liveblog gesloten

Morgen zijn we er weer

Dit is het programma van speelronde 15

Morgenochtend zijn alle wetenswaardigheden over het eredivisieweekeinde te volgen in ons wekelijkse blog 'Warming-Up'.

's Avonds zijn er liefst twee wedstrijden. Om 18.30 uur begint Fortuna Sittard-AZ. En om 20.45 uur wordt er in Eindhoven afgetrapt voor PSV-Excelsior.

Van Persie is blij dat hij terug is

Herstelde Van Persie: 'Lekker om de wei weer in te kunnen'

Van Bronckhorst prijst Larsson

Van Bronckhorst: 'Larsson is vrijer, durft zijn acties te maken'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst prijst Sam Larsson, die na een stroeve seizoensstart uit zijn schulp is gekropen. "Ik denk dat er iets van hem af is gevallen. Hij is vrijer en durft zijn acties te maken. Dat zal hem vertrouwen geven, dat merk je aan hemzelf een aan het publiek."

De reactie van Maurice Steijn

Steijn: 'We geven de goals te gemakkelijk weg'

VVV zakt een plekje

De stand in de eredivisie

VVV zakt door de nederlaag naar de achtste plaats. Het heeft evenveel punten als AZ, maar de Alkmaarders hebben een beter doelsaldo.

Feyenoord blijft derde, maar staat nog maar vijf punten achter Ajax en zeven punten achter koploper PSV.

Afgelopen: 4-1

Een vrije trap van Jens Toornstra in de 92ste minuut gaat ruim over. Dat was het laatste belangrijke wapenfeit van de wedstrijd die eindigt in 4-1 voor Feyenoord.

Tonny Vilhena viert de 1-0 op eigen wijze

89' Bijna de vijfde goal

Het wordt bijna nog mooier voor Feyenoord, maar voor het doel staat niemand om de voorzet van Sam Larsson binnen te tikken.

83' Kuip-debuut voor Colombiaanse aanwinst

De Colombiaan Luis Sinisterra heeft zijn eerste minuten in De Kuip mogen maken, hij komt tien minuten voor tijd in het veld voor Steven Berghuis. Sinisterra viel dit eredivisie-seizoen al in tijdens uitwedstrijden bij De Graafschap en AZ, maar in de thuishaven van Feyenoord speelde hij niet eerder.

Als de spelers het niet doen, zoekt VVV de hulp elders

74' Larsson met z'n tweede

Sam Larsson maakt zijn tweede van de avond en zet Feyenoord op 4-1. Zijn volley wordt door Lars Unnerstall niet goed gekeerd en verdwijnt onder de Duitse keeper in het doel.

70' Feyenoorders kunnen lachen

Robin van Persie plaatsgenomen op de reservebank, Dylan Vente is in zijn plaats het veld ingekomen. Feyenoord heeft weinig moeite met het verdedigen van de 3-1 voorsprong.

Een eenvoudige avond voor Feyenoord tegen VVV

57' Wordt het dan toch nog spannend?

Uit het niets scoort VVV de 3-1. Tino-Sven Susic krijgt de bal net buiten het strafschopgebied voor de voeten en schiet de bal fraai achter Justin Bijlow.

54' Larsson maakt er 3-0 van

Sam Larsson zorgt voor de 3-0 voor Feyenoord tegen VVV. Hij kan zonder veel problemen door de Venlose verdediging lopen, dreigt, en schiet in de korte hoek raak.

Sam Larsson

48' Larsson draait zich vast

Feyenoord is ook in de tweede helft de betere ploeg. Sam Larsson had op doel kunnen schieten, maar draait zich vast in de Venlose defensie.

Even later legt Robin van Persie de bal voor het doel, maar er is geen enkele Feyenoorder in de buurt om de derde goal van de avond te maken.

Tweede helft

De spelers staan weer op het veld, de tweede helft bij Feyenoord-VVV is begonnen. Kunnen de bezoekers nog iets doen aan de 2-0 achterstand, die ze hebben opgelopen door doelpunten van Tonny Vilhena en Robin van Persie?

Van Bommel: 'We hebben de mogelijkheden niet benut'

PSV gaat onverstoorbaar door, ondanks het verlies tegen Feyenoord

PSV krijgt morgenavond de kans de nederlaag van afgelopen zondag tegen Feyenoord sneller van zich af te spelen. Een pijnlijke nederlaag na dertien competitiezeges op rij, maar niet eentje waar Mark van Bommel erg van wakker heeft gelegen.

"Feyenoord heeft het het eerste halfuur heel goed gedaan en ons onder druk gezet. Wij hadden de mogelijkheden om eronderuit te voetballen, maar die hebben we niet benut", kijkt de trainer terug.

Lees hier meer over PSV.

