Reactie Van Bommel

Van Bommel: 'Zowel PSV als Utrecht had strafschop verdiend'

City vernedert Chelsea, elfde Premier League-hattrick Aguëro

Sergio Aguëro

Manchester City heeft thuis Chelsea een pak slaag gegeven: 6-0. De titelhouder is nu in punten op gelijke hoogte gekomen met Liverpool, dat echter een duel minder heeft gespeeld.

De Jong op dreef

Luuk de Jong (20 doelpunten in 21 duels) maakte dit seizoen evenveel doelpunten als in zijn voorgaande 2 Eredivisie-seizoenen bij elkaar (20 doelpunten in 60 duels).

Wedstrijdverslag: PSV knokt zich in tumultueuze slotfase naar gelijkspel bij Utrecht

Luuk de Jong viert zijn treffer tegen Utrecht

PSV heeft in de titelstrijd niet optimaal geprofiteerd van de misstap van Ajax bij Heracles. De koploper speelde in een natte Galgenwaard met 2-2 gelijk bij FC Utrecht. Daardoor lopen de Eindhovenaren een punt uit op de Amsterdammers, die zaterdag met 1-0 verloren in Almelo.

Afgelopen in Utrecht

PSV profiteert minimaal van de misstap van Ajax en speelt met 2-2 gelijk bij FC Utrecht.

Nee

Van Boekel ziet er geen strafschop in. Nog altijd 2-2 in Utrecht.

Strafschop Utrecht?

Dumfries kegelt Gustafson omver in het strafschopgebied waarna Van Boekel naar het VAR-scherm wordt geroepen.

86' DOELPUNT PSV!

PSV op gelijke hoogte. Dumfries komt goed door op rechts en ziet De Jong vrij staan. Die glijdt op aangeven van de back de bal binnen en maakt zijn tweede van de wedstrijd.

PSV dringt aan

Met nog een paar minuten te spelen is het nog altijd 2-1 in Utrecht.

Utrecht wankelt

PSV krijgt de ene na de andere kans nu. Een blunder van Jensen levert PSV een hoekschop op. En dat blijkt een gevaarlijke, want even later kan Bergwijn van dichtbij hard uithalen. Zijn schot gaat echter over.

Bergwijn verrast Jensen

Veel druk op dit moment van PSV, maar vooralsnog is de 2-2 niet gevallen. Bergwijn krijgt de kans op de gelijkmaker, maar zijn bekeken schot wordt net naast getikt door keeper Jensen.

Gakpo in het veld

De jongeling, die vorige week nog scoorde in het duel met Fortuna Sittard, komt in het veld voor Lozano.

Mooi rijtje voor De Jong

In totaal staat De Jong nu op 126 Eredivisie-goals. Hij evenaart daarmee Piet Keur, Theo de Jong, Ronald Koeman én Willem van Hanegem (allen 126) op de eeuwige topscorerslijst van de Eredivisie.

57' DOELPUNT PSV!

Luuk de Jong brengt PSV weer terug in de wedstrijd. De topscorer van Nederland loopt goed weg, krijgt de bal op maat van Bergwijn en schiet op doel. Keeper Jensen zit er nog wel even aan, maar de bal rolt alsnog tergend langzaam de goal in.

PSV nog tandenloos

Na tien minuten spelen in de tweede helft is er nog weinig gebeurd in Utrecht. Alleen Dumfries kreeg een klein kansje vlak na rust.

Tweede helft onderweg

Utrecht heeft de bal weer in het spel gebracht.

Rust in Utrecht

PSV moet flink aan de bak in de tweede helft. 2-0 voor Utrecht.

10 jaar geleden

FC Utrecht staat voor het eerst in ruim 10 jaar tijd met 2 doelpunten voor op PSV. Toen, in maart 2008, won FC Utrecht thuis met 3-1 van PSV.

Van Bommel niet blij

PSV-coach Mark van Bommel is boos. Volgens hem gaat er aan de tweede goal van Utrecht een overtreding op Lozano vooraf. Scheidsrechter Van Boekel wil er echter niks van weten.

Mark van Bommel

38' DOELPUNT FC UTRECHT!

FC Utrecht komt op 2-0 tegen PSV. Kerk wordt de diepte in gestuurd en schiet na een lange sprint de bal in de verre hoek. PSV moet aan de bak.

Reactie matchwinner Jansen na Emmen-ADO

Jansen geniet van 'superbelangrijke goal' voor Emmen

Goede kans Pereiro

PSV bijna op gelijke hoogte. Pereiro kopt op doel en dwingt Utrecht-keeper Jensen tot een redding.

