FC Utrecht * MVV Maastricht 2-0
Gemert Feyenoord * 0-4
* naar volgende ronde

Einde wedstrijd

Afgelopen in Helmond. De B-keus van Feyenoord heeft geen moeite met de amateurs van Gemert en wint met 4-0. Daardoor gaan de Rotterdammers net als 31 andere clubs zaterdag om 23.00 uur de koker in voor de loting van de tweede ronde.

Van de 32 ploegen die door zijn, komen er 9 uit op amateurniveau, spelen er 8 in de Keuken Kampioen Divisie en 15 in de eredivisie.

71' GOAL FEYENOORD!

Dylan Vente maakt zijn hattrick compleet. Na een knappe dieptepass van Tapia schuift de spits de bal onder keeper Barten door.

Gemert-Feyenoord: 0-4

U vraagt, Van Bronckhorst draait

De Feyenoord-supporters riepen al een tijdje om hem en nu komt Wouter Burger eindelijk in het veld. De zelf opgeleide speler komt in het veld voor Kökçü.

65' GOAL FEYENOORD!

Vente met zijn tweede. Twee keer krijgt hij de kans, maar pas bij de derde poging is het raak. Met een mooi schot krult hij de 0-3 binnen.

Geen wissels

Feyenoord is ongewijzigd begonnen aan de tweede helft, waarin Vente al gauw het doel onder vuur neemt. De keeper redt.

90+5' GOAL FC UTRECHT!

MVV krijgt een corner in de laatste minuut en Keeper Koopmans is meegekomen. Utrecht-keeper Jensen vangt de bal en ziet Venema even later de bal in het lege doel werken. 2-0 voor Utrecht, ook meteen de eindstand.

45+1' DOELPUNT FEYENOORD!

Orkun Kökçü zet Feyenoord op slag van rust op 0-2. De middenvelder krult de bal vanaf randje zestien mooi in de verre hoek. Scheidsrechter Pol van Boekel fluit meteen voor de rust.

Orkun Kökcü (r) en Mo El Hankouri

82' ROOD UTRECHT!

FC Utrecht moet het in de slotfase doen zonder Lukas Görtler. De Duitser maakt een overtreding op het middenveld en arbiter Martin van den Kerkhof stuurt de aanvaller weg.

Bijna de 1-1!

Daar was bijna de gelijkmaker van Gemert! Aanvoerder Thijs van Pol legt Calvin Verdonk in de luren en haalt oog in oog met Kenneth Vermeer hard uit. Zijn schot gaat maar een klein metertje naast.

Bijna 0-2

Luis Sinisterra komt na een korte combinatie alleen voor de keeper. Zijn schot is hard, maar de redding van Bono Barten is knap.

Goede sfeer

De sfeer zit er goed in bij Gemert-Feyenoord

De sfeer zit er goed in bij Gemert-Feyenoord en dat komt vooral door bovenstaande band.

Gemert-Feyenoord: 0-1

Gemert-Feyenoord

Zoals verwacht is Feyenoord de bovenliggende partij in Helmond. Het meeste gevaar komt vooral vanaf de linkerkant, waar Mo El Hankouri meerdere malen gevaarlijk doorkomt voor de Rotterdammers.

Vente met de kans

De Feyenoord-spits krijgt een grote kans op de 0-2, maar Gemert-keeper Bono Barten krijgt er knap een voetje tegenaan.

61' GOAL FC UTRECHT!

Cyriel Dessers breekt de ban in Utrecht.

Kerk gaat over een Maastrichts been en de scheidsrechter wijst naar de stip. Dessers schiet even later raak vanaf elf meter.

FC Utrecht-MVV: 1-0

11' GOAL FEYENOORD!

Feyenoord op voorsprong in Gemert. Mo El Hankouri komt door op links en geeft hard voor. Dylan Vente loopt de bal simpel binnen.

Dylan Vente zet Feyenoord op 0-1
    Dylan Vente viert zijn goelpunt

Gemert-Feyenoord begonnen

De bal rolt in Helmond!

Feyenoord wisselt flink

Trainer Giovanni van Bronckhorst gunt veel basisspelers rust in de bekerontmoeting met de amateurs van Gemert. Vier spelers (Ayoub, Kökçü, El Hankouri, Sinisterra) maken hun debuut in de basis.

Afgelopen in Groningen

De ellende houdt maar aan voor FC Groningen. Na de dramatische reeks in de eredivisie valt ook het doek in de KNVB-beker. FC Twente wint met 2-0 in Groningen.

Nog 0-0 in Utrecht

Na een half uurtje spelen in de Galgenwaard is het nog altijd 0-0. Het balbezit is vooral voor de thuisploeg, maar MVV houdt voorlopig stand.

Nog een kwartier

Een slap spelend en lamlendig FC Groningen heeft nog een kwartier om de 2-0 achterstand weg te poetsen. De vraag is of het gaat lukken.

68' GOAL FC TWENTE!

