vv Katwijk sc Heerenveen 19.45 uur
Groene Ster TEC 19.45 uur
Te Werve Ajax 20.45 uur

Boze NAC-supporters

De eredivisieploeg uit Breda verloor eerder op de avond van Keuken Kampioen Divisionist RKC.

Afgelopen in Rotterdam

NEC wint bij Excelsior met 3-2. Guus Joppen schiet de Nijmegenaren naar de volgende ronde.

Bijna de 3-3

In de eerste minuut van de blessuretijd komt Excelsior bijna op 3-3. 2 Jeffry Fortes schiet van dichtbij net naast.

107' DOELPUNT NEC

In de tweede helft van de verlenging komt NEC voor het eerst op voorsprong tegen de tien man van Excelsior. Guus Joppen schiet de bal prachtig langs keeper Alessandro Damen: het is 3-2.

Voetbalsters missen Van der Gragt in play-off tegen Denemarken

Stefanie van der Gragt tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen

Stefanie van der Gragt ontbreekt in de selectie van de Nederlandse voetbalsters voor de play-offwedstrijden tegen Denemarken om een ticket voor het WK. De verdedigster van FC Barcelona is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure.

Eerste puntenverlies Bayern München, ondanks treffer Robben

Arjen Robben viert zijn treffer

Bayern München heeft in zijn vijfde duel van het seizoen zijn eerste punten verspeeld in de Bundesliga.

Een week voordat Ajax in de Champions League te gast is in München, werd het tegen buurman FC Augsburg ondanks een doelpunt van Arjen Robben 1-1.

Verlengen in Rotterdam

Mounir El Hamdaoui schiet in de laatste seconden van de wedstrijd nog op de paal, maar het blijft bij 2-2. We gaan verlengen in Rotterdam bij Excelsior-NEC.

Alle uitslagen op een rij

Programma en uitslagen KNVB-beker 25 september

Thuis Uit Uitslag
Excelsior NEC 2-2 (verl.)
Rijnsburgse Boys TOP Oss* 1-1 (4-5 na strafschoppen)
Scheveningen SC Cambuur* 2-3 (w.n.v.)
VVSB De Graafschap* 3-3 (3-5 na strafschoppen)

De Graafschap door

In de strafschoppenserie mist alleen Bekooij van VVSB. De Graafschap voorkomt een blamage.

83' ROOD voor Edwards

Vijf minuten na zijn eerste gele kaart mag Excelsior-speler Marcus Edwards vertrekken. Hij krijgt zijn tweede geel na een schwalbe in het strafschopgebied van NEC.

80' GOAL NEC

NEC komt op gelijke hoogte met Excelsior. Sven Braken zet zijn ploeg vanaf de stip op 2-2.

Alles of niks voor Fraser

Henk Fraser en het bekertoernooi. Een niet al te gelukkig huwelijk.

Sinds Fraser als hoofdtrainer aan de slag is wist hij een keer de eerste wedstrijd met zijn ploeg te winnen, dat gebeurde met Vitesse in het seizoen 2016/2017. Het leverde enkele maanden later de bekerwinst op.

In alle andere seizoenen was het snel afgelopen.

Fraser in de beker

Seizoen Resultaat
2014/2015 (ADO Den Haag) Uitgeschakeld in eerste bekerwedstrijd door Almere City FC
2015/2016 (ADO Den Haag) Uitgeschakeld in eerste bekerwedstrijd door SC Genemuiden

Sparta verliest

Sparta dringt nog aan tegen VV Noordwijk, keeper Kortmist kopt zelfs nog op de lat, maar het blijft bij 3-2 voor de amateurs uit de Derde divisie.

Rust in Rotterdam

Beide clubs zoeken de kleedkamer op met een 2-1 tussenstand in het voordeel van Excelsior.

34' GOAL NEC

Ook een strafschop voor NEC. Romeny wordt neergelegd en de bal gaat op de stip. Anass Achahbar schiet de bal daarna onberispelijk binnen.

Excelsior-NEC: 2-1

Rondje langs de velden

Met nog een klein half uur te spelen lijkt Fortuna Sittard zich probleemloos te gaan plaatsen voor de volgende ronde. De Limburgers leiden met 4-0 bij Helmond Sport. VVV heeft een 3-0 voorsprong bij de amateurs van Westlandia te pakken.

Willem II koestert een 2-1 voorsprong bij FC Volendam, datzelfde geldt voor Heracles bij FC Den Bosch. Sparta heeft het nog altijd lastig bij de amateurs van Noordwijk (2-2).

SC Cambuur kijkt tegen een 2-1 achterstand bij de amateurs van Scheveningen aan en De Graafschap is ondanks een man minder op 1-2 gekomen bij VVSB.

24' GOAL EXCELSIOR

Weer weet Excelsior het net te vinden. Dit keer met de hulp van NEC-verdediger Buwalda. Robin van der Meer geeft hard voor en de verdediger van NEC glijdt de bal in het doel.

Excelsior-NEC: 2-0

Roda rekent af met DVS

De Limburgers scoorden vlak voor rust de 0-2 en de 0-3. Niet lang na rust werd het 0-4.

20' GOAL EXCELSIOR!

Vanaf 11 meter schiet Luigi Bruins de Rotterdammers op 1-0. Even daarvoor wordt Fortes onderuit gehaald en legt de scheidsrechter de bal op de stip.

