liveblog
NOS VoetbalAangepast

Barça naar volgende ronde CL, PSV is klaar

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Morgen zijn we terug met weer acht wedstrijden in de Champions League. Ajax treft om 21.00 uur Benfica.

Fijne nacht!

Programma Champions League 7-11

Reacties Spurs-PSV

Vooruitblik: Ten Hag beseft dat Ajax achtste finales in CL voor het grijpen heeft

Erik ten Hag

Nog drie punten en Ajax staat in de achtste finales van de Champions League. Bij winst op Benfica (woensdagavond, 21.00 uur) zijn de laatste zestien bereikt, en dat al na vier speelrondes. Maar winnen in Lissabon is natuurlijk niet vanzelfsprekend. Liggen de achtste finales voor het grijpen? "Ik denk het wel", zegt Ten Hag dinsdag op de persconferentie. "We hebben een kans waar we voor moeten gaan. We spelen tegen een goede tegenstander, maar het is mogelijk."

De avond van PSV op muziek

Wedstrijdverslag: PSV dicht bij Europese uitschakeling na nederlaag tegen Tottenham

Luuk de Jong

PSV is er niet in geslaagd een goed resultaat te neer te zetten bij Tottenham Hotspur. De Eindhovenaren gingen in het Champions League-duel een groot deel van de wedstrijd aan de leiding, maar verloren met 2-1 op Wembley.

Stand van zaken

  • NOS
    Stand van zaken groep A Champions League
  • NOS
    Stand van zaken groep B Champions League
  • NOS
    Stand van zaken groep C Champions League
  • NOS
    Stand van zaken groep D Champions League

Groep A: Atlético komt door de zege op Dortmund op gelijke hoogte met de Duitsers. Club Brugge is nog in de race voor een plek in de volgende ronde. AS Monaco is uitgeschakeld.

Groep B: PSV staat laatste met één punt. Tottenham heeft nog uitzicht op de volgende ronde en zal daarom gaan strijden met Inter. Barcelona heeft zich verzekerd van de tweede ronde.

Groep C: In deze groep is alles nog open. Napoli, PSG, Liverpool en Rode Ster staan allemaal binnen twee punten van elkaar.

Groep D: De tweede ronde is voor Lokomotiv Moskou buiten bereik. FC Porto is dichtbij de volgende ronde en heeft nog maar één punt nodig. Schalke en Galatasaray strijden om plek twee.

Alle uitslagen op een rij

Uitslagen Champions League 6-11

90+3' GOAL FC PORTO!

Vlak voordat het laatste fluitsignaal klinkt knalt Otavio de 4-1 van FC Porto tegen Lokomotiv Moskou erin.

Champions League-avontuur lijkt voorbij

Door het verlies blijft PSV op één punt staan. De Eindhovenaren hebben daardoor geen kans meer om door te gaan. De derde plek, die recht geeft op Europa League-voetbal, is het hoogst haalbare voor PSV.

90+6' Afgelopen!

PSV mocht lang hopen op een goed resultaat in Londen, maar verliest alsnog met 2-1.

89' GOAL TOTTENHAM HOTSPUR!

PSV lijkt alsnog te capituleren. Davies met de voorzet, Kane kopt op doel, de bal gaat tegen de arm van Viergever en rolt tergend langzaam de goal in. 2-1 voor Tottenham.

Harry Kane viert de 2-1

87' GOAL INTER!

Icardi maakt een ouderwetse flipperkastgoal tegen Barcelona. De Argentijn schiet daarmee de 1-1 tegen de touwen.

80' GOAL ATLÉTICO MADRID!

Antoine Griezmann zet de Spanjaarden op 2-0 tegen Borussia Dortmund. Zo spelen ze de smadelijke 4-0 nederlaag van twee weken geleden tegen de Duitsers enigszins weg.

83' GOAL FC BARCELONA!