Standaardsituaties

PSV kreeg voor de 3de keer een doelpunt tegen uit een standaardsituatie, nog steeds het minste van alle clubs dit seizoen.

FC Utrecht-PSV: wat feitjes op een rij

- Utrecht won maar 9 van de 48 eerdere thuisduels. PSV nam 24 keer de punten mee, waaronder de laatste vijf jaar. In de eerste speelronde werd het dit seizoen in Eindhoven 4-0.

- Utrecht verloor de laatste vier duels en staat nu achtste. Koploper PSV leed dit seizoen pas één nederlaag.

- FC Utrecht-coach Advocaat trainde PSV van 1994-1998 en van 2012-2013.

- Emanuelson en Bazoer (Utrecht) zijn geschorst.

7' DOELPUNT FC UTRECHT!

De thuisploeg komt al snel op voorsprong. Een corner van Gavory belandt op het hoofd van Van de Streek, die Schwaab in de lucht aftroeft en zo de 1-0 kan maken.

FC Utrecht viert de 1-0

De bal rolt in Utrecht

We zijn begonnen!

Kramer is terug

Michiel Kramer speelt voor het eerst sinds 14 april 2018 een Eredivisie-duel. Kramer, toen uitkomend voor Sparta, schopte die dag in de met 7-0 verloren wedstrijd tegen Vitesse Alexander Büttner in het gezicht, kreeg een directe rode kaart en werd uiteindelijk voor 7 duels geschorst.

Daarna vertrok Kramer bij Sparta, dat toen onder leiding stond van huidig Utrecht-trainer Dick Advocaat.

Utrecht niet in vorm

FC Utrecht verloor zijn laatste 5 duels in alle competities (4 Eredivisie, 1 KNVB-beker). De laatste overwinning voor de ploeg van trainer Dick Advocaat dateert van 16 december toen in de competitie met 2-3 werd gewonnen op bezoek bij sc Heerenveen.

PSV wil voorsprong op Ajax vergroten

Ajax ging gisteren met 1-0 onderuit bij Heracles waardoor koploper PSV vandaag het gat met de Amsterdammers op acht punten kan brengen.

Balvirtuoos Ihattaren in de voetsporen van stadgenoten Afellay en Aissati

Mohammed Ihattaren in het eerste elftal van PSV

Hij staat niet in de basis, maar zit wel bij de selectie van PSV, Mohammed Ihattaren. Het 16-jarige talent is volgens Aad de Mos "Van de buitencategorie." Verslaggever Corné Hendriks ging op zoek naar de roots van de talentvolle speler en sprak daarbij onder meer De Mos en Henry Vermeulen, jeugdtrainer van Ihattaren.

Wedstrijdverslag: Groningen in blessuretijd langs Vitesse in weinig enerverend duel

Matús Bero in duel met Julian Chabot

FC Groningen heeft drie belangrijke punten gepakt in het thuisduel met Vitesse. In een teleurstellende wedstrijd die geen winnaar verdiende schoot Mohamed El Hankouri de Groningers naar de zege.

Wedstrijdverslag: FC Emmen sleept in slotfase zege uit het vuur tegen ADO

De vreugde is groot bij Sven Braken na zijn eerste goal in de eredivisie

FC Emmen heeft thuis een zwaarbevochten 3-2 zege geboekt op ADO Den Haag. Door de zege staat Emmen nu in punten gelijk met ADO.

Afgelopen

FC Emmen verslaat in de slotfase ADO met 3-2 en FC Groningen is in de laatste minuten met 2-1 te sterk voor Vitesse.

92' DOELPUNT FC GRONINGEN!

Mo El Hankouri lijkt Groningen alsnog drie punten te bezorgen met een laag schot in de hoek. 2-1 voor FC Groningen.

88' DOELPUNT FC EMMEN!

Anco Jansen brengt in de slotfase Emmen op een 3-2 voorsprong. Met een schitterend schot van afstand vindt hij de kruising en laat hij Zwinkels kansloos.

78' DOELPUNT ADO DEN HAAG!

En daar is de 2-2 van ADO. Tomas Necid brengt de ploegen op gelijke hoogte met een rake kopbal.

ADO viert de 2-2

Effectief ADO

Het duurde tot de 72e minuut voor ADO voor het eerst op doel schoot. ADO scoorde met de laatste 3 schoten op doel in de Eredivisie. De laatste 2 schoten in het vorige duel leverde 2 doelpunten op, en daarmee een 2-0 winst op Heracles.

72' DOELPUNT ADO DEN HAAG!

John Goossens brengt de spanning weer terug in de wedstrijd door de 2-1 te maken voor ADO. De middenvelder schiet een afgeslagen bal binnen. ADO heeft nog ruim een kwartier om wat aan de achterstand te doen.

