 • Tot volgende week!

  Volgende week gaat de eredivisie uiteraard weer verder. Met onder meer de topper tussen PSV en Feyenoord op zondagmiddag. Tot volgende week!

  NOS
 • De stand

  PSV blijft natuurlijk koploper in de eredivisie, maar het verschil met Ajax is nog maar vier punten. Feyenoord voelt de adem van AZ in zijn nek hijgen.

  Opvallend: het verschil tussen het linkerrijtje en de degradatiezone is slechts drie punten.

  NOS
 • De uitslagen

  De 22ste speelronde zit erop. Dit zijn alle uitslagen op een overzichtelijk rijtje.

  NOS
 • KLAAR IN DOETINCHEM

 • 76' GOAL FC UTRECHT

  De bal gaat op de stip voor FC Utrecht na een overtreding van Matusiwa op Bahebeck.

  Gustafson benut het buitenkansje - hoewel Jurjus de bal bijna heeft - en de Domstedelingen leiden met 1-0 bij De Graafschap.

  De Graafschap-FC Utrecht 0-1

  Simon Gustafson is blij na zijn benutte strafschop tegen De Graafschap Pro Shots
 • 70' Ineens twee kansen

  Het is nog altijd wachten op doelpunten op de Vijverberg. We zagen net wel weer aan aardige kans voor De Graafschap: Benschop schoot van dichtbij rakelings naast.

  Even later is er een kans voor Utrecht na een schitterende pass (een veeghakje van invaller Bahebeck), maar Kerk schiet vervolgens naast.

  De Graafschap-FC Utrecht 0-0

 • Het verhaal achter de 20-0

  Een tijdje geleden hadden we het al even over de opzienbarende 20-0 zege van Cuneo op Pro Piacenza in de Italiaanse Serie C.

  Lees meer over de achtergronden van dit bizarre duel.

  De zeven spelers van Pro Piacenza (l) tegen het elftal van Cuneo Twitter Yassine Jaouhari
 • 55' Eerste wapenfeit na rust

  Het eerste wapenfeit na rust is een vriendelijk kopballetje van Janssen, dat simpel wordt opgeraapt door Jurjus. De Doetinchemse doelman schiet de bal daarop helemaal naar Narsingh, die vervolgens een kans krijgt maar uit een moeilijke hoek ver voorlangs schiet.

  De Graafschap-FC Utrecht 0-0

 • TWEEDE HELFT

  De tweede helft is begonnen bij De Graafschap-FC Utrecht, met de brilstand nog op het scorebord.

 • Reacties na FC Groningen-Feyenoord (1-0)

  Volgens Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was de wedstrijd tegen FC Groningen de slechtste onder zijn leiding. En Sven van Beek reageert op zijn recordaantal eigen doelpunten.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Bronckhorst: 'Dit was de slechtste wedstrijd onder mijn leiding'

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Beek na zesde eigen goal: 'Aan drie van de zes kon ik niks doen'
 • RUST

  De bal wordt ingeleverd bij scheidsrechter Blom. Het is rust op de Vijverberg met een tussenstand van 0-0 bij De Graafschap-FC Utrecht.

 • 34' Kansen Utrecht

  De Graafschap is nog altijd de betere ploeg op de Vijverberg, kreeg ook al een handvol kansen, maar in de 33ste minuut krijgt FC Utrecht de grootste kans.

  Kramer stormt alleen op keeper Jurjus af, die zijn doel goed verkleint, waardoor Kramer voorlangs schiet. Even later is er nog een kans voor Utrecht: Gustafson krijgt de bal van Kerk voor het inschieten, maar Owusu brengt redding voor de Doetinchemmers.

  De Graafschap-FC Utrecht 0-0

 • 21' Kans De Graafschap

  Ook de tweede kans van de wedstrijd is voor De Graafschap. Benschop legt de bal klaar voor Owusu, maar keeper Jensen redt knap op diens schot.

  De Graafschap-FC Utrecht 0-0

 • Ondertussen in de Serie C

  De wedstrijd tussen Cuneo en Pro Piacenza in de Italiaanse Serie C is afgelopen. Na een ruststand van 16-0 staat er na negentig minuten 20-0 op het bord.

  Piacenza verkeert al lang in grote financiƫle problemen. Het eerste elftal kreeg geen salaris meer en ging eind december in staking, waardoor de daaropvolgende wedstrijden allemaal in een reglementaire 3-0 nederlaag eindigden. Om definitieve uitsluiting te voorkomen, stelde Piacenza vanmiddag een team van zes jeugdspelers en een keeper op. Met desastreuze gevolgen.

 • 17' Eerste poging

  De eerste officiƫle doelpoging in Doetinchem is een feit: een niet al te hard schot van Tutuarima wordt simpel gepakt door Utrecht-keeper Jensen.

  De Graafschap-FC Utrecht 0-0

 • Meer berichten tonen