Na een hele rits aan goede kansen komt Barcelona eindelijk op voorsprong in Milaan. De net ingevallen Maclcom schiet na een fraaie voetbeweging de 0-1 tegen de touwen.

Wat een kans!

Donyell Malen met de geweldige kans op de 1-2. Oog in oog met Gazzaniga schiet hij op de vuisten van de Spurs-doelman.

De Jong eraf

Mark van Bommel lijkt te gaan voor een punt en brengt Trent Sainsbury in het veld voor Luuk de Jong.

78' GOAL TOTTENHAM HOTSPUR!

Op deze inzet van Kane heeft Zoet geen antwoord. Na terugleggen van Llorente, schier de spits de bal onhoudbaar achter de PSV-goalie. 1-1 op Wembley.

Harry Kane

Weer Zoet

Dit keer een kans voor Harry Kane. De Engelse spits probeert het in de korte hoek, maar Jeroen Zoet is in vorm deze wedstrijd en keert de inzet.

Malen komt erin voor Pereiro

Donyell Malen en Mark van Bommel

Het is voor PSV vooral tegenhouden, reden voor Mark van Bommel om meer snelheid in zijn ploeg te brengen en zo te hopen op een snelle uitbraak. Donyell Malen vervangt Gaston Pereiro.

Bij de Spurs een dubbele wissel. Llorente en Trippier komen in het veld voor Son en Aurier.

67' GOAL FC PORTO!

De marge is weer twee bij FC Porto-Lokomotiv Moskou. Jesus Corona kapt zijn man goed uit en maakt er daarna 3-1 van.

Moeilijke fase

PSV heeft het moeilijk in Londen. De ploeg van Van Bommel komt steeds minder vaak van de eigen helft af en de kansen voor Tottenham worden steeds talrijker. Hoe lang houdt PSV dit nog vol?

62' GOAL NAPOLI!

Lorenzo Insigne brengt zijn ploeg vanaf elf meter op gelijke hoogte met Paris Saint-Germain. Even daarvoor torpedeert Gianluigi Buffon Napoli-middenvelder José Callejon waarna arbiter Björn Kuipers besluit de bal op de stip te leggen.

1-1 in Napels.

59' DOELPUNT LOKOMOTIV MOSKOU!

Jefferson Farfan kopt uit een corner Lokomotiv Moskou terug in de wedstrijd tegen FC Porto.

Tussenstand FC Porto-Lokomotiv Moskou: 2-1

Barça denkt te scoren

Barcelona, dat in Milaan een stortvloed aan kansen krijgt tegen Inter, lijkt op voorsprong te komen via Luis Suárez. De Uruguayaan schiet binnen op aangeven van Ivan Rakitic, maar de bal was daarvoor de achterlijn al gepasseerd. Nog altijd 0-0 in Milaan.

Luis Suárez miste heel veel kansen tegen Inter

Kans PSV

PSV bijna met de 0-2. Een kopbal van Pereiro gaat richting de hoek, maar keeper Gazzaniga tikt de bal net weg.

GOAL SCHALKE 04!

Schalke komt op 2-0 in eigen huis tegen Galatasaray. Voormalig sc Heerenveen-speler Mark Uth schiet goed binnen op aangeven van Daniel Caligiuri.

Frans record voor PSG

De Fransen scoren in hun twintigste Champions League-duel op rij. Het vorige record stond op naam van Olympique Lyonnais, dat van 2004 tot en met 2006 19 keer op rij tot scoren kwam.

Spurs-PSV weer begonnen

De bal rolt weer op het erbarmelijke veld van Wembley. Mocht PSV deze voorsprong weten vast te houden kan Tottenham alleen nog maar derde worden in de groep en in overwintering in de Champions League niet meer mogelijk.

Ruststanden

Ruststanden Champions League 6-11

45+1' GOAL PSG!

In blessuretijd komt PSG op voorsprong bij Napoli. Na een goede actie van Kylian Mbappé, schiet Juan Bernat de openingstreffer binnen schieten.