Peet Bijen maakt er 0-2 van. FC Groningen trekt de malaise die het kent in de eredivisie moeiteloos door naar dit duel in de KNVB-beker.

Een vrije trap van Twente wordt niet goed op waarde geschat door keeper Sergio Padt, Bijen kan simpel binnenwerken met het hoofd.

55' En weer de paal!

Dit keer is het Espinosa, weliswaar via een Gronings been, die de paal raakt. Groningen wankelt

51' FC Twente op de paal

Uit de draai mikt Aitor Cantalapiedra de bal op de paal. Daar komt Groningen goed weg!

Over een paar minuten, FC Utrecht-MVV

In Utrecht neemt de plaatselijke FC het op tegen MVV Maastricht, de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie.

Een bijzonder duel voor Mark van der Maarel, die zijn 250ste wedstrijd speelt voor Utrecht.

Verder is het de verjaardag van Dick Advocaat. De interim-trainer van de thuisclub mocht vandaag 71 kaarsjes uitblazen.

Rust in Groningen

Niet veel later blaast Danny Makkelie voor het einde van de eerste helft. Werk aan de winkel voor FC Groningen in de tweede helft.

45' GOAL FC TWENTE

FC Twente komt op voorsprong in Groningen. Bij een van de eerste kansen voor de Tukkers is het raak. Javier Espinosa met de 0-1.

Afgelopen in Oostzaan

Emmen verslaat de amateurs van OFC met 3-1 en bekert verder.

86' GOAL OFC!

Een eretreffer voor de ploeg uit Oostzaan. Rachid El Yaghmouri, net in het veld en bezig aan zijn tweehonderdste wedstrijd voor OFC, kopt een voorzet van Romano de Jonge binnen.

Afgelopen in Meppel

AZ heeft geen kind aan de amateurs van Alcides. De ploeg uit Alkmaar verslaat de Hoofdklasser met 6-0.

80' GOAL FC EMMEN

Een tweede penalty voor FC Emmen. Weer gaat Bijl achter de bal staan en weer schiet hij raak.

OFC-FC Emmen: 0-3

Groningen-Twente onderweg

FC Twente heeft afgetrapt, het bekerduel FC Groningen-FC Twente is begonnen.

77' GOAL AZ

En daar is nummer drie voor Idrissi. Dit keer is hij trefzeker vanaf de strafschopstip.

Alcides-AZ: 0-6

74' GOAL AZ

Idrissi met zijn tweede. De aanvaller trekt naar binnen en knalt de 0-5 binnen.

Debuut vooor Henri Weigelt

De 20-jarige Duitser kwam deze zomer over van Arminia Bielefeld en maakt zijn eerste minuten voor AZ.

AZ trapt op de rem

AZ neemt wat gas terug, begrijpelijk bij een 4-0 stand. Marko Vejinovic werd na een klein uur naar de kant gehaald door John van den Brom.

Vejinovic speelde zijn eerste officiële wedstrijd na een kruisbandblessure, waarvan hij bijna een jaar moest revalideren.

55' GOAL FC EMMEN!

FC Emmen heeft wat lucht in Oostzaan. Henk Bos wordt neergehaald in het strafschopgebied, penalty! Glenn Bijl gaat achter de bal staan en schiet de 0-2 binnen.

Gemert in Helmond

Gemert ontvangt Feyenoord vanavond niet op het eigen complex maar in het stadion van Helmond Sport.

Goede kans Alcides

Alcides tegen de lat en dan tegen de paal, en dan hoog over. Iedereen even op de banken in Meppel.

Ook rust in Oostzaan

Bij OFC-FC Emmen is het na de 0-1 van Reuven Niemeijer rustig. De beste kans na de 0-1 was zelfs voor de thuisploeg.

43' GOAL AZ!

Dorin Rotariu is de volgende die voor AZ op het scoreformulier komt. Met een hard schot door het midden maakt de Roemeen zijn eerste treffer voor AZ.

33' GOAL AZ!

Het gaat hard in Meppel. Adam Maher schiet een vrije trap binnen. 3-0 voor AZ bij Alcides.

24' GOAL AZ!

Oussama Idrissi verdubbelt de voorsprong voor de ploeg uit Alkmaar. De aanvaller dribbelt de zestien in en schiet onhoudbaar raak.

Alcides-AZ: 0-2

16' GOAL AZ!

Ook AZ opent de score in Meppel. Johnsen tikt op aangeven van Oussama Idrissi binnen.

Alcides-AZ: 0-1

10' GOAL Emmen

De eerste goal van de avond is voor FC Emmen. Niemeijer scoort op aangeven van Veendorp.

OFC-FC Emmen: 0-1

Aftrap

Op sportpark Ezinge in Meppel (Alcides-AZ) en op sportpark OFC in Oostzaan (OFC-FC Emmen) klinkt het startsignaal.

Vijf wedstrijden

Welkom bij ons liveblog met daarin de laatste wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB-beker.