Tweede helft onderweg, Sol met de snelle treffer

Excelsior-NEC

Excelsior-NEC is de laatste wedstrijd die van start gaat. Beide trainers geven meerdere spelers rust.

Afgelopen in Waalwijk

De ploeg van trainer Fred Grim houdt stand en kegelt Eredivisionist NAC uit de beker.

Eindstand RKC-NAC Breda: 2-0

Rood voor De Graafschap

De Superboeren kwamen met 1-0 achter bij VVSB en zagen drie minuten later Robert Klaasen rood krijgen. Toch staat het gelijk, want Myenty Abena maakt na een half uur spelen de 1-1.

VVSB viert de 1-0 tegen De Graafschap
    Robert Klaasen verlaat met rood het veld

Sparta herstelt snel

Abdou Harroui zorgt er met twee doelpunten voor dat de Rotterdamers met 2-1 leiden bij de amateurs van Noordwijk.

Volop goals

Na een kwartiertje spelen is er al op meerdere velden gescoord. Zo hebben FC Den Bosch en Heracles er allebei al een in liggen en staat Sparta met 1-0 achter bij de amateurs van vv Noordwijk.

Fortuna leidt met 1-0 bij Helmond Sport en Roda JC heeft gescoord tegen de amateurs van DVS '33 uit Ermelo.

4' GOAL WILLEM II!

Dat gaat snel! In de wedstrijden die om 19.45 uur zijn begonnen is het Willem II dat als eerste scoort. Donis Avdijaj loopt een strakke voorzet van Daniel Crowley simpel binnen.

VVSB De Graafschap 19.45 uur

47' GOAL RKC!

Dylan Seys zet vlak na rust de thuisploeg op 2-0. De Belg schiet zijn vrije trap strak onder Mitchell Te Vrede door. Keeper Benjamin van Leer is kansloos.

RKC-NAC Breda: 2-0

Rust in Waalwijk

Eredivisionist NAC heeft wat te doen in de tweede helft tegen Keuken Kampioen-club RKC.

42' GOAL RKC!

Geklungel in de verdediging en een slappe terugspeelpass van Fabian Sporkslede bieden Nikki Baggerman de kans om de score te openen en dat doet hij dan ook.

RKC-NAC: 1-0

Eerste minuten

Giliano Wijnaldum speelde net als zijn broer Georginio in de jeugd van Sparta, maar kwam net als zijn broer nooit uit voor het eerste. Daar gaat vanavond verandering in komen voor de verdediger, die deze zomer naar de club kwam.

Geweldige kans NAC

Mitchell Te Vrede staat alleen voor een leeg doel, maar weet de bal alsnog tegen doelman Etienne Vaessen aan te schieten.

RKC-NAC: 0-0

Afgelopen in Amsterdam

De martelgang voor Telstar is voorbij. Tweededivisionist AFC wint met 5-0 van de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

AFC vernedert Telstar, 5-0

Tim Linthorst met de mooiste van de avond. Een harde knal belandt via de paal achter doelman Jeroen Houwen.

En daar is zelfs de 4-0

De toegekende vrije trap na de rode kaart van Van Huizen wordt door Milan Hoek binnengeschoten.

Oud-spelers doen Telstar pijn

Opvallend detail: bij de drie doelpunten van AFC was telkens een oud-speler van de tegenstander betrokken. Rechtsback Johan Kulhan leverde de voorzet bij de 1-0 van Yordi Teijsse, Thomas van den Houten was de aangever bij de 2-0 en Kulhan schoot zelf de 3-0 binnen.

Verder hebben basisspelers Melvin Grootfaam en Milan Hoek net als selectiespeler Magid Jansen een verleden in Velsen.

AFC scoort weer!

Johan Kulhan haalt dit keer de trekker over. Na een mooie aanval schiet de voormalig speler van Telstar de 3-0 binnen. De eerste bekersensatie is in de maak.

AFC maakt er 2-0 van

De tweededivisionist komt op 2-0 tegen Telstar. Thomas van den Houten geeft de bal voor op Yordi Teijsse die de bal binnenkopt.

Vreugde bij de amateurs van AFC na de 2-0

Van Bommel: geen sprake van onderschatting

Na Barcelona in de Champions League en Ajax in de eredivisie wacht PSV woensdag de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis in de beker. Coach Mark van Bommel verwacht niet dat zijn spelers de amateurs onderschatten. "Het zijn niet zomaar amateurs, maar allemaal jongens met een verleden bij profclubs. Het is tweede divisie, een goed niveau. Ze zitten dicht tegen profvoetbal aan."

Even verderop in Amsterdam

Matthijs de Ligt ontbreekt woensdagavond nog in het bekerduel van Ajax tegen Te Werve. De aanvoerder is zo goed als hersteld van een knieblessure, maar slaat de ontmoeting met de tweedeklasser uit Rijswijk nog over. Trainer Erik ten Hag verwacht hem zaterdag weer terug als Ajax op bezoek gaat bij Fortuna Sittard in de eredivisie.

Aftrap bij AFC-Telstar

Het bekertoernooi wordt om 17.00 uur afgetrapt in Amsterdam met de wedstrijd AFC-Telstar.

Programma van vandaag

AFC Telstar 17.00 uur

Welkom bij de KNVB-beker

Het KNVB-bekertoernooi barst vanavond los met de eerste ronde: 64 voetbalclubs doen een gooi naar de beker, die vorig seizoen door Feyenoord werd gewonnen. Via dit liveblog houden we je op de hoogte.