Rust in Londen

PSV en Tottenham gaan met een 0-1 tussenstand van het veld. De Spurs hadden het betere van het spel, maar waren slordig in de afwerking. Verder was Jeroen Zoet van onschatbare waarde met een paar fraaie reddingen.

42' GOAL FC PORTO!

Moussa Maréga maakt er 2-0 van voor Porto tegen Lokomotiv Moskou. De Malinees wordt diep gestuurd en verschalkt keeper Guilherme met een droge schuiver tussen zijn benen.

Zoet weer belangrijk

Het is voorlopig de wedstrijd van Jeroen Zoet. de PSV-goalie moet weer handelend optreden bij een kans van Dele Alli en weer voorkomt hij met een goede reflex de gelijkmaker.

Jeroen Zoet in het duel met Tottenham Hotspur

33' GOAL ATLÉTICO MADRID!

De Spanjaarden nemen de leiding tegen Borussia Dortmund. Na een vlotte aanval legt Filipe Luis de bal terug en schiet Saúl de bal via het been van Manuel Akanji binnen.

PSV heeft het moeilijk, maar houdt stand

Na een half uur spelen leidt PSV nog altijd met 1-0. Tottenham is sterker en heeft de kansen. PSV is vooral dreigend via de omschakeling.

Zoet redt PSV met fraaie reddingen

Christian Eriksen en Dele Alli krijgen allebei een vrije schotkans om te scoren, maar tot twee keer toe staat Zoet in de weg.

PSV ontsnapt weer

Lucas Moura dribbelt sterk door de PSV-defensie en krijgt twee keer een kans om te scoren. Zoet en de PSV-verdediging kunnen op tijd redden.

En ook voor De Jong

Luuk de Jong scoorde de snelste PSV-treffer ooit in de Champions League. Arthur Numan was voor vanavond recordhouder met zijn doelpunt in de zevende minuut tegen IFK Göteborg in 1993.

De goal van De Jong op de radio

Bijna de 1-1!

PSV ontsnapt aan de gelijkmaker. Dele Alli werkt de bal met een mooie voetbeweging richting de kruising, maar Angeliño kopt de bal net weg.

4' GOAL SCHALKE 04!

In dezelfde groep (A) komt Schalke 04 op 1-0 bij Galatasaray. Keeper Fernando Muslera gaat opzichtig in de fout waarna Guido Burgstaller de bal uit de draai binnenwerkt.

2' GOAL FC PORTO!

Met een intikker zet Héctor Herrera de Portugezen op voorsprong tegen Lokomotiv Moskou.

2' GOAL PSV!

De eerste kans van de wedstrijd is meteen raak voor PSV. Uit een corner van Gaston Pereiro kopt Luuk de Jong hard raak. 1-0 voor PSV!

PSV viert de 0-1 van Luuk de Jong

Wedstrijdverslag Rode Ster-Liverpool: Verrassende nederlaag Liverpool brengt spanning in poule volledig terug

Milan Pavkov viert de 1-0 tegen Liverpool

De spanning in poule C van de Champions League is weer helemaal terug na de verrassende nederlaag van Liverpool op bezoek bij Rode Ster Belgrado (2-0). De Serviërs doen zodoende weer mee om de bovenste plekken.

Vooruitblik PSV-Spurs: Van Bommel zoekt geen excuses, ondanks erbarmelijk veld Wembley

Het veld op Wembley was ernstig aangetast door een American Football-wedstrijd

De erbarmelijke staat van het veld op Wembley mag PSV er niet van weerhouden om dinsdagavond een goed resultaat tegen Tottenham Hotspur te behalen. Trainer Mark van Bommel eist in aanloop naar het Champions League-duel dezelfde onverstoorbaarheid als in de eredivisie.