ADO viert de 2-1

Opstellingen FC Utrecht en PSV

Opstellingen FC Utrecht-PSV

De bal rolt weer

De wedstrijden Groningen-Vitesse en Emmen-ADO zijn weer begonnen.

De nieuwe trainer van Feyenoord: wat zijn de overgebleven opties?

Louis van Gaal

Nu Dick Advocaat heeft bedankt om na de zomer Giovanni van Bronckhorst op te volgen als hoofdtrainer, moet de Rotterdamse club doorschakelen. Maar wie is beschikbaar? En vooral ook: wie wil?

Rust

De eerste helft is in zowel Emmen als Groningen afgelopen.

34' DOELPUNT VITESSE!

Darfalou staat goed opgesteld bij een voorzet van Karavaev en schiet de bal knap binnen. Vitsse op 1-1

Darfalou viert de 1-1

Emmen doet het goed tegen ADO

Vier van de 7 doelpunten van FC Emmen in de eerste helft dit seizoen, kwamen in duels met ADO Den Haag.

Bijna 3-0 Emmen

Anco Jansen had daar de 3-0 op zijn schoen. Een afgeslagen corner komt voor zijn voeten, maar de aanvaller mikt net naast.

24' DOELPUNT FC EMMEN!

Sven Braken verdubbelt de voorsprong voor de thuisploeg. Op de achterlijn ontfutselt Cavlan Malone de bal en legt hem panklaar voor Braken. 2-0 voor Emmen.

Lukkien vreest voor einde carrière Pedersen

Emmen-spits Nicklas Pedersen raakte woensdagochtend zwaar geblesseerd aan zijn knie. Er werd verwacht dat de revalidatie zeker enkele maanden zou duren en het was nog maar zeer de vraag of de Deense spits van dit seizoen nog in actie zou komen.

Voor de camera van Fox Sports vertelde trainer Dick Lukkien echter dat gevreesd moet worden voor het einde van Pedersens carrière. "Dat zou zomaar kunnen", zei hij. "Hoe het verder gaat moeten we zien. Hij is nu naar Denemarken om te zien hoe het nu gaat."

13' DOELPUNT FC GRONINGEN!

Na een fraaie loopactie van Sierhuis krijgt de spits de bal voor zijn voeten en schiet hij knap raak. Groningen op voorsprong tegen Vitesse.

6' DOELPUNT FC EMMEN!

De thuisploeg met de vroege voorsprong. Bannink reageert goed op een lange bal en zet de ADO-verdediging te kijk.

FC Emmen-ADO Den Haag: 1-0

Bannink viert de 1-0

In Emmen en Groningen zijn de wedstrijden begonnen.

Wedstrijdverslag: Fortuna Sittard met ruime cijfers langs Excelsior

Fortuna Sittard heeft de 5-0 nederlaag bij PSV van vorige week prima weggespoeld. Op een slecht bespeelbaar veld door de regen wonnen de Limburgers thuis geflatteerd met 4-1 van Excelsior.

FC Groningen-Vitesse: wat feitjes op een rij

- Van de 28 eerdere duels in Groningen won de thuisploeg er 12. De Arnhemmers stapten 9 keer als winnaar van het veld, voor het laatst 3 jaar geleden.

- Vitesse sloeg in de eerste speelronde in Arnhem toe met 5-1. Het duel kende zes verschillende doelpuntenmakers.

- Groningen won na de winterstop 2 van de 3 duels en is 15de. Vitesse pakte in de laatste 2 duels slechts 1 punt.

- Vitesse mist Büttner en Linssen, die beiden geschorst zijn.

FC Emmen-ADO: wat feitjes op een rij

- In competitieverband troffen de clubs elkaar in Emmen in 2007-2008 voor het laatste (1ste divisie). ADO won toen met 2-1.

- Emmen won in de eerste ronde in Den Haag als eredivisiedebutant met 2-1. De Drenten maakten hun profdebuut in 1985 eveneens tegen de Hagenaars. Dat duel in Emmen ging verloren: 0-1.

- Nick Kuipers stapte in de winterstop van de Haagse ploeg over naar Emmen.

- ADO mist de geschorste Tom Beugelsdijk.

Afgelopen

Einde wedstrijd in Limburg. Fortuna wint verdiend met 4-1 van Excelsior.

Opstellingen FC Emmen-ADO Den Haag

Doan terug in basis Groningen

Opstellingen FC Groningen-Vitesse

90' DOELPUNT FORTUNA SITTARD!

Deze wedstrijd is beslist. Novakovich maakt er na een fraaie actie 4-1 van tegen Excelsior.