Rust: Feyenoord met 2-0 aan de leiding

Het is rust bij Feyenoord-VVV. De Rotterdammers leiden comfortabel met 2-0 tegen de Limburgers, die niet de indruk wekken dat het na rust nog een spannende wedstrijd zal worden. Maar wie weet inspireren de woorden van trainer Maurice Steijn de VVV'ers tot een boeiende tweede helft.

43' Bijlow komt in actie

Vlak voor rust moet Feyenoord-doelman Justin Bijlow zich even inspannen. VVV dringt door tot in het strafschopgebied van Feyenoord, maar produceert niet meer dan een ongevaarlijk rollertje dat Bijlow eenvoudig kan tegenhouden.

Van Persie scoort: 2-0

Robin van Persie maakt er in de 33ste minuut 2-0 van. Een corner van Feyenoord wordt in eerste instantie nog weggewerkt door VVV, maar de bal komt voor de voeten van Van Persie, die onberispelijk raak schiet.

Robin van Persie

Jubileumtreffer

De goal van Vilhena is het 250ste eredivisiedoelpunt van Feyenoord onder Giovanni van Bronckhorst.

27' Vilhena maakt er 1-0 van

Feyenoord komt in de 27ste minuut op voorsprong. Tonny Vilhena scoort vanuit een moeilijke hoek, hij schiet de bal hard door de benen van Lars Unnerstall.

Tonny Vilhena na de 1-0

17' Schouderblessure voor St. Juste

Een tegenvaller voor Feyenoord. Jeremiah St. Juste komt vervelend terecht en moet het veld even verlaten met een pijnlijke schouder. Hij kan na een korte blessurebehandeling wel verder.

• NOS
    St. Juste verlaat met pijn het veld
  • NOS
    De arm of de schouder van St. Juste lijkt uit de kom

13' Larsson en Clasie

Feyenoord wordt opnieuw gevaarlijk, ditmaal via Sam Larsson. Zijn inzet vliegt via een verdediger hoog in de lucht. VVV-doelman Lars Unnerstall wil de bal vangen, maar gaat eronderdoor. Een schot van Jordy Clasie wordt geblokt waarna de aanval erop zit.

Ondertussen in Madrid

Spelers en fans arriveren in Madrid voor Zuid-Amerikaanse Superclásico

Spelers en supporters van River Plate en Boca Juniors arriveren in Madrid voor de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League. De return wordt op zondag 9 december gespeeld in Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid.

Lees hier meer over dat duel.

8' St. Juste laat zich zien

De eerste fraaie actie komt op naam van Jerry St. Juste, maar de aanval die hij inleidde eindigt met een mislukt schot van Tonny Vilhena.

Na acht minuten is het nog 0-0.

Van Persie in de spelerstunnel

Van Persie luistert naar de laatste tactische aanwijzingen

De spelers zijn uit de tunnel en staan op het veld. Feyenoord-VVV staat op het punt van beginnen.

Zie de lichtmast eens stralen

De Kuip met een uitstekend werkende lichtmast

De opstellingen

De elf namen van Feyenoord: Bijlow; St. Juste, van Beek, van der Heijden, Verdonk; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Van Persie en Larsson.

Robin van Persie staat voor het eerst sinds 28 oktober weer in de basis. De afgelopen drie wedstrijden miste hij door een blessure.

En dit is de basis van VVV: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes, Borgmann; Linthorst, van Bruggen, Susic; Samuelsen, Mlapa, Grot.

En voor de volledigheid, Dennis Higler is de scheidsrechter vanavond.

Nummer drie tegen nummer zeven

De stand na speelronde 14

Feyenoord staat in de eredivisie op plaats drie, het heeft een achterstand van acht punten op nummer twee Ajax. Bij winst op VVV bedraagt het verschil met de Amsterdammers nog maar vijf punten.

VVV staat knap zevende en klimt bij een zege zelfs naar de vierde plek. Een nederlaag betekent echter dat de Limburgers naar de achtste positie zakken. AZ heeft namelijke evenveel punten en een beter doelsaldo.

Zo zag het eruit een maand geleden

Geen licht in de Kuip
  • ANP
    De Kuip
  • NOS
    De lichtmasten houden ermee op in De Kuip vlak na de aftrap van Feyenoord-VVV-Venlo
  • NOS
    Fans schijnen met het licht van hun mobiele telefoon na het uitvallen van de lichtmasten van De Kuip

Inhaalduel na kapotte lichtmasten

Welkom bij ons liveblog van de eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo. Die wedstrijd had op zondag 4 november gespeeld moeten worden.

De spelers begonnen er ook enthousiast aan in een volle Kuip. maar al na 35 seconden vielen alle vier de lichtmasten uit. Scheidsrechter Bas Nijhuis besloot niet veel later het duel te staken, want het lukte de technici niet op binnen afzienbare tijd de draadjes weer aan elkaar te knopen.