Vooruitblik PSV-Spurs: Voorzitter Levy stuwde Spurs vanuit de grauwe middenmoot omhoog

Daniel Levy, eigenaar van Tottenham

Hij trekt al sinds 2001 aan de touwtjes bij Tottenham Hotspur, vanavond de opponent van PSV in de Champions League, en dat doet de langst zittende voorzitter in de Premier League vooral in de luwte. Maar succes kan Daniel Levy niet ontzegd worden. Onder zijn bezielende leiding heeft de Londense club, landskampioen in 1951 en 1961 en winnaar van de Europacup II in 1963 en UEFA Cup in 1972 en 1984, weer de weg omhoog gevonden.

Wedstrijdverslag: Club Brugge doet met scorende Vormer prima zaken in Monaco

Club Brugge viert de 0-1 van Hans Vanaken (l)

Zonder de geblesseerde Arnaut Danjuma Groeneveld, maar met Ruud Vormer en Stefan Denswil heeft Club Brugge zijn eerste Champions League-zege van dit seizoen te pakken. Op bezoek bij AS Monaco werd het 4-0 door twee doelpunten van Hans Vanaken, één van Wesley en één van Vormer. Bij rust stond het al 3-0.

Rode Ster wint!

En ook einde wedstrijd in Belgrado. Twee weken geleden won Liverpool in eigen huis nog met 4-0, in Belgrado wordt het 2-0 voor Rode Ster.

Afgelopen in Frankrijk

Brugge was al na 22 minuten klaar met AS Monaco. Uiteindelijk wordt het 0-4 in Monaco.

85' GOAL CLUB BRUGGE!

Ruud Vormer zet zijn ploeg vijf minuten voor tijd op 4-0. Een uittrap van Ethan Horvath wordt doorgekopt waarna de middenvelder alleen op keeper Diego Benaglio afgaat en simpel de 4-0 binnen schiet.

Liverpool blijft aanvallen...

...maar gescoord wordt er niet. Nog een kleine tien minuten te gaan.

Record voor Hamsik

De Slowaak van Napoli speelt tegen Paris Saint-Germain zijn 512de wedstrijd voor de Italianen. Een record dat hij overneemt van de Italiaanse verdediger Giuseppe Bruscolotti. Hamsik was ook al topscorer aller tijden voor Napoli.

Op de paal

Salah haalt uit na een afgeslagen corner. Zijn inzet belandt op de paal en gaat achter.

Ten Hag blikt vooruit

Ten Hag over belangrijk duel met Benfica: 'Er liggen mogelijkheden'

Sterke start Liverpool

De Engelsen beginnen furieus aan de tweede helft. Rode Ster wordt flink onder druk gezet en Liverpool krijgt kans op kans. Hoe lang houden de Serviërs stand?

Wiegman stelt iedereen gerust: 'Martens staat er goed op'

Sarina Wiegman

Na het afhaken van Stefanie van der Gragt en Siri Worm lijkt het Nederlands vrouwenelftal gevrijwaard te blijven van meer blessureleed. En dat is een goed teken in aanloop naar de cruciale wedstrijden tegen Zwitserland, met als inzet een WK-ticket.

Dat Lieke Martens vandaag apart trainde van de groep, hoeft volgens bondscoach Sarina Wiegman niet uitgelegd te worden als iets verontrustends.

Tweede helft begonnen

Zowel in Belgrado als in Monaco rolt de bal weer.

AS Monaco-Club Brugge: 0-3

Rode Ster Belgrado-Liverpool: 2-0

Keizer in beeld bij Sporting

Keizer benaderd om trainer te worden van Sporting Portugal

Mooi rijtje voor Vanaken

Met zijn twee doelpunten tegen AS Monaco schaart Hans Vanaken zich in een illuster rijtje van Belgen die twee keer trefzeker waren in een Champions League-wedstrijd. Hij is daarnaast ook de eerste speler die dat doet voor een andere club dan Anderlecht.