Slotfase nadert

Fortuna lijkt de drie punten in de tas te hebben. Excelsior probeert het nog wel, maar de acties van de Rotterdammers leveren geen grote kansen op.

64' DOELPUNT FORTUNA SITTARD!

En de marge is weer twee voor Fortuna. Na een sterke fase van Excelsior schiet Diemers de 3-1 binnen.

Bijna de 2-2

Daar was bijna al heel snel de 2-2. Jeffry Fortes hoeft de bal alleen nog maar in te koppen, maar van een meter afstand krijgt hij het alsnog voor elkaar om de bal over te koppen. Fortuna wankelt...

55' DOELPUNT EXCELSIOR!

Burnet met de lage voorzet, Messaoud die de bal in het doel werkt. Excelsior is weer terug in de wedstrijd.

Fortuna Sittard-Excelsior: 2-1

Koselev helpt Excelsior bijna een handje

Daar was bijna de 2-1. Na een knappe actie schiet Edwards recht op Fortuna-keeper Koselev af. De doelman laat de bal uit z'n handen glippen en ziet hem bijna in het doel vallen. Hij is net op tijd dus het blijft 2-0.

Statistieken in het nadeel van Excelsior

Een achterstand van minimaal 2 doelpunten bij rust resulteerde in slechts 1 van de 105 gevallen tot een overwinning voor Excelsior (W1-G7-V97).

Rust

Het is rust in Sittard. Beide ploegen zjn aardig in evenwicht en creëren weinig kansen. De kansen die er waren, werden meteen door Fortuna benut.

Fortuna Sittard-Excelsior: 2-0

33' DOELPUNT FORTUNA SITTARD!

Excelsior verspeelt de bal aan Lazaros Lamprou, die zijn man uitspeelt en met een droge schuiver zijn tweede van de dag maakt. 2-0 voor Fortuna.

Lazaros Lamprou viert de 2-0

Einde wedstrijd voor Bruins?

Lugi Bruins wordt op de bank verzorgd. Het lijkt erop dat Bruins, die zich even daarvoor verstapte, niet verder kan. Excelsior even met tien man.

Luigi Bruins (m) zit geblesseerd op de bank

13' DOELPUNT FORTUNA SITTARD!

De voorsprong is daar voor de thuisploeg. Met een bekeken schot lepelt Lazaros Lamprou de bal in de verre hoek achter de verbouwereerde keeper Alessandro Damen. Fortuna op voorsprong tegen Excelsior.

Fortuna viert de 1-0 van Lamprou

Veld gaat een rol spelen

Het is nat in Sittard. De bal rolt moeizaam en op het veld zijn meerdere plassen te vinden. Welk team kan hier het beste mee omgaan?

Eerste wapenfeit van Excelsior

Lorenzo Burnet brengt de bal in, Ali Messaoud tikt de bal aan en dwingt Fortuna-keeper Alexei Koselev tot zijn eerste redding. Met zijn voet voorkomt de Macedoniër een treffer voor Excelsior.

Bal rolt!

Prins Carnaval mag het eerst doen, de aftrap verrichten. Daarna doet Excelsior het voor 'het eggie'. We zijn begonnen in Sittard!

Prins Carnaval mag de aftrap verrichten bij Fortuna-Excelsior

Wat feitjes op een rij

- Van de vijf eerdere duels in Sittard won Fortuna er drie. Excelsior wist 36 jaar geleden één keer te winnen: 0-3. Vijf seizoen geleden troffen de clubs elkaar in Limburg voor het laatst in de eerste divisie. De uitslag was 2-2.

- In Rotterdam werd het dit seizoen 1-1 door treffers van Mattheij en Smeets. Bruins kreeg rood wegens grof spel.

- Fortuna mist Pinto (geschorst) en staat 2 punten boven de rode streep. Excelsior heeft nog één punt minder.

Opstellingen

Zes wijzigingen bij Fortuna vandaag: Alessandro Ciranni speelt voor Clint Essers, Marco Ospitalieri voor Michael Pinto, Lazaros Lamprou voor Ahmed El Messaoudi, Lisandros Semedo voor Lars Hutten en Rubén Ramírez voor Kai Heerings. Ramírez maakt zijn basisdebuut.

Excelsior begint met Jeffry Fortes voor Siebe Horemans.

Opstellingen Fortuna-Excelsior

Welkom!

Vandaag vier wedstrijden op het programma. Fortuna Sittard en Excelsior trappen om 12.15 uur deze eredivisiedag af. FC Groningen-Vitesse en FC Emmen-ADO zijn de wedstrijden die om 14.30 uur beginnen en om 16.45 sluiten FC Utrecht en PSV de dag af.