Evenaring eredivisierecord: zes keer rood op één dag

Aangepast
Voetbal
Liveblog gesloten
 • Tot volgende week!

  De komende dagen gaat de blik op Europees voetbal, vrijdag barst de achtste speelronde van de eredivisie weer los. En dit is het programma. Tot volgende week!

  NOS
 • De stand

  De stand in de eredivisie na zeven speelrondes. PSV blijft de fiere koploper met het trio Ajax, Feyenoord en Heracles in de achtervolging. NAC Breda lost FC Groningen af als hekkensluiter.

  NOS
 • De uitslagen

  De uitslagen van de zevende speelronde van de eredivisie op een rijtje. Opvallend: geen enkele club maakte meer dan twee doelpunten.

  NOS
 • Kaartenrecord

  Robin van Persie en Danilho Doekhi kregen tijdens Feyenoord-Vitesse de vijfde en zesde rode kaart van de dag en dat betekent een evenaring van het eredivisierecord. Op 20 augustus 1997 werden er ook zes spelers op één dag van het veld gestuurd.

  Thomas Bruns krijgt de eerste van drie rode kaarten tijdens Feyenoord-Vitesse Pro Shots
 • KLAAR IN ROTTERDAM

  Het is afgelopen in De Kuip. Feyenoord wint na een tumultueuze tweede helft met 2-1 van Vitesse.

  Lees het wedstrijdverslag.

 • 90+5' RODE KAART

  En nog een rode kaart: Doekhi krijgt zijn tweede gele kaart. Vitesse nu met negen man tegen tien Feyenoorders.

 • 90+1' RODE KAART

  Wat doet Robin van Persie nou? Na een harde tackle van achteren in blessuretijd krijgt de vermoedelijke matchwinner een rode kaart. Feyenoord moet de laatste minuten ook met tien man verder.

 • 88' GOAL FEYENOORD

  Robin van Persie bewijst opnieuw zijn waarde voor Feyenoord. Hij schiet prachtig raak uit een vrije trap. Doelpunt nummer zes van het seizoen en zijn 25ste in het shirt van Feyenoord.

  Feyenoord-Vitesse 2-1

 • 75' Exit Matavz

  Vitesse moet verder zonder spits. Matavz raakt geblesseerd aan de knie en wordt per brancard afgevoerd. Zijn vervanger is verdediger Clark. Trainer Sloetski wil geen risico meer nemen en hoopt het gelijkspel uit De Kuip te kunnen meenemen.

  Feyenoord-Vitesse 1-1

  Het gaat niet zo goed met Tim Matavz, constateert Kenneth Vermeer Pro Shots
 • 68' Fraaie reflexen

  Vermeer kan zich voor het eerst vandaag onderscheiden in De Kuip. De doelman redt met een fraaie reflex op een inzet van Bero. Een daaropvolgend schot van Matavz levert Vermeer weinig problemen op. Feyenoord speelt veel beter dan in de eerste helft, maar het blijft oppassen voor de tien man van Vitesse.

  Een minuutje later laat Vitesse-doelman Eduardo zien dat hij ook goed kan keepen. Hij redt met een even fraaie reflex op een schot van Larsson, die weer even later vanuit kansrijke positie ook nog eens net voorlangs schiet.

  Feyenoord-Vitesse 1-1

 • 63' RODE KAART VITESSE

  Thomas Bruns krijgt een directe rode kaart van scheidsrechter Gözübüyük. De Vitesse-speler stapt op de achillespees van Jordy Clasie en moet van het veld.

  Thomas Bruns krijgt de rode kaart gepresenteerd Pro Shots
 • 54' Doelpunt afgekeurd

  De vreugde was groot in De Kuip, de muziek was al gestart, maar het is toch geen 2-1 voor Feyenoord. Berghuis schoot schitterend binnen, buiten bereik van Eduardo, maar bij nadere bestudering van de beelden bleek hij buitenspel te staan.

  Even later een wissel bij Feyenoord: Jørgensen lost Vente af in de spits.

  Feyenoord-Vitesse 1-1

 • 47' GOAL FEYENOORD

  Feyenoord begon furieus aan de tweede helft en dat levert meteen de gelijkmaker op: Botteghin kopt de 1-1 binnen. Van Persie stond ook in de buurt, maar raakt de bal (expres) niet omdat hij in buitenspelpositie leek te staan.

  Even daarvoor was er ook al een kans via een verraderlijk schot van Berghuis, dat Eduardo met moeite tot corner kon verwerken.

  Feyenoord-Vitesse 1-1

  Eric Botteghin viert zijn goal met Jan-Arie van der Heijden Pro Shots
 • TWEEDE HELFT

  De tweede helft is begonnen bij Feyenoord-Vitesse. De Rotterdammers zullen uit een ander vaatje moeten tappen, want het staat 1-0 voor Vitesse.

  Eén wissel bij Feyenoord: Larsson vervangt Toornstra.

 • De reacties na FC Groningen-FC Utrecht

  Het werd 1-1 bij FC Groningen-FC Utrecht. Utrecht-coach Dick Advocaat was na afloop not amused over de videoscheidsrechter.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  1/2'30 mensen hebben me gebeld, alle 30 vonden het een belachelijke beslissing'

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  2/2Buijs: 'Die jongens doen nu een snelcursus ervaring opdoen'
 • Meer berichten tonen