Danny Boffin (tegen Werder Bremen in 1993), Mbo Mpenza (tegen Lille in 2006) en Anthony Vanden Borre (tegen Arsenal in 2014) gingen Vanaken voor. Nog nooit maakte een Belg een hattrick in de Champions League.

Rust

We zoeken de kleedkamers op in Monaco en Belgrado.

AS Monaco en Liverpool moeten uit een ander vaatje gaan tappen in de tweede helft.

AS Monaco-Club Brugge: 0-3

Rode Ster Belgrado-Liverpool: 2-0

En Van Ginkel op visite

29' GOAL RODE STER BELGRADO!

Liverpool moet aan de bak in Belgrado. Pavkov schudt eerst Wijnaldum van zich en haalt daarna verwoestend uit. 2-0 voor Rode Ster.

24' GOAL CLUB BRUGGE!

Daar is nummer drie voor Club Brugge. Dit keer komt Wesley Moraes goed naar binnen en krult hij de bal in de verre hoek achter Monaco-keeper Diego Benaglio.

22' GOAL RODE STER BELGRADO!

Rode Ster pakt in eigen huis de voorsprong. Na een corner van Marko Marin komt Milan Pavkov voor Virgil van Dijk en kopt hij snoeihard de 1-0 binnen.

Wat een kans voor Sturridge!

Daar had Liverpool op 1-0 moeten komen. Sadio Mané komt door op links, geeft voor en ziet de bal uiteindelijk bij Daniel Sturridge belanden. Vijf meter voor het doel van Rode Ster schiet hij echter huizenhoog over.

Zo komt er voorlopig nog geen einde aan de droogte van Sturridge in uitwedstrijden in de Champions League. De aanvaller heeft al sinds 2010 niet meer gescoord in een uitwedstrijd.

17' GOAL CLUB BRUGGE!

Brugge komt op 2-0 in Monaco. Na een schot van Hans Vanaken komt de bal volgens scheidsrechter Artur Soares Dias op de arm van Antonio Barreca.

Vanaken gaat zelf achter de bal staan en schiet zonder moeite de 0-2 binnen.

12' GOAL CLUB BRUGGE!

De Belgen pakken de leiding in Monaco. Na goed voorbereidend werk van Mats Rits en een slim overstapje van Wesley Moraes tikt Hans Vanaken de 0-1 binnen.

Geweldige kans Monaco!

Sofiane Diop komt alleen voor Brugge-keeper Ethan Horvath, maar de Amerikaan voorkomt met een knappe redding de 1-0 van AS Monaco.

Brugge al vroeg in de problemen

Al na een paar minuten moet Brugge noodgedwongen wisselen. De 19-jarige aanvaller Krépin Diatta raakt geblesserd en verlaat het veld voor Dion Cools.

En ook in Belgrado rolt de bal

De Engelse ploeg kan als vierde Engelse club de grens van 50 Champions League-zeges bereiken.

De bal rolt in Monaco

Club Brugge heeft afgetrapt.

Ajax onderweg naar Lissabon

Bayern morgen zonder Robben

Arjen Robben

Arjen Robben komt woensdag niet in actie in het Champions League-duel van Bayern München met AEK Athene. De 34-jarige aanvaller kampt met een knieblessure.

Wel of geen rood voor Kali?

De KNVB neemt in de wekelijkse terugblik op het weekend de gele kaart van NAC-middenvelder Anouar Kali onder de loep. Was het wel of geen rode kaart?

Volgens de KNVB gleed Kali uit. Bekijk hieronder de beelden en oordeel zelf.

Stand van zaken

  • NOS
    Stand van zaken groep A Champions League
  • NOS
    Stand van zaken groep B Champions League
  • NOS
    Stand van zaken groep C Champions League
  • NOS
    Stand van zaken groep D Champions League

Welkom!

Programma Champions League 6-11

Acht wedstrijden in de Champions League vanavond, met PSV-Tottenham Hotspur als hoofdonderwerp. De ploeg van Mark van Bommel trapt om 21.00 uur af op Wembley.